Ev temizliği

Her gün en cok dokunulan yerleri silin kapı kolları lamba düğmeleri vs. Banyo tuvalet her gün yıkanmalı. Gerisi size kalmıs. Mesela benim yerde saç kıl görmeye tahammülüm yok ona göre düzen olusturdum.

Ne derece seyrelttigine bagli

Restoranlarda yesillikler ve patates hep bu sekilde yikanir. Ama oran tutmazsa ciddi sorun. 9 yildir ascilik yapiyorum. 9 yildir salata malzemesini boyle yikadik

Haftada bir yapıyorsanız eşyalar nasıl tozlanmadan kalıyor, onu anlamadım.
Yani bende sizin gibiyim ama 3 gün sonrasında bile toz oluyor..
Sabah evden çıkıyoruz hepimiz 08:30 gibi akşam geliyoruz 17:30 belki bundandır. evde olmakla hareket etmekle alakalıdır belki toz olmasının kriterini bilsem hiç yapmam zaten

İlk şart iyi.çeken süpürge. (Dyson +imkanın varsa şarjlısı da ekstra alınabilir) İkincisi varsa Shaggy halıların şutlanması. 3. Rossmana uğrayıp domol marka temizki ürünlerini alınması. 4. Evdeki gereksiz herşeyin atılması sadeleşme.. normal zamanda yardımcı geliyorsa şu an için cam temizliğine girmeyin. Nir de vileda turbo süper arkadaşlar tavsiye ederim.

Gerisi keyifle yapılır

Valla bende hamile olmadan önce kendimi parçalaya parçalaya temizlik yapardım portmantoya tırmanır üstünü siler altına eğilir yetinmez karyola altlarına viledalari uzatırdım da artik yapabilecek durumum yok. Her hafta kadın geliyordu suan ki virüsten ötürü gelmiyor eşimle yapıyoruz birlikte ben siliyorum o kuruluyor.
O bir odanın tozunu alıyor ben bir odanın.

Evi her gun silmek ve her gun tozunu almak aşırı gereksiz bana göre,çünkü tozlanmıyor yani en azından benim evim tozlanmıyor.

Her gün tuvalet temizlemekte saçma ben her kalkmama cifle fis fis yapiyorum ve peçeteyle kuruluyorum her gun domestosla oynayamam hamileyim sonuçta.

Nevresimler haftada 1 değişir yastık kılıfları haftada 2. Neticede hergun neden yastığı değiştireyim bi yüzü terlerse öteki yüzü temiz kalıyor.

Evime gel asla pis demezsin. Her yer yerli yerindedir. Ortada bisey bırakmam olursa toplarım,bardak peçete vs.
Hatta her gelen nesi pis tertemiz diyor oysa pis olduğunu ben biliyorum.

Bunun sırrı evi düzenli tutmak. Her yer yerli yerinde olursa ve yerlerde bisey olmazsa saç tüyü kırıntı gibi falan ve mutfak tezgahı üzerinde bisey olmaz temiz olursa o ev pis gözükmez.(mobilyalar tozlu bile olsa) Değil-dir de zaten.

Ben haftada 1 heryeri yaparım onun harici haftada 1 ya da 2 gun süpürge ile heryeri süpürürüm mobilya üstleri dahil.

Mesela gecen hafta temizlik yaptığımızda hic pislik çıkmadı neredeyse yerlerden. Ki evimde köpek var yani. Tüy dökmüyor suanda masallah diyeyim.

Sizin yapmanız gereken evi derli toplu tutmak,hem temizlik yapacağınız zaman işiniz kolaylaşır. Evde 2 cocuk varmis ogretin bilmiyorlarsa bir şey yendiği zaman ortadan kalksın lavobaya konulsun ve ya makinaya,çıkartılan çoraplar yerde kalmasin, çıkartılan kıyafetler kirli sepetine atılsın,ayakkabılar portmantoya konsun. Biri bisey yediği zaman masayı silsin.
Temizliği haftada 1 duruma gore (bence gereksiz ama) 2 yapın yeter
Tuvaleti hergun yapın ama 4 kisiymissiniz o da zaten yarım saat lik is banyo klozet ov yerleri sil aynayı sil tamam bitti gitti.

Mesela ben uyandim ilacımı içtim biseyler yedim etrafı bi topladım çamaşırları makinaya attım. Bitirdi simdi ascam. Kurusun ütü yapcam çoğu katlamalik zaten ütü istemiyor Eşimi uyandircam ve temizlik hemencecik bitecek bu sayede. Mesela ütü de haftada bir yapılmalı çünkü toz yapiyor temizlikten önce yapılır benim ütülerim.
Etrafa uçuşan pamuklar kıyafet tüyleri falan acısından.

Yoksa her yıkamaya ütü makinasını ac yap et eyle hem zor hemde tüylenir tozlanır ev.
Bir de bazısı bilmez yıkanan çamaşırlar toz deterjanla yıkandığı zamanda ev cok tozlanıyor. Sıvı deterjan kullanıyorum ben bu yüzden..
Mesela kimisi önce evi süpürür sonra toz alır ki bu da yanlıştır onceden bende oyle yapardım ama sonradan farkettim ve aradaki farkı gördüm once toz alincak sonra süpürge açılcak zaten süpürge toz torbasız vs artik aletler güzel ütüler süpürgeler falan
Ve yer silindikten sonra kesinlikle kurulanmali kimisi cam acıyor kurusun diye Bence bu da yanlis.

Ve düzen olarak odadan odaya girilmeli. Salon bitti salonun kapısı kapanacak

Oturma odası bitti kapancak.
Yatak odası bitti kapansak en son banyoya geçilecek
Yani sistemli düzenli ve dikkatli olursanız temizlik yapmak keyif verici hale geliyor bir süre sonra.

Aynı durumdayız. Haftasonları beraber yapacağız artık temizliği eşimle bu günler bitinceye kadar. Sadece üç haftalık evliyim ama bu ev işlerine çok sararsam çıkamam gibime geliyor
3 haftalik evlilikte su anki düşünceleriniz cok normal geldi bana. Yeni evliyken ben yemek yerken off bu sofra nasil toplanacak kim kaldiracak simdi bunlari diye düşünmekten yedigimden bir sey anlamazdım. Gözümde büyürdü her şey. Bekarken wc banyo ve mutfağı kardesim yok anneme birakmaz kimsenin yaptığı icime sinmez kendim yapardim. Zamanla alışıyor insan. Annemin bir misafir odasi vardi müze mübarek. Normal zamanda kullanmazdi. Ben de evde kullanilmayan ama duran seyden nefret ederim. Salonda oturuyoruz oturma odamiz yok. Toz kir ve dağınıklıktan hoşlanmam. Cocuklarin dağıttığını da büyük oğlum topluyor. Neden çünkü bu evde hayat var, hayat eve sığar:)

inan bana temizlige bir baslz alis sonra bagimlisi olursun zaten illa tum evi bastan sona dok topla degil sadece bazi onemli yerleri temiz tut o bile yeterli dort kisinin kaldigi bir evde duzen zor zaten karantinadayken

En sevdiğim cam silmek neden zor geliyor acaba size. Kremsiz saç sampuanı ve kaliteli mikrofiber bir bezle denediniz mi

Vip mop tavsiye ederim. Ayrıca viking ürünleri var domol pahalı artık viking yerli üretim ve doğal bir sans verin derim

Ev 180 metre kare
2 ayakli nüfus 4
4 ayakli nufus 6
Veranda 30 metrekare
Bahce 100 metrekare
Bahcedeki nufus 3
Wc 3 adet

Temizlikcimiz var. Bir cephem boydan boya cam. Alisveris, kopeklerin gezdirilmesi, her gun detaylica temizlik, cocugun krese birakilip alinmasi, kedi kumlarinin temizligi, her gün ütü, bahce bakimi dahil 4 5 saatte isi bitiriyor. Ev pırıl pırıl. Sok oluyorum.

En sevdiğim cam silmek neden zor geliyor acaba size. Kremsiz saç sampuanı ve kaliteli mikrofiber bir bezle denediniz mi
saç şampuanını ilk defa duyuyorum, hiç denemedim. Cam bezi ve cam sil kullanıyorum, bir de bulaşık deterjanı denedim ama fazla köpürüyor. Herkesin sevdiği ve sevmediği ev işleri var sanırım. Ben de yemek yapmayı, elde bulaşık yıkamayı, mutfak temizlemeyi, ocak, fırın, lavabo silmeyi, hatta komik gelecek ama tuvalet temizlemeyi seviyorum. Ne var ki evdeki cam çerçeve olayını hiç sevmiyorum. Bir de bizim pencereler biçimsiz, mutfak camımız sürgülü mesela ve tezgahın arkasında, bir tarafı silsen öteki taraf kalıyor, balkon camlarımız da kötü dışarı sarkmadan silinmiyor dışarısı. Dolayısıyla silmiyorum şimdilik içten siliyorum, Bir de ütü yapmaktan nefret ederim.

Günde sadece 30 40 dakika ayırın yeter.
Misal sabah 5 de kalkıyorum. Hemen yatağı kapatıyorum. Yatak odasından başlayarak evin camlarını açıyorum camlarını açıyorum.
Oğlani babasına veriyorum. Tuvalete girince lavaboya bira çamaşır suyu döküp fircalıyorum. İşimi görüyorum o ara ellerimi yıkarken köpük akıyor. Klozetten kalkınca oraya biraz çamaşır suyu fırçala... Diş fırçalarken havluyu değiştir çamaşır makinasına doldur sifonu çek. Bunu yapmam 10 dk.
Odaları gezip dağınık ne varsa düzenliyorum. Hop mutfağa tezgahta kirli varsa makinaya.
Sonra elime gırgır alıyorum mutfak + oturma odasıni girgirliyorum peşine uzun saplı süpürgelik faraş galiba adı o şeyle parkedeki kırıntı vs topluyorum. Bu da 15 dakika.
Sonra camları kapatıyorum bi koşu. Önce salon camlarını kapatmaya gidiyorum giderken hop çöp dışarı ayakkabılık 10 saniyede duzenlensin.
Bitti.
Kahvem ve keyfim...

Ütü kısmına bende katılıyorum. Şimdi cam için bütün yaptıklarınız yanlış unutun onları. Ben iki sıcak su yapıyorum el yakmayacak kadar
Birine kremsiZsaç sampuanı yada dalin yada bulaşık parlatıcı koyuyorum az hemen üç dört damla kadar (ben yoğurt kapılarını atmam üç ve beş kiloluk onları kullanırım)
Diğerine sadece su koyuyorum.
Üç adet bez mikrofiber. Biri kötü bez olabilir
Kötü bezi sadece su olan kovada ıslattım camın çamurunu aldım sonra diğer suya ve beze geçiyorum iyice bezi sıkıp siliyorum gerek çok yok ama diğer mikrofiber ile kırılıyorum bitti. Gecelim diğer yönüne ona da aynı düz su sonra diğer aşama misss gibi oluyor bugün evde iseniz en kolay canımızdan deneyin lütfen pişman olmazsınız

Ben de şampuanla silerim.
Bir de gliserin sonrasında leke tutmaz uzun suree

Benim derdim alışkın olmamak galiba. Durumlardan dolayı evde kalmaktan dolayı da ev hanımlığına hızlı bir geçiş yaptım. Normalde çocukların biri üniversitede diğeri de tam gün okulda oluyordu.

Merak ettim, sen kaç yasindasin, esin kaç yasinda?

Doğru söylüyorsunuz. Eşimin iki çocuğu var ve annelerini küçük yaşta kaybetmişler. Uzun süredir de ev işlerini hep yardımcı abla yapmış yani ev işine hiç alışkın değiller. Sadece odalarını toparlayıp siliyorlar. Bir de iyi yönleri dağınık değiller. Normalde oğlu üniversitede şimdi eğitime ara verildiği için hepimiz evdeyiz.
Sabah evden çıkıyoruz hepimiz 08:30 gibi akşam geliyoruz 17:30 belki bundandır. evde olmakla hareket etmekle alakalıdır belki toz olmasının kriterini bilsem hiç yapmam zaten
Bu çok doğru işe giderken çocuklarda okula giderken ev bu kadar tozlanmıyordu. Rutin mutfak işleri yapıyordum sadece. Haftada bir yardımcı gelincede tertemiz oluyordu her yer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…