Saç Rengi ve Saç Boyama Evde açtıgım sarı saçlarım

Gunaydin Ben yanlis okumadiysam sampuan demissiniz sampuanlami oluyor sac acmak cok sasirdim ...

Sac diplerim koyu renk dun kucuk bir yerinde toz acici % 9 luk oksidanla deneme yaptim bir saat durdu sacimda sari oldu sifirda turunculuk. ama Ben daha acik sari olmasini istiyorum % 12 likmi kullanayim. bide sac boyama cahilligimi bagislayin diplere surmeyince dipteki koyu renk saci napcaz acaba dip yerine deriyemi surmucez.

Gunaydin Ben yanlis okumadiysam sampuan demissiniz sampuanlami oluyor sac acmak cok sasirdim ...

araştırdım ve öğrendim şampuan dekolore işlemiymiş saç uzmanları diye bir siteden alıntı yapıyorum

Bu işlemin uygulanması şu şekildedir.

Bir ölçek oryal ile 30 gram kadar oksidan karışımına alabildiğince şampuan ekleyip karıştırıyoruz.
Karışımımız şampuanımızın sıvılığına yakın olmalıdır. Akabinde saçımızı bu hazırladığımız karışım ile şampuanlıyoruz.
Ortalama olarak 4-5 dakika bekledikten sonra bol suyla duruluyoruz.
Burada dikkat edilmesi gereken nokta ortalama 4-5 dakika olarak verdiğimiz süre değişkenliğidir. Bu süre saçımızın rengine göre değişir.
Koyu renk saçlarda biraz daha uzun sürebilir ya da açık renk saçlarda daha az bir sürede istenilen tonda açılabilir.
Uygulama esnasında saçımızdaki köpüğü iyice sıyırarak kontrol etmemiz istediğimiz renge geldiğimizde durulamamız daha doğrudur.

Bu işlemin uygulanmaması gereken saçlar şunlardır.
1) Şampuan dekolore işlemi dipleri uzamış, uçları boyalı saçlar için uygulanmaz. Uygulandığı takdirde saçın doğal bölümü ile boyalı bölümü farklı tonlarda açılacaktır.
2) Daha önce röfle olan ve boya ile kapatılmış saçlarda uygulanmaz. Uygulandığı takdirde boya ile kapatılmış olan röfleli kısımlar daha çok açılacaktır buda istenmeyen renklerin çıkmasına sebep olabilir.
3) Canlı kızıl saçlarda uygulanmaz. Uygulandığı takdirde kızıl boya canlılığını yitirir ve bakır tonlarına döner. ( Buna uygulanmaz diyoruz çünkü bu tür saç renklerinde daha çok profesyonellik ve tecrübe gerektirir. Bu yüzden evde uygulanmasını tasvip etmiyoruz.)

sözde ders planı hazırlayacaktım sabahtan beri saç konusunu araştırmaktan plana yer kalmadı :)))

julyy saçım şu an kahverengi(boya) saçımı senin 5. fotodaki gibi yapmak istiyorum.2-3 kez bal köpüğüne boyasam tutar mı illa açtırmam mı gerek?:26:

evet şampuan cnku saçlarn ztn röfleli yıpratmamak için açıcının yakma etkisini azaltmak ve oksidan işlemi görmesi için.. bnm kuaför arkdsm röfleli saçla gelen musterilerine uyguladıgı biryöntemdir. denemek size kalmş

julyy saçım şu an kahverengi(boya) saçımı senin 5. fotodaki gibi yapmak istiyorum.2-3 kez bal köpüğüne boyasam tutar mı illa açtırmam mı gerek?:26:

evet cnm açtırman gerekiyor boya ile dalga dalga olur saçın denemiştim.

tatlım saçını 2 seferde açıcaksn istediğin renge o şekilde ulasırsın ancak o sarı koyu geldi ise az bekleyip tekrar yogun açıcı yapmalısın uzerinee cila ile renklendirmelisin.(diplerindeki saçı komple sarı yapamazsn zaten ilk seferde heryeri sarı istiyorsan diplerinede açıcı sürüceksin komple açmak için saçlarını üzerine küllü sarı boyaman gerekicek cunku diplerin cok cig bi renk açılıcaktır)

Son düzenleme:

Tmm canim tesekkur ederim Ben bugun toz acici % 9 luk oksidan alcam bide 2 kutu palette 10.1 cuma gun u boyarim hafta ici boyayamam gicik bi renk olursa ogrencilerimde beni gicik eder:))))) oksidanla acicinin oranlarinni nasil ayarlamaliyim onada yardim etsen

banada bi yardımı olabilirmisin
dip boyam geldi

enson koleston 11.1 açık küllü sarı vevital 10 platin karıştırarak boyadım

acaba önerebileceğin başka bir boya numarası varmı

açıcıyı kaçlık alcaksın gittiğin yerde igoranın beyaz toz açıcısı var ise al o cok gzl az yıpratır hem.. eger oreal toz cok yıpratır istemiorm dersen (saçın yıpranıksa geçmişini bilmiorm cunku) palette yogun açıcı koleston yogun açıcı da alabilirsn. once turuncu bir renk olucak saçın ilk açma aşaması bu şekil cıkıyor daha sonraki açmanda gzl açık bir sarı oluyor hafifte çiğlik oluyor onuda 10.1 ile cila yapınca yada 9.1 de olabilir saçının cunku açılma derecesi ve rengine göre mesela saçın cok açık bi ve ciglik fazla olduysa 9.1 ile cila yapmalısın az bir ciğlik kaldı ise 10.1 kurtarır. işte bu işler görerek yapılması gerekiyor sen bunlara göre karar ver cnm. oranları açıcını palette veya koleston gibi alırsan içinde cıkanları karıştırıcaksn zaten. eger ayrı bir oreal toz alıcaksanda 1 ölcek 2 ölcek onu saçının uzunluguna göre ayarlarsn içinede 2 şişe oksidan (ufak şişelerde) koyucaksn

Canim kucuk bi ilcede ogretmenim malesef igora yoktu.normal toz aciciyi bile zor buldum simdilik burdan aldim bayram tatili icin aydina gittigimde alirim.sacimin Ryan tarafinda bi deneme yaptim bence cok guzel oldu resmi birazdan yuklerim

Canim kucuk bi ilcede ogretmenim malesef igora yoktu.normal toz aciciyi bile zor buldum simdilik burdan aldim bayram tatili icin aydina gittigimde alirim.sacimin Ryan tarafinda bi deneme yaptim bence cok guzel oldu resmi birazdan yuklerim

Palettenin iki kutuda 10.1 aldim Cuma tum sacima yapcam:)))

ozaman cok sevindm normalde ilk açmada turuncu olur oyuzden demek saçların uysal açılıyor hemen :)

süpersin sen walla..:)

yoğun açıcıyla açtım turuncu oldu45 dk beklettim.. tekrar yoğun açıcı kullanacağım ama ertesi gün bi sorun olmaz inşallah..45 dk bekletecem yine

süpersin sen walla..:)

yoğun açıcıyla açtım turuncu oldu45 dk beklettim.. tekrar yoğun açıcı kullanacağım ama ertesi gün bi sorun olmaz inşallah..45 dk bekletecem yine

bugün için 45 dk yeterli mi fazla gelir mi acaba julyycimm.. öpüldün tatlım

bugün için 45 dk yeterli mi fazla gelir mi acaba julyycimm.. öpüldün tatlım

cnm evet 45 dk uzun gelebilir 2. oldugu ve 1 hafta aradan geçmediği için saçını dinlendirmeden yaptıgın için yarım saat yeterli gelir heralde. sen uclarını devamlı kontrol edersin uzama falan oluyormu diye ( kontrollu aç ) bende cok öptüm

tamam canım.. 2. yapmadım daha senden cevap bekledim.. 1 hafta beklerim o zaman.. çok teşekkür ederim cevapların için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…