- 26 Ekim 2015
- 8.468
- 20.459
- 348
mesela şöyle söyleyeyim
haftada bir evime yardımcı geliyor
o akşam eve bir giriyoruz her şey asker gibi duruyor yastıklar vs her şey dizili
ama evde yaşanmışlık yok mağaza gibi vitrin gibi
sonra mutfağa giriyorum yemek yiyoruz bırakıyorum tabağı çanağı gidiyorum salona oğlumla oyun oynuyoruz o oynamak istemiyorsa kediyle oynuyoruz topları çıkarıyorum bir sürü bir ona bir buna atlıyor
çay kahve içiyoruz elimizdeki fincan bitince bırakıyoruz sehpaya, masaya neresi denk gelirse muhabbete devam ediyoruz
örneğin o fincan tabak ya da her ne ise onun için neden yerimden kalkayım ki
ya da üstümdeki hırkayı çıkardım kalkıp yatak odasına götürüp katlayıp koymak benim için gereksiz bir iş
ve evimizde yataklar sadece o gün kapatılır mesela
yani ertesi sabah evden çıkarken bir önceki gün asker gibi dizilen evden eser kalmaz
mesela yatakları toplamak gibi bir kavram hayatımda yok
2005 ten beri annemle yaşamıyorum o tarihten beri yatağı kapattığım çok nadirdir
sabah kalktığımda yatağı düzeltmek için harcayacağım zamanı 10 dakika daha uyumaya ayırırım ya da ben kalktım eşimi hadi hadi kalk yatağı düzelteceğim diye dürtüklemek yerine başka şeyle ilgilenirim
gece olunca geliyoruz ve yine yatıyoruz zira
ben de aksine çok derli toplu evlerde rahatsız olurum aman ev sahibi bunun duruşunu bozduğumu düşündü mü acaba diye
ya da tabağım bitti sehpaya koydum sohbet ediyoruz
hemen o tabağı götüren insan beni gerer konuşuyoruz dursun tabak sehpada en son götürürsün olur biter diye geçiririm içimden
hep yazarım halam mesela daha evde misafir otururken misafirin bulaşığını yıkamaya başlardı
hayatta gördüğüm en saçma davranış bana göre zira misafir tabağa çanağa yemeğe değil evdeki insanlara gelir misafir oturacak o mutfakta iş yapacak bana göre değil
misafir varken de toplar koyarım tezgaha gittikten sonra yıkarım gece yıkarım acelesi yok ki
özetle bana temizlik, düzen vs değil insanlarla hoş vakit geçirmek lazım
Her zaman mum gibi olması mümkün değil ona harcayacagin vakti ve motivasyonu daha faydalı şeylere harcayabiliyorsan hiç kasma kendini. Yani okul, iş daha faydalı şeylerle uğraşıyorsan evde çok titiz olmak için hiç uğraşma bence. Benim hayatımdaki en titiz olduğum dönemler hep çalışmayıp evde olduğum dönemlerdir. Boşluktan deli gibi temizlik yapıyorsun yapıyorsun ee yine aynı? Çalışınca zaten paran oluyor istediğinde 2 haftada 1 yardımcı alıp köşe bucak mum gibi yaptırabilirsin onlar da bu işten ekmek yemis olur. Çok düzenli ve titiz hanımlar alınmasın ama sürekli ev düzenli olacak diye harcanan vakti insan öncelikle kendi gelişimi için harcamaliDüzenli vitamin alıyor musunuz? Ben önceden kullanıyordum. Yoksa sebze meyve mi düzenli tüketiyorsunuz?
Aynı benher şey yerli yerinde ev temizse benim ruhum rahatlıyor.mutfakda düzen sağlanmışsa yemek yapmak bile zevk veriyor.ama ev pisken ben bunalıma giriyorum eşime saldırıyorumyani neden böyle bilmiyorum ama bazı kişiler gördüm pisliğin içinde çok mutlular ki ben evlerinde yere basarken bile midem bulanıyor.
D
Aynı benBen düzen olmadı mı çok huzursuz ve gergin oluyorum. Biraz daha rahat olmayı isterdim.
Ben de hemen hemen sizin kafada sayilirim. Esim de aksine tam tersi. Izin vermez o sekilde yaşamama. Cok bunaltir zehir eder gunumu. O niye orada bunu neden toplamadin vs vs. Hele esimin ailesi geldiginde fikirlerini sormusum gibi herseyime yorum yaparlar. Gecen gorumcem buzdolabimi acmis kokluyor diyor burda bi koku var ney. Sana ne neyse ne ya git iceri çayını ic. Misafirin yaninda yikarlar bulasijlarini. Hatta misafirden yardim isterler. Evlerinde misafir varken mutemadiyen is yapilir o misafirle is yaparken ayaküstü ne sohbet edebilirlerse o. Ben de onlar geldiğinde oyle yapıyorum kendi cevrem geldiğinde sizin gibi hersey masada ya da tezgahta kalir biz vakit geçiririz herkes gidince yikarimmesela şöyle söyleyeyim
haftada bir evime yardımcı geliyor
o akşam eve bir giriyoruz her şey asker gibi duruyor yastıklar vs her şey dizili
ama evde yaşanmışlık yok mağaza gibi vitrin gibi
sonra mutfağa giriyorum yemek yiyoruz bırakıyorum tabağı çanağı gidiyorum salona oğlumla oyun oynuyoruz o oynamak istemiyorsa kediyle oynuyoruz topları çıkarıyorum bir sürü bir ona bir buna atlıyor
çay kahve içiyoruz elimizdeki fincan bitince bırakıyoruz sehpaya, masaya neresi denk gelirse muhabbete devam ediyoruz
örneğin o fincan tabak ya da her ne ise onun için neden yerimden kalkayım ki
ya da üstümdeki hırkayı çıkardım kalkıp yatak odasına götürüp katlayıp koymak benim için gereksiz bir iş
ve evimizde yataklar sadece o gün kapatılır mesela
yani ertesi sabah evden çıkarken bir önceki gün asker gibi dizilen evden eser kalmaz
mesela yatakları toplamak gibi bir kavram hayatımda yok
2005 ten beri annemle yaşamıyorum o tarihten beri yatağı kapattığım çok nadirdir
sabah kalktığımda yatağı düzeltmek için harcayacağım zamanı 10 dakika daha uyumaya ayırırım ya da ben kalktım eşimi hadi hadi kalk yatağı düzelteceğim diye dürtüklemek yerine başka şeyle ilgilenirim
gece olunca geliyoruz ve yine yatıyoruz zira
ben de aksine çok derli toplu evlerde rahatsız olurum aman ev sahibi bunun duruşunu bozduğumu düşündü mü acaba diye
ya da tabağım bitti sehpaya koydum sohbet ediyoruz
hemen o tabağı götüren insan beni gerer konuşuyoruz dursun tabak sehpada en son götürürsün olur biter diye geçiririm içimden
hep yazarım halam mesela daha evde misafir otururken misafirin bulaşığını yıkamaya başlardı
hayatta gördüğüm en saçma davranış bana göre zira misafir tabağa çanağa yemeğe değil evdeki insanlara gelir misafir oturacak o mutfakta iş yapacak bana göre değil
misafir varken de toplar koyarım tezgaha gittikten sonra yıkarım gece yıkarım acelesi yok ki
özetle bana temizlik, düzen vs değil insanlarla hoş vakit geçirmek lazım
Merhaba arkadaşlar, yakında taşınacağım, şu an ders nedeniyle taşınmayı erteledim, evde bir düzen de yok, odanın birinde kolide eşyalar var.. Siz evinizde düzenli temizlik, düzenli yemek.. Her şey düzgün olunca noluyor ne yapıyorsunuz? Düzenli temiz evde yaşıyorsunuz, temizliğin ucu kaçmıyor devam ediliyor.. Ama yani düzgün olmayan dağınık evde yaşanmıyor mu? Bu motivasyonu nerden buluyorsunuz?
Halet-i ruhiyem iyi değil de yani dağınık olunca yaşanmıyor mu? Temizlik yapılıyor her şey dört dörtlük olsa ne oluyor onu soruyorum.. İnşallah anlatabilmişimdir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?