- 2 Kasım 2022
- 47
- -247
- 1
- Konu Sahibi stsareseven
-
Hadi canım ya tüh! 9 ay ben karnımda taşıyacağım ,bütün çilesini ben çekeceğim. Onun için en iyisini en doğalıni nasıl yapabilirim ,Onun eğitimleri için varlığını öğrendiğim an nasıl en iyisini yapmalıyız diye ben düşüneceğim biz ebeveynleri düşüneceğiz ! Ama birileri kalkıp onu benden daha çok düşündüğünü savunacak öyle mi? Bu söylediğinize bakarsam karşımda ya hiç Anne olmamış birisi, ya bekar veya Anne adayı olup bu süreçleri yaşamamış birisi olması gerekiyor. Diğer türlü bir anlayışsızlık düşünülemez.Çocuğun hayatı ve sağlığı söz konusuyda saygı bile duymuyorum. Devlet el atmalı kesinlikle böyle ‘ebeveynlere’ . Çocuğum doğumda öldü/sakat kaldı bilmenne diye haberlerde görürüz sonra. Daha yakın zamanda evde ebe konusu vardı burda faciayla sonuçlanmış. Allah akıl fikir versin.
Yil olmus 2022 hala evde dogumdan bahsediliyorr pess dogrusu...Bir de evi hast. yakinmis bu da ayri trajikomikmis.Bebegin hayatiyla can guvenligiyle bile isteye oynamaktir bunun adi.Millet gider Mersin'e konu sahibi gider tersine...Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Asla cesaret edemem. O kadar imkan elimizin altındayken gerek yok böyle çılgınlıklaraSelam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Yok canım biz hiç düşünmedik oksijensiz kalırsa ne yapacağımızı saolÇocuk oksijensiz kaldığı bir komplikasyonda da evde müdahale edersiniz oturup hastaneye gitmezsiniz :)
Ben sadece kişisel düşüncemi bellirttim konu sahibide
Diye sormuşsun, hayır yeterli değil. Hastane denen yapıdaki bihaber olduğunuz ekipmanlar biz insanlar için var. Bu ekipmanlar, doktorlar ve asistanlar senin evinde yok.
Evde doğum yapmanın nesine özendin merak ediyorum. İzlediğin türk filmlerin mi etkisinde kaldın? Herşeyin iyi gideceğini varsayıp daha mutlu ve unutulmaz bir anı defteri mi oluşturmak istiyorsun?
Oluşacak bir komplikasyonda hastaneye götürün diyeceğine eminim. O kadarınıda evde hallettiremezsin ya .
Bütün bu pervasızlığın ardında yatan o güvendiğin şey, hastanenin evine yakın olması.
Birşey
Senin icin gerildim bebek icin gerildim...dogumdan sonra hasteneye gidicez yazmissin bide ..hayatim dogurup bebegi sarip kendin nasil bisey yaşayacagini bile bilmiyon o halde kalkip hastaneye mi gidicen bide bune saçma bi program allasen
Aklima kahpe bizans filmi geldi kadın cadirda dogurup kalkip "ben tallayaa gidiyoom " diyodu eski kadın ya hani hahahhshha
Oksijensiz kalırsa saniyeler içinde müdahale edilmezse bebek en iyi ihtimalle engelli olur.Yok canım biz hiç düşünmedik oksijensiz kalırsa ne yapacağımızı saol
Tersleyen kim ki Allah aşkına saygısızlıklarına,igneleyici cümlelerine karşı seviyelerine inmeden yorum yazmaya çalışıyorum. Hayır hepsi melek sanki benim yavrumu benden daha çok düşünüyorMUŞlar gibi! Bir annenin evladı için neler yapabildiğini yok sayar gibi hepsi.SEAH ya da Adatıp, bence ön görüşmenizi yapıp yoğun bakıma kabul edip etmeyeceklerini bir sorun.
Ya da yetişebilme provası yapın, bakalım aksilik durumunda kaç dakikada hastanede olabileceksiniz.
Mâlum, ilimizde bu iki hastanede yenidoğan yoğun bakım ünitesi var.
Siz hangi hastaneye yakınsınız bilmiyorum ama, hastaneden hastaneye bile transfer anı bile tedbirli yapılır iken, evde doğumda bir sıkıntı çıkarsa nasıl yetişeceğinizi ve bir ebenin nelere yetebileceğini bir düşünün.
Hele o panik halindeyken, eşiniz ne kadar sakin kalabilecek.
İnanın buradaki arkadaşların neredeyse hepsi sizin için olası sıkıntılardan bahsetmiş ve nedense terslenmişler tarafınızdan.
Oksijensizlik halinde çözümün asla hastaneye yetişmek olmadığını sizde biliyor olmalısınız, ben bilmiyor muyum pekiOksijensiz kalırsa saniyeler içinde müdahale edilmezse bebek en iyi ihtimalle engelli olur.
Kac saniyede varacaksınız bu durumda hastaneye?
Aman neyse siz kararınızı vermişsiniz kolay gelsin bize ne ?
Ben sadece fikrimi belirttim isteyen istedigini yapar ne demek avamlık lafinizi
Şu konuyu başta gördükçe gözüm seğiriyorbu hamur çok su kaldırır. Siz bildiğinizi okuyacaksınız, biz sinir olmaya devam edeceğiz. Millet birbirine girecek. Gereksiz yere milletin banlanmasina sebep olmayın da konuyu kapattırın rica ederim
Tabi ki sizden çok evladınızı kimse düşünemez, fakat tek ebe ile götürülecek bir iş değil bu.Tersleyen kim ki Allah aşkına saygısızlıklarına,igneleyici cümlelerine karşı seviyelerine inmeden yorum yazmaya çalışıyorum. Hayır hepsi melek sanki benim yavrumu benden daha çok düşünüyorMUŞlar gibi! Bir annenin evladı için neler yapabildiğini yok sayar gibi hepsi.
E siz de bağırarak seviyeyi gerçekten zirveye çıkardınız.KARSILIKLI SAYGI ÇERÇEVESİNDE YORUM YAPMAYI BILMEYENLER SITEYI TERK EDEBILIR BURDA İŞLERİ NEYKİ ZATEN. BİRBİRİNE GİRMEK ISTEYEN KULLANMASIN
Bu çok önemli bir ayrıntı. Ben de diyorum bu ebeler nasıl böyle bir şeye cesaret ediyorlar? ee olası bir hatalarinda sorumluluk almayacaklar ki tüm sorumluluk evde doğumu tercih eden annedeBasiniza bir sey geldiginizde karsinizda muhattap bile olmayacak.
Yoo ben bilmiyorum doktor değilim. Siz baya her şeye hakimsiniz anlaşılan. Tüm komplikasyonlara anında müdahale edersiniz.Oksijensizlik halinde çözümün asla hastaneye yetişmek olmadığını sizde biliyor olmalısınız, ben bilmiyor muyum peki
Valla hanimefendi keyif sizin, cocuk sizin. İster evde dogurun, ister tarlada, isterseniz hastanede. Sizin ya da cocugunuzun basina bir sey gelirse sadece kendi aileniz uzulup aglar arkanizdan. Biz sadece uyardik ve evet komsulara ses gider bence ama onu da pek tabi siz herkesten daha iyi bilirsiniz. Hatta eminim sizin bir yerlerinizi hastanede kimsecikler gormesin diye eve ses yalitimi bile yaptirirsiniz. İnsallah biz yaniliyoruzdur da siz bebeginizi saglikla kucaginiza alirsinizKARSILIKLI SAYGI ÇERÇEVESİNDE YORUM YAPMAYI BILMEYENLER SITEYI TERK EDEBILIR BURDA İŞLERİ NEYKİ ZATEN. BİRBİRİNE GİRMEK ISTEYEN KULLANMASIN
Yasal bir sorumlulugu yok ki! Sozlesme de yok! Ortada belki email belki whatsapp mesajlari var sadece. Gerci soyle de bir tanidigim var; israri nedeniyle bebekte sikinti oldu, bunu konusmayi ve doktorla gorusmeyi reddettiler. Olayda kisi hatasi yokmus gibi davranmayi tercih ettiler. Bebek senelerce tedaviler gordu, ameliyat oldu, asla normal olamayacak falan.Bu çok önemli bir ayrıntı. Ben de diyorum bu ebeler nasıl böyle bir şeye cesaret ediyorlar? ee olası bir hatalarinda sorumluluk almayacaklar ki tüm sorumluluk evde doğumu tercih eden annede
soyle; evet bebeginizi en cok siz dusunuyor, onun iyiligini en cok siz istiyorsunuz. Evde dogum yapmak istemenizin nedeni de kordonu gec kesmek, bebegin strese girmemesi icin elinizden geleni yapmak.Hayır hepsi melek sanki benim yavrumu benden daha çok düşünüyorMUŞlar gibi! Bir annenin evladı için neler yapabildiğini yok sayar gibi hepsi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?