Evde her şey düzgün olunca ne oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Benim yardimcim yok ama şuanda yardimciya aslinda gerekde yok. 2 kişi olduğumuz icin fazla dağınıklık olmuyor.
Benim evim 7/24 bal dök yala değil ama genel anlamda temiz ve düzenli.
Her sabah yatak havalandirilir ve toplanir :) pijamalar katlanır.
Sabahları kahve bardaklari vs. Makineye yerleştirilir. Tezgah vs. Temiz olur. Ben genelde evi sabahlari süpürürüm ve duş aldiktan sonra hemen kabini ve lavoboyu/tuvaleti temizlerim :)

Akşamları yatmadan önce her odaya 5 dakika ayiririm...ortada ne varsa toplarim.
Genel anlamda evimde fazla eşya yok zaten.
Salonumda köşe koltuk...orta masa...sideboard ve 3 saksi çiçeğim var :) 40 sene toplamasam dağılamaz:)

Misafirim vs. Olunca masayi topluyorum (yemekden sonra) ve tabak çanağı makinaya atiyorum...cerez/ tatli yerken daha rahat oluyor. Misafir yaninda haril haril temizlik yapmiyorum ama ortalığı topluyorum.

Akşamları bende kahve keyfi yaparken ortada fincan/cerezlik oluyor ama yatmadan önce topluyorum.

Az eşyam var ve her objenin yeri belli. Sirf cimbizim ve aynam ortalikda gezer...:) Ben dağınık evde rahat edemiyorum.

Hatirlarim, cocukken yatmadan önce annem kasetden Musik acardi ve 1 şarkı bitene kadar tüm oyuncaklarimi toplardim. Alışkanlık galiba.

Bilmem hiç olmadı ki
Ben aşırı düzen hastası biri değilim odada koliler var benim de ama düzenlesen de dağılıyor çünkü içinden bir şey almak gerekiyor
Benim evim hiçbir zaman öyle nizami bir düzende olmadı gözüme de batmaz hiç

her şeyin evde belli bir yeri olursa ve daha dağılmadan toplu tutmayı başarabilirseniz kolay oluyor..
bir de mümkün olduğunca gereksiz eşya evde tutmamak lazım..
ben ikici el satış sitelerinden oldukça fazla eşya sattım çok rahatladım..

Her gün temizlik yapmam çalışıyorum ve bebeğim var fırsatım yok. Ancak düzenli olmayı bir şeyi koyduğum yerde bulmak isterim. Haftada iki bazen üç lavabo ve wc leri ciflerim, cuma günleri evi süpürür ve tozları alırım, düzen işlerimi de örneğin kızımın dolabını veya mutfak dolaplarını da fırsat buldukça yapmaya çalışırım. Bir fırsat geçmiştir elime, spontane dolap içlerine bakar ayıklamaya çalışırım. Ama her sabah yatağımı toplamadan asla evden çıkmam o yatak dağınık beni acaip rahatsız eder. Bekarken kardeşimle aynı odada kaldığımız için çok çatışırdık. Bir de ocak üstünü her yemekten sonra yağ çöz ile silmezsem rahat edemiyorum, bu da benim bir nevi takintim. Başka da öyle titiz aliskanliklarim yoktur. Zamanımı eşime ve kızıma ayırmayı tercih ediyorum. Hayat böyle daha kaliteli

Düzenli vitamin alıyor musunuz? Ben önceden kullanıyordum. Yoksa sebze meyve mi düzenli tüketiyorsunuz?
Her zaman mum gibi olması mümkün değil ona harcayacagin vakti ve motivasyonu daha faydalı şeylere harcayabiliyorsan hiç kasma kendini. Yani okul, iş daha faydalı şeylerle uğraşıyorsan evde çok titiz olmak için hiç uğraşma bence. Benim hayatımdaki en titiz olduğum dönemler hep çalışmayıp evde olduğum dönemlerdir. Boşluktan deli gibi temizlik yapıyorsun yapıyorsun ee yine aynı? Çalışınca zaten paran oluyor istediğinde 2 haftada 1 yardımcı alıp köşe bucak mum gibi yaptırabilirsin onlar da bu işten ekmek yemis olur. Çok düzenli ve titiz hanımlar alınmasın ama sürekli ev düzenli olacak diye harcanan vakti insan öncelikle kendi gelişimi için harcamali

Babaannemin bir sözü var çok severim
‘Kızım insan öldükten ertesi günü sonra bile evini temizleyecekler. Yani temizlik bitmez’ :)

Düzenli olmaya gayret gösterin.
Aldığınız şeyleri geri yerine koyun.
İlk önceliğiniz sınavınız.
Temizlik hergün var kaçmıyor..
bol şans bu arada.

Bi kez insanin icinde olmasi gerekir. Bende düzene alişmişim hicbiyerin dagilmasina firsat vermiyorum yastık yamuk dursun kalkip düzeltirim. Bilmiyorum bana ev temiz olunca huzur veriyor. Ani misafirim geldiginde kapimi rahatlikla acabiliyorum.

D
Aynı ben Ben düzen olmadı mı çok huzursuz ve gergin oluyorum. Biraz daha rahat olmayı isterdim.

Reactions: mnt
Bulundugum ortam temiz ve duzenli olursa ruhen kendimi huzurlu hissediyorum. Rutinlerimi hastalik vs olmadikca aksatmamaya calisirim. Zamani yonetmek her seyde oldugu gibi, bu konuda da onemli.

Allah nazarlardan saklasın ben o evi katalog evi gibi olanlardanım Ne oluyor şöyle izah edeyim. Düzenli kalmak ve bu düzeni korumak benim için kendime ve evde yaşayan diğer bireylere duyduğum saygıyı ifade ediyor öncelikle. Bu ruhsal motivasyonumu canlı tutmama sebep oluyor. Bunu es geçelim. Banyoyu hergün temizler ama haricinde yalnız haftanın bir günü temizlik yapıyorum. Kalan zamanımda kahve keyfi yapıyorum (çekirdek alıp öğütüp özel tekniklerle demliyorum falan) kitap okuyorum, yürüyüşe çıkıyorum, çeşit çeşit pasta börek tarifleri deniyorum, enstrüman kursuna gidiyorum evde alıştırmalar yapıyorum, netflix sağolsun dizilerim belgesellerim var (ponçiklerim benim) falan filan.

Ev dağınıkken olmaz mı olur ama düzenli ve dağınık bir evin insan bilinçaltına verdiği Mesajlarla dağınık bir evin bilinçaltına verdiği mesaj bambaşkadır

Bende asla ev daginikken rahat edemem resmen biyerime igneler batar katiliyorm tamamen ruhsal bisey insan daha rahat hissediyor heleki disari cikarken evde islr birikmisse hep aklim evde kaliyo

Ben de hemen hemen sizin kafada sayilirim. Esim de aksine tam tersi. Izin vermez o sekilde yaşamama. Cok bunaltir zehir eder gunumu. O niye orada bunu neden toplamadin vs vs. Hele esimin ailesi geldiginde fikirlerini sormusum gibi herseyime yorum yaparlar. Gecen gorumcem buzdolabimi acmis kokluyor diyor burda bi koku var ney. Sana ne neyse ne ya git iceri çayını ic. Misafirin yaninda yikarlar bulasijlarini. Hatta misafirden yardim isterler. Evlerinde misafir varken mutemadiyen is yapilir o misafirle is yaparken ayaküstü ne sohbet edebilirlerse o. Ben de onlar geldiğinde oyle yapıyorum kendi cevrem geldiğinde sizin gibi hersey masada ya da tezgahta kalir biz vakit geçiririz herkes gidince yikarim

Mesela ben kendimden örnek vereyim..
Ev dağınık olmaz bizde varsayalım ki oldu ben hiç dayanamam çok düzenliyim.. hergün ev süpürürüm ve aynı anda toparlarım asla mutfakta bulaşıkları bırakmam bir bardak bile rahatsız eder beni tezgahda...
Bu içsel birşey ben rahat edemiyorum pis görünüyor gözüme.. hergün rutin yaptığım işler var O işleri yapmadan asla oturmam..
Evi toparlamadan yatmam mesela.. sabah temiz mutfağa girerim kahvaltı hazırlarım..

Gündüz iste aksam evde temizlik düzen herzaman olmuyor malesef. O yorgunlukla gozum hicbiseyi gormuyor. İdare edilebilir duzeyde temiz ve duzenliyim. Boyle de yasaniyor. Kafaya herseyi takmamak lazim

Yaşanır elbet niye yaşanmasın. Ama dağınık evde ruhum sıkılır benim, içim huzursuz olur. Düzeni seviyorum, ev kirli bile olsa düzenli olunca temiz gözükür.

Düzenli olmak için de altın kural, aldığını yerine koymak ve ipin ucu kaçmadan dağınıklığı toplamak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…