Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Oksijensiz kalırsa saniyeler içinde müdahale edilmezse bebek en iyi ihtimalle engelli olur.
Kac saniyede varacaksınız bu durumda hastaneye?

Aman neyse siz kararınızı vermişsiniz kolay gelsin bize ne ?

Evde doğum isteme sebebiniz inançlarınizla mi ilgili dedim ama arada kaynadı sanirim.
Bu şekilde doğuma heveslenme sebebiniz tam olarak nedir?
İnançla bi ilgisi yok. Sebebini ise çoğunluğun sığ görüşlerden olduğu bir ortamda paylasmiycam teşekkürler.

Üzüldüm ebeveynin cahilliği yüzünden bebek eziyet çekiyor

Üzüldüm ebeveynin cahilliği yüzünden bebek eziyet çekiyor
Cahillik; fazla bilmislikten/egodan kaynakli. Yoksa yuksek lisansi olan bir insan. (Bunu yazayim da okumamis/bilgisiz falan sanilmasin) olay tamamen ben boyle istiyorum boyle olacak diretmesi.

Evde yapmasanız olmaz mı? Hangi sebeple evi tercih ettiniz bilmiyorum ama mutlaka bir yolu bulunur. Ben okurken kalbim sıkıştı, ne olur başka bir yol bulun. Size de bebeğinize de birşey olmasın. Evde doğum çok büyük risk, yapmayın lütfen.

Yorumları okuyamadım sizi de korkutma niyetinde değilim asla. Sizi tanımasam da sizin ve bebeğinizin sağlığı için endişe ettim elimde olmadan yakınlarınızın halini düşünemiyorum. Umarım evde doğum olayı başlıktaki gibi sadece düşünme aşamasında kalır. Doğum anında bir de bunun stresini çekmeye değer mi o da var. Hastanede bile ya bir şey ters giderse diye düşünmeye engel olamazken evde bunun kaç katını hisseder insan. Sizin rahatlığınızdan istiyorum ya ben anksiyete sahibi biriyim galiba.

Doğumdan hemen sonra hastaneye gidecekseniz doğumu da hastanede yapın ne bu fantezi? Maksadınız hastane ile işinizin olmaması, evinizde doğurup sonrasında da hastane ile alakanız olmadan devam etmek zannettiğim için o soruyu sordum çünkü başka bir kafayla evde doğum düşünmenin ne sebebi olabilir? Zaten eninde sonunda hastaneye gideceksen evde niye doğuruyorsun diye de sorarlar yani ama siz sorulsun istemiyorsanız buraya da konu açmayacaksınız o zaman ki ben yargılamadan merak edip sordum sadece ne bu tavır? Düşündüysen her şeyi doğur evinde o zaman ne diye buraya konu açıp polemik oluşturuyorsun deli mi ne.

Düşünüyorsunuzda cevaplarınız ne peki? Bizede çözüm yollarınızı yazarsanız tamam o zaman mantıklı evde doğurun diyebiliriz belki.

Canım ben normal doğum yaptım. Hamilelikte ben de acaba evde ebeyle ve doktorla mı yapsam diye düşünüyordum. Neyse sancılarım başladı hastaneye gittim. Her şey planlıydı özel ebe tutmuştum. Doktorum da hazırdı. Sancıyı çektim ve doğum kısmına da gelindi. Yani ilk doğumum olduğu İçin bu şekilde düşünmüşüm diyorum şu an. Doğum kısmı o kadar “her şeyin yolunda gitmesi ZORUNLU OLAN” bir şeymiş ki.. ben ıkınırken ebe sürekli kalp atışı kontrol etti. Yani her şey yolunda gitti çok şükür ve doğum yaptım. Dediklerine göre ilk doğuma göre güzel bir doğum olmuş. Ama şu an diyorum ki kesinlikle evde yapılacak bir şey değil. Yani önceden imkan yokmuş annelerimiz nenelerimiz mecburen yapmışlar. Ama şu anda ebeyi ayarladıktan sonra hastanede güvende olmak çok önemli.. sonrasında doktor da ebe de gelip kontrol ediyor. Mesela benim bebeğimde sonra sonradan hırıltı çıktı birkaç saat sonra. Evde olsam bjnu ben anlamazdım. Ya da normaldir ya derdim. Yani tavsiyem hastanede yapmanız, sevgiler

Bilinçaltı değişik bi şekilde işliyor. Siz "ben tabii ki çocuğumu düşünüyorum" deseniz de hem sorunuz hem verdiğiniz absürt yanıtlar bana çocuğu aslında istemediğinizi anlatıyor. Siz hödödödö karşı çıkacaksınız ama bu zaten sizin farkında olduğunuz bir şey bile değil, o yüzden çıkabilirsiniz sorun değil. Hiçbir anne %0.1'lik risk bile olsa inatla bu yolu seçmez, ki bahsedilen risk bundan çok çok daha fazla. Hastane yakın diyorsunuz, yan odanızda değilse yeteri kadar yakın değildir. Bence doğum öncesi bir psikolog yardımı alıp bu seçiminizi nedenini öğrenin. Altından tahmin etmediğiniz şeyler çıkacak gibi.

Bence hastanede dogum yapin kendinizide bebegide riske atmayin ben normal dogum yapicaktim 8 cm acilmam vardi kordon dolandi apartopar sezeryana alindim ayrica enfeksiyon riski çok yuksek kendiniz nekadar temizlesenizde steril bir ortam olmiycak bebegide dogar dogmaz kontrol etmeleri gerekiyor solunumunu kalbini sizin gorusunuze saygim sonsuz fakat rica ediyorum bebeginizi dusunun risk almayin

Aynen. Bilinçaltında farklı şeyler yatıyor.
Birilerine bir şeyler ispat etme çabası var gibi.
Bütün kontrolleri yaptırıp sadece doğum kısmında eve gideceklermis.
Hangi akla mantığa sığar bu?

Hamile değilim ama daha şimdiden deyim yerindeyse, doğmamış çocuğa don biçerek en iyi hastaneyi, en iyi doktoru araştırıyorum. Her şeyin en iyisini düşünüyorum zaten zor buluyoruz bulduğumuzda da böyle riske atmak ne kadar doğru bilemedim açıkçası

Eskiye kıyasla anne bebek ölümlerinin istatistiksel verilerine bakarsanız aradaki farkı çok net anlayabilirsiniz.Hastanede de elbetteki komplikasyonlar olabilir,bu her vaka için geçerlidir.Onemli olan doğru yerde doğru müdahaleyi hemen yapabilmektir.Isin icinde birisi olarak söylüyorum ki hergun onlarca gebeyi acil ameliyat masasına alıyoruz.Hepside hersey normal yolunda gittiğini sanan gebeler.Bunlardan biriside benim...İyi ki hastaneler var, iyi ki duruma müdahale edecek ekipman ve personel var.Varolsunlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…