Evde her şey düzgün olunca ne oluyor?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mb1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Hayat akıp gidiyor birazda dağınık olsun ne olacak ben bazen bırakıyorum canım istediğinde yapıyorum valla illa her zaman cillop gibi mi tutacağız evi böyle bir şart yok bence.notpasaklı değilim he bu arada:))

Her sey dort dortluk olunca mutlu oluyorum,insan oldugumu hissediyorum,cok temiz ve titiz bir insan degilim ama pislik ve daginiklik sevmem,kizarim yani. El kol tutuyor,yasli ve hasta bakima muhtac degiliz cok sukur,ölmeyecek kadar temizlik yapilabilir bence

ölmeyecek kadar temizlik yapilabilir bence

esasen olay bu

herkesin ölmeyecek kadar temizlik anlayışı farklı

burada da bol bol yazılıyor

mesela bir grup arkadaş var

günlük ev işinde Wc lavabo yıkama var ev süpürme var

hatta yazmışlar ben çok iş yapmam her gün evi süpürürüm, tuvalet banyo yıkar mutfak ciflerim diye

ben böyle ağzım açık bakıyorum

benim çocuğum küçük değil ama küçükken de hiç her gün ev süpürmedim

hatta bir dönem çalışmıyordum da tüm gün evdeydim yine de her gün ev süpürmedim

bana göre ölmeyecek kadar temizlik ile genele göre ölmeyecek kadar temizlik farklı oluyor bak KK nın en dağınık hatunu seçileceğim ama ölmedik yaşıyoruz :))))

Kafanin içini yansitio yasadigin yer. Eger etraf daginiksa kafanda da dusunceler hop oturuo hop kalkio. Duzenli olmak gosteris olsun diye degil o dokuntuler kafanda yer etmesin diye yapilmasi gereken bisey bana kalirsa. Yapilmasi gereken isleri devamli dusune dusune erteliyorsun halbuki o surede kalkip yaparsin. Bi bakima hayata attigin checkler oh bu da tamam bu da tamam dedikce kafanin ici bosalio rahatliosun. Bi şevk gelir de yaparim diye bakmamak lazim olaya. Direkt yapabilirsin ne demiş Nike "just do it" cunku şevki bekletsen cok beklersin. Erteledikce rahat hissedecek olsan ertele derim ama tam tersi daha da huzursuzlasio insan. Zaten hayatta yeterince sinir stres kaynagi var. Sade ve temiz bi evde bi cay icmenin keyfi guzel rahat bi köşede kitap okumanin keyfi cok az şeyde var. Bir nevi insanin kendi kendini mutlu etme biçimi. Yoksa hep huzuru disarlarda ararsin. Halbuki ichuzura ihtiyacin var bunun için de kafandakileri bosaltman lazim. Yani yasadigin yeri sadelestir fazlaliklardan kurtul. Attikca rahatlayacaksin. Sasirtici ama gercek :)

Psikolojik bir sıkontı mı yoksa normal mı bilemiyorum ama benim evim dağınık veya kirli olunca huzursuz oluyorum dağınıklık yine çok önemsemiyorum ama kirliyse çok fena oluyorum sağa sola çatarım hatta evim temiz i ise çok huzurlu hissediyorm evin içinde aldığım nefes bile değişiyor sanki mutlu oluyorum

Aynen oyle,herkes kendini idare edecek kadar yapsa yetecek.
Ben de o dedigin gruptayim,her gun ev supurup siliyorum,banyo wc temizliyorum. Hepsi bir saatlik is,ha canim istemese yapmam,kime ne yani.

Su siralar hep disaridayim ev kirlenmiyor bile

Bence sıkıntı olmaz. Ben yaşarım ama maalesef benim eşim sıkıntı ediyor. O yüzden sürekli diken üstündeyim. Aynı anda üç dört iş birden yapmaya çalışıyorum,kızım odasını dağılmasına izin vermiyorum. Biliyorum babası görünce rengi atıyor, nefes alış verişi değişiyor. Yani manyakca tepkiler veriyor.

Ben de sürekli temizlik yapan kadınlara bir anlam veremiyorum. Toplum olarak temizlik hayatımızı o kadar ele geçirmiş ki başka hiçbir şeye vaktimiz kalmıyor.

Yani nasıl rahatsan öyle yap boşver.

Ruhum huzur buluyor
İçten içe bir mutlu oluyorum, herşey düzenli derli toplu ve temizse.
İki çocuklu bir hayatta bu ne kadar mümkün olur o ayrı tabii ama kesinlikle psikolojik olarak çok etkileniyorum dağınık evden.

Sizde cocuk yokmus bak bi kere yaparsan hep duzenli kalir bende 4 cocuk var aksama kadar sadece 1 gunde 10 kez ev toplar 2 kez tum evi supururumm bulasik camasir cabasi kirlendikce cam perde vs dolap içlerini dokuyorlar onlari saymiyorum bile
2 saat bile elimi biseye surmezsem evi mok götürüyor ama ona ragmen surekli yapiyorum yapmazsam daralıyorum bunalıyorum evi oyle gormek beni deli ediyor ama temiz olunca icim ferahliyor huzurlu oluyorum 2 saat dagitmalarina izin veriyorum 15 dk topluyorum bu arada cocuklarla oyun yemek vs de var motor takılmış gibiyim

Ay en sevdigim
Ama hic yapamadigim

Dördüz mü sizinkiler acaba :)

Evet ev 2+1 bir kres gibi wala hengameyi düşünebiliyor musun oyuncaklar kiyafetler gelde toplama elimi surmeyim desen afedersin bi laf var ya kopek baglasan durmaz o konuma geliyor

Off süper ya Maşallah, benim iki tane ben bile yetişemiyorum dört tane birden Allah kolaylık versin ama cok da tatlılardır ya :)

Valla ben okurken odam hep asiri daginikti. Mezun olduktan sonra da hic daginik birakmadim. Yani olabilir toplamak istersen toplarsin istemezsen toplamazsin

Ben mesela dağınık evde asla huzurlu olamam. Temizlik konusunda da takıntılıyım Her şey tertemiz olmalı. Neticede ev yani ahırda yaşamıyoruz.
Bence bu temizlik falan kişiyle alakalı. Bazıları dağınık ve pis yerlerde yaşamaktan gocunmazlar. Ama ben yaşayamam,çarmıha gerilmiş gibi gerilirim vallahi

Ben yaşayamıyorum ya ne yalan söyleyeyim.
Eve gittiğimde bir yeri dağınık görünce çıldırıyorum,o batıyor bana düzeltmeden yatamıyorum.

Temizlik deyince aklıma sen geliyorsun zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…