- 17 Aralık 2015
- 26.982
- 49.298
- 598
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Bağı ,bahçesi olan gelmesin valla eminim daha iyi gecinirler.Yok öyle. Memleketteki evimizin kirası burada verdiğimiz kiranın yarısından az. Bizim evimiz full yapılı üstelik oturduğumsa sıfır yapılı. Halimiz budur büyükşehirlerde. Bilerek gelin valla
İnsanlarda ayrışacak yakında fakir şehirler, zengin şehirler diye. Önceden insanın yaşadığı evden belli olurdu. Artık yaşadığı şehirden. İstanbulda büyük göç olur belki bu gidişleEvet gerçekten öyle ben Anadolu yakasından taşındım Avrupa yakasına . Buralari beğenmiyorum ama vasat semtler ,tikis tikis mahallelerde evler en az 6 binden başlıyor . Azıcık ağzı yüzü düzgün olsun 8 bin . Hatta geçen gün biri konu açmıştı on bine kötü evler var diye işte o semt
Bence de gelmesinler ceycey hayat hergun zorlaşıyor çünkü . Çarşı ,pazar , lokantalar da pahalı hem de kalitesiz hizmet alıyoruz . Neyse bir dokun bin ah isit gbi oldu ,kusura bakma
Ev sahibi onu 2 milyon da yapıyor 5 milyon da.. 30 senelik eve 18 bin isteyen de var 5 bin de bu tutarsızlık bu vicdandan.. Ham madde ev kadar atması bilginiz olsun dolar 6 aydır aynı düzeyde seyrediyor..Ev sahibinin vicdanı onu 2 milyon yapmadı yalnız, sizin inşaat hammaddelerindeki artışlardan ve krizden haberiniz var mı? Birkaç teneke yağ parasına mı oturtacaklar sizi, hayret bir şey.
Ev sahibi istediği kadar yüksek bedel belirlesin. Gerçekten fahiş bir kira varsa kimse tutmaz zaten. Fiyat piyasada belirlenir. Eğer o fiyat alıcı ve satıcının anlaştığı bedelse o evin fiyatı artık odur. Siz hammadde fiyatları yükseldi diye birbirimizi kollamalıyız diye az maaşa çalışır mısınız? İlk başta kendiniz duyarlı olun, belki toplumsal kıvılcımı yakarsınız.
2+1 evi boya ev sahibinden 3.000 TL istiyorlar. Hele bir orta karar bir banyo falan yenilesen 30.000TL, dolap taktırsan en küçük öğrenci evinin dolabı bile 10.000 TL olmuş, ortalama bir mutfak için dolap fiyatı 20.000 TL den başlıyor eğer biraz dayanıklı olsun diyorsan.Evet birde işin o tarafı var. Tadilatta uçmuşev sahibi bir boya yaptırsa kaç binler gidiyor.
Ben ki bu tarz ayrismalari hiç sevmem ama dediğiniz doğru mesela bu semtte bile x mahallede oturuyorsanız AA güzel deniyor y mahallede oturuyorsanız ne kötü gbi yorumlar yapılıyor . Güleyim mi üzüleyim mi bilemiyorumİnsanlarda ayrışacak yakında fakir şehirler, zengin şehirler diye. Önceden insanın yaşadığı evden belli olurdu. Artık yaşadığı şehirden. İstanbulda büyük göç olur belki bu gidişle
Eski ederi 500 bin edip şimdi 2 milyon ediyorsa ev sahibi vicdanına bakıp karar vermeli.. Hem eski ederi 500 bin eden de 1500 veriyordur mantıken.. Mantıksız bir örnek olmuş verdiğiniz..
Barınma gideri ve gıda gideri asla fail olmamalı sorun burda tartışılır niye tartışılmasın..her seyin fiyati eskisi gibi mi de evin eski fiyatini konusucaz
Evet onu bende anlamış değilim. Eski kötü dedikleri mahalleler bana daha samimi gelebiliyor. ama önceden istanbulda herçeşit insan vardı. herkeste geçimini gül gibi sağlıyordu. bu gidişle orada geçim olmayacak. Orada ucuza oturdukları daireler çok vasat olur. Adamda burda böyle kötü yaşayacağıma memleketten mis gibi ev alırım der. Yani istanbuldaki 40 yıllık daireyi geçtim 1+1 30 yıllık daire olsa dahi bir çok insanın memleketinde sıfır 3+1 ediyor. Öncedende istanbuldan çok göç vardı ama göç aldığından göze batmıyordu. Şimdi orta halli bir insan dahi geçinemez orada.Ben ki bu tarz ayrismalari hiç sevmem ama dediğiniz doğru mesela bu semtte bile x mahallede oturuyorsanız AA güzel deniyor y mahallede oturuyorsanız ne kötü gbi yorumlar yapılıyor . Güleyim mi üzüleyim mi bilemiyorum
Tek yaşayan emekli yaşlı bir insana fazla zam yapılmayabilir ihtiyacı fazla yoksa evsahibinin ama çift iyi maaşlı insanlara neden ucuza versinler?
Adamın ve karısının geliri konu sahibini ilgilendirir mi yani?Öncelikle şunu yazayim: Konu sahibine "seni ilgilendirmez, sanane" li cümleler kurmaya kimsenin hakkı yok,neyse.
Konuya gelecek olursam :
Selam yollanmasi gereken kişi ev sahibi mi acaba ? Enflasyonun durumu belli iken ev sahibine en fazla yüzde 25 zam yapacaksın dayatması doğru değil bence.Her şeye yüzde 25 mi geliyor ?
Bu arada benim ev sahibimin de benim kirama ihtiyacı yok ama kim bilir kaç olacak nefesimi tuttum bekliyorum
Okumuyorsunuz sanırım yazdıklarımı tek okuduğunuza bağlı yorum yapmayın olur muÜlkenin durumundan, ekonomiden haberiniz var mı?
Oturup adamın ve karısının aaaa biliyor musunuz şu kadar geliri var nerden buluyorlar bu paraları gibisinden dedikodusunu yapsa seni ilgilendirmez denebilir.Biraz daha insaflı olabilir anlamında o konulara değiniyor sadece.Reel de tanıdığımız konuştuğumuz insanlara nasılki "seni ilgilendirmez onların gelirleri " demiyorsak buradakilere de dememeliyiz,buradakiler de insan, onlara da ayıp oluyor.Bu sadece bu konu için geçerli değil.Adamın ve karısının geliri konu sahibini ilgilendirir mi yani?
Geçinmemenizin sebebi kiracı mı yahu bu nasıl bir mantık?! Bahçelievlerde 30 yıllık eski daireye 18 bin istemek gibi sizin mantık, Ankara'dasınız bilirsiniz Ankara'da kim 18 bin doğru düzgün kazanıp köhne daireye kira verir Allasen..Ne fırsatçılığı bu? Evsahibim yüzde yüz zam istedi haklı bulduk yaptık. Kendi kiracılarımıza da yüzde 80 90 arası zam yaptık. Bizler de ev geçindiriyoruz çocuk okutuyoruz. Bu korkunç enflasyonda yüzde 20 25 zam olur mu? Gidin bir piyasayı gezin okul masraflarına bakın.lcw ye gidin sadece o bile yeter. Okul servisi 2350 TL istedi. O zammı yapanlara hesap sorun.elbette o masrafları karşılamak için biz evsahipleri de zam yapacağız. Geçinemiyoruz artık yahu ötesi var mı? Kiracı da olsak evsahibi de olsak geçinemiyoruz. Hesap kitap yapmaktan bıktık.
herkesin kira gelirinin de gidecegi bir yer oluyor ben zannetmiyorum kira gelirini oldugu gibi biriktirenlerin cogunlukta oldugunu. ornegin benim babam kira gelirinin yarisiyla eski esinin nafakasini oduyor. diger yarisi da evdeki yardimcinin, kardesimin bakicisinin maaslari ve masraflarina gidiyor hemen hemen. fazladan cok az kaliyordur diye tahmin ediyorum basa bas yani. nafaka bu sene %60 civarinda artti mesela, calisanlarin maaslarina zam yapildi, giderleri artti. bu durumda babamin da kiralari arttirip onu dengelemek en buyuk hakki. evi kiraya verdik diye kiraciyi besleyecek degiliz.Barınma gideri ve gıda gideri asla fail olmamalı sorun burda tartışılır niye tartışılmasın..
Gerçek hayatta tanıdığımız insanlara da diyoruz seni ilgilendirmez diye. İnsanların mal varlığı var diye mallarını birilerine hibe etmelerini ya da sizin deyiminizle “insaflı” olmalarını bekleyemez kimse. O mal varlığı edinilirken katkı sağlamadıysanız hakkında konuşmaya ya da beklentiye girmeye hakkınız yok.Oturup adamın ve karısının aaaa biliyor musunuz şu kadar geliri var nerden buluyorlar bu paraları gibisinden dedikodusunu yapsa seni ilgilendirmez denebilir.Biraz daha insaflı olabilir anlamında o konulara değiniyor sadece.Reel de tanıdığımız konuştuğumuz insanlara nasılki "seni ilgilendirmez onların gelirleri " demiyorsak buradakilere dememeliyiz,buradakiler de insan, onlara da ayıp oluyor.Bu sadece bu konu için geçerli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?