Ev temizliği

Normal zamanda bı gun siler ertesi gün süpürürum anca yetiştiriyorum. Ev büyük ve çocuklar var. Ama korona zamanında zivanadan çıktım. Marketten alınan paketli ürünleri bulaşık deterjanı ile yıkamaya başladım. Korona korkusuna.
Evde bağışıklıgi sıkıntılı çocuğum var.

Ben de bu aralar aynı düşüncedeyim. Şuan her zamankinden daha çok özeniyorum ama yine de tam temizmişim gibi gelmiyor. Biran önce normal hayata dönelim inşallah

Ben de bu aralar aynı düşüncedeyim. Şuan her zamankinden daha çok özeniyorum ama yine de tam temizmişim gibi gelmiyor. Biran önce normal hayata dönelim inşallah

Haftada bir yardımcı abla gelirdi bana, başka da temizlik yapmazdım ufak tefek şeyler hariç. Şimdi haftasonu eşimle yapıyoruz daha derin temizlik, hafta içi de ben bi süpürüp siliyorum. Daha fazlasını yapamam zaten gücüm yetmez. Evde ekmek poğaça tatlı falan yapıyorum ki bizim evde yapılan yenen şeyler değildir. Eşim karım ev hanımı oldu diye şok geçiriyor bu aralar.

Aynı durumdayız. Haftasonları beraber yapacağız artık temizliği eşimle bu günler bitinceye kadar. Sadece üç haftalık evliyim ama bu ev işlerine çok sararsam çıkamam gibime geliyor

Ben de öyle abartılı yapmam haftada 2 kez makineyle süpürürüm, toz alırım, mobla yerleri silerim, tuvaleti lavaboyu banyoyu fırçalarım. Camları ayda bir silerim. Haftada bir çamaşır yıkarım. Bulaşığı günde bir kez makinede yıkarım. Bütün gün çıkan bulaşıkları tek seferde yıkıyorum. Tezgahı masayı falan silerim yeter. Bir de kızım evi dağıtmasa. Oyuncaklarını çok dağıtıyor salonda onları toplamak asıl iş. Koronodan sonra da marketten aldıklarımı sudan geçirip koyuyorum dolaba. El temizliğine zaten dikkat ederdim. Şimdi daha çok ediyorum. Çamaşır suyunu sadece tuvalette kullanıyorum. Evin içini silmem çok zararlı bence

Bu dört kişi kim ? İş bölümü yapın günlük toz alın mesela her gün kahvaltıdan sonra bir makina bir vileda yapmak toplasanız yarım saat bile değil her gece uyurken wc ye temizlik için ne kullanıyorsanız dökün sabaha kadar kalsın sabah ilk kullanan şöyle bir fırçayla temizlesin öyle kullansın gece yatmadan 5 dk lavabo ovulabilir bunlar günlük oturursa eğer 2 haftada bir ince temizlik sizi yormaz cam duvar silme falan kalır diğerleri zaten temiz olduğu için çok yormaz

Ben de yeni evliyken aşırı takıntılıydım. Biri bişey diyecek diye her ay koltuk silerdim. Sonra bi an napıyorsun sen diye kendime geldim. Haftada bir temizlik yapıyorum, kış diye koltuk silemiyorum şuan. Tuvaleti iki günde bir çamasır suyu, zaten mutfak devamlı elimin altında. Çok kasmayın kendinizi haftada bir sil süpür, toz al yeter onun dısında ayda bir derin temizlik yaparsınız zaten devamlı kullandığınız alanlar 2 en kötü iki günde bir (mutfak wc) temizlerseniz hiç bir problem olmaz.

Daa ne kaldi bacim, hepsini saydin zatii

Surekli evde duran insanlarda temizlik takintisi oluyor. Baktikca gozlerine batiyordur. Vakit de bol her gun bir yeri temizlerler. Yoksa calisan veya kucuk cocugu olan bir insan prizleri sileyim, halilari sileyim, duvarlari sileyim demez.
Evi supurup silip toz aldiktan, tuvalet banyo temiz olduktan sonra gerisi detay.

Her gün sil süpür toz al işte. Mutfağı de derlş toplu tut al sana kaymak gibi ev.
Evin durumuna göre de 15 günde ya da ayda 1 koltuk falan çekip altını süpür kapıları sil ne bileyim cam sil. Mesela bu ay kapıları sil öbür ay cam sil. Dolapları da 6 ayda silerim mesela ben. Baza altını dağınık bırakmam onu da 6 ayda silerim falan

Valla nasil yaparsaniz oyle olur,herkesin temizligi kendine. Ben kendi adima her gun yaparim yeterli gelir ama siz ayda bir yaparsiniz,size gore okeyse sorun yoktur. Cok kendinizi kasmayin,madem evde 4 kisisiniz herkes bir ucundan baslasa yarim saatte tertemiz olur her yer

Tuvalet banyo yu (2 kisiyiz) bazen 3 günde bir bazen haftada 1 temizlerim, odaları haftada bir süpürürüm.Vileda 2-3 ayda bir asla tozlu diye hcbir yeri silmem kirli değilse,kirlenmediyse.Asla cam,koltuk silmem.Perde yıkamam.Kapi kollarini ayda bir belki. Ocak kirlense dahi canim ne zaman isterse o zaman silerim. Temizlik yapmaktan nefret ederim. Ve mutfak haric ev gayet temiz. Ya da ben cok pasakliyim

Son düzenleyen: Moderatör:
Hergun dip köşe temizlik yapılmaz ki evin durumuna göre 1 haftada veya 10 günde dip kose yaparsan evin temiz kalır..
Ben örnek vereyim haftada 1 dip köşe yaparım geri kalan günlerde sadece evi supuruyorum toz alıyorum.. mutfak zaten her daim temizleniyor yemek yaptığımız için..

Haftada bir yapıyorsanız eşyalar nasıl tozlanmadan kalıyor, onu anlamadım.
Yani bende sizin gibiyim ama 3 gün sonrasında bile toz oluyor..

Hiç ama hiç normal değil, meyve sebzeleri çamaşır suyu, sabun yada bulaşık deterjanıyla silip temizlemek virüs kadar tehlikeli bence.
Sirkeli sıcak suda bekletip, 2 3 kere yıkıyorum o kadar.

Bana da zor geliyor. En zoru camlar. Ben de büyük temizlik için ayda bir yardımcı alıyor sonra da temiz tutmaya çalışıyorum. Ben de herhalde çooook uzuuuun bir süre yardımcı alamayacağım. Camlar ile fazla uğraşmıyorum, içten siliyorum. Hijyen için yerleri süpürüp vileda ile siliyorum, arada mola veriyorum. Mutfak tezgahlarını yağ çöz ile temizliyorum, mutfakta bulaşık makinesine atabildiğimi atıp yıkıyorum. Önemli olan hijyen, dip bucak dolap çekme vs yapmadım şimdilik. Yaparsam da günlere böler öyle yaparım. Çok sıkmayın kendinizi, mola vere vere yaparsanız yorulmazsınız.

Evden çalıştığı günlerde temizliğe sarmış biri olarak,

şunu fark ettim ki temizlik bitmiyor. Sen bitti dersen bitiyor.

Yani kimine göre silmek süpürmek tamam temizliktir.

Kimine göre kornişlere, kartonpiyere, duvarlara kadar silinmelidir.

O kadarı bana göre gereksiz. Yerlerde toz, kırıntı,saç olmasın, wc temiz olsun benim için tamamdır.

Ha bir de mutfak tezgahı, lavabolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…