- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.701
- 548
- 42
- Konu Sahibi stsareseven
-
Ben ne yapayım ?Benim soylediklerimde yanlis bisey yok siz duzgunce okumayi bilseniz. Burda zaten haftalik olmuyor kontroller belirli haftalarda oluyor 4-6 haftada bir belki daha uzun. Bende o kontrollere gidiyorum ve bugune kadar 1 kere bile doktorumu aramadim agrim var sizim var diye. Bazi insanlar gibi en ufak seyde kosup doktora gitmiyorum merak etmeyin. Kiyaslamalariniza bayiliyorumbirtanede ben yapayim eskiden hastanede dogum yapilkiyordu bebek nerde gelmek isterse orda yapiyorlardi sizde yapin madem oyle?
Ben cidden anlayamiyorum neden herseyi olumsuz dusunuyorsunuz. Neden evde dogum riskli olmak zorunda. Eger gelecek olan ebe en ufak riski fark edemicekse neden ebe olmus?
Bence gerilerden gelen sizin düşünceniz.Evde doğum yapmak kaçıncı yüzyılda kaldı.?İşinin ehli meşhur bir ebe kendisi. fakat ayriyeten evde doğumda yanımda olması için konuştuğum kadın doğum doktoru yok. Malum evde doğum konusuna bakış bizim ülkemizde çook gerilerden geldiği için bunu doktorlar kabul etmez diye düşünüyordumm ama yinede danisabilecegim Bi kadın doğum uzmani biliyorum. Yorumun için teşekkür ederim .
Herkesin kendi firki siz almazsiniz baskasi alir ben demiyorum illa evde dogum olacak diye. Eger hanimefendi alevde istiyorsa neden olmasin diyorum. Evde dogum yapmak isteyen neden cahil oluyor diyorum. Ve evde dogum yapan herkesin basina binbie turlu is mi geliyor diyorum.Binde 1 Risk olsa bile , ki cok daha fazla riski var evde dogumun, o riski almaya değer mi ? Yıllarca uğraş(kendi adıma), her muayenede acaba yolunda mı herşey diye düşün, yemene içmene dikkat et, sonra yüz kuyruğuna gel ama bebeğinin canını, sağlığını bir kişiye emanet et. Yok öyle yağma , ben canımı da bebeğimi de sokakta bulmadım. Bu riski alamam, neden alayım ?
Kanun ve kural diyoruz… turkiyede aliskin degilsiniz tabi bunlara uymaya o yuzden tuhaf geldi. Kanun ve kurallara her ebe ve her kurum uymak zorunda.Ne farkeder? Baska ebe bulup evde pekala dogurabilirsiniz. Madem ki yasadiginiz ulkede desteklenen bir dogum sekli; elbette kilolu gebelerin de evde dogum yapmasini destekleyen ebe vardir.
Eviniz 2. Kattaysa buluverin duzayak bir ev ya da bahce, tarla en dogalindan dogum yapin.
Neden ambulans diyorsunuz ayrica en dogalindan dogum yapacaksiniz? Eskiden bagda bahcede dogum yapani dogum sonrasi hastaneye mi goturuyorlardi?
Ben 2. Dogumumu hastanede ama hastane odasinda yapacaktim. Olmadi ve cok kotu senaryolar gelisti, oglum 2 gun yogun bakimda kaldi. Kotu olmak zorunda degil ama ya olursa?Benim soylediklerimde yanlis bisey yok siz duzgunce okumayi bilseniz. Burda zaten haftalik olmuyor kontroller belirli haftalarda oluyor 4-6 haftada bir belki daha uzun. Bende o kontrollere gidiyorum ve bugune kadar 1 kere bile doktorumu aramadim agrim var sizim var diye. Bazi insanlar gibi en ufak seyde kosup doktora gitmiyorum merak etmeyin. Kiyaslamalariniza bayiliyorumbirtanede ben yapayim eskiden hastanede dogum yapilkiyordu bebek nerde gelmek isterse orda yapiyorlardi sizde yapin madem oyle?
Ben cidden anlayamiyorum neden herseyi olumsuz dusunuyorsunuz. Neden evde dogum riskli olmak zorunda. Eger gelecek olan ebe en ufak riski fark edemicekse neden ebe olmus?
Yurtdışında hala 50 yıl önceki doğuma normal diyen hanımefendi Türkiye yi begenmiyorHerkesin kendi firki siz almazsiniz baskasi alir ben demiyorum illa evde dogum olacak diye. Eger hanimefendi alevde istiyorsa neden olmasin diyorum. Evde dogum yapmak isteyen neden cahil oluyor diyorum. Ve evde dogum yapan herkesin basina binbie turlu is mi geliyor diyorum.
Kanun ve kural diyoruz… turkiyede aliskin degilsiniz tabi bunlara uymaya o yuzden tuhaf geldi. Kanun ve kurallara her ebe ve her kurum uymak zorunda.
Nasil sacma insanlarsiniz cidden ev cikarmak kolay mi? Siz gidin hastane yaninda bir ev bulun madem oyle. Hatta hastanede oda kiralayin olmadi. Ya bisey olursa?
Cocuk neden olsun neden sakat kalsin yada anne neden olsun ben bunu anlamiyorum. Bence bir arastirma yapin oyle konusunBen ne yapayım ?
Çocuğun ölmesine, sakat kalmasına, annenin ölmesine olumsuzluk diyor ya cildircam
Ya arkadaşim saçma sapan konuşma, ben iki doğum yaptım. İlki ölü doğmuş, entube etmişler 3 ay kuvezde kaldı. Deneyimledik, gördük, 40 yaşına kadar boşuna yaşamadık, senin gibi boş boş konuşmuyoruz yani.Cocuk neden olsun neden sakat kalsin yada anne neden olsun ben bunu anlamiyorum. Bence bir arastirma yapin oyle konusun
Ya olmazsa? Olursa da olur canım takdiri ilahi. Sonuçta herhangibir ameliyata alirken bile olası komplikasyonlar için imza almıyorlar değil mi? Çünkü komplikasyon olması mümkün değil. Her şey yolunda denilmisse yolunda gider.Ben 2. Dogumumu hastanede ama hastane odasinda yapacaktim. Olmadi ve cok kotu senaryolar gelisti, oglum 2 gun yogun bakimda kaldi. Kotu olmak zorunda degil ama ya olursa?
Olabilir hersey gelebilir basimiza insanlik hali sonucta benim buna lafim yok. Benim demek istedigim anlasilmiyor. Hastanede basimiza bisey gelneyeceginin garantisi varmi?Ben 2. Dogumumu hastanede ama hastane odasinda yapacaktim. Olmadi ve cok kotu senaryolar gelisti, oglum 2 gun yogun bakimda kaldi. Kotu olmak zorunda degil ama ya olursa?
Begenmiyor derken? Ben begenmiyorum mu dedim? Hani nerde kanun kural anlat bana?Yurtdışında hala 50 yıl önceki doğuma normal diyen hanımefendi Türkiye yi begenmiyortabi biz kanun kural bilmiyoruz, muz cumhuriyeti burası.
Hastanede dogurmasaydim ölecekti diyorum kıt mısınız?Olabilir hersey gelebilir basimiza insanlik hali sonucta benim buna lafim yok. Benim demek istedigim anlasilmiyor. Hastanede basimiza bisey gelneyeceginin garantisi varmi?
Begenmiyor derken? Ben begenmiyorum mu dedim? Hani nerde kanun kural anlat bana?
SelamHastanede dogurmasaydim ölecekti diyorum kıt mısınız?
Herkesin kendi firki siz almazsiniz baskasi alir ben demiyorum illa evde dogum olacak diye. Eger hanimefendi alevde istiyorsa neden olmasin diyorum. Evde dogum yapmak isteyen neden cahil oluyor diyorum. Ve evde dogum yapan herkesin basina binbie turlu is mi geliyor diyorum.
Kanun ve kural diyoruz… turkiyede aliskin degilsiniz tabi bunlara uymaya o yuzden tuhaf geldi. Kanun ve kurallara her ebe ve her kurum uymak zorunda.
Nasil sacma insanlarsiniz cidden ev cikarmak kolay mi? Siz gidin hastane yaninda bir ev bulun madem oyle. Hatta hastanede oda kiralayin olmadi. Ya bisey olursa?
İyi bir hstanedeyseniz basiniza bir sey gelmez, onlem almak denir buna. Benim hamileligim de bebek de gayet normaldi ama en son hatirladigim 25 kisinin (doktor+hemsire) benimle ve bebegimle ilgilendigiydiOlabilir hersey gelebilir basimiza insanlik hali sonucta benim buna lafim yok. Benim demek istedigim anlasilmiyor. Hastanede basimiza bisey gelneyeceginin garantisi varmi?
Begenmiyor derken? Ben begenmiyorum mu dedim? Hani nerde kanun kural anlat bana?
Çok yakın bir aile dostlarımız da sizin gibi düşünüp 3 hafta evvel evde doğum planlamış ve gerçekleştirmişler. İlk günlerde bebeğin sürekli uyumasından, hatta emmemesinden dahi anlamamışlar yavrunun şekerinin düştüğünü. O bebek 8. gün hastaneye yatırıldı ve 2 haftadır yoğun bakımda.Selam arkadaşlar. Güvenilir bir ebe desteğiyle birlikte evde doğum planlıyorum. Evim hastaneye yakın. Aklıma takılan bi kac soru sormak istiyorum sizlere1Doğum sürecinde yanımda sadece eşim ve ebemin olmasını istiyorum . Sizce yeterli mi? 2 .sorum sitede oturuyorum bazen diğer dairelerden sesler geliyor bu beni endişelendiriyor. Yani benimde sesim gecenin Bi vakti giderse ne oluyor diye kapıya gelmelerinden korkuyorum. Ebemle olası olumsuz durumları da konuştuk içim rahat gibi hayırlısı bakalım.
Hastanede olumsuz bir şey olunca anında müdahale edilebiliyor. İşte bu noktada evde doğum konusunda insanlarla düşünceleriniz ayrılıyor.Peki hastanede 100% bunlar her dogumdan sonra kullaniliyor mu?
Risk risktir bence hastanede yada evde hersey olabilir. Benim karsi ciktigim konu evde dogumun olume sebep olmasinin dusunulmesi. Ayni seyler hastanedede olamaz mi? Hastanede hic mi olumsuz bisey olmuyor dogumda? Sadece evde dogumda mi bu risk olusuyor? Ben bu dusunceyi anlayamiyorum..
Diğerine dön bencede ona alışkındık çünkü,3 ay süresi var herhalde öyle biliyorum.Evet ablacım ama pişman oldum sürem dolunca eski nicke geri dönmek istiyorum mümkün olursa teşekkür ediyorum
Kimki?Diğerine dön bencede ona alışkındık çünkü,3 ay süresi var herhalde öyle biliyorum.
Orası neresi?Affedersiniz ama ebede salak degildir yani bebegin yada annenin hayatini tehlikeye atacak bir durum oldugunda ambulans cagirir. Ve bir cok konuda nasil mudahale edecegini bilir.
Bizim burdaki ebeler kesilmesi gerektiginde onu da yapiyor dogumdan sonra dikiste atiyor. Ve hangi durumda ne yapacaklarini gayet iyi biliyorlar. En kotu senaryoyu dusunup guzel gecebilecegini bir kenara atmamak gerekiyor. Bu saydiklarinizin hic biri olmayabilirde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?