- 2 Kasım 2022
- 47
- -247
- 1
- Konu Sahibi stsareseven
-
Oksijensiz kalırsa saniyeler içinde müdahale edilmezse bebek en iyi ihtimalle engelli olur.
Kac saniyede varacaksınız bu durumda hastaneye?
Aman neyse siz kararınızı vermişsiniz kolay gelsin bize ne ?
İnançla bi ilgisi yok. Sebebini ise çoğunluğun sığ görüşlerden olduğu bir ortamda paylasmiycam teşekkürler.Evde doğum isteme sebebiniz inançlarınizla mi ilgili dedim ama arada kaynadı sanirim.
Bu şekilde doğuma heveslenme sebebiniz tam olarak nedir?
Üzüldüm ebeveynin cahilliği yüzünden bebek eziyet çekiyorYasal bir sorumlulugu yok ki! Sozlesme de yok! Ortada belki email belki whatsapp mesajlari var sadece. Gerci soyle de bir tanidigim var; israri nedeniyle bebekte sikinti oldu, bunu konusmayi ve doktorla gorusmeyi reddettiler. Olayda kisi hatasi yokmus gibi davranmayi tercih ettiler. Bebek senelerce tedaviler gordu, ameliyat oldu, asla normal olamayacak falan.
Cahillik; fazla bilmislikten/egodan kaynakli. Yoksa yuksek lisansi olan bir insan. (Bunu yazayim da okumamis/bilgisiz falan sanilmasin) olay tamamen ben boyle istiyorum boyle olacak diretmesi.Üzüldüm ebeveynin cahilliği yüzünden bebek eziyet çekiyor
Evimin hastaneye yakın olduğunu belirtmiştim direk hastaneye gecicez inşallah kontroller için. Tabi doğum bu sonuçta tüm olası olumsuzlukları değerlendiriyoruz ve aynı şekilde doğum esnasında ters giden Bi şeyler olunca da degerlendirecegimiz gibi. tüm detayları sizler gibi biz ebeveynleri başta düşünüyoruz zaten.
Düşünüyorsunuzda cevaplarınız ne peki? Bizede çözüm yollarınızı yazarsanız tamam o zaman mantıklı evde doğurun diyebiliriz belki.Evimin hastaneye yakın olduğunu belirtmiştim direk hastaneye gecicez inşallah kontroller için. Tabi doğum bu sonuçta tüm olası olumsuzlukları değerlendiriyoruz ve aynı şekilde doğum esnasında ters giden Bi şeyler olunca da degerlendirecegimiz gibi. tüm detayları sizler gibi biz ebeveynleri başta düşünüyoruz zaten.
Canım ben normal doğum yaptım. Hamilelikte ben de acaba evde ebeyle ve doktorla mı yapsam diye düşünüyordum. Neyse sancılarım başladı hastaneye gittim. Her şey planlıydı özel ebe tutmuştum. Doktorum da hazırdı. Sancıyı çektim ve doğum kısmına da gelindi. Yani ilk doğumum olduğu İçin bu şekilde düşünmüşüm diyorum şu an. Doğum kısmı o kadar “her şeyin yolunda gitmesi ZORUNLU OLAN” bir şeymiş ki.. ben ıkınırken ebe sürekli kalp atışı kontrol etti. Yani her şey yolunda gitti çok şükür ve doğum yaptım. Dediklerine göre ilk doğuma göre güzel bir doğum olmuş. Ama şu an diyorum ki kesinlikle evde yapılacak bir şey değil. Yani önceden imkan yokmuş annelerimiz nenelerimiz mecburen yapmışlar. Ama şu anda ebeyi ayarladıktan sonra hastanede güvende olmak çok önemli.. sonrasında doktor da ebe de gelip kontrol ediyor. Mesela benim bebeğimde sonra sonradan hırıltı çıktı birkaç saat sonra. Evde olsam bjnu ben anlamazdım. Ya da normaldir ya derdim. Yani tavsiyem hastanede yapmanız, sevgilerSelam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Bence hastanede dogum yapin kendinizide bebegide riske atmayin ben normal dogum yapicaktim 8 cm acilmam vardi kordon dolandi apartopar sezeryana alindim ayrica enfeksiyon riski çok yuksek kendiniz nekadar temizlesenizde steril bir ortam olmiycak bebegide dogar dogmaz kontrol etmeleri gerekiyor solunumunu kalbini sizin gorusunuze saygim sonsuz fakat rica ediyorum bebeginizi dusunun risk almayinSelam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Hastanede yüzde 1 kullanılıyor olsa bile o yüz kişiden birinin siz olmayacağı ne malum?Peki hastanede 100% bunlar her
Ne yapacaksınız ben merak ettim. Fikir paylaşımı içinYok canım biz hiç düşünmedik oksijensiz kalırsa ne yapacağımızı saol
Aynen. Bilinçaltında farklı şeyler yatıyor.Bilinçaltı değişik bi şekilde işliyor. Siz "ben tabii ki çocuğumu düşünüyorum" deseniz de hem sorunuz hem verdiğiniz absürt yanıtlar bana çocuğu aslında istemediğinizi anlatıyor. Siz hödödödö karşı çıkacaksınız ama bu zaten sizin farkında olduğunuz bir şey bile değil, o yüzden çıkabilirsiniz sorun değil. Hiçbir anne %0.1'lik risk bile olsa inatla bu yolu seçmez, ki bahsedilen risk bundan çok çok daha fazla. Hastane yakın diyorsunuz, yan odanızda değilse yeteri kadar yakın değildir. Bence doğum öncesi bir psikolog yardımı alıp bu seçiminizi nedenini öğrenin. Altından tahmin etmediğiniz şeyler çıkacak gibi.
Eskiye kıyasla anne bebek ölümlerinin istatistiksel verilerine bakarsanız aradaki farkı çok net anlayabilirsiniz.Hastanede de elbetteki komplikasyonlar olabilir,bu her vaka için geçerlidir.Onemli olan doğru yerde doğru müdahaleyi hemen yapabilmektir.Isin icinde birisi olarak söylüyorum ki hergun onlarca gebeyi acil ameliyat masasına alıyoruz.Hepside hersey normal yolunda gittiğini sanan gebeler.Bunlardan biriside benim...İyi ki hastaneler var, iyi ki duruma müdahale edecek ekipman ve personel var.Varolsunlar...Peki hastanede 100% bunlar her dogumdan sonra kullaniliyor mu?
Risk risktir bence hastanede yada evde hersey olabilir. Benim karsi ciktigim konu evde dogumun olume sebep olmasinin dusunulmesi. Ayni seyler hastanedede olamaz mi? Hastanede hic mi olumsuz bisey olmuyor dogumda? Sadece evde dogumda mi bu risk olusuyor? Ben bu dusunceyi anlayamiyorum..
Oksijensiz kalabileceğini düşünmemiş ya ben delireceğim burada gözüm seyirdi sinirdenOksijensiz kalırsa düşündünüz yani ne yapacağınızı.Size akil ve fikir dilerim.İsiniz zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?