Evde kalmış muamelesi görüyorum..

''Evlenmek bir başarı değil, nasip meselesi.''
Buna yürekten katılıyorum.
Bazı kadınlar ...kişisini nasıl kaptım ama şöyle kaptım şöyle nikahı bastırdım vs.. diyorlar ya o an o hemcinsimden çok tiksiniyorum.
Bunu söyleyen o kişiyi öyle bir sarsmak istiyorum ki bir kendine gelsin..
Adam eşya mı ya, neyi kapıyorsun?!

Yahu ne evlencen otur oturduğun yerde. Sanki evlenenlerin başı göğe ermiş. Onlar istiyor ki bizim başımız yandı, senin de yansın.

Aaaa ne kadar da tanıdık geldi.Ben de öğretmenim mayısta 28 olacağım ve bana da yok mu kimse evlen vs diyorlar sanki benim elimde.Kısmet bu bilemezsiniz yarın da olur ellimde de olur diyorum geçiyorum.

Reactions: 000
Dünyanın sonu değil belki ama babamın bile bağıra çağıra artık evlensinler dedigini duyduktan sonra artık dünyanın sonu ne bende bilmiyorum. Allah tez vakitte gönlüne göre birini nasip eder inşallah başka diyebileceğim bir şey yok kelin ilacı misali

İnsanların lafları bitmez arkadasım. Biri var mı diye sorarlar. Onlunca ne zaman evleneceksin derler. Sonra çocuk sorarlar, sonra ikinci cocugu sorarlar. Bunun sonu yok ki. Hayırlısını dile zaten vakti gelince her şey kendiliginden akar gider

34 yasında evlendım o yaşa kadar aradım taradım ne yaptım sa olmdı evlenmiş arkadaşlarla görüşmedim bazısı sırf merakından telefon acardı konuşmadım annem uzulurdu pasıflıkle suçlardı beni herkes nasıl buluyor derdı gece uykularımdan uyanırdım evde kaldım dıye saatlerce uyumazdım en acısıda evde kalmış bu bakışlarıydı acınası şimdi çok mutluyum çok sukur ama gerıye donup baktımda daha cok gezseydım. Kafaya takmasaydım bu kadar dıyorum şimdi hayattan daha cok zevk alırdım belki giden gunler gelmiyor bunada şükür

Benim 32-33 yaşlarında bekar arkadaşlarım var sen daha gençsin dert etme bu ladar evliliği. Karşına düzgün bir kişi çıksın değerlendirirsin. Bak işini eline de almışsın öyle bir durumda sana engel olacak beklemeni gerektirecek bir şey de yok

Bence yaşınız şuan zamanı asıl ne geç kalması sizde!. Okumuş etmiş insansiniz normal bence hakkinizda hayırlısını isteyin he zaman aceleye gelmez bu işler

Ben de 28 yaşındayım. Sevgilim yok, öğretmenim ama atanamıyorum diye üzülüyordum. Şimdi sevgilim var, evlenmeyi düşünüyorum ama ben de atanamadım. Çok üzülüyorum....

Yani demem o ki, herkesin sıkıntısı var ama en azından işin var, paranı kazanıyorsun. İçin rahat olsun. Böyle şeyler şans meselesi. Bu arada ben 28 im, ve 25’ten beri sevgilim olmamıştı Kesin olmayacak diyordum... Bi anda çıkıyor.

Şu bi anda çıkma olayını bi ben çözemedim. Nasıl çıkıyor bize niye çıkmıyor

Evlilik sandığınız kadar matah bir şey değil. Aceleniz ne?

Gençliğinin baharındasın neden takıyorsun bu saçmalığı? Ben de küçük değilim 26 yaşındayım ve bana neden evlenmiyorsun diyene kendimi hazır hissetmiyorum ve o sorumluluğu almak istemiyorum ne zaman anne olmak istersem o zaman belki birilerine şans verip evlenirim ben böyle hayatımdan çok memnunum ve çok mutluyum diyorum hep. Herkes 30undan önce evlenmek çocuk sahibi olmak zorunda değil, bu algiyi yıkmak lazım artık. Sen de kendini sev ve bırak ‘geç kaldım’ demeyi hayatını yaşa. Olması gereken olacak zaten kaderimizde ne varsa onu yaşarız endişe etmeyi bırak ve gençliğini yaşa hayat çok çok güzel

27 yaşında evlenmeye hiç niyetim yokken 3 ay içinde evlendim bunun bir yaşı zamanı yok. Gençsin hayatın tadını çıkar hayata geliş amacı evlilik değil ayrıca bu bir başarı da değil hayatını paylaşabileceğin birini bulursan evlenirsin sırf evleneyim diye olmaz olursa da yürümez. 18 yaşında evlenen de var 45 yaşında evlenen de hiç evlenmeyen de. Gez toz para kazan harca kimsenin sözüne kulak asma ben böyle rahatım de geç. Kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin.

Şu bi anda çıkma olayını bi ben çözemedim. Nasıl çıkıyor bize niye çıkmıyor

Sana bi şey söyliyim mi :) Bana da böyle diyenler oluyordu ama ben de “bi bana çıkmaz ya da millete nasıl çıkıyor” diyordum Seni çok iyi anlıyorum. Ama söyleyeceğim tek şey, insanın kaderi biraz kendi elinde. Karşına birisi çıkar ama sen pek sevemezsin ya da şans vermezsin. O zaman, olmaz. Yani kader karşına birini getirince, senin de biraz çabalaman gerekiyor. Hani direkt karşına “bunla sevgili ol, bunla evlen” diye bi şey gelmiyor. Sen istersen işler o noktaya geliyor.

Evlilik baslibasina çok ciddi bir iş. Aslında öyle düşünülmeden lay lay lom bir durum değil. İnsan için içine girince anlıyor. Sizin duygulariniz, davranışlarınız esinizin duygu ve davranışları, aileler ve onların davranışları gibi çok bilinmeyenli denklem. Sonrasında eklenen cocuk ve onun eğitimi . Ben evlilikle ilgili her zaman kendimle barışık oldum. Anladimki insanlar sizin bu konuyu takıntı haline getirdiginizi anlıyorlar sa daha çok üstüne geliyorlar. Onlar birşey söyleyince yumuşak cevaplar verin, gerekirse kendinizle dalga geçin. İnsanlar sizin bu konuyu takmadığınizi anlayınca ugrasmiyorlar. Önemli olan çevre değilde insan kendi istediğinde evlenebilmeli. Tabiki nasipse. Ama insanogluda kendi ile ilgili hedeflerini gerceklestirince belirli bir süre sonra hayatında biri olsun, çocuğu olsun istiyor. Ben işte tam boyle bir zamanda evlendim. Memnun musun diye sorsan artıları var, eksilerde. ..

Hayatımda biri olsa tabi üzülmezdim. Ama öyle biri de Yok bu yüzden cok üzülüyorum cok geciktim gibi geliyor
Kuzenim 40 yaşında evlendi. 3 yıllık evli 2 çocuğu var.
Onun yüzüne direkt evde kaldın diyorlardı. Çocuklu dul adamlara kaldın diyorlardı.
Ama sevdiği adamla evlendi.

Ictenlikte diyorum ileride bugunlerine bakip gulmeyeceksin! Neden o gunlerimi kendime zehir etmisim diye uzuleceksin. Evlilik yasi diye birsey yoktur. Cocuk yapma yasi diye birsey vardir o da biyolojik ozelliklerimizden dolayi. Allahtan.her zaman hayirlisini istemek lazim. Bugununu aratmasin Rabbim.

Bir de en delirdiğim şey neden evlenmiyorsun ?? Evlensene !! Sanki bizim elimizde... Elimde olsa kendi kendimle evlenirim çeneleri kapansın maksat.

Evlendim ama düğüne sizi çağırmadık kusura bakmayın diyorum ben böylelerine

Evet yanlış bir evlilik yapmaktan da cok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…