- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
Evde deli gibi temizlik yapanlar camasir suyuna batip cikan,gunluk porcoz soluyanlar kendi bagisikliklarini dusurduklerinin farkinda degiller ki..
Etraftaki zararli zararsiz tum organizmalari oldururerek savunmasiz kaliyorlar
Dun arkadasim aldigi portakallari suyla seyrelttigi camasiir suyuyla sildigini, yemeden oncede kaynar suya attiklarini soyledi
Normal mi ki bu?
Sabah evden çıkıyoruz hepimiz 08:30 gibi akşam geliyoruz 17:30 belki bundandır. evde olmakla hareket etmekle alakalıdır belki toz olmasının kriterini bilsem hiç yapmam zatenHaftada bir yapıyorsanız eşyalar nasıl tozlanmadan kalıyor, onu anlamadım.
Yani bende sizin gibiyim ama 3 gün sonrasında bile toz oluyor..
3 haftalik evlilikte su anki düşünceleriniz cok normal geldi bana. Yeni evliyken ben yemek yerken off bu sofra nasil toplanacak kim kaldiracak simdi bunlari diye düşünmekten yedigimden bir sey anlamazdım. Gözümde büyürdü her şey. Bekarken wc banyo ve mutfağı kardesim yok anneme birakmaz kimsenin yaptığı icime sinmez kendim yapardim. Zamanla alışıyor insan. Annemin bir misafir odasi vardi müze mübarek. Normal zamanda kullanmazdi. Ben de evde kullanilmayan ama duran seyden nefret ederim. Salonda oturuyoruz oturma odamiz yok. Toz kir ve dağınıklıktan hoşlanmam. Cocuklarin dağıttığını da büyük oğlum topluyor. Neden çünkü bu evde hayat var, hayat eve sığar:)Aynı durumdayız. Haftasonları beraber yapacağız artık temizliği eşimle bu günler bitinceye kadar. Sadece üç haftalık evliyim ama bu ev işlerine çok sararsam çıkamam gibime geliyor
Haa tamam. Yaşları büyükse yardım edebilirler aslında. Kendi arkalarını toplatarak da işini kolaylatabilirsin.Ben eşim ve iki çocuğu beraber yaşıyoruz
Arkadaşlar aslında çok dert değil gibi ama kafama takıyorum. Yeni evliyim ve ev temizliği konusunda hiç pratiğim yok. Sevmiyorum da zaten. Karantinadan dolayı yardımcı ablayada bir süre gelme dedim. Ve şimdi ipin ucunu kaçırmaktan korkuyorum. Evde dört nüfusuz ve günlük mutfak hareketliliği zaten yoruyor beni. Herkes kendi odasını temizliyor. Ben de süpürüp siliyorum ama burda bazı kadınlar yaptıkları temizliği anlatmış benimki onlarınkinin yanında temizlik mi diyorum. Salgın döneminde olmasak kafaya takmayacağım ama evin sanki çok ama çok temiz olması gerekiyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum
En sevdiğim cam silmek neden zor geliyor acaba size. Kremsiz saç sampuanı ve kaliteli mikrofiber bir bezle denediniz miBana da zor geliyor. En zoru camlar. Ben de büyük temizlik için ayda bir yardımcı alıyor sonra da temiz tutmaya çalışıyorum. Ben de herhalde çooook uzuuuun bir süre yardımcı alamayacağım. Camlar ile fazla uğraşmıyorum, içten siliyorum. Hijyen için yerleri süpürüp vileda ile siliyorum, arada mola veriyorum. Mutfak tezgahlarını yağ çöz ile temizliyorum, mutfakta bulaşık makinesine atabildiğimi atıp yıkıyorum. Önemli olan hijyen, dip bucak dolap çekme vs yapmadım şimdilik. Yaparsam da günlere böler öyle yaparım. Çok sıkmayın kendinizi, mola vere vere yaparsanız yorulmazsınız.
Vip mop tavsiye ederim. Ayrıca viking ürünleri var domol pahalı artık viking yerli üretim ve doğal bir sans verin derimİlk şart iyi.çeken süpürge. (Dyson +imkanın varsa şarjlısı da ekstra alınabilir) İkincisi varsa Shaggy halıların şutlanması. 3. Rossmana uğrayıp domol marka temizki ürünlerini alınması. 4. Evdeki gereksiz herşeyin atılması sadeleşme.. normal zamanda yardımcı geliyorsa şu an için cam temizliğine girmeyin. Nir de vileda turbo süper arkadaşlar tavsiye ederim.
Gerisi keyifle yapılır
saç şampuanını ilk defa duyuyorum, hiç denemedim. Cam bezi ve cam sil kullanıyorum, bir de bulaşık deterjanı denedim ama fazla köpürüyor. Herkesin sevdiği ve sevmediği ev işleri var sanırım. Ben de yemek yapmayı, elde bulaşık yıkamayı, mutfak temizlemeyi, ocak, fırın, lavabo silmeyi, hatta komik gelecek ama tuvalet temizlemeyi seviyorum. Ne var ki evdeki cam çerçeve olayını hiç sevmiyorum. Bir de bizim pencereler biçimsiz, mutfak camımız sürgülü mesela ve tezgahın arkasında, bir tarafı silsen öteki taraf kalıyor, balkon camlarımız da kötü dışarı sarkmadan silinmiyor dışarısı. Dolayısıyla silmiyorum şimdilik içten siliyorum, Bir de ütü yapmaktan nefret ederim.En sevdiğim cam silmek neden zor geliyor acaba size. Kremsiz saç sampuanı ve kaliteli mikrofiber bir bezle denediniz mi
Ütü kısmına bende katılıyorum. Şimdi cam için bütün yaptıklarınız yanlış unutun onları. Ben iki sıcak su yapıyorum el yakmayacak kadarsaç şampuanını ilk defa duyuyorum, hiç denemedim. Cam bezi ve cam sil kullanıyorum, bir de bulaşık deterjanı denedim ama fazla köpürüyor. Herkesin sevdiği ve sevmediği ev işleri var sanırım. Ben de yemek yapmayı, elde bulaşık yıkamayı, mutfak temizlemeyi, ocak, fırın, lavabo silmeyi, hatta komik gelecek ama tuvalet temizlemeyi seviyorum. Ne var ki evdeki cam çerçeve olayını hiç sevmiyorum. Bir de bizim pencereler biçimsiz, mutfak camımız sürgülü mesela ve tezgahın arkasında, bir tarafı silsen öteki taraf kalıyor, balkon camlarımız da kötü dışarı sarkmadan silinmiyor dışarısı. Dolayısıyla silmiyorum şimdilik içten siliyorum, Bir de ütü yapmaktan nefret ederim.
Ben de şampuanla silerim.saç şampuanını ilk defa duyuyorum, hiç denemedim. Cam bezi ve cam sil kullanıyorum, bir de bulaşık deterjanı denedim ama fazla köpürüyor. Herkesin sevdiği ve sevmediği ev işleri var sanırım. Ben de yemek yapmayı, elde bulaşık yıkamayı, mutfak temizlemeyi, ocak, fırın, lavabo silmeyi, hatta komik gelecek ama tuvalet temizlemeyi seviyorum. Ne var ki evdeki cam çerçeve olayını hiç sevmiyorum. Bir de bizim pencereler biçimsiz, mutfak camımız sürgülü mesela ve tezgahın arkasında, bir tarafı silsen öteki taraf kalıyor, balkon camlarımız da kötü dışarı sarkmadan silinmiyor dışarısı. Dolayısıyla silmiyorum şimdilik içten siliyorum, Bir de ütü yapmaktan nefret ederim.
Sabah evden çıkıyoruz hepimiz 08:30 gibi akşam geliyoruz 17:30 belki bundandır. evde olmakla hareket etmekle alakalıdır belki toz olmasının kriterini bilsem hiç yapmam zaten
[/QUOTE
Evde olmamanizla alakalı olabilir, evdeyken dediğiniz gibi hareket var, pencereler sürekli açık, havalandiriliyor..
Çok daha kısa sürede tozlaniyor
Benim derdim alışkın olmamak galiba. Durumlardan dolayı evde kalmaktan dolayı da ev hanımlığına hızlı bir geçiş yaptım. Normalde çocukların biri üniversitede diğeri de tam gün okulda oluyordu.
Doğru söylüyorsunuz. Eşimin iki çocuğu var ve annelerini küçük yaşta kaybetmişler. Uzun süredir de ev işlerini hep yardımcı abla yapmış yani ev işine hiç alışkın değiller. Sadece odalarını toparlayıp siliyorlar. Bir de iyi yönleri dağınık değiller. Normalde oğlu üniversitede şimdi eğitime ara verildiği için hepimiz evdeyiz.Bu dört kişi kim ? İş bölümü yapın günlük toz alın mesela her gün kahvaltıdan sonra bir makina bir vileda yapmak toplasanız yarım saat bile değil her gece uyurken wc ye temizlik için ne kullanıyorsanız dökün sabaha kadar kalsın sabah ilk kullanan şöyle bir fırçayla temizlesin öyle kullansın gece yatmadan 5 dk lavabo ovulabilir bunlar günlük oturursa eğer 2 haftada bir ince temizlik sizi yormaz cam duvar silme falan kalır diğerleri zaten temiz olduğu için çok yormaz
Bu çok doğru işe giderken çocuklarda okula giderken ev bu kadar tozlanmıyordu. Rutin mutfak işleri yapıyordum sadece. Haftada bir yardımcı gelincede tertemiz oluyordu her yerSabah evden çıkıyoruz hepimiz 08:30 gibi akşam geliyoruz 17:30 belki bundandır. evde olmakla hareket etmekle alakalıdır belki toz olmasının kriterini bilsem hiç yapmam zaten
Gliserini nasıl kullanıyorsunuz cam için?Ben de şampuanla silerim.
Bir de gliserin sonrasında leke tutmaz uzun suree
Ben 37 eşim 45 yaşında.Merak ettim, sen kaç yasindasin, esin kaç yasinda?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?