Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
3-4 farkli doktorla gorustum farkli ebelerle gorustum. Kilom var tamam ama hic bir riskim yok kan testleri yapildi. Ben hala doktoruma ebeme evde dogum istedigimi soyluyorum. Ama dedigim gibi asansor olmadigi icin binada olmaz diyorlar. Kanunlar kurallar boyle istesemde istemesemde uymak zorundayim bunlara.

Siz komiksiniz sadece başka birşey değil. O zaman trafikte kırmızı ışıkta da beklemeyin her kırmızı ışıkta beklemeyen kaza yapmıyor sonuçta
Şimdi size kırmızı ışıkla ebe-doktor kıyaslaması yaptığınız için cahil diyecek.

O halde doğuma kadar gitmeyin, evde dogurun kimin haberi olacak

Siz komiksiniz sadece başka birşey değil. O zaman trafikte kırmızı ışıkta da beklemeyin her kırmızı ışıkta beklemeyen kaza yapmıyor sonuçta
Ne alaka… evde dogumda bebek olebilir su olabilir bu olabilir diyen sizlersiniz bende buna cevap veriyorum sonucta. Ya olmazsa?

Ben size cahil demedim ne alaka diye sordum.

Belkide oyle olacak
Bence de öyle yapın, yapın ki yaptiklarinizla soyledikleriniz birbirini tutsun zira böyle komik oluyorsunuz.
Bu arada eskiden hamileler doktora da gitmezmis. Siz de gitmeyin bence. Hatta eskiden internette yokmuş.

Tavsiye etmiyorum sadece neden olamaz diyorum.
Cahiliye donemi derken? Evde dogum yaomanin neyi cahillik?

Herseyi negatif dusunmek cok yorucu olsa gerek…
Cahillik değil doğru, daha ileri bir seviye ... Benim ki negatif düşünmek doğru sayın pollyaana

Ne alaka… evde dogumda bebek olebilir su olabilir bu olabilir diyen sizlersiniz bende buna cevap veriyorum sonucta. Ya olmazsa?
Binde 1 Risk olsa bile , ki cok daha fazla riski var evde dogumun, o riski almaya değer mi ? Yıllarca uğraş(kendi adıma), her muayenede acaba yolunda mı herşey diye düşün, yemene içmene dikkat et, sonra yüz kuyruğuna gel ama bebeğinin canını, sağlığını bir kişiye emanet et. Yok öyle yağma , ben canımı da bebeğimi de sokakta bulmadım. Bu riski alamam, neden alayım ?

Ne farkeder? Baska ebe bulup evde pekala dogurabilirsiniz. Madem ki yasadiginiz ulkede desteklenen bir dogum sekli; elbette kilolu gebelerin de evde dogum yapmasini destekleyen ebe vardir.

Eviniz 2. Kattaysa buluverin duzayak bir ev ya da bahce, tarla en dogalindan dogum yapin.

Neden ambulans diyorsunuz ayrica en dogalindan dogum yapacaksiniz? Eskiden bagda bahcede dogum yapani dogum sonrasi hastaneye mi goturuyorlardi?

Sadece alt katta oturan zayıfları destekliyorlarmis

Bence de öyle yapın, yapın ki yaptiklarinizla soyledikleriniz birbirini tutsun zira böyle komik oluyorsunuz.
Bu arada eskiden hamileler doktora da gitmezmis. Siz de gitmeyin bence. Hatta eskiden internette yokmuş.
Benim soylediklerimde yanlis bisey yok siz duzgunce okumayi bilseniz. Burda zaten haftalik olmuyor kontroller belirli haftalarda oluyor 4-6 haftada bir belki daha uzun. Bende o kontrollere gidiyorum ve bugune kadar 1 kere bile doktorumu aramadim agrim var sizim var diye. Bazi insanlar gibi en ufak seyde kosup doktora gitmiyorum merak etmeyin. Kiyaslamalariniza bayiliyorum birtanede ben yapayim eskiden hastanede dogum yapilkiyordu bebek nerde gelmek isterse orda yapiyorlardi sizde yapin madem oyle?
Ya olursa? Bunu riske atabiliyor musunuz cidden?
Ben cidden anlayamiyorum neden herseyi olumsuz dusunuyorsunuz. Neden evde dogum riskli olmak zorunda. Eger gelecek olan ebe en ufak riski fark edemicekse neden ebe olmus?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…