Ev tuttuk. Şimdi yardımınıza ihtiyacım var.

aylin_89

Oysa bizim evde gülen yok
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
222
34
118
Ankara
Merhaba hanımlar,

Son konumu okuyanlar bilir, eşimin ailesiyle sorunlar yaşamıştım. Okumayanlar için özet: Başka bir ülkede, ben iş bulana kadar eşimin annesi ve erkek kardeşiyle yaşıyoruz. Eşimin erkek kardeşi saçma sapan bir sebepten internetimi kesmişti. Eşim de aynı gün beni alıp ev bakmaya götürmüştü. Konuda bahsettiğim elektrik sobalı evi tuttuk. 3 Ocak'ta taşınıyoruz Allah nasip ederse.

Şimdi bundan sonrası için yardımınıza ihtiyacım var. Eşimin annesi ve kardeşiyle son konuşmamızda ikisinin de gerçek yüzlerini görmüş bulundum. Kardeşi özür dilemesine diledi ama hala düşmanca tavırlar içerisinde.

Annesiyse en büyük hayal kırıklığım oldu. Objektif, ara bulucu bir tavır takınmaktan ziyade eşimin kardeşiyle bir oldu ve o konuşma sırasında çok kırıcı şeyler söyledi. "Başkasının evinde yaşıyorsan bizim çamaşırımızı bulaşığımızı da yıkayacaksın, bütün gün evdesin." gibi. O noktaya kadar ilişkilerimiz iyiydi; çünkü ben önce eşimin annesi oluşuna sonra da yaşına hürmeten saygıda asla kusur etmeyip ev temizliği konusunda her şeyi yapıyordum. Ama iş, evi temizlemekle kalmayıp köle gibi onların temizliğini de görmeye gelince, çıldırdım. Öncelikle başkasının evinde değil eşimin kirasını ödediği evde yaşadığımı, ayrıca hizmetçi olarak buraya gelmediğimi ve bütün gün zaten iş arıyor olduğumu belirttim. Ama ipler bende bir kere koptu. Dediğim gibi, gerçek yüzlerini gördüm.

Şimdi sorum, biz bu eve geçtikten sonra -ki ev bu eve çok yakın- nasıl bir ilişki kurmalıyım onlarla? Düşünün, eşim korkudan ev tuttuğumuzu bile söyleyemedi son zamanlarımızı zehir etmesinler diye; çünkü o potansiyelde insanlar.

Arada düşmanlık, kötü niyet vs. olsun istemiyorum. Eşinin ailesiyle belirli sınırlar içerisinde görüşen hanımlar, sizce bu sınırı nasıl çizebilirim? Ne sıklıkta görüşmeliyim? Düşman olmadan nasıl arayı açarım?
 
Ayy bende birlik oturuyordum ve aynı şekilde ayrı eve çıktık esimle Allah sabır versin ama böyle insanlardan kurtuluş olmuyor Malesef ki iki haftada bir gitmek bol bol yeter
 
Neden bu kadar çekiniyorsunuz? Bir daha görüşmeyin olsun bitsin. Hayır yani kendinizi hiç mi sevmiyorsunuz? Hiç mi saygınız yok. Eşimin ailesi bana köle gibi davranacak daaa ben işi düşmanlığa götürmeden arayı açacağım?! Hayatımdan atıveririm gereksizleri olur biter. Çok yumuşak başlısınız çooook...
 
Hemennnn vazgecin tuttugunuz yerden
Yakın olunca sizin evden hiç çıkmaz olay üstüne olay çıkmaya devam eder uzak bir yerden tutun evi
 

Ben inanılmaz agresif bir insanım. 28 yıldır törpüleye törpüleye görece daha yumuşak bir insan haline geldim. Hayatım boyunca kimseye eyvallahım olmadı ve köprüleri yaktım canımı sıkan herkesle. Ama keskin sirke küpüne zarar durumu da çok oldu hayatımda. Bu nedenle burada fikir almaya çalışıyorum.

Evlilik kurumunda çok yeniyim (8 ay) ama her kimle konuştuysam şu zamana kadar, "Eşinin ailesini idare et, ne olursa olsun onlar ailesi, atamaz. Küslük yaşama, eşin de senden soğur ileride" gibi sözlere karşılaştım deneyimli kadınlar tarafından.

Bu nedenle gemileri yakmadan önce akıl danışıyorum.
 
Eşimin ailesiyle ilgili bende problem yaşamistim ozellikle catkapi ve emrivakilerden. Senden ziyade mesafeyi eşin koymali. En sonunda benim eşim fena patlamisti bir tartismada ve ozaman buzaman rahat ettim. Birak haber verip gelmeyi kimse ben cagirmadan gelemiyor. Evler 15 dakika mesafede ama yinede haftada bir bile gitmeyiz, gidersekte birlikte oturur kalkariz. Tavsiyem eşinizden destek alin ortak olarak gitmeleri azaltin, esinizide tek yollamayin, yaninda durun.
 
Hadi gözün aydın eşin gitsin canın isterse sen de git otur gel misafir gibi
 
Siz bayramdan bayrama görüşün
Eşiniz kendisi istediği zaman gorusebilr
 
Siz bayramdan bayrama görüşün
Eşiniz kendisi istediği zaman gorusebilr

Açıkçası benim de istediğim bu. Eşim tabii ki istediği zaman gidip görebilir ama ben minimumda tutmak istiyorum. Tek çekincem, eşim ileride "zaten sen benim ailemle de görüşmüyorsun." gibilerinden başıma kakar mı? Ya da soğur mu benden bu sebepten?

Ekleme: Elbette eşimi en iyi ben tanırım; ama şimdiye kadar gördüğüm örneklerde dünya iyisi adamlar hiçbir sorun yokken bu aile mevzusunu kafaya takabiliyor.
 
Bence yakmayın gemileri ileride iş durumları falan olacak hastalık sağlık mutluluk çocuk işleri olursa belki de yardım istemen gerekecek
Zaten taşınıyor olmanız onlara bayağı üzecek bundan derslerini almışlardır
Bundan sonra da haftada 1 gidersiniz ya da haftasonu arayıp yemeğe davet edersiniz onun dışında gelirlerse bir kahve ikram et sonra akşama planınız olduğunu söyle yemeğe kalamasınlar
 
Ben eşimin ailesiyle 2 buçuk sene görüşmedim 3 yıllık evliyim
Ne bayram ne cenaze ... Doğumumda bile görüşmedim oyleki bir hataları oldu
Eşime istediğin zaman git dedim babanı aradın duasını aldı mı dedim ailesini araması için ben baskı yaptım benden bilmesinler hem sen evlatsin dedim.

Eşim benim onceligim kendi yuvamdir huzurumu bozan annem babam olsa tanımam dedi. Yani hiç başıma kalkmadı ve bu konuda öyle net durdu kikoca koca insanlar annesi babası gelip benden özür dilediler ve tekrar görüşmeye başladım

Görüşüyorum şimdi ama çok resmiyim. Eşim de temkinli ... Kötü olmamak en güzeli zaten sizin de isteğiniz bu yönde gördüğüm kadarıyla aklı başında insansınız . Ama iyilik tek taraflı olmaz ... Eşiniz ilerde başınıza bile kalksa sizin içiniz rahat olsun vicdanen.
 
Dikkat edin.aradaki mesafeyi her zaman koruyun.onlarda alışıyor belli bir süre sonra.esinuze de bağlı biraz çok anneci değilse zamanla oturuyor
 
Eski konunuzda ben şunu düşünmüştüm ya eşiniz ayrı eve çıkınca onların kirasını ödemeyi bırakacağı için size karşı hırslandılar ya siz onların yaşantısına ufak tefek müdahalelerde bulundunuz. (Mesela evin düzenini, temizliğini eleştirmek ya da değiştirmeye çalışmak gibi) o nedenle kısasa kısas evde yaptığınız işlere bir kusur buluyorlar. Çünkü aslında uzun zamana dayalı bir dostluğunuz varmış eşinizin annesi ve kardeşiyle. Biranda böyle davranmalarının bir sebebi olmalı.

Eğer 2.siyse ayrı eve çıktığınızda aranız kendiliğinden düzelir. Düzelmiyorsa para meselesinden sıkıntı çıkarıyorlardır ona göre tavrınuzı koyarsınız sizde
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…