- 24 Eylül 2010
- 6.091
- 19.849
- 448
- Konu Sahibi mermaid2608
-
O hakkı devletten isteyecek işte, vatandaştan değil. Şurada toki konutu desen kimse beğenmez ama.Adamlar bir de barınma anayasal hak diyorlar. İlla benim evimde barınmalıymış gibi. Adam araba sahibi olmayı tercih etmiş ben dişimden tırnağımdan artırıp çocuğumdan kesip ev sahibi oldum. Bana barınma anayasal hak bu kadar zam yapmamalısın diyor. E seyahat özgürlüğü de anayasal hak ben araba alamadım malını gasp mı edeyim.
Evin yatırım olamayacağını düşünüyor bazı insanlar bu ülkede geçen sene aldığım tuvalet kağıdı bile yatırım olabilir.
Ülkede insan sayısı göçmenlerle bir anda 10 milyon arttı ama ev sayısı bu kadar artmadı e o yüzden ev fiyatlarının ve dolayısı ile kiraların bu kadar artacağını öngörmek için Einstein olmaya gerek yok. Milletin evine de ortak değiliz ödeyebilirsek ne ala ödeyemezsek başka bir yer bakmalı..
Hayır benim anlamadığım karı koca en az ekders fln olmadan 20 bin gelirleri oldu. 10 sene çocuksuz bir evlilik yaşadılar. Ki o kadar sene bir kere bile tatile de gitmemişlerdi konu açmıştı. Yanş on sene şu şartlarda bir ev bile almamışlar şimdi milletim aldığı evde hak talep ediyorlar neredeyseKonu sahibi denize nazır dubleks evde oturuyor bildiğim kadarıyla
Bu bana da garip geldi. Senelerce çocukları yoktu zaten. Eşi tatile bile gitmiyor. Küçük yerde yaşıyorlar. Tabii diğer durumlarını bilemeyiz, belki başka bir masraf kapısı vardır ama bu çiftin çok da gideri olmamalıydı, bir ev alabilirlermiş aslında. Pandeminin en pikli zamanlarında, küçük bebeği varken ve hastalıktan ödü patlamasına rağmen okulda ekstra kurs açıyordu. (Buna kimse idealist öğretmen muhabbeti yapmasın. Tek açıklaması para.) Bu durumda bile kurs açan öğretmen bence çocuktan ve pandemiden önce her türlü açıyordur. İki öğretmen maaşı güllük gülistanlık yaşatmaz belki ama bu çifte mutlaka bir ev aldırırdı. Alır almaz, isterlerse parayı saçarlar, bu bizi ilgilendirmez ama ev sahibinin malı mülkü de onları ilgilendirmez.Vaktinde çalışmış, tasarruf etmiş almış. Siz de kaç senedir karı koca memursunuz çocuktan önce de senelerce beraber çalıştınız. Alsaydınız. 10 senelik evlilikte ne yaptınız?
Adam da vaktinde dilimden tırnağından arttırıp birilerine hediyem olsun evimde uyguna otursunlar diye almamıştır o evi.
Merhaba, yıllık 1 kira karşılığında aracı firma yönetiyor benim süreçlerimi, her ay gelen kiradan kendi ödemelerini alıyorlar 12 ay taksitle. Tüm bu angaryalarla uğraşmamak açısından çok makul geldi bana o yüzden tercih ettim. O nedenle de tahliye sözleşmesinin nasıl işlediğini çok detay detay bilmiyorum. Sanırım kiralama sonrası imzalanması gerekiyor geçerli olması için. Yardımcı olamadığım için üzüldüm gerçekten haksızlık sizin yaşadığınız durum. İnsanın ekstradan zamla gelecek fazladan 1000-2000 tlye değil de karşı tarafın pişkinliğine içi acıyor bu durumlarda. İyi bir emlak ofisiyle ya da hukuk bürosuyla temasa geçip neler yapabileceğime bakardım ben yerinizde olsam.Merhaba tahliye sözleşmesinin hukuki geçerliliği var mı ki, bana bunun yasal olmadığı, bir senenin sonunda keyfi olarak kiracıyı çıkaramayacağım söylenmişti bende sırf bu yüzden yapmadım keşke yapsaymışım. Üç büyük şehirden birinde adamlar evimde 1300 liraya oturuyor şaka gibi değil mi.. ve çıkmam diyorlar, zammı da kabul etmiyorlar
Kumar falan mı oynuyorlar acaba? Başka türlü izahı yok. Ya da çok sağlam birikimleri var ama ev almak istemiyorlar.Hayır benim anlamadığım karı koca en az ekders fln olmadan 20 bin gelirleri oldu. 10 sene çocuksuz bir evlilik yaşadılar. Ki o kadar sene bir kere bile tatile de gitmemişlerdi konu açmıştı. Yanş on sene şu şartlarda bir ev bile almamışlar şimdi milletim aldığı evde hak talep ediyorlar neredeyse
Merhaba, tahliye sözleşmesinin imzalandığı tarih, kira sözleşmesiyle aynı olamaz sonrasındaki bir tarih olmalı. Ayrıca tarih boş bırakılamaz.Merhaba tahliye sözleşmesinin hukuki geçerliliği var mı ki, bana bunun yasal olmadığı, bir senenin sonunda keyfi olarak kiracıyı çıkaramayacağım söylenmişti bende sırf bu yüzden yapmadım keşke yapsaymışım. Üç büyük şehirden birinde adamlar evimde 1300 liraya oturuyor şaka gibi değil mi.. ve çıkmam diyorlar, zammı da kabul etmiyorlar. Evden çıkacakları yok sinirden satmayı düşünüyorum, 5 sene bunlarla mı uğraşacağım
Bu hale getirenlere çanak tutmak eder vermek değil buHem iyi baksın hem ederini versin
Napalım bacım? Ev sahipleri toplanıp kiralarda indirim yaparak enflasyonu mu düşürsünler?Bu hale getirenlere çanak tutmak eder vermek değil bu
Abartmasınlar sadece herkes biliyor ki eder 3 4 katı aşağı iken fırsatçılıktan bu hale geldi ve ederi fırsatçılık belirledi.. Benzine diyorlar ya 1 hafta kullanmayın araç düşürsünler bu da buna döndü..Napalım bacım? Ev sahipleri toplanıp kiralarda indirim yaparak enflasyonu mu düşürsünler?
Ederi 2 milyon eden dairenin 8 bin kira getirmesi gerekiyor. 3 4 kat aşağı derken ne yapsınlar insanlar sizi 1500’e mi oturtsunlar?Abartmasınlar sadece herkes biliyor ki eder 3 4 katı aşağı iken fırsatçılıktan bu hale geldi ve ederi fırsatçılık belirledi.. Benzine diyorlar ya 1 hafta kullanmayın araç düşürsünler bu da buna döndü..
Ev sahiplerinin içine son 1 yılda şeytan girdi de tekel olup piyasa manipülasyonuna mı başladılar? Bu mu daha olası yoksa iğneden ipliğe her şeye zam gelmesiyle giderlerin artması mı?Bu hale getirenlere çanak tutmak eder vermek değil bu
Sonuçta bir rayiç var ortada, kimse de kendi malını o ederin altında vermek zorunda değil. Piyasa kendi dengesini belirler. Ev sahiplerine söylendiğiniz kadar piyasayı bu hale getirenlere söylenseniz keşke.Abartmasınlar sadece herkes biliyor ki eder 3 4 katı aşağı iken fırsatçılıktan bu hale geldi ve ederi fırsatçılık belirledi.. Benzine diyorlar ya 1 hafta kullanmayın araç düşürsünler bu da buna döndü..
Eski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..Ederi 2 milyon eden dairenin 8 bin kira getirmesi gerekiyor. 3 4 kat aşağı derken ne yapsınlar insanlar sizi 1500’e mi oturtsunlar?
Asla katılmıyorum piyasayı fırsatçılık belirler bu ülkede bu işlerde görünen son durum..Sonuçta bir rayiç var ortada, kimse de kendi malını o ederin altında vermek zorunda değil. Piyasa kendi dengesini belirler. Ev sahiplerine söylendiğiniz kadar piyasayı bu hale getirenlere söylenseniz keşke.
Ev sahibinin vicdanı onu 2 milyon yapmadı yalnız, sizin inşaat hammaddelerindeki artışlardan ve krizden haberiniz var mı? Birkaç teneke yağ parasına mı oturtacaklar sizi, hayret bir şey.Eski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..
Teşekkür ederimMerhaba, tahliye sözleşmesinin imzalandığı tarih, kira sözleşmesiyle aynı olamaz sonrasındaki bir tarih olmalı. Ayrıca tarih boş bırakılamaz.
her seyin fiyati eskisi gibi mi de evin eski fiyatini konusucazEski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..
Ticari ilişkiyle vicdanın ne ilgisi var? Siz patronunuza bana bu kadar zam yapmayın, 5 yıl önce 1500 liraya işe girmiştim yaptığım iş de çok değişmedi. Kendime de bir şey katmadım 5000 lirayı hak etmiyorum diyor musunuz?Eski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?