Ev sıkıntısı.

Aynı şekilde, sene başından beri ilanlara bakıyorum, ezberledim artık nerde hangi ev var. Sürekli artıyor fiyatlar ve aylardır satılmıyorlar. Ne hayal ediyorlar acaba bilmiyorum. Deprem bölgesindeyiz, eski ev almak da istemiyoruz haliyle, son depremden sonra yeni evler iyice yükseldi. Bir insan dört duvar betondan ne kadar kar edebilir resmen onu izliyoruz son 1-2 senedir.

Çok abarttılar çok. Dur diyen de yok. Biz almasak başkaları alıyor onlar da bunu bilerek arttırdıkça arttırıyor.

Bence imkanı olan kendine oturacak ev almalı kirada olmak ev sahibiyle uğraşmak zor. Gücünüzün yeteceği yerden daire bakın. Sabit geliriniz var mı?
Evet var. Ödeme konusunda sıkıntımız yok ama faizlerin yüksek olması ve istediğimiz gibi bir ev bulamamak sıkıntımız şuan

Bu ev al baskısına takilmamalisin
Çevrenin oku baskısı biter evlen baskısı başlar
O biter çocuk yap baskısı başlar peşinden normal doğum yapsana!!! Baskısı başlar ..

Geçer gider ev al baskisi başlar araba mevzusu başlar

Bunlardan etkilenirsek onların uygun gördüğü hayatı yaşamış olmaz mıyız
Benim hayatım oysa...hayatımı kaybedemem henüz yaşarken.

Bu konu benim kanayan yaram. Birikimimiz az. Yuksek sayilabilecek sabit bir gelirimiz var ama ev fiyatlari uctu kredi cekmeden asla alamayiz. Kaldik oyle kirada.
Tamamen aynı durumdayız. Aslında gelirimiz iyi ama ona rağmen ev bizim için hayal olmak üzere.
Valla artık büyükşehirlerde özellikle İstanbul da aileden kalma yoksa yüklü peşinat yoksa ev alma unutulabilir yada ömrünü ev almaya harcar ki ne anladim ben o ömürden.
Aynen öyle ömrümüz ona gidecek resmen bi de kredi insanın canını sıkıyor geri ödemesi çok fazla oluyor bu şartlarda.
Çok haklısınız. Aslında şimdiye kadar hiç öyle bir insan olmadım. Milleti dinleyip kendi bildiğini yapan kafadayım biraz ama bu konuda böyle olmadı niye bilmiyorum mantıklı geldi bi süre sonra.

aminaynen hala satamamış o fiyata birde üstüne zam koyuyor yani

Evet bu da mantıklı aslında eşimin arkadaşı da elinizdeki parayı bankaya koyun gelen parayla kiranızı ödeyin demiş onu da düşünüyoruz şuan en azından istediğimiz gibi bir ev bulana kadar
Yok görünüşte mantıklı ama aslaaa değil. Ben yaptım pişmanım. Şöyle ki benim oturduğum evin kirası 4 yılda 500 lira artarken küçük şehirde alıp kiraya verdiğim evin kirası 5 yılda 150 lira arttı. Oturduğum yerde 4 ev fiyatı 4 yılda 3 e katladı. Benim kiraya verdiğim ev 5 yılda sadece 50 bin lira üzerine koydu Dahası gelen kira vermedi borç taktı gitti vs inan uğraşmak çok zor. İmkanın varsa oturacağın evi al kendini zorlayıp

Daire fiyatları düşecek,altın fırlayacak diyor uzmanlar. Tüm dünyada ekonomik kriz var üstüne gıda krizi olacak ilerde geçinmek için evlerini satabilir insanlar. Fiyat lar düşe cek dediklerine göre... Altın alın yaza kadar bekleyin. Bence...

kiralarda abarttılar artık lüks semt fiyatlarını düşünemiyorum.hayırlısı insanlar boşuna 20-30 yıllık evde oturmak zorunda kalmıyormuş.
Öyle valla bakıyorum şimdi kiralık ev de pek yok. Keşke geçen sene taşınsaymışız diyorum
Yaa bide tabi bu açıdan düşünmek lazım. Biz de kiracıyla uğraşamayız diye vazgeçtik o düşünceden
Mecbur olmasak biraz beklerdik aslında. Almaktan vazgeçtik zaten kimle konuşsak şuan akıl karı değil diyor. Kiralık bakıyoruz ama çünkü mecbur çıkmamız lazım.

Verdiğiniz kira ile ödeyeceğiniz aylık kredi tutarı arasında çok fark yoksa bizi zorlamaz diyorsanız satın alın ama öncelikle oturacağınız evi satın alın. Eski bir bankacı özellikle de konut kredisi satan biri olarak hiç emlak piyasasının geriye düştüğünü görmedim, ayrıca faiz oranları düştüğünde düşük faiz oranından kredi yapılandırma yapılabiliyor. Zaten faiz oranları düşünce ev fiyatları da artıyor maalesef piyasada denetim olmadığı için böyle. En mantıklısı kimsenin almadığı dönemde alıp sonra yapılandırma yapmak kar ettiriyor keşke böyle olmasaydı ocak ayında aldığımız maaşla aralıkta aldığımız maaşın değeri aynı kalsaydı da hep kirada kalsaydık o zaman ev almayı bu kadar dert eden toplum olmazdık.

Yapılandırma olayını duymuştum sanki eşime anlatacağım ama nerdeyse tamamen vazgeçti satın almaktan kiralıklara yöneldik. Krediler düşünce bakalım diyor teşekkür ederim yazdığınız için

Ayni durumu ben yasadim ve ev aldik.
Cok borca girdik diyebilirim, ama hayirlisi boyleymis, Allah bize de kolaylikla odemeyi nasib eder insallah.
Kiraciligin sonu yok ve bana hep kirada oturdugum yillar boyunca bosa odenen para gibi geliyordu.

Ev almayı saçma bulanları anlamıyorum arkadaş sen de kira ödüyorsun, bedava oturmuyosun ki üstelik öde öde eline geçen bişey yok ama öyle ya da böyle bi ev kredisi ödesen on sene sonra dahi olsa bir evin olacak yani.

Yakında tokinin konut projeleri başlayacak evi olmayan geliri belli miktarın altında olanlara. Orayı takip etseniz çok daha ekonomik, kendiniz de perişan etmeden belki ordan bir eviniz olur. Kura var ama yine de kiraya çıkıp şansınızı deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…