Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Hadi canım ya tüh! 9 ay ben karnımda taşıyacağım ,bütün çilesini ben çekeceğim. Onun için en iyisini en doğalıni nasıl yapabilirim ,Onun eğitimleri için varlığını öğrendiğim an nasıl en iyisini yapmalıyız diye ben düşüneceğim biz ebeveynleri düşüneceğiz ! Ama birileri kalkıp onu benden daha çok düşündüğünü savunacak öyle mi? Bu söylediğinize bakarsam karşımda ya hiç Anne olmamış birisi, ya bekar veya Anne adayı olup bu süreçleri yaşamamış birisi olması gerekiyor. Diğer türlü bir anlayışsızlık düşünülemez.

Yil olmus 2022 hala evde dogumdan bahsediliyorr pess dogrusu...Bir de evi hast. yakinmis bu da ayri trajikomikmis.Bebegin hayatiyla can guvenligiyle bile isteye oynamaktir bunun adi.Millet gider Mersin'e konu sahibi gider tersine...

Asla cesaret edemem. O kadar imkan elimizin altındayken gerek yok böyle çılgınlıklara

Ben sadece kişisel düşüncemi bellirttim konu sahibide

Yok canım biz hiç düşünmedik oksijensiz kalırsa ne yapacağımızı saol
Oksijensiz kalırsa saniyeler içinde müdahale edilmezse bebek en iyi ihtimalle engelli olur.
Kac saniyede varacaksınız bu durumda hastaneye?

Aman neyse siz kararınızı vermişsiniz kolay gelsin bize ne ?

Tersleyen kim ki Allah aşkına saygısızlıklarına,igneleyici cümlelerine karşı seviyelerine inmeden yorum yazmaya çalışıyorum. Hayır hepsi melek sanki benim yavrumu benden daha çok düşünüyorMUŞlar gibi! Bir annenin evladı için neler yapabildiğini yok sayar gibi hepsi.

Oksijensiz kalırsa saniyeler içinde müdahale edilmezse bebek en iyi ihtimalle engelli olur.
Kac saniyede varacaksınız bu durumda hastaneye?

Aman neyse siz kararınızı vermişsiniz kolay gelsin bize ne ?
Oksijensizlik halinde çözümün asla hastaneye yetişmek olmadığını sizde biliyor olmalısınız, ben bilmiyor muyum peki

Ben sadece fikrimi belirttim isteyen istedigini yapar ne demek avamlık lafinizi

Tabi ki sizden çok evladınızı kimse düşünemez, fakat tek ebe ile götürülecek bir iş değil bu.
Konunuzda yorum yapan arkadaşların yazdıklarında kötü düşünce barındırdıklarını sanmıyorum.
Çünkü dalgaya alınacak bir konu değil bu.

Neyse, inşallah tedbirleriniz yeterlidir, inşallah sıkıntısız bir doğum gerçekleştirirsiniz.

Biz ne desek alınacak ve artniyet arayacak gibisiniz, Allah gönlünüze göre versin.

Basiniza bir sey geldiginizde karsinizda muhattap bile olmayacak.
Bu çok önemli bir ayrıntı. Ben de diyorum bu ebeler nasıl böyle bir şeye cesaret ediyorlar? ee olası bir hatalarinda sorumluluk almayacaklar ki tüm sorumluluk evde doğumu tercih eden annede

Oksijensizlik halinde çözümün asla hastaneye yetişmek olmadığını sizde biliyor olmalısınız, ben bilmiyor muyum peki
Yoo ben bilmiyorum doktor değilim. Siz baya her şeye hakimsiniz anlaşılan. Tüm komplikasyonlara anında müdahale edersiniz.

İyi dogumlaarr..

KARSILIKLI SAYGI ÇERÇEVESİNDE YORUM YAPMAYI BILMEYENLER SITEYI TERK EDEBILIR BURDA İŞLERİ NEYKİ ZATEN. BİRBİRİNE GİRMEK ISTEYEN KULLANMASIN
Valla hanimefendi keyif sizin, cocuk sizin. İster evde dogurun, ister tarlada, isterseniz hastanede. Sizin ya da cocugunuzun basina bir sey gelirse sadece kendi aileniz uzulup aglar arkanizdan. Biz sadece uyardik ve evet komsulara ses gider bence ama onu da pek tabi siz herkesten daha iyi bilirsiniz. Hatta eminim sizin bir yerlerinizi hastanede kimsecikler gormesin diye eve ses yalitimi bile yaptirirsiniz. İnsallah biz yaniliyoruzdur da siz bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz

Son düzenleme:
Bu çok önemli bir ayrıntı. Ben de diyorum bu ebeler nasıl böyle bir şeye cesaret ediyorlar? ee olası bir hatalarinda sorumluluk almayacaklar ki tüm sorumluluk evde doğumu tercih eden annede
Yasal bir sorumlulugu yok ki! Sozlesme de yok! Ortada belki email belki whatsapp mesajlari var sadece. Gerci soyle de bir tanidigim var; israri nedeniyle bebekte sikinti oldu, bunu konusmayi ve doktorla gorusmeyi reddettiler. Olayda kisi hatasi yokmus gibi davranmayi tercih ettiler. Bebek senelerce tedaviler gordu, ameliyat oldu, asla normal olamayacak falan.

Hayır hepsi melek sanki benim yavrumu benden daha çok düşünüyorMUŞlar gibi! Bir annenin evladı için neler yapabildiğini yok sayar gibi hepsi.
soyle; evet bebeginizi en cok siz dusunuyor, onun iyiligini en cok siz istiyorsunuz. Evde dogum yapmak istemenizin nedeni de kordonu gec kesmek, bebegin strese girmemesi icin elinizden geleni yapmak.
Ancak siz tum bu duygusallik icinde karar verirken bizler sizi mantik acisindan konuya yaklastirmaya calisiyoruz. Malesef bu masum isteklerinizin yaninda bebeginizi riske attiginizi hesaba katmiyorsunuz.
Dogum yapacaginiz doktor ile gorusup kordunun 3 dakika sonra kesilmesi talebinde bulunabilirsiniz. Ebeniz doula gibi sizi evde degil de hastanede destekler. Anlastiginiz, guvendiginiz doktor kontrol/dogumunuzu gerceklestirir.

Burada bizi size karsi cikan dirdirci kadinlar diye dusunmeyin. Bir cogumuz dogumu yasamis, riskleri bilen kadinlariz. Lutfen sizden maddi kazanc saglamayi hedefleyen insanlari degil de karsiliksiz minik bir bebegi dusunen bizlere de hak vererek okumaya calisin yazilanlari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…