Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O hakkı devletten isteyecek işte, vatandaştan değil. Şurada toki konutu desen kimse beğenmez ama.

Konu sahibi denize nazır dubleks evde oturuyor bildiğim kadarıyla
Hayır benim anlamadığım karı koca en az ekders fln olmadan 20 bin gelirleri oldu. 10 sene çocuksuz bir evlilik yaşadılar. Ki o kadar sene bir kere bile tatile de gitmemişlerdi konu açmıştı. Yanş on sene şu şartlarda bir ev bile almamışlar şimdi milletim aldığı evde hak talep ediyorlar neredeyse

Bu bana da garip geldi. Senelerce çocukları yoktu zaten. Eşi tatile bile gitmiyor. Küçük yerde yaşıyorlar. Tabii diğer durumlarını bilemeyiz, belki başka bir masraf kapısı vardır ama bu çiftin çok da gideri olmamalıydı, bir ev alabilirlermiş aslında. Pandeminin en pikli zamanlarında, küçük bebeği varken ve hastalıktan ödü patlamasına rağmen okulda ekstra kurs açıyordu. (Buna kimse idealist öğretmen muhabbeti yapmasın. Tek açıklaması para.) Bu durumda bile kurs açan öğretmen bence çocuktan ve pandemiden önce her türlü açıyordur. İki öğretmen maaşı güllük gülistanlık yaşatmaz belki ama bu çifte mutlaka bir ev aldırırdı. Alır almaz, isterlerse parayı saçarlar, bu bizi ilgilendirmez ama ev sahibinin malı mülkü de onları ilgilendirmez.

Merhaba, yıllık 1 kira karşılığında aracı firma yönetiyor benim süreçlerimi, her ay gelen kiradan kendi ödemelerini alıyorlar 12 ay taksitle. Tüm bu angaryalarla uğraşmamak açısından çok makul geldi bana o yüzden tercih ettim. O nedenle de tahliye sözleşmesinin nasıl işlediğini çok detay detay bilmiyorum. Sanırım kiralama sonrası imzalanması gerekiyor geçerli olması için. Yardımcı olamadığım için üzüldüm gerçekten haksızlık sizin yaşadığınız durum. İnsanın ekstradan zamla gelecek fazladan 1000-2000 tlye değil de karşı tarafın pişkinliğine içi acıyor bu durumlarda. İyi bir emlak ofisiyle ya da hukuk bürosuyla temasa geçip neler yapabileceğime bakardım ben yerinizde olsam.

Kumar falan mı oynuyorlar acaba? Başka türlü izahı yok. Ya da çok sağlam birikimleri var ama ev almak istemiyorlar.

İnsanlar ne şartlarda aldılar o evleri, ne zorluklar çektiler acaba?

Biz evlenmeden önce eşimin oturduğu bir ev vardı, 40 yıllık binanın terası. 1+1.5 ev, bir oda oda sayılmaz. Mutfağa iki kişi giremiyor ve mutfak ve bir odanın penceresi yok. Ev sahibi o evde 3 çocuk büyütmüş, öğretmen bir hanımdı. Öyle bir evde çoluklu çocuklu yaşayarak zaten bir ton sıkıntı çekmiştir. Sonrasında birkaç ev daha almış. Hepsi kiradaydı, kendi de daha iyi bir muhitte site içinde oturuyordu.

Merhaba, tahliye sözleşmesinin imzalandığı tarih, kira sözleşmesiyle aynı olamaz sonrasındaki bir tarih olmalı. Ayrıca tarih boş bırakılamaz.

Napalım bacım? Ev sahipleri toplanıp kiralarda indirim yaparak enflasyonu mu düşürsünler?
Abartmasınlar sadece herkes biliyor ki eder 3 4 katı aşağı iken fırsatçılıktan bu hale geldi ve ederi fırsatçılık belirledi.. Benzine diyorlar ya 1 hafta kullanmayın araç düşürsünler bu da buna döndü..

Ederi 2 milyon eden dairenin 8 bin kira getirmesi gerekiyor. 3 4 kat aşağı derken ne yapsınlar insanlar sizi 1500’e mi oturtsunlar?

Sonuçta bir rayiç var ortada, kimse de kendi malını o ederin altında vermek zorunda değil. Piyasa kendi dengesini belirler. Ev sahiplerine söylendiğiniz kadar piyasayı bu hale getirenlere söylenseniz keşke.

Ederi 2 milyon eden dairenin 8 bin kira getirmesi gerekiyor. 3 4 kat aşağı derken ne yapsınlar insanlar sizi 1500’e mi oturtsunlar?
Eski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..

Sonuçta bir rayiç var ortada, kimse de kendi malını o ederin altında vermek zorunda değil. Piyasa kendi dengesini belirler. Ev sahiplerine söylendiğiniz kadar piyasayı bu hale getirenlere söylenseniz keşke.
Asla katılmıyorum piyasayı fırsatçılık belirler bu ülkede bu işlerde görünen son durum..

Eski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..
Ev sahibinin vicdanı onu 2 milyon yapmadı yalnız, sizin inşaat hammaddelerindeki artışlardan ve krizden haberiniz var mı? Birkaç teneke yağ parasına mı oturtacaklar sizi, hayret bir şey.

her seyin fiyati eskisi gibi mi de evin eski fiyatini konusucaz

Ticari ilişkiyle vicdanın ne ilgisi var? Siz patronunuza bana bu kadar zam yapmayın, 5 yıl önce 1500 liraya işe girmiştim yaptığım iş de çok değişmedi. Kendime de bir şey katmadım 5000 lirayı hak etmiyorum diyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…