Doğuma Hazırlık Evde doğum düşünmek

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Ben ne yapayım ?
Çocuğun ölmesine, sakat kalmasına, annenin ölmesine olumsuzluk diyor ya cildircam
 
Bence gerilerden gelen sizin düşünceniz.Evde doğum yapmak kaçıncı yüzyılda kaldı.?
 
Herkesin kendi firki siz almazsiniz baskasi alir ben demiyorum illa evde dogum olacak diye. Eger hanimefendi alevde istiyorsa neden olmasin diyorum. Evde dogum yapmak isteyen neden cahil oluyor diyorum. Ve evde dogum yapan herkesin basina binbie turlu is mi geliyor diyorum.
Kanun ve kural diyoruz… turkiyede aliskin degilsiniz tabi bunlara uymaya o yuzden tuhaf geldi. Kanun ve kurallara her ebe ve her kurum uymak zorunda.

Nasil sacma insanlarsiniz cidden ev cikarmak kolay mi? Siz gidin hastane yaninda bir ev bulun madem oyle. Hatta hastanede oda kiralayin olmadi. Ya bisey olursa?
 
Bu sabah doğum yaptım bana dünyaları verselerde yine evde doğumu düşünmezdim. Tercih meselesi ama herşeyi düşünmeniz lazım. Pazartesi günü yatışım yapıldı kontrol ettiler açılmam yoktu, yinede eve göndermeyeceğiz dediler. Doğum bu kaç saate başlayıp biteceği hiç belli olmaz diye gözetim altında kaldım. Doğum süresi boyunca nst ye bağlıydım. Bebeğin pozisyonu suyu benim tansiyonum herşeye hep bakılıyordu. Doğumdan sonra biraz fazla kanamam oldu diye 3 saat doğum odasından çıkarmadılar. O sırada 2 serum bağlamışlardı. Risk almaya gerek yok en iyisi hastahanede yapmak.
 
Ben 2. Dogumumu hastanede ama hastane odasinda yapacaktim. Olmadi ve cok kotu senaryolar gelisti, oglum 2 gun yogun bakimda kaldi. Kotu olmak zorunda degil ama ya olursa?
 
Yurtdışında hala 50 yıl önceki doğuma normal diyen hanımefendi Türkiye yi begenmiyor tabi biz kanun kural bilmiyoruz, muz cumhuriyeti burası.
 
Cocuk neden olsun neden sakat kalsin yada anne neden olsun ben bunu anlamiyorum. Bence bir arastirma yapin oyle konusun
Ya arkadaşim saçma sapan konuşma, ben iki doğum yaptım. İlki ölü doğmuş, entube etmişler 3 ay kuvezde kaldı. Deneyimledik, gördük, 40 yaşına kadar boşuna yaşamadık, senin gibi boş boş konuşmuyoruz yani.
 
Ben 2. Dogumumu hastanede ama hastane odasinda yapacaktim. Olmadi ve cok kotu senaryolar gelisti, oglum 2 gun yogun bakimda kaldi. Kotu olmak zorunda degil ama ya olursa?
Ya olmazsa? Olursa da olur canım takdiri ilahi. Sonuçta herhangibir ameliyata alirken bile olası komplikasyonlar için imza almıyorlar değil mi? Çünkü komplikasyon olması mümkün değil. Her şey yolunda denilmisse yolunda gider.
 
Ben 2. Dogumumu hastanede ama hastane odasinda yapacaktim. Olmadi ve cok kotu senaryolar gelisti, oglum 2 gun yogun bakimda kaldi. Kotu olmak zorunda degil ama ya olursa?
Olabilir hersey gelebilir basimiza insanlik hali sonucta benim buna lafim yok. Benim demek istedigim anlasilmiyor. Hastanede basimiza bisey gelneyeceginin garantisi varmi?
Yurtdışında hala 50 yıl önceki doğuma normal diyen hanımefendi Türkiye yi begenmiyor tabi biz kanun kural bilmiyoruz, muz cumhuriyeti burası.
Begenmiyor derken? Ben begenmiyorum mu dedim? Hani nerde kanun kural anlat bana?
 
Hastanede dogurmasaydim ölecekti diyorum kıt mısınız?
 

Baskalarini bilmem de; isim geregi hassasiyetim var. Kanun ve kurallara uygun degilse nefes dahi almam.

Bana Hollanda’nin hangi kanun, KHK, tuzuk, yonetmelik, yonerge, teblig vb hangi maddesine gore sismanlarin ve asansorsuz evde oturanlarin evde dogum yapamayacagini yazar misiniz?

Neden? Hic mi yakininiz tanidiginiz bir kisi yok evini kullanabileceginiz? Gunluk kiralayabileceginiz?
Beni dusunme zahmetine girmeyin; tapulu evlerimin hepsi muhtemeldir ki İstanbul’a geldiginizde onunden gectiginiz hatta bulusma noktaniz olan yerdedir. Benim icin kolay yani.

He bir de ozel kiraladik hastanede; ama gayet ameliyathanede dogum yaptim.

Beni bosverin yani.
 
İyi bir hstanedeyseniz basiniza bir sey gelmez, onlem almak denir buna. Benim hamileligim de bebek de gayet normaldi ama en son hatirladigim 25 kisinin (doktor+hemsire) benimle ve bebegimle ilgilendigiydi
 
Geçen burda söyle bir konu vardı


Siz ebenize her ne kadar güveniyor olsanız da, eviniz direkt hastaneye bakıyor olsa bile yine de sağlıklı bir karar değil bence. Doktor da yanınizda olsa okey ama sadece ebe ve siz...En tecrübeli ebe bile bir doktorun yerini tutamaz bana göre. Ebe evde sizi nstye baglayabilecek mi merak ettim? Bebegin anne rahmindeyken kalp atisinin kaclarda attigini bilmesi acisindan nst ile takibinizin yapilmasi cok onemli çünkü.
 
Çok yakın bir aile dostlarımız da sizin gibi düşünüp 3 hafta evvel evde doğum planlamış ve gerçekleştirmişler. İlk günlerde bebeğin sürekli uyumasından, hatta emmemesinden dahi anlamamışlar yavrunun şekerinin düştüğünü. O bebek 8. gün hastaneye yatırıldı ve 2 haftadır yoğun bakımda.

Doğum anında ne gibi şeylerin sizin ya da bebeğinizin önüne çıkacağını kestirebiliyor musunuz?

Bir aksilik durumunda sizin ve eşinizin vicdanı rahat edecek mi?
 
Hastanede olumsuz bir şey olunca anında müdahale edilebiliyor. İşte bu noktada evde doğum konusunda insanlarla düşünceleriniz ayrılıyor.
Bu arada ben hastaneye 6cm ile gitmiştim evde 2 saat daha kalsam sanırım evde doğum olurdu
 
Son düzenleme:
Orası neresi?
Bebeğin kalbi durduğunda, oksijensiz kaldığında 3dk içinde kalbin atması sağlanamaz yada oksijen desteğine bağlanmazsa ne olur biliyor musunuz? Kalbin tekrar atması için gerek duyulan acil müdahale ilaçları ebelerin elinde evden eve gezebiliyor mu? En iyi ihtimalle engelli kalır yada felç kalır yada organ kaybı yaşanır bebek bakın bu en iyi ihtimal, bizim burada da 3dk içinde gelen bir ambulans yok mesela. Ebe hangi durumda ne yapılması gerektiğini biliyor olabilir lakin yapamaz ev ortamında hiç yapamaz, herşey ebeyle evde olabiliyorsa kadın doğum doktorları neden doğumhanede görevliler? Bunca doktor tıp bilimi salak mı peki? Niye gereksizse ihtiyaç yoksa doğumhane diye bir ünite yoğun bakım diye bir ünite doğum doktoru diye eğitimli insanlar var?
Ebeleri neden gözünüzde bu denli büyütüyorsunuz ebe olmak istediniz de hevesiniz içinizde mi kaldı? Komşumuz dağ başında dere kenarında sancılandı, ne araba var ne hastane, annem yetişti kadını doğurttu bebeğin göbek bağını kesti hem de ebe olmadığı halde ama bunu imkansızlıktan yaşadılar keyfi değil, herşey yolunda gitti peki ya gitmeseydi?
Tıbbi bilginiz olmadığı aşikar, olanlar ne olabileceğini söylüyor siz olmaz inşallah deyince tehlike ortadan kalkıyor mu?
Bu bebek sizin yüreklendirmenizle evde doğurulmaya çalışılıp ölürse ne yapmayı düşünüyorsunuz, en iyisi buydu diyip huzurla uyuyacak mısınız?
Yenidoğan yoğun bakımı neden var?
En kötü senaryoyu düşünüp ona göre hareket etmenin kime ne zararı olur?
Tozpembe hayaller kurup birşeylerin ters gitmesi sonucunda neler olur? Kıyas yapma melekeleriniz yok mu ya, bu saydıklarından biri olursa anne yada bebek ölecek diyoruz neyin inadını güdüyorsunuz ya hiç mi mantığınız yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…