- 20 Mart 2008
- 142.034
- 214.095
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi stsareseven
-
Evde doğumda lazım olan gereçler nelerdir..Neyi araştırayım ?
Tabii ki ne vakalar var. Bir can dünyaya geliyor kolay mı. O kadar imkan varken niye evde doğum yapmak gibi riske girilir.Kayınvalidem emekli ebe , köylerde evlerde ,tarlalarda doğum yaptırmış. Hep nasıl riskli olduğunu , ani değişen şartların çok zorladığını anlatir. Ki kadın köy sağlık ocağında çalıştığı için hastane ortamında doğum yaptırmamış hiç bu konuda en tecrübeli olabilecek kisi
Evde doğumda lazım olan gereçler nelerdir..
Kendimizi yırttık artık.Allahım sen aklımı koru
Benim kardeşim böyle konuşuyor olsun abla sana yemin ediyorum tekme tokat döverim onuKendimizi yırttık artık.
Bebeginin canını sokakta bulmayan Bi tek sensin dimi akıllı bıdık seniiiBinde 1 Risk olsa bile , ki cok daha fazla riski var evde dogumun, o riski almaya değer mi ? Yıllarca uğraş(kendi adıma), her muayenede acaba yolunda mı herşey diye düşün, yemene içmene dikkat et, sonra yüz kuyruğuna gel ama bebeğinin canını, sağlığını bir kişiye emanet et. Yok öyle yağma , ben canımı da bebeğimi de sokakta bulmadım. Bu riski alamam, neden alayım ?
Nereden düştük şu konuya yaaa
Bebeginin canını sokakta bulmayan Bi tek sensin dimi akıllı bıdık seniii
Ay bu nasıl cahillik .cidden ben olmasam size hala evde doğumun varlığını hatırlatacak birisi yokmuş. Kız iyiki yetiştim sizi aydınlatmaya da ..yüzyıllar öncesinde var sanıyordun demekBence gerilerden gelen sizin düşünceniz.Evde doğum yapmak kaçıncı yüzyılda kaldı.?
Esila mı senin adın kız, belki bende koyarımGitmiş 2isim koymayın dediğim msja dislike atmış gülesim geldi insan bi okur
Neye dislike atacağını şaşırmış sağa sola koşturuyoGitmiş 2isim koymayın dediğim msja dislike atmış gülesim geldi insan bi okur
Kendini tatmin ediyor ne yapacaksın işteGitmiş 2isim koymayın dediğim msja dislike atmış gülesim geldi insan bi okur
Sizin ,yani bu yorumlardakilerin kafası aynı senin gibi çalışıyor. Size açılan konudaki sorulardan başka herşeye cevabınız var. Öyle gerekmeyen yerlerde konuşursanız ya bu niye konu açmış ki dersiniz oldu mu canım
+1Doğum sırasında oksijensiz kalmak konusunda tecrübesi var sanırım kendi de kalmış sanırım. Çok verimli bir kan akışı yok sadece hakaret üzerine kurulu, ya da trollün teki evde oturmuş ortalığa sallıyor.
Oksijen olsa böyle olmazdı zatenNeye dislike atacağını şaşırmış sağa sola koşturuyoAma kendi yediklerine yetişemez -82 emoji puana ulaşmış bile. Doğum sırasında oksijensiz kalmak konusunda tecrübesi var sanırım kendi de kalmış sanırım. Çok verimli bir kan akışı yok sadece hakaret üzerine kurulu, ya da trollün teki evde oturmuş ortalığa sallıyor.
Bak benim kuzenimden özel hastanede en lüks yerde doğum yaptı bende oradaydım. Ama sonraki günlerde çocuk çok uyuyormuş fark edememişler sarılıktan yoğun bakıma alındı. Ah cahil kuzenim özel hastanede yapmasaydı böyle olmuycaktiÇok yakın bir aile dostlarımız da sizin gibi düşünüp 3 hafta evvel evde doğum planlamış ve gerçekleştirmişler. İlk günlerde bebeğin sürekli uyumasından, hatta emmemesinden dahi anlamamışlar yavrunun şekerinin düştüğünü. O bebek 8. gün hastaneye yatırıldı ve 2 haftadır yoğun bakımda.
Doğum anında ne gibi şeylerin sizin ya da bebeğinizin önüne çıkacağını kestirebiliyor musunuz?
Bir aksilik durumunda sizin ve eşinizin vicdanı rahat edecek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?