Evde kalmış muamelesi görüyorum..

30 unda yeni evlenmiş sayılan biri olarak yaşınız henüz çok erken diyorum. Şahsen karşıma doğru insan çıkmasa belki de hiç evlenmezdim. Sırf evlenmiş olmak için evlenip sonra bin pişman olan ve yine çevreye ayıp olur korkusuyla boşanamayan bir sürü kadın mevcut.

Lütfen elalem için yaşamayalım, annenizi takmayın ve evli arkadaşlarınızla da rahatsız oluyorsanız buluşmayın. Bekar arkadaşlarım var ve ben biraraya geldiğimizde , hiçbirini ne zaman evlilik gibisinden sıkıştırmıyorum. Gelecekten, kitaptan ,filmden kısacası konuşulacak bir sürü konu varken tek derdi kocası çocuğu evliliği olan birisi zaten sıkıcıdır. Hayatınızı yaşayın.

Yaşım cok geçmiş gibi geliyor bana
28imde evlendim, direkten mi döndüm yani? Bunlara kafanizi takmayin, evlenmek icin degil evlenip anlasabildiginiz sevdiginiz biriyle evlenin. Ben de uzun bir iliskiden cikmistim, bir anda karsima esim cikti ve ben kendime dedim ki sen iliski yasamamissin bu zamana kadar, seni hic kimse sevmemis. Hayat surprizlerle dolu, umarim hayirli biri cikar karsiniza..

Cok teşekkür ederim. Takmamaya çalışıyorum. Bazen böyle sıkıyorlar insanın canını iste

Cok mutlu olun insallah. Darısı başıma . Allah hayırlısını versin

Haklısınız. Rabbim hayırlısını versin

Ben de 27 yaşındayım,hatta ay itibariyle 28e daha yakınım
Ama asla öyle düşünmüyorum. Tam tersi evlenen arkadaşlarım bana ozenirler rahat rahat tatile gidiyorum, istediğim an istediğim mekana giriyorum, ev işleriyle-erkek ailesiyle uğraşmiyorum, paramı tek kendi keyfime harcıyorum diye..
Bence bekarliğin tadını çıkar ... Güzel bir hayat yasarsan, paranı gönlünce harcarsan sen de 'kendi ayakları üstünde duran mutlu kadin' olursun. Ama okuldan eve evden okula gidip paranı ailene verir ya da birikim yapar, ooooyle evde oturursan herkes sorar 'ee hayatında bir değişiklik yok mu?' diye

Cok teşekkür ederim. Takmamaya çalışıyorum. Bazen böyle sıkıyorlar insanın canını iste
Rica ederim canım. İnan uzun bir ilişki sonrası evlendim ve ben evlenene kadar bile çevremde çenesi durmayan insan doldu taştı ,ne zaman söz nişan gibisinden. Hiç takmadım, taktığım zamanlar oldu o zamanda hiç biriyle iletişim kurmadım duymamak için. Biraz zaman geçsin başlarlar bebek ne zaman diye. Milletin merakı bitmez. Siz sadece annenizle konuşup üzüldüğünüzü ve üzerinize gelmemesini söyleyin. Çünkü herkesten kaçılır da anneden kaçılmaz sabah akşam aynı şeyleri söyler durur yoksa.

Reactions: 000
Evet. Aileme de bakmak zorundayım. Biraz birikim de yapıyorum. :) ondan mı bu kadar mutsuzum acaba

Rahatsız olduğumu dile getiriyorum anneme. Arkadaslarım hepsi evli olduğu icin Ee mutlaka lafı açılıyor ve konusuyorlar

Bende 31 yaşında bir bekar olarak geldim.
Öncelikle şunu söyleyeyim, yuva kurmak istemeniz çok doğal bir istek. Yanınıza bir eş istemeniz de çok normal.
Ama evlilik gibi bir konuda karşılaştırma yapıp ben neden evlenemiyorum demek çok sağlıksız.
Çünkü bu işler kader, kısmet.

Mesela kariyer için veya bir hobi için çalışırsın çabalarsın kendin bir şeyler yaparsın ve başarırsın.
Ama evlilikte bir de karşı taraf olayı var.O konuda yapabileceğimiz şeyler var, yapamayacağımız şeyler var.
Mesela başkasının kalbine, beynine hükmedemeyiz.
O yüzden önce karşılaştırmayı bırakın ve benim için umarım doğru vakitte doğru insan olur diye düşünün, öyle dua edin.

Annenize gelince, annenizle bir an önce konuşun. Arkadaşlarınız gelince sizi üzecek laflar etmesin.
Bazen ben acaba evlenecek miyim 31 oldum desem, annem hemen kızım hayırlısını iste. Doğru insanla olacaksa olsun, yoksa ne hikayeler duyuyoruz jet hızıyla evlenip 6 ay içinde boşanıyorlar. Senin başına gelmesin o yüzden stres yapıp yanlış karar verme der.
Annenize güzel bir üslupla anlatın.
Bu arada diğer anneniz dışındaki kişiler eğer evde kalmış muamelesi yapıyor ise onlarla da aranıza set koyun.
Sizi küçümsemek kimsenin haddi değil. Bu konuda tavrınızı koyun.
Eğer arkadaşlarınızı kaybetmek istemiyorsanız da kibarca bu konuları konuşmak istemediğinizi belirtin, illa ısrarla sorarlarsa da bu işler nasip kısmet deyip hemen başka bir konuya geçiş yapın.
Anlarlar herhalde..
Biraz kendinizi rahat bırakın, bu formu biraz okuyun.
Daha ileri yaşlarda ne güzel evlilikler yapanlar da var.
Bence yaş değil de doğru insanla karşılaşmak önemli..

Cok güzel yazmıssınız. Cok haklısınız. Hep hayırlısını istiyorum. Sevmediğim istemediğim biriyle yapamam ki ailem istemişti bi kac kişiyle evlenmemi onlar istiyordu diye devam edemezdim

Reactions: 000
Bazen en büyük baskıyı kendi ailemizden görüyoruz ne yazık ki sizin de durumunuz bu. Eminim en hayırlısı çıkacaktır karşınıza.

Şu zamanda 27 yaş geç değil erken bile.Gezin tozun tadını çıkarın.Takmayın kimseyi.İki gün sonra karşınıza biri çıkar pat diye evleniverirsiniz üzülürsünüz niye takmışım kafama diye.

Haklisin insanlar can sikmaya bayiliyor. Annelerse farkli alem. Ama gec deil yasin gayet gencsin. Kendini kapama mutlaka teklifler gelcektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…