Ev temizliği

azra_54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2018
1.274
1.808
133
42
Arkadaşlar aslında çok dert değil gibi ama kafama takıyorum. Yeni evliyim ve ev temizliği konusunda hiç pratiğim yok. Sevmiyorum da zaten. Karantinadan dolayı yardımcı ablayada bir süre gelme dedim. Ve şimdi ipin ucunu kaçırmaktan korkuyorum. Evde dört nüfusuz ve günlük mutfak hareketliliği zaten yoruyor beni. Herkes kendi odasını temizliyor. Ben de süpürüp siliyorum ama burda bazı kadınlar yaptıkları temizliği anlatmış benimki onlarınkinin yanında temizlik mi diyorum. Salgın döneminde olmasak kafaya takmayacağım ama evin sanki çok ama çok temiz olması gerekiyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum

Temizlik kavramım wc her daim temiz olacak, yerde kırıntı olmayacak, eşyalarda toz olmayacak, mutfak temiz olacak çünkü yemek yapılıyor tezgah ve ocak . bu , bu kadar ötesi fantazi . not; çalışıyorum haftada 1 gün temizlik yaparım. 20 günde bir de derin temizlik yaparım eşimle birlikte. wc yi hergün temizlerim iki dk da.hayatımdan tek bir günü bile temizlik için feda edemem. hayat çok kısa

Yani derli topluluk temizlik bunlar insanın da enerjisini yükseltir tozlu bir ortam insanda durgunluk huzursuzluk yapar mesela.

Benim de cocugum var yetisemedim zamanlar oluyor o yüzden t mizlik günümü onceden ayarlıyorum bir gün öncesinde iki günlük yemek yapıyorum . Yani temizlik yaptığım gün yemehim olmuş oluyor bir de onunla uğraşmıyorum . Bir de herkes kendi odasını topluyormus ne güzel iste supurmeden sonra bir toz alsanız bir Vileda su oh mis .
Daha derin temizlikte ise akşam oldu mesela mutfak dolapları gözünüze lekelenmis gözüktü hemen bı leğene su yapıp iki dk fisfisla bilebilirsiniz .başlayınca insan bitirmek istiyor zaten . Benim motivasyonum bittikten sonra mükemmel olacak o zaman çayımı kahvemi yapar içerim diyorum . Ariycagim biri oluyor mesela şu işimi bitireyim sonra rahat rahat dinlenirken konuşurum diyorum. Bir de temizlik benim işim izleyin insan onlar bu iğrenç evleri bu hale getirdiyse ben temiz evi mi temizleneye üşeniyorum diyo .

Ama calisiyormussunuz o zaman yine iyi ben çalışırken kendimi eve atınca uykum geliyordu aynen haftada bir gün yapıyordum . tüm gün evde olanlar için iyi bile oluyor zaman geciyor ev temizleniyor.

Evde neden 4 kişi var merak ettim?
Yeni evliymişsiniz, zamanla kendinize temizlik düzeni oluşturursunuz telaş yapmayın. Herkesin kendine göre bi anlayışı ve düzeni oluyor zamanla.

Temizliği çoğumuz yanlış anlar temizlik aşırı bir gayret çaba gerektirmez
Temiz olmak temiz bırakmak yeter artar bile
Deli gibi temizlik abartıdan başka birşey değil
Duştan sonra kim çıktıysa duş yaptığı ortamı temizlesin
Tuvaleti kulanan temiz bıraksın
Yemek yerken yaparken temiz düzenli yapılsın ve yenilsin
Yemeklerden sonra el birliği ile mutfak bir çırpıda temizlensin
Yıkanan çamaşırlar toplandıktan hemen sonra ütü katlama yerleştirme yapılsın biriktirmesin
Evde yaşayan herkes kirine pasına dikkat etse bile yeter

Benim derdim alışkın olmamak galiba. Durumlardan dolayı evde kalmaktan dolayı da ev hanımlığına hızlı bir geçiş yaptım. Normalde çocukların biri üniversitede diğeri de tam gün okulda oluyordu.

Temizliği çoğumuz yanlış anlar temizlik aşırı bir gayret çaba gerektirmez
Temiz olmak temiz bırakmak yeter artar bile
Deli gibi temizlik abartıdan başka birşey değil
Bende böyle düşünüyorum. Dağınıklığı hergün toplamak yeterli aslında ama whatsap gruplarında filan arkadaşlarım sirkeli suyla çamaşır suyuyla hergün bişeyler yapıyorlar. Ben kendimi birden eksik hissettim

Evde neden 4 kişi var merak ettim?
Yeni evliymişsiniz, zamanla kendinize temizlik düzeni oluşturursunuz telaş yapmayın. Herkesin kendine göre bi anlayışı ve düzeni oluyor zamanla.
Ben eşim ve iki çocuğu beraber yaşıyoruz

Evde kalınca bazılarımızda temizliğe sardı
Ama çamaşır sıyu pandemi döneminde kullanılmalı
Mesela kapı kolları elektirik düğmeleri lavabolarda rutin bir şekilde kulanılmalı

Bende sevmiyorum temizlik, sabahlara kadar mutfakta çalışabilirim ama sil süpür çok zor geliyor bana da. Çocuk olck nasıl idare etcm bilmiyorum. Allahtan eşim benden hamarat yalnız yaptırmıyor hiç bişeyi sağolsun ama bebis olunca yardımcı tutucam sanırım. Şuan sil süpür toz alma günlük devam ediyor. Bnce bu kdr da kafi evi kaldıramam ben öyle içine sinmesi önemli bence.

Ay nede guzel anlatmıssın benım gbı dusunen bırılerinin olması ne guzel

Evde deli gibi temizlik yapanlar camasir suyuna batip cikan,gunluk porcoz soluyanlar kendi bagisikliklarini dusurduklerinin farkinda degiller ki..
Etraftaki zararli zararsiz tum organizmalari oldururerek savunmasiz kaliyorlar
Dun arkadasim aldigi portakallari suyla seyrelttigi camasiir suyuyla sildigini, yemeden oncede kaynar suya attiklarini soyledi
Normal mi ki bu?

Evet birde bu durum var. Benim arkadaşımda çikolatayı sıcak suyla yıkayacağım diye eritmiş. Ben hiç öyle şeyler yapmıyorum. Sadece sebzeleri sirkeli suda bekletiyorum.

Evde olunca sosyal medyadan yemek tarifleri paylasan kişileri takip etmeye başladım, yaptıkları temizliğe ağzım açık kaldi dedim ki ben hiç temizlik yapmiyomusum bide yeni evlisiniz neden 4 kişisiniz merak ettim

Tuvalet banyo ve mutfağın temiz olmasi önemli, ben aksam lavaboları ve tuvaleti temizleyip oyle yatıyorum sabah rahat oluyor. Evde tüy dökme mevsiminde bir kuşum oldugu icin hergün silip süpürmek zorundayim, ama sizde evcil hayvan yoksa şu donemde 2 güne bir süpürmek normal. Cunku herkes evde ya ister istemez ev cabuk kirlenir

Yandın , şimdi çamaşır suyu içenler gelip en temiz kendileri olduklarına dair seni ikna etmeye çalışacaklar.

Tam tersi olarak ben geldim. Benim virüsten korunmak için yaptığım şeyleri millet normal zamanda yapıyormuş. Pis olduğuma kanaat getirdim en son.

Konu sahibi virüse dikkat et, dışardan gelen her şey temizlensin gerisi önemli değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…