Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Aniden sezaryen gerekse napacak ebeniz , neden bu risk ...

Bu saçmalığa DEĞER Mİ?
Sadece sizi ilgilendiren durumlar olduğunda evde operasyon olursunuz eğer oyle hoşunuza gidiyorsa sadece sizi bağlar. Doğum konusunda sorumlu olduğunuz başka bir can var ve tam teşekküllu bir hastanede doğum yaparak ona en iyi imkanlari sunmaya daha doğum anından itibaren mecbursunuz. Ne olacağı belli mi bu riske atilacak konu mu Allah aşkına

Yoo üşütmedim sezaryenin ertesi günü bebeğimin altını değiştiriyordum ama.
Evde doğum konforlu ama sizin yaşadığınız gibi riskler var işte.

Evde doğum daha konforlu gozukebilir ama dogumdan sonra bebisin asilari ve kontrolleri oluyor, ozellikle aşısı cok onemli. Ayrıca sadece ebeyle dogum yapmaya ben olsam korkardim.

Evde doğumu destekleyen bir kişinin bebeğine aşı yaptıracağını sanmıyorum.
Hastanede doğum yaptığım halde bebeğe aşı yaptırmak istiyor musunuz diye sordular çünkü

Evde doğum daha konforlu gozukebilir ama dogumdan sonra bebisin asilari ve kontrolleri oluyor, ozellikle aşısı cok onemli. Ayrıca sadece ebeyle dogum yapmaya ben olsam korkardim.

Zaten evde doğumun tercih edilme sebeplerinin en başında aşı yaptırmamak geliyor. Yani soruyu soran kişi için bu söylediğinizin bir önemi yok

Evde doğumu destekleyen bir kişinin bebeğine aşı yaptıracağını sanmıyorum.
Hastanede doğum yaptığım halde bebeğe aşı yaptırmak istiyor musunuz diye sordular çünkü

Zaten evde doğumun tercih edilme sebeplerinin en başında aşı yaptırmamak geliyor. Yani soruyu soran kişi için bu söylediğinizin bir önemi yok
İnşallah yaptirir ya ne diyim

İyi bir hstanedeyseniz basiniza bir sey gelmez, onlem almak denir buna. Benim hamileligim de bebek de gayet normaldi ama en son hatirladigim 25 kisinin (doktor+hemsire) benimle ve bebegimle ilgilendigiydi
Bebeğin evde doğumla ölmesi durumunda ebeveynler hukuken suçlu bulunmaz mı diye bir düşünüp bir bilene sormak istedim.

Fikrinize saygı duyuyorum ama çok yalnıs bı yöntem bu zamanda. Doğum planlandığı gibi gitmeyebilir çocuk kanalda kalabilir normal şekilde doğum ilerlemezse sezeryan için ne yapacaksnz o esnada kanalda fazla kalan bebeğin hayatı sağlığı hep tehlike altında olacak doğduğunda oksijen sıkıntısı çekebilir enfeksiyon olabilir bunlar için evde bir yoğun bakım uniteniz yok ise lütfen riske atmayın ya ben asla cesaret edemezdm

Hem kendinizi hem de bebeği riske atacaksınız. Evde doğumların yaygın olduğu 1950 - 1960'lı yıllarda Türkiye'de hem anne hem de bebek ölümleri çok yüksekti. Evde doğum tam bir lüzumsuz ve tehlikeli bir fantezi. Kendi fanteziniz için bebeği bu riske atamazsınız. Üyeler tüm risklerden bahsetmişler, inşallah aklınız başınıza gelmiştir.

Hem avrupada yasadim, oradaki evde dogum surecini biliyorum. Hollandada ebe kapinin onunde ambulans bulunduruyor, hastaneye bilgi veriliyor dogumla ilgili. Hem kanadada. Kanadada da ilk secenek saglik kurumlari, ebeler de hastalarini hastanede dogurtuyorlar. Oncelikle turkiyede bu isi yasal olarak bile yapmayan bir ebe ile calisip bebegimi riske atmayi asla dusunmem. Basiniza bir sey geldiginizde karsinizda muhattap bile olmayacak.

Yillar yili kadinlar evde dogurdular ama hem olu dogum orani hem dogum komplikasyonlari orani daha fazlaydi.

Benim ilk dogumumda dogumhaneye kari koca 2 kadin dogum hekimi girmisti. Iceride 1 ebe 1 hemsire 1 dogum fotografcisi vardi. Bir sure sonra 2. doktor cikti. Ama sonra doktorum kanamayi durduramadi ve 2. doktoru geri cagirdi. Risk almamak icin. Ne kendi hekimligini ne de beni riske atmamak icin.

Size bunu onerip cesaretlendiren ebe net cahildir. Olumsuz kosullari dusunmedigi cok belli. Siz anne adayi olarak duygusal dusunuyorsunuz ancak gerceklerle de yuzlesmek lazim.

Kontrollere hastaneye gidip evde doğum yapmak neden? Madem hiç gitmeseydiniz. Sonuçta açılma var mı diye baktiracakmissiniz ve yakında hastane var diye de avutuyorsunuz kendinizi. İçinizde acaba mi korkusu var diye düşündüm. Ama bazı durumlarda saniyeler önemlidir. Bunu yapacak olan ebe de ayrı bir olay zaten. Ben evde sünnete karsiyken bunu düşünemiyorum. Hakkınizda hayırlısı.

Hiç bi zaman geri kafalılık olarak bişeye bakmam ölçer tartar neden olmasın veya olsun diye bi düşünürüm. Çoğunluk benimde söylemek istediğim şeyleri söylemiş tekrar etmeme gerek yok aynen katılıyorum söylenen risklere. Sorularınıza cevap vereyim tek ebe yetmez bebek doğduğu an bir ebe bebekle bir ebe sizle ilgilenmeli. İkinizinde buna ihtiyacı olacak. Ses konusuna gelince eskiden insanlar bahçeli tek kat evlerde yaşarmış apartmanlarda değil doğumlar evde yapılırkende en fazla sağ ve soldaki iki hane belki duymuştur sesleri. Koca apartman sizin bağırışlarınızı duyacak en mahrem özel an doğum anıdır daha özelini yaşamadım hayatımda ve açıkçası herkesin içinde yaşanmasını ben tercih etmezdim. Filmlerde olmuyor o bağırışlar bağırmadan doğuran varsa tebrik ediyorum ama tam doğum anında bağırmadan ıkınmayı bile yapamıyorsunuz. Ve aksi durum olursa yerinizden kıpırdayıpta arabaya falan binemezsiniz hastaneye gitmek için sizi sedyeyle gelip almaları gerekir çünkü tam doğum anındaki o sancılarla pek hareket edilmiyor o kadar vaktinizin olup olmayacağını bilmeyip evde doğurmak kumar oynamak gibi olur.

Zaten konu sahibini kararini vermis ben sizle ayni fikri savunmuyorum diye yüklenemezssiniz cesaret edip goze alinabiliyorsa yapilir ben sağlik kurulusunu kötülemiyorum bana gore bu doğru sizle ayni fikri savunmak zorunda değilim.
Hem size hem konu sahibine merakımdan sormak istedim. Evde doğum yapmayı desteklemenizin sebebi inançlarınizla mi ilgili?
Ekonomi değildir sanirim,inanç dışında aklıma sebep gelmiyor. Doktoru,anestezisti vs orami burası görmesin diye mi evde doğum mantikli geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…