Aynı şekilde, sene başından beri ilanlara bakıyorum, ezberledim artık nerde hangi ev var. Sürekli artıyor fiyatlar ve aylardır satılmıyorlar. Ne hayal ediyorlar acaba bilmiyorum. Deprem bölgesindeyiz, eski ev almak da istemiyoruz haliyle, son depremden sonra yeni evler iyice yükseldi. Bir insan dört duvar betondan ne kadar kar edebilir resmen onu izliyoruz son 1-2 senedir.Biz yazın bi ev beğenmiştik ama parası çoktu etmezdi de o kadar. Eşim dedi ki bekleyelim bu fiyata satamaz zaten kışın düşürür kış geldi adam satamadı zam yaptı şaka gibiyazık yani insanların gözünü para bürümüş resmen..
Çok abarttılar çok. Dur diyen de yok. Biz almasak başkaları alıyor onlar da bunu bilerek arttırdıkça arttırıyor.Aynı şekilde, sene başından beri ilanlara bakıyorum, ezberledim artık nerde hangi ev var. Sürekli artıyor fiyatlar ve aylardır satılmıyorlar. Ne hayal ediyorlar acaba bilmiyorum. Deprem bölgesindeyiz, eski ev almak da istemiyoruz haliyle, son depremden sonra yeni evler iyice yükseldi. Bir insan dört duvar betondan ne kadar kar edebilir resmen onu izliyoruz son 1-2 senedir.
Evet var. Ödeme konusunda sıkıntımız yok ama faizlerin yüksek olması ve istediğimiz gibi bir ev bulamamak sıkıntımız şuanBence imkanı olan kendine oturacak ev almalı kirada olmak ev sahibiyle uğraşmak zor. Gücünüzün yeteceği yerden daire bakın. Sabit geliriniz var mı?
Bu ev al baskısına takilmamalisinHaklısınız. Biz kredisiz ancak arsa falan alabiliriz şuan. Bir de eşim de ben de pek kiracıyla uğraşabilecek insanlar değiliz.
Ya aslında ben de bu kafadaydım ama galiba çevremden çok etkilendim. Herkesin evi var ve sürekli ev alın baskısı yapıyorlar kime neyse.
Merhaba .Sizin orayı merak ettim :)
Tamamen aynı durumdayız. Aslında gelirimiz iyi ama ona rağmen ev bizim için hayal olmak üzere.Bu konu benim kanayan yaram. Birikimimiz az. Yuksek sayilabilecek sabit bir gelirimiz var ama ev fiyatlari uctu kredi cekmeden asla alamayiz. Kaldik oyle kirada.
Aynen öyle ömrümüz ona gidecek resmen bi de kredi insanın canını sıkıyor geri ödemesi çok fazla oluyor bu şartlarda.Valla artık büyükşehirlerde özellikle İstanbul da aileden kalma yoksa yüklü peşinat yoksa ev alma unutulabilir yada ömrünü ev almaya harcar ki ne anladim ben o ömürden.
Çok haklısınız. Aslında şimdiye kadar hiç öyle bir insan olmadım. Milleti dinleyip kendi bildiğini yapan kafadayım birazBu ev al baskısına takilmamalisin
Çevrenin oku baskısı biter evlen baskısı başlar
O biter çocuk yap baskısı başlar peşinden normal doğum yapsana!!! Baskısı başlar ..
Geçer gider ev al baskisi başlar araba mevzusu başlar
Bunlardan etkilenirsek onların uygun gördüğü hayatı yaşamış olmaz mıyız
Benim hayatım oysa...hayatımı kaybedemem henüz yaşarken.
aminYa kafayı yemişler çok afedersiniz. Bakıyorum ilana adam aylardır satamamış 2 gün geçti faizler arttı bilmem ne zam yapmış çoğu. Sanki evleri çok güzelmiş gibi bir deAllah sonumuzu hayır etsin biz heralde alamayacağız bu gidişle. Inşallah size istediğiniz gibi nasip olsun.
Biz vazgeçtik kiralık bakıyoruz şimdi bakalım bulabilecek miyizaminaynen hala satamamış o fiyata birde üstüne zam koyuyor yani
kiralarda abarttılar artık lüks semt fiyatlarını düşünemiyorum.hayırlısı insanlar boşuna 20-30 yıllık evde oturmak zorunda kalmıyormuş.Biz vazgeçtik kiralık bakıyoruz şimdi bakalım bulabilecek miyiz
Yok görünüşte mantıklı ama aslaaa değil. Ben yaptım pişmanım. Şöyle ki benim oturduğum evin kirası 4 yılda 500 lira artarken küçük şehirde alıp kiraya verdiğim evin kirası 5 yılda 150 lira arttı. Oturduğum yerde 4 ev fiyatı 4 yılda 3 e katladı. Benim kiraya verdiğim ev 5 yılda sadece 50 bin lira üzerine koydu Dahası gelen kira vermedi borç taktı gitti vs inan uğraşmak çok zor. İmkanın varsa oturacağın evi al kendini zorlayıpEvet bu da mantıklı aslında eşimin arkadaşı da elinizdeki parayı bankaya koyun gelen parayla kiranızı ödeyin demiş onu da düşünüyoruz şuan en azından istediğimiz gibi bir ev bulana kadar
Öyle valla bakıyorum şimdi kiralık ev de pek yok. Keşke geçen sene taşınsaymışız diyorumkiralarda abarttılar artık lüks semt fiyatlarını düşünemiyorum.hayırlısı insanlar boşuna 20-30 yıllık evde oturmak zorunda kalmıyormuş.
Yaa bide tabi bu açıdan düşünmek lazım. Biz de kiracıyla uğraşamayız diye vazgeçtik o düşüncedenYok görünüşte mantıklı ama aslaaa değil. Ben yaptım pişmanım. Şöyle ki benim oturduğum evin kirası 4 yılda 500 lira artarken küçük şehirde alıp kiraya verdiğim evin kirası 5 yılda 150 lira arttı. Oturduğum yerde 4 ev fiyatı 4 yılda 3 e katladı. Benim kiraya verdiğim ev 5 yılda sadece 50 bin lira üzerine koydu Dahası gelen kira vermedi borç taktı gitti vs inan uğraşmak çok zor. İmkanın varsa oturacağın evi al kendini zorlayıp
Mecbur olmasak biraz beklerdik aslında. Almaktan vazgeçtik zaten kimle konuşsak şuan akıl karı değil diyor. Kiralık bakıyoruz ama çünkü mecbur çıkmamız lazım.Daire fiyatları düşecek,altın fırlayacak diyor uzmanlar. Tüm dünyada ekonomik kriz var üstüne gıda krizi olacak ilerde geçinmek için evlerini satabilir insanlar. Fiyat lar düşe cek dediklerine göre... Altın alın yaza kadar bekleyin. Bence...
Yapılandırma olayını duymuştum sanki eşime anlatacağım ama nerdeyse tamamen vazgeçti satın almaktan kiralıklara yöneldik. Krediler düşünce bakalım diyorVerdiğiniz kira ile ödeyeceğiniz aylık kredi tutarı arasında çok fark yoksa bizi zorlamaz diyorsanız satın alın ama öncelikle oturacağınız evi satın alın. Eski bir bankacı özellikle de konut kredisi satan biri olarak hiç emlak piyasasının geriye düştüğünü görmedim, ayrıca faiz oranları düştüğünde düşük faiz oranından kredi yapılandırma yapılabiliyor. Zaten faiz oranları düşünce ev fiyatları da artıyor maalesef piyasada denetim olmadığı için böyle. En mantıklısı kimsenin almadığı dönemde alıp sonra yapılandırma yapmak kar ettiriyor keşke böyle olmasaydı ocak ayında aldığımız maaşla aralıkta aldığımız maaşın değeri aynı kalsaydı da hep kirada kalsaydık o zaman ev almayı bu kadar dert eden toplum olmazdık.
Ayni durumu ben yasadim ve ev aldik.Hanımlar merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın ama bir kaç zamandır bana dert olduğu için buraya yazmak istedim.
Şuan kirada oturduğumuz evden bazı sebeplerden dolayı taşınmak zorundayız. Çıkmışken bari ev alalım öyle çıkalım dedik.(hiç aklımızda yokken) Ama o kadar berbat evlere öyle fahiş fiyatlar istiyorlar ki, ne yapacağımızı şaşırdık resmen. Pandemi süreci bir yandan, kredilerin artması bir yandan derken son olarak faizlerde arttı(pek anlamam bu konulardan ama) Satılık yerine kiralık mı baksak diye düşünüyoruz şimdi de. Çok sıkıldım ya şiştim resmen nasıl çıkacağız işin içinden bilmiyorum
Yakında tokinin konut projeleri başlayacak evi olmayan geliri belli miktarın altında olanlara. Orayı takip etseniz çok daha ekonomik, kendiniz de perişan etmeden belki ordan bir eviniz olur. Kura var ama yine de kiraya çıkıp şansınızı deneyebilirsiniz.Hanımlar merhaba, öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın ama bir kaç zamandır bana dert olduğu için buraya yazmak istedim.
Şuan kirada oturduğumuz evden bazı sebeplerden dolayı taşınmak zorundayız. Çıkmışken bari ev alalım öyle çıkalım dedik.(hiç aklımızda yokken) Ama o kadar berbat evlere öyle fahiş fiyatlar istiyorlar ki, ne yapacağımızı şaşırdık resmen. Pandemi süreci bir yandan, kredilerin artması bir yandan derken son olarak faizlerde arttı(pek anlamam bu konulardan ama) Satılık yerine kiralık mı baksak diye düşünüyoruz şimdi de. Çok sıkıldım ya şiştim resmen nasıl çıkacağız işin içinden bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?