Evde ha varlığım ha yokluğum.

Latik

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2019
49
16
38
34
Merhabalar.
Eşimle 5 yıllık evliyiz. 2,5 yaşında bir kızımız var. Severek evlendik ve kızım 2 yaşına girene kadar herşey gayet iyiydi. Kızım 2 yaşımda bazı hastalıklar geçirdi. Çoğu çocukta olabilecek enfeksiyon vs. Şu an gayet iyi. Ama kocama çocuğun iyi olduğunu böyle şeylerin büyümekte olan her çocuğun başına gelebileceğini anlatamıyorum. Zaten biraz pimpirikli biri kendisi. Çocuğumuz doğduğundan beri kendi dünyasının eksenine onu koydu. Bu başlarda çok hoşuma gidiyordu. Arkadaşlarımdan eşim çocuğumuzla hiç ilgilenmiyor gibi konuşmaları duydukça ben şükür diyodum ne kadar ilgili bir baba iyi bi eş. Ama artık olay çığrından çıktı. Ben bu evde sanki yokum gibi bi durum söz konusu. İşten gelip yemeğini yiyip direk kızımla odasına oyanamaya gidiyorlar. Oynasınlar çok güzel tabiki babasıyla vakit geçirmesi ama bu evde bende varım benimlede oturup iki kelime konuş be adam. Sonra çocuğu uyutmaya geçiyor kızımız uyuyor. diyorumki artık yanıma gel biraz sohbet edelim. Ama yok eskiden çocuğu uyutunca beraber oturup film izlerdik. Artık salonda tek başıma oturuyorum. Çocuk hastalandığından beri hayatı zindan etti. Çocuğun başından 5 dk ayrılmıyor. Çocuk normal bi şekilde hapşırsa bile napacaz şimdi ne olacak ya hasta olursa sağlıklı bişeyler yedirmedinmi hiç diye söylenmeye başlıyor. Sakinleştirmeye çalışıyorum biraz durulur gibi oluyor bu sefer çocuk uyurken üstünü açtığı için bunalıma giriyor. Çocuk çişini bi kaç damla damlattı diye her dk çocuğu darlıyor. Artık kendimden geçtim benle konuşma senden bi beklentim kalmadı, çocuğun resmen psikolojisini bozdu. Delirmek üzereyim. Sürekli kendi kafasında kurduğu planları çocuğa yaptırmaya çalışıyor. Bitkisel bişeyler alıp geliyor. Bunlar bağışıklığı için diye. Misal ben hasta olsam şimdi nerden çıkardın çocuğa bulaştırırsan görürsün diyor. Yani istiyorki çocuk hiç hasta olmasın hiç düşmesin hiç ağlamasın. Sadece ben onunla ilgileneyim. Başka kimse umrumda değil. Ama artık çok sıkıldım. Bende sevgi görmek isiyorum. Bende sürekli duvarlarla değil işten gelince kocamla muhabbet etmek istiyorum. İstiyorumki bazen çocuğumuzu annemize bırakıp başbaşa bişeyler yapalım. Ama biyere ikimiz gittiğimizde hadi çabuk napacaksak yapalım çocuk tek başına kaldı milletin evinde oluyor. Ne benim anneliğime, ne büyüklerimizin ebeveynliğine inanıyor. Bitek o en iyisini bilir çocuğu için. Kendimden geçtim artık çocuğumuda kendi gibi dengesiz hastalık hastası yapacak ondan korkuyorum. Evde ha varlığım ha yokluğum. Hergün bir kavgayla bitiyo boşanalım diyorum bu söylediğimi bile ciddiye almıyor. O kadar önemsiz benim ne söylediğim. Bıktım ne yapacağım ben 😢

Kimisi çocuğu nun suratına bakmaz,kimisi de aşırı ilgilidir. Bu erkeklerin ortası yok malesef. Çocuğuna iyi bir baba ise olumlu yönlerini düşünüp biraz sabırlı olacaksınız zamanla atlatılır. Sakin olun...

Benimde iki kızım var. Bir akşam yolda eve giderken 3. el elle tutuşup önden önden gittiler. Ben arkada kaldım. Sonra arkalarından bağırdım ve el saladım "heyy ben sizin annenenizim beni de alın" diye :KK48:. Yolun ortasında durdum, geri döndüler 4.müz eve gittik.. Eşim işten gelincede önce kızlar en son ben.. Bazen kapıdan girerken yanlız yakalarım. Evet eşimin işi zor ama hoşuna gidiyor, sıra bende demem filan.. Espirilerle yaklaşa bilirsin.. Her espirinin altında gercekler olur. Belki anlar.

Aynısından bizim evde de var malesef. Oğlum 6 buçuk yaşında ve 6 buçuk yıldır ne zaman hastalansa ne zaman düşse suçlusu ben misim gibi bana düşman oluyor adam. Örnek bi yere misafirliğe gitsem oğlumla o akşamda ateşlense öksürse falan "çıktın mı dışarı gezdin mi al hasta ettin işte ama yoook yarın yine gidin bi yerlere az olmuş hasta az daha olsun. Yada üstünü örtmeye kalkmıyorsun çocuğun geceleri üşüyor tabi çocuk vb. Şeyler duymaktan bende aşırı yoruldum. Dahası da var çok yoruldugundan erkenden gider uyumaya giderken de çocuğun üstüne bak geceleri yatmadan şunu yedir bunu içir şunu yap bunu yap diye tekmilini verir öyle gider. Çok üstüne düşüyor bende aynı evde suçlu gibi dolaşıyorum çoğu zaman. Genel de de bu huyu yüzünden tartışma çıkıyor evde. Şimdi 28 günlük bir oğlum daha var ve ben 2 katdaha fazla korkuyorum hasta olacaklar diye. Hiç hasta olmasın hemen iyileşsin istiyor :mad: :110: :110:

bende eşimin cocuklara ilgisizliğinden dertlenirdim ama sizinkisi çekilir dert değil.o çok sevdiği kızını dünyaya siz getirdiniz sizi etkisiz eleman gibi göremez.acaba psikolojik yardım mı alsa eşiniz.çünkü bilinç altında kızınızın sizin yüzünüzden hasta olduğu düşüncesi yatıyor bunu aşması lazım her çocuk hastalanır iyileşir anneyi suçlayıp görmezden gelmekte ne demek😒

Son düzenleme:
Merhabalar.
Eşimle 5 yıllık evliyiz. 2,5 yaşında bir kızımız var. Severek evlendik ve kızım 2 yaşına girene kadar herşey gayet iyiydi. Kızım 2 yaşımda bazı hastalıklar geçirdi. Çoğu çocukta olabilecek enfeksiyon vs. Şu an gayet iyi. Ama kocama çocuğun iyi olduğunu böyle şeylerin büyümekte olan her çocuğun başına gelebileceğini anlatamıyorum. Zaten biraz pimpirikli biri kendisi. Çocuğumuz doğduğundan beri kendi dünyasının eksenine onu koydu. Bu başlarda çok hoşuma gidiyordu. Arkadaşlarımdan eşim çocuğumuzla hiç ilgilenmiyor gibi konuşmaları duydukça ben şükür diyodum ne kadar ilgili bir baba iyi bi eş. Ama artık olay çığrından çıktı. Ben bu evde sanki yokum gibi bi durum söz konusu. İşten gelip yemeğini yiyip direk kızımla odasına oyanamaya gidiyorlar. Oynasınlar çok güzel tabiki babasıyla vakit geçirmesi ama bu evde bende varım benimlede oturup iki kelime konuş be adam. Sonra çocuğu uyutmaya geçiyor kızımız uyuyor. diyorumki artık yanıma gel biraz sohbet edelim. Ama yok eskiden çocuğu uyutunca beraber oturup film izlerdik. Artık salonda tek başıma oturuyorum. Çocuk hastalandığından beri hayatı zindan etti. Çocuğun başından 5 dk ayrılmıyor. Çocuk normal bi şekilde hapşırsa bile napacaz şimdi ne olacak ya hasta olursa sağlıklı bişeyler yedirmedinmi hiç diye söylenmeye başlıyor. Sakinleştirmeye çalışıyorum biraz durulur gibi oluyor bu sefer çocuk uyurken üstünü açtığı için bunalıma giriyor. Çocuk çişini bi kaç damla damlattı diye her dk çocuğu darlıyor. Artık kendimden geçtim benle konuşma senden bi beklentim kalmadı, çocuğun resmen psikolojisini bozdu. Delirmek üzereyim. Sürekli kendi kafasında kurduğu planları çocuğa yaptırmaya çalışıyor. Bitkisel bişeyler alıp geliyor. Bunlar bağışıklığı için diye. Misal ben hasta olsam şimdi nerden çıkardın çocuğa bulaştırırsan görürsün diyor. Yani istiyorki çocuk hiç hasta olmasın hiç düşmesin hiç ağlamasın. Sadece ben onunla ilgileneyim. Başka kimse umrumda değil. Ama artık çok sıkıldım. Bende sevgi görmek isiyorum. Bende sürekli duvarlarla değil işten gelince kocamla muhabbet etmek istiyorum. İstiyorumki bazen çocuğumuzu annemize bırakıp başbaşa bişeyler yapalım. Ama biyere ikimiz gittiğimizde hadi çabuk napacaksak yapalım çocuk tek başına kaldı milletin evinde oluyor. Ne benim anneliğime, ne büyüklerimizin ebeveynliğine inanıyor. Bitek o en iyisini bilir çocuğu için. Kendimden geçtim artık çocuğumuda kendi gibi dengesiz hastalık hastası yapacak ondan korkuyorum. Evde ha varlığım ha yokluğum. Hergün bir kavgayla bitiyo boşanalım diyorum bu söylediğimi bile ciddiye almıyor. O kadar önemsiz benim ne söylediğim. Bıktım ne yapacağım ben 😢
Hasta olmasın da çocuğun bağışıklığı gelismesin.esiniz bile dışarıdan getirir;hastalık öyle birşey kış aylarında.

Eşiniz obsesif olabilir. Hastalıkta kalmış ve ilerleyemiyor gibi. Onun psikiyatri servisine uğraması lazım.
Bu arada evde birine tamamen üstlenmek istemediği sorumlulukların dayatılması çok kötü. Sen çocuk için mikropsavar mısın? Kendi çıksın işten otursun yapabiliyorsa bu görevi kendisi üstlensin.
Bizim evde de meslekten ötürü hayvanların tüm sorumluluğu bana yıkıldı. Su kaplarını, tuvaletlerini temizlemeye bile yeltenmiyor. Söylersem ancak yapıyor o da tek seferlik. Ben veteriner hekimim diye köpeğin taranması, patisine nemlendirici sıkılması nasıl benim başıma kalabilir? Herkes yapabiliyor bunu.

Herşeye karışan erkek evlerden ırak olsun:KK43:bu kadar abartıya dayanamazdım ben.biri bana bir konuda şunu yap bunu yap deyince beğenmiyorsan sen daha iyisini yap diyorum olay çözülüyor.çocuğa ben bakamayıp hasta ettiysem sen bak o zaman derdim.büyük ihtimal biraz daha büyüyünce bu aşırı ilgisi azalır.çocuk doğunca bütün ilginin ona kayması bence çok yanlış eşlerde mutlaka birbirine zaman ayırmalı.

Bu erkekler ne kadar acayip yaa. Eşinize cocugunuzun bir melake falan olmadığını anlatın lütfen. Tabi ki hastalanır tabi ki altına çiş kaçırır. Insan o da yani,herşeyden önce çocuk bir defa. Şaşırmış o bence. Ben olsam bende bunalırım bu ne Allah aşkına ya? Daha da abartsın. Yakında cocuk goz kırpıyor nesi var dicek.
Gereken tavrı koyun. Tabi anlar mı bilmiyorum ama doktorluk olmus o obsesif takintili ve mükemmeliyetçi sanki.

evde otursun çocuğa o baksın siz çalışın.

Yazık çocuğa. Manyak eder çocuğu da kendi gibi🤦🏻‍♀️

Latik Latik
Anası babası bir şey demiyor mu? Bu saçmalığın tek farkında olan siz misiniz?
Onların da desteği ile psikologa ikna etseniz?

Boşanacağım tehdidinden ben hiç hoşlanmıyorum. Ama gerçekten canınıza tak ettiyse, koyun onune anlaşmalı boşanma protokolu, ciddiyetinizi anlasın. Yok ciddi değilseniz de anmayın bir daha.

Tovbe estagfrullah 🤦🏼‍♀️
Sakinilan goze cop batar , yani cocuk bu tabi hasta olacak.. Rabbim dermansiz dert vermesin, yapacak bisey yok yani.
Hangimizin cocugu hasta olmadan buyuyor tovbe ya🤦🏼‍♀️
Deseniz kabul etmez ama psikolojik bozukluk var gibi, ne iyi olur yardim alsa.

Başak burcu erkeginini farklı versiyonu mu yada yengeç burcu mu?bence psikiyatr değil de pedagog a gidin senin yüzünden çocuk kafayı siyiracak deyin inanmıyorsan götürelim diye gazlayın ama öncesinde pedagog ile kendiniz görüşüp durumu anlatın. Ilk defa gidiyormuş gibi yapın giderken ailece bunu tabi basta pedagog a söyleyin hem pedagog kendi de görsün seni pedagog a kötülemeye çalışırken kendinin ne olduğunu çocuğa nasıl zarar verdiğini anlatırsa önce soğuk dus etkisi olur sonra mecburen karı koca ilişkinizi çocuk için dengeli bi hale getirmeye calisir

Abim kızı doğduğunda bu kadar olmasada acayip ilgiliydi. Oğlu doğunca kızı azad etti. Bir kaç sene sonrada normale döndü. Şimdi hiç biseye karışmıyor. Allah yardımcın olsun. Herşeye karışan erkekle zor valla

Bu çok sağlıksız bir durum bu şekilde siz zaten mutsuzsunuz ,kızınızın da çocukluğunu psikolojisini çok ciddi etkileyici birşey. Eşiniz psikolojik destek mi alsa keskin bir konuşma yapsanız iyi olur sanki

Benimde iki kızım var. Bir akşam yolda eve giderken 3. el elle tutuşup önden önden gittiler. Ben arkada kaldım. Sonra arkalarından bağırdım ve el saladım "heyy ben sizin annenenizim beni de alın" diye :KK48:. Yolun ortasında durdum, geri döndüler 4.müz eve gittik.. Eşim işten gelincede önce kızlar en son ben.. Bazen kapıdan girerken yanlız yakalarım. Evet eşimin işi zor ama hoşuna gidiyor, sıra bende demem filan.. Espirilerle yaklaşa bilirsin.. Her espirinin altında gercekler olur. Belki anlar.
Bende sürekli diyorum uyudu artık birazda biz oturalım gel vs diye kahve yapıyorum bşeyler hazırlıyorum yiyip içip gidiyor yne çocuğun başına ben bi bakıyım üstünü açmış mı diye gidiyor bi bkıyorum orda uyuyup kalmış. Tabi ben yine yalnız devam.

Bu çok sağlıksız bir durum bu şekilde siz zaten mutsuzsunuz ,kızınızın da çocukluğunu psikolojisini çok ciddi etkileyici birşey. Eşiniz psikolojik destek mi alsa keskin bir konuşma yapsanız iyi olur sanki
Ne konuşmalar yaptım oda üzülüyor gibi ama kendime engel olamıyorum sürekli her dk kızım geliyo aklıma diyo. Anlamaya çalıştım rahatlatmya çalıştım tamam dedi nolursa olur ben buna engel olamam nasıl olsa rahat olucam dedi ama 1 gün rahatım diyosa ertesi gün yine aynı. Çok sıkıldım gerçekten hastaneye git diyorum sürekli gidicem diyo. Bilmiyorum ne olacak.

Abim kızı doğduğunda bu kadar olmasada acayip ilgiliydi. Oğlu doğunca kızı azad etti. Bir kaç sene sonrada normale döndü. Şimdi hiç biseye karışmıyor. Allah yardımcın olsun. Herşeye karışan erkekle zor valla
Ay inşallah buda düzelir ama ben bunun bu takıntılı haliyle bi daha çocuk yapabilirmiyim onu bilemiyorum.

Back
X