Ev sahiplerine selam olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
3.500 sukredin oturun, o fiyata ev bulamazsiniz burda depolar daire çevrilmiş 7 binden veriliyor. Memnun değilseniz de çıkın evden,ev sahibinin isterse 50 evi olsun,bu kiracıyı hiç ilgilendirmiyor. 50 evin var benden kira alma mi diyeceğiz,saçmalık. Paramızı pul edenlere hesap sormalı

Haberlerde gösterdi araştırın lütfen ev sahibide kiracida arabulucuya basvuracakmis ortak bir karar alinacakmis anlaşmazlık varsa mahkemeye başvurulacakmis ama arabulucuya gitmeyip mahkemeye basvuramiyacaklarmis
Emsal dairelere bakılıyor. Yani aynı model ev o civarda ne kadara veriliyor. Bu durumda kiracı borçlu çıkar. 3.500 çok makul çünkü

Piyasa kendi dengesini nasıl kuracak biliyor musunuz o yüksek fiyatlı kirayı veremediği için boş kalacak evler inşallah

Serbest piyasa ekonomisi modeli uygulanıyor her şeyde, bu ekonomi modeline göre eh haliyle herkes de kendi fiyatını belirliyor, fiyatlar uçtu mu? Evet uçtu ama her şeyin fiyatı artarken, serbest piyasa ekonomik modeli devredeyken evlerin fiyatları da artmaya devam eder ve maalesef evler boş kalmaz, kalmıyor da çünkü insanlar yarın daha pahalı olur diye bugünden ya kiralıyor ya satın alıyor.

Tam gelişmemiş, daha hala birçok eksiği olan ama havası suyu temiz, büyükşehirlere göre nispeten daha ucuzluğu olan bir Ege kasabasındayım, burada şu anda bir tane bile kiralık ev bulamazsınız, hepsi çoktan tutuldu ve bir zamanlar(6-7 yıl evvel) 250 liraya kiralayabildiğiniz 2+1 evler dahi 6000 liradan kiralanıyor ve 1 yıllık kira peşin alınıyor.

İnsanlar evleri kiralayabilmek için 1 yıllık kirayı peşin vermeye razı durumda.

Nekadar çok zam yapmış.ahhh ahh ne çektim evsahibinden en sonunda borç harç ev aldık inşallah dizede nasip olur.allah herkesin kendine versin

Başka masraf kalemlerine yüzde 150 zam geldi. E onları nasıl karşılayalım zam yapmazsak?geçen yıl 900 TL olan servis 2350 istiyor burnundan da kıl aldırmıyor. Uykularım kaçıyor nasıl ödeyeceğim diye ya daha da artarsa kışın diye. Yiyecek kıyafet kitap herşey korkunç arttı. Kimseye 5 yılı dolduysa buyur yüzde 25 30 zam yap güle güle otur demezler artık. Özel üniversite fiyatlarını gördünüz mü bu yıl korkunç. Zar zor okutan memurlar işçiler vs nasıl ödesinler? Okuldan mı alsınlar evlatlarını? Kimsenin kimseye hayır yapacak empati yapacak hali kalmadı. Kendi başımızın derdine düştük. Doğru mu bu hayır ama mecburuz.

siz vatandassiniz da ev sahibi degil mi? onun da 3 lira gidasina zam 5 lira yakitina zam 10 lira cocugunun okuluna zam. ne olacak peki?
Ev sahibi pazardan alışveriş yapar, toplu taşıma kullanır, çocuğu da devlet okuluna verirse sorun çözülür bence. Hep açgözlülükten bunlar, hepimiz asgari ücretli standardında yaşarsak ülke güllük gülistanlık olur.

Olay artık zam oranı kiracı ev sahibi tartismasini geçti, yaşadığım şehirde çoğunluk gurbetçilere ait artık ev değil sitede blok alıyorlar böyle bir sistem yürütülemez arkadaşlar temel haklardan plan barınma hakkı sürdürülemez hale geliyor ev sahibi olmak bir meslek değildir belli bir rakamdan sonra bazı şartlara vergiye vs tabii olmalıdır.
Artık oda kiralama dönemi, şirketlesme başlayacak.
Su an kötü değil aslında, ama çok kötülemeye başlayacak örneğin Istanbulda metropollesme ve farklı sorunlar görüyorum
Turistik bölgelere hizmet sorunu olacak
Yoksa vay durumu iyi, orana uymadi, zam gitti tartışması çoktan bitti etrafımızdaki ateşi gormuyormusunuz

Artacak diye kiraladılar tamam da bu insanın maaşı diyelim ki 10 bin TL 6 bin verince kiraya nasıl geçinecek, ilerde de tıkanacak bu sistem. Serbest piyasa bu sefer ödemeyi baz alacak ya da yabancıları doldurup ülkeyi vatandaş terk edecek.. Bir devleti yok etmek istiyorsanız ekonomisini yok edin örneği işte apaçık..

siz vatandassiniz da ev sahibi degil mi? onun da 3 lira gidasina zam 5 lira yakitina zam 10 lira cocugunun okuluna zam. ne olacak peki?

Ee burda bu işleri düzeltmesi gereken kim peki? Demek ki vatandaş olarak yapamıyoruz değil mi? Olmuyor. Vatandaş zam alsın gıdacısı dolandırsın, ev sahibi dolandırsın. Ben artık buna dolandırıcılık diyorum.

Evet hangi kamu hizmeti isteyerek Antalya da sürdürülur ki bende bunu gozlemliyorum
Hatta İstanbul için bilinçli olduğunu dusunuyorum

Bunu okuyunca bizim ev sahibi insaflıymış 1250 ye oturuyorduk 1500 üzerinden %25 yaptı 1850 ye anlaştık işte aidat ile 1900 kusur . Bende ev sahibiyim İst da evim var kirada 1100 oturuyor Kıyamıyorum yeni bebeği oldu .. ama sanırım bu yıl yapacağım biraz .. her yıl 50-100 zam yaptım sadece ..

Bunu değiştirecek kimse olmazsa biz de savaş çıkan ülkeler yoluna doğru ilerleriz söyleyim..
Mecburiyetimiz var ama sindiremiyorum da kabul da edemiyorum..

ev sahibi dolandirsin mi? ben burada tek goz tuvaleti banyosu olmayan evi 5 bin liraya vereni degil gayet kullanilabilir haldeki evinin kirasini arttirmak isteyen ev sahibini konusuyorum. kusura bakmayin kendisinin masraflari 3 katina cikmisken ev sahibinden %25 zam yapmasini beklemek o kisiye hakaret olur, dolandiricilikla da alakasi olmaz. cozumu kimin bulacagini hepimiz biliyoruz ama ev sahibi olmadigi kesin o kisinin.

2 yıl önceye kadar çocuk okutulmasına yardım ediyorduk rahatça. Tüm çocuklaraysa kutu kutu çikolatalar alıp dağıtırdım. Artık kendi evladıma zor alıyorum indirim takip edip. Promosyonları gözler olduk yahu. Annem bizle yaşıyor bilen bilir. Maaşını savurturdum lüks tüketim mallarına. Artık çocuğa kitap okul taksidi sağlık giderine yetmiyor. Dışarda insanların yüzü gülmüyor artık. Kirasını faturalarını açılacak okulları kışın gelecek doğalgaz ı düşünüyorlar. Apartman aidatları güncelleniyor bu ay . Şehir dışı üniversite kazanan gençler mutlu olurdu eskiden artık nerede barınırız nasıl geçiniriz diyorlar.

İnsanlara hakaret ediyor hatta iftira atıyorsunuz. Ağzınızı bi toplayın bence.

Hıhı tabi polyannanın amca kızı mısınız?
Kusura bakma Kudracığım bu cevabının hak ettiği cevap: Hakkaniyetli bir polyanna olmak hakkaniyetsiz bir görgüsüz olmaktan daha hayırlı..
Şeyh Edaba'linin de dedidiği gibi onlar yol bilmez yordam bilmez kural bilmez

Benim malım kimseyi ilgilendirmez yani konu sahibini de ilgilendirmez kaç evi var ne kadar parası var diye. Malının ortağı mı da hesabını yapıyor çok komik

Kendini ifade edecek becerisi olmayan insanlar hakarete başvururlar. İade ediyorum size, devam ederseniz dava etme hakkımı kullanmaktan çekinmem, bilirler burada.

Benim malım kimseyi ilgilendirmez yani konu sahibini de ilgilendirmez kaç evi var ne kadar parası var diye. Malının ortağı mı da hesabını yapıyor çok komik
Üstünüze alınmayın bu kadar,size söylemiyor ev sahibine söylüyor zaten

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…