Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Bende size hicbirsey demiyorum
evde dogum heyecan aramak degil ve hastanede evden guvenli degil. Doktorlarin tavsiye etmesinin sebebi 99% maddiyattan geciyor Turkiyede hastaneler para odakli calistigi icin…
Türkiye de hangi devlet hastanesinde para için doktor doğum yaptırtıyor? Karnı burnunda kadın bilmem kaç cm açılmayla sancıyla hastaneye geliyor doktorda mecburi değil ama dur şunun parasını almak için doğurtayım diyor? Mantıksızlıkta bilgisizlikte nirvanaya ulaştınız tebrikler

Siz doktorların bilgisini hastanelerin donanımını bile küçümserken ebeleri tek ehil kişi ilan ediyorsunuz sebep?

Bence burdaki en buyuk sorun karsidakinin firkine saygi duyulmamasi ve yazilanin dogru okunmamamsi. Ben ne doktorlari kucumsuyorum nede ebeleri yiceltiyorum. Benim dedigim su hastanede dogum yapmak ne kadar normal biseyse evde yapmakta normal. Konu sahibi evde dogum yapmak istiyorsa ve doktoruna gore risk yoksa neden olmasin? Dogum esnasinda bisey olabilir mi evet tabi ki olabilir olmaz yada olmayacak demiyorum. Ama bu hastanedede olabilir sadece evde oldugu icin olumcul bir risk olacak diye birsey yok. Herkesin kendi fikri ben saygi duyarim ben fikrimi belirttim ama soylenmeyen sey kalmadi. Yapilan kiyaslamalar yok baska eve cim baskasinin evini kullan demeler sacma sacma seyler yaziliyor. Evde dogum yapmak istemek ozenmek yada trendlere uymak dEgil. Trendlere uyulacaksa herkes amerikaya gitsin dogum yapsin ozaman madem oyle. Sorun su ki bizim insanimiz tek bir dusunceye sabit kalip baskasinin dusuncesine saygi duymayi bilmiyor. Isteyen hastanede dogurur isteyen sokakta herkesin kendi bilecegi biseydir benim savundugum sey evdede dogum yapilabilmesi ve bunun cok kotu bisey gibi gorulmemesi gerektigi.

Herkesi kendi fikriyle bas basa birakiyorum… konu sahibimizinde tek bir kisinin fikriyle hareket etmeyecegini dusunmuyorum kendisi ve bebegi icin dogru olan neyse onu yapacaktir.

Konuyu bulamadım ben acaba link verebilir misiniz

Bilmem kaç yıl önce ki bebek ölümleri neden fazlaydı sizce ? Tarlada ,evde dogurduklari için olmasın sakın?

Öncelikle bu cesaret değil düpedüz çılgınlık.Ne benim ne bebeğimin hiçbir sağlık sorunu olmamasına rağmen 14 saat normal doğum sancısınin sonunda sezeryana alındım.Bebek bi sure sonra alniyla itmeye başlamışti ve acilmam ilerlemiyordu.Sezeryana alındığımda çektiğim sancinin açısıyla bilinç bulanikligi yaşıyodum.Boyle bisey yasamicaginiz ne malum.Durumu destekleyen doktor bulamadığınizi yazmışsınız.Cok şaşırdım!?Halbuki desteklenmicek ne var dimi!?Eşiniz dostunuz da mı yok hanimefendi sacmaladiginizi soylicek.Ben böyle bişey teklif etsem eşime ya da aileme ki cesaret dahi edemem beni paralarlar wala.Lutfen kendinize gelin.Normal doğum çok paradokslu bı durumdur.İsler istediğiniz gibi ilerlemediginde evde yapabilicek hicbiseyiniz yok.Bu saçma fikirden derhal vazgeçin.Kendinize naparsaniz yapin sonra ama bu bi bebeğin doğumu sizden bağımsız bi canlinin hayatını riske atmaya ne hakkınız var.Sorumsuzlugunuza aşırı sinirlendim.

bir konu vardı belki yazan olmuştur olmadıysa bile şimdi bulamadım bulduğumda linkini atacağım. Evde doğum yapıp evde doğumun komplikasyonları yüzünden bebeğini kaybeden bir arkadaşımız yazmıştı. Her Türlü imkanla donanımlı hastanelerde yapılan doğumlar anne-bebek ölümü riskini en aza indirmek için öneriliyor. Bütün bu riskleri göze alarak evde doğumu tercih ettim diyorsanız. Allah yardımcınız olsun dilerim süreç sizin için en güzel şekilde ilerler ve sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi.

Şu yorumun alnından öpebilir miyim

Ben çocukken bi komşumuz evde dogum yapti yıllar oldu çığlıkları kulağımda hala.

Evet doğum anı acılı ve sancılı bir süreç ancak bağırmak o an hiçbir fayda sağlamadığı gibi düzenli nefes almayı da engelleyeceği için süreci uzatmak ve zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor.

Bebeğin pozisyonu sancıyla doğum anında da değişiyor bilginize..

Tecrübeli bir ebe 4-5cmde açıklık kontrol ederken bunu o anda da anlayabilir.

Başka doktorları bilmem ancak mesela benim her kontrolümde kordon, su gibi şeyler kontrol ediliyor.
Zaten ben evde doğurun, çok iyi düşünmüşsünüz falan demedim. Soruyu soran kişi kararını vermiş, ben sadece sorularını cevapladım. Ayrıca belirttiğim gibi her tür kötü senaryo için bir plan yapılmalı

Neyse ki cenenizi degilde parmaklarinizi yoruyorsunuz..
Peki bana hastanede basina bisey gelmeyeceginin garantisini verebilecekmisiniz? Hastanede dogum yapipda olen olmuyor mu? Evde dogum pat diye olmayacak ona gore hazirliklar yapiliyor.
Nasıl bir hazirlik? Evde nstye mi bağlayacak? Benim doğumumda ebe nstdeki sonuçlara göre doktoru arayıp acil sezeryana alındım. Ayrıca kontrollerde bebeğim 3.5 kilo görünüyordu 4 kilo doğdu. doktor sezaryen olması isabet olmuş dedi. bu arada doktorum burada populer doğal doğumu destekleyen bir doktor

Hep insanların olumsuz ve negatif düşüncelerle fikrinize karşı çıktığına dair bir algı yaratılmaya çalışılmış başlıkta. Ben tersini yapayım ironi yerini bulsun.

2 soru sormuşsunuz kendi fikrimce cevaplamak istiyorum.
1- Doğum sürecinde yanınızda sadece eşinizin ve ebenizin olması yeterli değil.
Bence doğum gerçekleştiğinde müjdeyi verecek bir müzisyen kadrosu da mutlaka yanınızda olmalı. Zevkinize göre davul zurna ekibi ya da mehteran takımı ya da bando mızıka ekibi güzel bir tercih olabilir.
Ayrıca evde doğum sonrasında kabul edeceğiniz misafirlerinizin karşılanması, hediyeliklerin ve lohusa şerbetinin dağıtılması için bir yardımcıya ihtiyaç duyulabilirm Varsa kız kardeşiniz, anneniz ya da kayınvalideniz bu görevi hakkıyla yerine getirecektir. Doğum sonrası işinin ehli ebenizin ve sizlerin yemeğini hazırlayacak, hizmetini görecek bir kişi daha düşünürseniz fazlasıyla yardımı olacağını zannediyorum.
2-Sitede oturduğunuz için doğumunuz sırasında insanların çıkardığınız seslerden tedirgin olup kapınıza gelebileceğini söylemişsiniz. Bunun için site yönetiminden konuyla ilgili bir duyuru yapılmasını rica edebilirsiniz. Hatta apartman girişlerine bilgilendirici bir duyuru notu sabitlemeniz de komşularınızı bilgilendirmek açısından yararlı olacaktır. Yakınınızda bir cami bulunuyorsa önceden müezzin ile görüşüp doğum yaklaştığında bir anons yapılmasını da rica edebilirsiniz.

Son olarak izninizle evde doğum hakkında kendi görüşümü de paylaşmak istiyorum. Çocuğunuza ömür boyu ebeveynlik yapacak olan kişiler siz ve eşinizsiniz. Onun hayatı boyunca alacağınız tüm kararlar sizin tercih ve sorumluluğunuzdadır. Bu platformda ya da genel olarak dünyada hiç kimse kesin doğruları ve mükemmel sonuçları getirecek fikirlere sahip olduğunu iddia edemez. Zaten hayat her ayrıntısını bildiğimiz ve sonuçlarını ön görebildiğimiz bir süreç değil. Siz bu sürecin en başında çocuğunuz için bir karar almışsınız. Sonucu ne olursa olsun bununla yaşayacak olan sizsiniz. Nasıl bu kararınızdan dolayı yargılanmak istemiyorsanız lütfen kimseyi ukala, bilmiş, üstten bakan vs. gibi görmeden hangi gerekçelerle bu başlığa yazdığını objektif biçimde değerlendirerek kararınızı netleştirin. Sizi tanımıyoruz, hayatınızın bir parçası değiliz, karar da çocuk da sizindir. İsterseniz okyanusta doğurun isterseniz ıssız bir adada. Hiç birimiz orada olmayacağız. Şahsen sizin için en güzel olanı dilerim. Çünkü insanlığın bir bütün olduğunu düşünüyorum. Dilerim siz de benzer şekilde kimseyi düşman görmeden sizin için doğru olacağına inandığınız kararı verirsiniz.

Ben zaten siz öyle dediniz demedim yanlış anlamayın konu sahibine dedim yani herşey yolunda görünüyor ben evde dogurayım bişey olmaz demesin diye öyle yazdım çünkü öncesinde bişey olmasa bile dogum anında ne olacagı bilinmez. Size yazma sebebim hani herşey kontrol edilse bile görünmeyen şeyler olabiliyor önceden kontrol edilmesi yeterli değil bunu anlatmak istedim

Neden çağa ayak uydurmak yerine geriye gitmeyi tercih ediyorlar anlamıyorum...Evet dediğiniz gibi artık eskisi gibi müstakil evlerinde bahçe olan evlerde oturmuyoruz....O zamanın yaşam şartları,yemeklerı,içmekleri hatta virüsleri,mikropları bile çağ atladı daha da güçlenerek türerken neden yani neden????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…