- 3 Şubat 2010
- 11.306
- 5.496
- 773
Hangi buharlı temizleyici kullanıyorsunuz, nette o kasar farklı yorumlar var ki bir ara niyetlendim sonra vazgeçtim.haftada bir temizlik yapardim, koronadan oturu haftada ikiye cikardim,
evi hic bir zaman cok hijyenik yapmaya calismamisimdir, simdi de oyle.
zaten kimyasal kullanamiyorum.
Ama su buharli temizleyicilerden var, onu cok basarili buluyorum, tum evi onunla temizliyorum diyebilirim.
bir de su an hemen olmaz ama sonrasinda evin dizaynini degistirmek isinize yarayacaktir. Bizim evde her sey yerden yuksektir, altina supurge mop girer, bir seyleri ittirip cekmeden temizlik yapabilirim ki inanilmaz zamandan tasarruf sagliyor.
ayrica bazi islerde cocuklari gorevlendirmek de gerekli, yaslar kac evdeki diger kisilerin ?
Yeterince buyuklerse temizlik gununuzde bir isi ustlerine almalilar, kendi odalarini kendileri duzenlemeliler.
En azindan benim planim bu, su an benim sipalar kucukler, toplamaktan cok dagitiyorlar ama sacma sapan da yapsalar sofrakurmaya kaldirmaya yardim ediyorlar, odalarini sozde topluyorlar
Hangi buharlı temizleyici kullanıyorsunuz, nette o kasar farklı yorumlar var ki bir ara niyetlendim sonra vazgeçtim.
Ben yeni halıları direkt yıkamaya göndermiştim ama bu da çözüm olmadı. (ben toz olmaz sandım ama sadece azaldı) Sık sık süpürün güçlü bir makine ile. Ben o sekilde çözümünü buldum. Halı alırken antibakteriyel ve toz tutmayan olması lazım aslında bir daha alırsanız aklınızda olsun.Aynen geçici bir süreç. Sadece hijyenin çok önemli olduğu bu zamanda daha titizlenip kendimi yetersiz buldum galibayoksa günlük rutinleri yapıyorum. Haftada bir çok ince olmasa da süpürüp silmek. Tuvaletleri temiz tutmak. Ama cam ve balkonlara girmeyeceğim. Bir de evin çok çabuk tozlanma sebebini buldum. Halılarım yeni ve üzerinde sürekli yürüdükçe her yere toz kalkıyor bu konuda napıyım
Umarım şu günler bir bitseİş yapma konusunda hiç iyi değillerama çok şükür eşim bu konuda çok destek oluyor. Şimdiye kadar yemek, bulaşık, evi toplama herşeyi beraber yapıyoruz. Şu günler bitip hayat normale dönünce rayına oturacak düzenim diye düşünüyorum
Teşekkür ederim .black&decker.
Tabi beklentiler farkli,
ben kimyasal kullanamiyorum rahatsizligimdan oturu, o yuzden onun yerine buharli isimi goruyor, bir de hali olmayinca evde kolay oluyor.
Ben cok ovup onerdigim icin alan arkadasim da sevmedi mesela. Kiyilari iyi temizlemiyor diyor o da, benim icin problem degil bu.
Son işlem olarak.Sadece bu şekilde mi yoksa normal silme işleminden sonra leke tutması için üstüne bu şekilde mi siliyorsunuz?
Evde gliserin var deneyebilirim.
Bunları nerden öğreniyorsunuz yabir forumu falan varsa bende okuyup, öğrenmek istiyorum. Gliserin hiç aklıma gelmezdi, deneyeceğim haftaya tşk ederim.
Temiz cama uygulama yapıyorsunuz değil miFisfisli şişeye biraz su 5 6 damla gliserin koyuyorum fislatip siliyorum.
Evet onları yıkatamdan o toz gitmez ama ara sabunlu su ile fıçalarsanız o kadar toz kalmadığını göreceksinizAynen. Halılar yeni olduğu için mi acaba bu kadar çok toz çıkıyor
Arkadaşlar aslında çok dert değil gibi ama kafama takıyorum. Yeni evliyim ve ev temizliği konusunda hiç pratiğim yok. Sevmiyorum da zaten. Karantinadan dolayı yardımcı ablayada bir süre gelme dedim. Ve şimdi ipin ucunu kaçırmaktan korkuyorum. Evde dört nüfusuz ve günlük mutfak hareketliliği zaten yoruyor beni. Herkes kendi odasını temizliyor. Ben de süpürüp siliyorum ama burda bazı kadınlar yaptıkları temizliği anlatmış benimki onlarınkinin yanında temizlik mi diyorum. Salgın döneminde olmasak kafaya takmayacağım ama evin sanki çok ama çok temiz olması gerekiyor diye düşünmekten kendimi alamıyorum
Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz içinmotivasyon için tlc den temizlik avcıları açın. Onu izleyen dip köşe giriyor. :)) anladığım kadarıyla maddi sıkıntınız çok yok. Şu olaylar geçsin rutin temizliğe yardımcı alırsınız. Halılar yıkatmaya gider. Siz sadece eşinizle mutlu olmaya bakın. Allah mesut etsin. Çocukların da kanadı kıruk size Allahın emanetleri. Varsın yardım etmesinler. 16 yaşında oğlum odadan çıkmıyor. Yediği tabağı ofafan alıyorum. Tam karantina gibi:))
Kolay yolu, püf noktası nedir diye netten de bakarım teşekkür ederim.Son işlem olarak.
Temiz cama yani.
Nete bi bakın daha etkili Gliserini yöntemler de vardı.
Aynen geçici bir süreç. Sadece hijyenin çok önemli olduğu bu zamanda daha titizlenip kendimi yetersiz buldum galibayoksa günlük rutinleri yapıyorum. Haftada bir çok ince olmasa da süpürüp silmek. Tuvaletleri temiz tutmak. Ama cam ve balkonlara girmeyeceğim. Bir de evin çok çabuk tozlanma sebebini buldum. Halılarım yeni ve üzerinde sürekli yürüdükçe her yere toz kalkıyor bu konuda napıyım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?