Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Sevgili arkadaşım, ben 1993 doğumluyum, evde doğmuşum. Ama neden biliyor musun, cahillikten falan değil yokluktan işte köy yeri hastahane uzak vs... Ha cahillikte olabilir ama böyle olaylar o yıllarda kalmalıydı, arkadaşların %99 u doğruyu söylüyor. Olası bi komplikasyonda saniyelerin ne kadar önemi olduğunu da araştırmışsındır umarım. Sağlıcakla gelsin bebeğin

Cidden yorumların genel seviyesi baya düşük pes doğrusu. Amin canım kardeşine yaptığın duanın aynısını melekler senin için diliyor çok amin
Herkese esprili karşılik vermek de senin icin marjinallik herseyi sen biliyosun aferimm kızz takdir ettim ..bebeginin sağlıkla gelmesini dilerim

Bebekte doğum esnasında bir komplikasyon olsa nasıl müdahale etmeyi düşünüyorsunuz,Ebeler yenidogana sayet neonatal resusitasyon egitimi almadiysa mudahale edemez.egitim alanda evde ne kadar yapabilirse...Yenidogan yoğun bakım ünitesi olmayan yerde bile doğum yapmaya çekinirken sizdeki bu cesaret ilginc doğrusu.

Evimin hastaneye yakın olduğunu belirtmiştim direk hastaneye gecicez inşallah kontroller için. Tabi doğum bu sonuçta tüm olası olumsuzlukları değerlendiriyoruz ve aynı şekilde doğum esnasında ters giden Bi şeyler olunca da degerlendirecegimiz gibi. tüm detayları sizler gibi biz ebeveynleri başta düşünüyoruz zaten.

Bir iki eğitimi alan Bi ebe ile de görüşülürmü hiç Şimdi zaten eğitimler hep online. Sırf neonatal eğitim alan biri olarak seçim yapmadık Ebe tanıdık ,meşhur biraz ya işinin ehli Allah ın izniyle. Olası Epizyotomiye kadar herşey düşünülmüş.

Asil sen neden bu kadar gerginsin canım
Senin icin gerildim bebek icin gerildim...dogumdan sonra hasteneye gidicez yazmissin bide ..hayatim dogurup bebegi sarip kendin nasil bisey yaşayacagini bile bilmiyon o halde kalkip hastaneye mi gidicen bide bune saçma bi program allasen

Aklima kahpe bizans filmi geldi kadın cadirda dogurup kalkip "ben tallayaa gidiyoom " diyodu eski kadın ya hani hahahhshha

Cok farkli seylerden bahsediyoruz ama neyse..O asamada yasanabilecek en basit sey emin olun epizyodur zaten.insallah tek sıkıntınız epizyotomi olur.Kolay gelsin.

Bende evde doğmuşum biliyor musun
Aksi bir durum olmadığı takdirde eve gecicez inşallah açıklık kontrolü, bebeğin duruşu, kordon vs sorun var mı bu muayenelerin ardından. Evde sıcak suda planlıyorum. Umarım hersey yolunda gider.

Diye sormuşsun, hayır yeterli değil. Hastane denen yapıdaki bihaber olduğunuz ekipmanlar biz insanlar için var. Bu ekipmanlar, doktorlar ve asistanlar senin evinde yok.

Evde doğum yapmanın nesine özendin merak ediyorum. İzlediğin türk filmlerin mi etkisinde kaldın? Herşeyin iyi gideceğini varsayıp daha mutlu ve unutulmaz bir anı defteri mi oluşturmak istiyorsun?

Oluşacak bir komplikasyonda hastaneye götürün diyeceğine eminim. O kadarınıda evde hallettiremezsin ya .

Bütün bu pervasızlığın ardında yatan o güvendiğin şey, hastanenin evine yakın olması.
Birşey olursa şurası diyorsun zannımca.

Cok farkli seylerden bahsediyoruz ama neyse..O asamada yasanabilecek en basit sey emin olun epizyodur zaten.insallah tek sıkıntınız epizyotomi olur.Kolay gelsin.
Sizinde ilk defa duymanız bana farklı geliyor açıkçası ama ne yapalım. Herkesin ilgilendiği, takip edip arastırdığı meseleler farklı sonuçta.

Kendi dogumumu hatırlayınca yapmak istediğiniz şeye inanamadim.
Çok riskli hem size hem bebeğe. Doğum anında ne olacağını bilemezsiniz. Anlık bazı durumlar ortaya çıkabilir. Bir hastaneye gitmeyi düşünüyorsunuz. Ayağa kalkabilecek misiniz acaba. Evde doğum mu kaldı artık.

SEAH ya da Adatıp, bence ön görüşmenizi yapıp yoğun bakıma kabul edip etmeyeceklerini bir sorun.
Ya da yetişebilme provası yapın, bakalım aksilik durumunda kaç dakikada hastanede olabileceksiniz.
Mâlum, ilimizde bu iki hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesi var.
Siz hangi hastaneye yakınsınız bilmiyorum ama, hastaneden hastaneye bile transfer anı bile tedbirli yapılır iken, evde doğumda bir sıkıntı çıkarsa nasıl yetişeceğinizi ve bir ebenin nelere yetebileceğini bir düşünün.
Hele o panik halindeyken, eşiniz ne kadar sakin kalabilecek.

İnanın buradaki arkadaşların neredeyse hepsi sizin için olası sıkıntılardan bahsetmiş ve nedense terslenmişler tarafınızdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…