Evde ha varlığım ha yokluğum.

Taptığımız herşey bizim sınavımız olur demişti bir öğretmenim. Bu evlatsa onunla, eş ise onunla, mal mülk, paraysa onunla, illaki sınavımız olur. Onun için, eşinizle oturup, ciddi bir konuşma ve uyarı yapın. Bu duygularıyla isteyipte başedemiyorsa, tıbbi yardım alsın. Herşeyin bir ortası, dengesi var ve olmalı. Denge bozulduğunda, sıkıntılarda başlar.

Konuyla alakası yok ama cümlenin doğrusu " evde ha varım ha yokum" olacak.Ya da " varlığım da yokluğum da bir" olabilir.Sizin yazdığınız şekilde anlamsız oluyor.

Çocukla bu kadar yalnız kalmasını doğru bulmuyorum, tek ilgisinin çocukta olması hiç doğal değil. Eşini kaybeden ve aşırı korumacı olan insanlar belirli bir dönem bununyapabilir ama anneyi bırakıp çocukla sürekli uyutma, oynama vesilesi ile bu kadar ilgili olması hiç normal değil. Aklınıza kötü bir şey getirmek istemiyorum ama bir kamera vs gibi bir şey koysanız çocuk odasına ve salona. Siz o yokken bir kontrol etseniz. Sizi üzmek değil amacım ama böyle sürekli çocuklarla oynayan, anneyi unutan, en ufak bir şeyde sürekli suçlayan bir adam pedofil çıkmıştı. Çok ilgili bir babadır vs belki ama bu kadar ilgi normal değil. Sizi direk boşlaması, diyalog kurmaması. Takıntılı vs olabilir ama yine de hiç normal değil. İnşallah sadece takıntıdır.
Öyle bişey aklımın ucundan geçmez eşim zaten eve sekizde geliyor. 10 a kadar ne oynarsa çocukla e bende gidiyorum yani yanlarına böyle bişey olmadığına eminim eşimdeki sadece evham çocuk hasta olacak düşüncesini zihninden silememesi sürekli hasta olacakmış gibi geliyor olmasından kaynaklı üstüne düşmesi.

Taptığımız herşey bizim sınavımız olur demişti bir öğretmenim. Bu evlatsa onunla, eş ise onunla, mal mülk, paraysa onunla, illaki sınavımız olur. Onun için, eşinizle oturup, ciddi bir konuşma ve uyarı yapın. Bu duygularıyla isteyipte başedemiyorsa, tıbbi yardım alsın. Herşeyin bir ortası, dengesi var ve olmalı. Denge bozulduğunda, sıkıntılarda başlar.
İnşallah böyle bişey olmaz çünkü bende çok inanırım enerji meselelerine eşim sürekli hastalık düşünüp üzerimize kötü enerjiyi çekiyor gibi geliyor anlatamıyorum. Söylediğimde yok canım ne gelirse Allahtan diyip çıkıyor. İsyab edecek değilim diyor. Ama en ufak bi hastalıkta bile resmen perişan oluyo tam 15 kilo verdi 😱

Konuyla alakası yok ama cümlenin doğrusu " evde ha varım ha yokum" olacak.Ya da " varlığım da yokluğum da bir" olabilir.Sizin yazdığınız şekilde anlamsız oluyor.
Meğer bu aydınlanmaya ihtiyacım varmış bir anda bi rahatlama geldi çok sağolun 😅

• Komik
Reactions: Dge
Korkutacaksınız.
Sakındığın göze çöp batar. Deyin ki, böyle devam edersen bir şey olacak ve senin yüzünden olacak. Biraz olsun kendini engeller belki.
Aslında asıl çözüm ilaç kullanması bence. Okb’den başka bir şey değil bu.
Sanırım bişeylerin farkında hastaneye gidicem falan demeye başladı hayırlısı bakalım inşallah düzelir.

Ne güzel ilgili bir baba ama dengeyi şaşırmış biraz.
Çocuğu annenize bırakıp bir hafta sonu yakın yerlere tatile mi gitseniz acaba

Sanırım bişeylerin farkında hastaneye gidicem falan demeye başladı hayırlısı bakalım inşallah düzelir.
Okb ninde çeşitleri var. Hastalıktan korkmakta böyle. Kesinlikle tıbbi yardım almalı. Bu konuda destekleyin ve mutlaka doktora gitmesini sağlayın. Hem kendi, hem sizin hayatınızı zorlaştırmasının hiç bir anlamı yok.

Kesinlikle yanlış anlamayın ama uyarmak istedim. Siz paylaştığınız kadar biz bilebiliriz, insan hiç kondurmak da istemez ama daha önce duyduk böyle şeyler. Amacım sizi üzmek veya bulandırmak değil durumu.
Tabiki aklınıza gelebilir ben ilk doğurduğumda bende sürekli böyle şeyLer düşünüyordum O dönemde çocuk istismarıyla ilgili biçok olay çıkmıştı haberlerde ve ben deli gibi herkesten şüpheleniyordum. neler duymuyoruzki insanlar çok değişti artık hergün bu haberleri görüp kahroluyoruz. Çünkü hiç bişey eskisi gibi değil. Ama dediğim gibi bu öyle bişey değil. Bundan eminim.

Ne güzel ilgili bir baba ama dengeyi şaşırmış biraz.
Çocuğu annenize bırakıp bir hafta sonu yakın yerlere tatile mi gitseniz acaba
Biz mi en son beraber bi yemeğe çıkmıştık ve bana söylediği şey şuydu kızım napıyo acaba biz bunları yerken boğazımdan geçmiyo en iyisi onada paket yapıp götürelim. 😅 başbaşa biyere gidince tek düşündüğü şey acaba düşermi, kalemlerle çok oynuyo ya bi yerine batarsa. Ben artık onunla başbaşa biyere gitmeyi bile istemiyorum çünkü dken üstünde gidip geliyoruz çocuğu sağ salim görene kadar rahatlayamıyor bi yerde.

Okb ninde çeşitleri var. Hastalıktan korkmakta böyle. Kesinlikle tıbbi yardım almalı. Bu konuda destekleyin ve mutlaka doktora gitmesini sağlayın. Hem kendi, hem sizin hayatınızı zorlaştırmasının hiç bir anlamı yok.
Bişeylerin farkına varıp tedavi olursa tabiki desteklerim yeterki bu durum için bişeyler yapsın artık.

Biz mi en son beraber bi yemeğe çıkmıştık ve bana söylediği şey şuydu kızım napıyo acaba biz bunları yerken boğazımdan geçmiyo en iyisi onada paket yapıp götürelim. 😅 başbaşa biyere gidince tek düşündüğü şey acaba düşermi, kalemlerle çok oynuyo ya bi yerine batarsa. Ben artık onunla başbaşa biyere gitmeyi bile istemiyorum çünkü dken üstünde gidip geliyoruz çocuğu sağ salim görene kadar rahatlayamıyor bi yerde.
Bu kötü birşey değil aslında biliyor musunuz ?
Bu kaygıları konuştunuz mu onunla

Bu kadarı fazla abartı ama...
Ben bu kadar olduğunu anlamadan yorum yapmıştım..
Size sormadan çıkmak ne demek 😮
Çocuğa ne yapıyor ki ben hasta değilim dimi diye soruyor, üzüldüm şuan.

Bende hasta olduğunda çok üzülüyorum ama çocuğuma hastalıklar normal, herkes hasta olur diyorum sürekli de.
Eşiniz farklı bir boyuta geçmiş 😔
Çocuk hapşuruyor boğazınmı ağrıyo kızım gözünü ovuşturuyo gözünmü ağrıyo kızım. Yani çocuk hiç bişey yapmasa bile biyerin ağrıyomu iyisin demi kızım diyo. Kuzum benim ya bak şimdi anlattıkça daha çom üzülüyom yavruma 🥺

Üzgünüm ama eşinizin tedavi olması gerek.Bu takıntılı ruh hali, sürekli evham hali hiç iyi değil.Bu tip ebeveynler genelde çocuk büyüyünce çocuğun yerine her şeye karar verenler oluyor. Okuyacağı bölümden tutun da giydiği elbiseye kadar.
Valla ağzını açtığı heran kızımın canı ne isterse onu olur babası onun hep arkasında diyor ama tabiki şuan konuşması kolay inşallah sonu dediğiniz gibi bir insana dönüşmeden kendine gelir.

Valla ağzını açtığı heran kızımın canı ne isterse onu olur babası onun hep arkasında diyor ama tabiki şuan konuşması kolay inşallah sonu dediğiniz gibi bir insana dönüşmeden kendine gelir.
Dediğim gibi bir insana dönüşmesi mümkün değil ki. Şuan bile belli. Kesinlikle tedavi olmalı. Hiç normal gelmedi bana.

Bu kötü birşey değil aslında biliyor musunuz ?
Bu kaygıları konuştunuz mu onunla
Sürekli konuşuyorum bak diyorum bişey olsa zaten bizi ararlar sürekli böyle kötü şeyleri aklına getirme benim annemde 4 çocuk büyüttü yani biliyor çocuk bakmayı biraz eğlen artık biraz rahat bırak kendini dinleme diyorum tamam ya haklısın diyip on dk sonra görüntülü arıyor. Tamam kötü bişey değil çocuğunu böyle düşünmesi ama ne bileyim ya ne evimize biri gelir oldu ne biz biyere gidiyoruz öyle ot gibi yaşıyoruz. Arkadaşlarımız artık eşim sürekli kızın peşinden koşuyo rahat oturamıyoruz diye gelmiyolardır eminim bunu söylemiyorlar ama anlayabiliyorum. Arkadaş guruplarımız toplanıyor ama artık kocamın gelmeyeceğinden o kadar eminki söyleme gereğinde bile bulunmuyolar. Çünkü gidemeyiz çocuk evinden başka yerde uykuya dalamaz. Yada geç olursa uykusu aksar.Bu biraz üzücü olmaya başladı.

Sürekli konuşuyorum bak diyorum bişey olsa zaten bizi ararlar sürekli böyle kötü şeyleri aklına getirme benim annemde 4 çocuk büyüttü yani biliyor çocuk bakmayı biraz eğlen artık biraz rahat bırak kendini dinleme diyorum tamam ya haklısın diyip on dk sonra görüntülü arıyor. Tamam kötü bişey değil çocuğunu böyle düşünmesi ama ne bileyim ya ne evimize biri gelir oldu ne biz biyere gidiyoruz öyle ot gibi yaşıyoruz. Arkadaşlarımız artık eşim sürekli kızın peşinden koşuyo rahat oturamıyoruz diye gelmiyolardır eminim bunu söylemiyorlar ama anlayabiliyorum. Arkadaş guruplarımız toplanıyor ama artık kocamın gelmeyeceğinden o kadar eminki söyleme gereğinde bile bulunmuyolar. Çünkü gidemeyiz çocuk evinden başka yerde uykuya dalamaz. Yada geç olursa uykusu aksar.Bu biraz üzücü olmaya başladı.
Normal boyutu aşmış eşiniz.
Terapiste gidin.

Back
X