Yakaladım seniHer gün sil süpür toz al işte. Mutfağı de derlş toplu tut al sana kaymak gibi ev.
Evin durumuna göre de 15 günde ya da ayda 1 koltuk falan çekip altını süpür kapıları sil ne bileyim cam sil. Mesela bu ay kapıları sil öbür ay cam sil. Dolapları da 6 ayda silerim mesela ben. Baza altını dağınık bırakmam onu da 6 ayda silerim falan
Tuvalet banyo yu (2 kisiyiz) bazen 3 günde bir bazen haftada 1 temizlerim, odaları haftada bir süpürürüm.Vileda 2-3 ayda bir asla tozlu diye hcbir yeri silmem kirli değilse,kirlenmediyse.Asla cam,koltuk silmem.Perde yıkamam.Kapi kollarini ayda bir belki. Ocak kirlense dahi canim ne zaman isterse o zaman silerim. Temizlik yapmaktan nefret ederim. Ve mutfak haric ev gayet temiz. Ya da ben cok pasakliyim
Ayyy bakma tembel tembel oturduğumda heves gelmiyor biliyorsun.Yakaladım seni
Neyse şaka bir yana, her gün bir saat düzenli eve ayrılsa zaten iş birikmediği için fazla zaman almaz konu sahibi.
Biriken işler insanı bunaltır.
Şu dönem de herkes virüsten dolayı çıldırmış ve abartmış durum da maalesef, ben normal de temizlikten düzenden keyif alan biriydim, şimdi virüs yüzünden zorunlu olarak aşırı dikkat etme hali beni bile gerdi huzursuz etti. Keyif alamaz oldum temizlikten
Gliserini nasıl kullanıyorsunuz cam için?
Senede üç kez sildiğim cam balkonum için kutsal gün yaklaşıyor
Bunları nerden öğreniyorsunuz yaBen de şampuanla silerim.
Bir de gliserin sonrasında leke tutmaz uzun suree
Hic kendimi yoramam temizlik yapıcam diye
Evde deli gibi temizlik yapanlar camasir suyuna batip cikan,gunluk porcoz soluyanlar kendi bagisikliklarini dusurduklerinin farkinda degiller ki..
Etraftaki zararli zararsiz tum organizmalari oldururerek savunmasiz kaliyorlar
Dun arkadasim aldigi portakallari suyla seyrelttigi camasiir suyuyla sildigini, yemeden oncede kaynar suya attiklarini soyledi
Normal mi ki bu?
Aynen. Halılar yeni olduğu için mi acaba bu kadar çok toz çıkıyorBenim evimde mi bir acayiplik var bilmem 3 gün süpürüp silmeyeyim tozlar yerlerde gruplaşıyor ve tavaf yapar gibi dönmeye başlıyorlar. Bende haydi önce süpür sonra toz al sonra banyo gir en son yerleri sil yapıyorum bitiyor
Eşyaların hepsini yerden yüksek aldım ve mutfak harici gereksiz hiç birşey yok evde. Sadece mutfak eşyalarını biraz sadeleştirmeliyim. Halılarım yeni. Çok toz olma sebebi bu galibahaftada bir temizlik yapardim, koronadan oturu haftada ikiye cikardim,
evi hic bir zaman cok hijyenik yapmaya calismamisimdir, simdi de oyle.
zaten kimyasal kullanamiyorum.
Ama su buharli temizleyicilerden var, onu cok basarili buluyorum, tum evi onunla temizliyorum diyebilirim.
bir de su an hemen olmaz ama sonrasinda evin dizaynini degistirmek isinize yarayacaktir. Bizim evde her sey yerden yuksektir, altina supurge mop girer, bir seyleri ittirip cekmeden temizlik yapabilirim ki inanilmaz zamandan tasarruf sagliyor.
ayrica bazi islerde cocuklari gorevlendirmek de gerekli, yaslar kac evdeki diger kisilerin ?
Yeterince buyuklerse temizlik gununuzde bir isi ustlerine almalilar, kendi odalarini kendileri duzenlemeliler.
En azindan benim planim bu, su an benim sipalar kucukler, toplamaktan cok dagitiyorlar ama sacma sapan da yapsalar sofrakurmaya kaldirmaya yardim ediyorlar, odalarini sozde topluyorlar
Aynen geçici bir süreç. Sadece hijyenin çok önemli olduğu bu zamanda daha titizlenip kendimi yetersiz buldum galibaEve sürekli birisi geliyor ise bu geçici süreci şöyle değerlendirebilirsiniz.
Eğer ki eşiniz destek oluyor o evi süpürsün. Çocuklarda biraz büyükse toz alabilirler.(4 yaş üstüne bezi verdik mi bir şekilde alıyorlar)
Siz de yerleri silip lavoba tuvalet tamam.
Mutfak ise sürekli topluyoruz sürekli batıyor garip bir mecra kendisi
Bunları anlatırken evim de uçuyor. Kalkıp bi toz alsam bari.
Yeni halide çok tüy çıkıyor malesef ben bir yıllık evli olmama rağmen hala tüy çıkıyorAynen geçici bir süreç. Sadece hijyenin çok önemli olduğu bu zamanda daha titizlenip kendimi yetersiz buldum galibayoksa günlük rutinleri yapıyorum. Haftada bir çok ince olmasa da süpürüp silmek. Tuvaletleri temiz tutmak. Ama cam ve balkonlara girmeyeceğim. Bir de evin çok çabuk tozlanma sebebini buldum. Halılarım yeni ve üzerinde sürekli yürüdükçe her yere toz kalkıyor bu konuda napıyım
Odalarnı toplayıp silmeleri de güzel aslında az da olsa iş yükü hafifliyor üniversiteye giden bir genç iş yapabilir masa toplama kurma bulaşıklara yardım bu tür şeylere destek olabilirDoğru söylüyorsunuz. Eşimin iki çocuğu var ve annelerini küçük yaşta kaybetmişler. Uzun süredir de ev işlerini hep yardımcı abla yapmış yani ev işine hiç alışkın değiller. Sadece odalarını toparlayıp siliyorlar. Bir de iyi yönleri dağınık değiller. Normalde oğlu üniversitede şimdi eğitime ara verildiği için hepimiz evdeyiz.
Bu çok doğru işe giderken çocuklarda okula giderken ev bu kadar tozlanmıyordu. Rutin mutfak işleri yapıyordum sadece. Haftada bir yardımcı gelincede tertemiz oluyordu her yer
İş yapma konusunda hiç iyi değillerOdalarnı toplayıp silmeleri de güzel aslında az da olsa iş yükü hafifliyor üniversiteye giden bir genç iş yapabilir masa toplama kurma bulaşıklara yardım bu tür şeylere destek olabilir
Sadece bu şekilde mi yoksa normal silme işleminden sonra leke tutması için üstüne bu şekilde mi siliyorsunuz?Fisfisli şişeye biraz su 5 6 damla gliserin koyuyorum fislatip siliyorum.
ona cozum ne olur bilmiyorum,Eşyaların hepsini yerden yüksek aldım ve mutfak harici gereksiz hiç birşey yok evde. Sadece mutfak eşyalarını biraz sadeleştirmeliyim. Halılarım yeni. Çok toz olma sebebi bu galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?