• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde nişan yapmak masraf mı sizce?

Öyle ama biyolojik saatim ilerliyor 🥺
Ne biyolojik saati? Çocuğun var zaten. Bir çocuk daha yapmak için güvensiz adamlarla acele nikah mi kiyacaksın? Çocuğunu hiç mi dusunmuyorsun nasıl bir adamla aynı eve girecek daha kendin tanımıyorsun? Ne kadar acaipsiniz ya

Evde nişani bile çok görüyor adam sana

Bir kere yarı yolda bırakan birine güvenmeyin.
Buna katılıyorum

Bunun dışında bizim Türk kadınının bu tören ve merasim merakı da bana saçma geliyor
Siz nişan istiyorsunuz, o istemiyor, eşit haklara sahipsiniz
Neden sizin istediğiniz olmalı illa
Sıkıcı işler

Ne biyolojik saati? Çocuğun var zaten. Bir çocuk daha yapmak için güvensiz adamlarla acele nikah mi kiyacaksın? Çocuğunu hiç mi dusunmuyorsun nasıl bir adamla aynı eve girecek daha kendin tanımıyorsun? Ne kadar acaipsiniz ya

Evde nişani bile çok görüyor adam sana
Kız bunu gömdük tamam sonrakiler için diyorum kızma. Ags'ye gireceğim bi 5 ay hayatıma birini almayacağım zaten sonrasında birini tanırken bi iki yıl sevgililik de oyalanıyormuşum hissi verir bana.

Kız bunu gömdük tamam sonrakiler için diyorum kızma. Ags'ye gireceğim bi 5 ay hayatıma birini almayacağım zaten sonrasında birini tanırken bi iki yıl sevgililik de oyalanıyormuşum hissi verir bana.
1 2 yıl sevgililik eğer detaylara dikkat edersen hayat kurtarır.

Adam kararsız ve kararsız olması da normal zaten. 4 ay olmuş daha tanışalı ve sizin bir kızınız var. Düşünüp tartıyor muhtemelen sizin daha çok düşünmeniz gerekiyor kızınız için uygun mu vs diye

Merhabalar benim bir evladım var 10 yıl önce hamileyken boşandım, şimdi evlilik niyetiyle biriyle görüştüm. O daha önce evlenmemiş ben 33 o 32 yaşında. Annemle tanıştı kendisi 4.ayımızda evde isteme ve yüzük takılır diye düşünmüştük ki tam ailelerin tanışma zamanında bitirmek istediğini söyledi ortada bi sebep yokken. Ben iş ciddiye binince çocuğumun sorumluluğu ağır gelmiştir diye düşündüm sevgi ilgi anlamında bir eksiklik yaşatmadı çünkü. Neyse 2 ay sonra seni unutamıyorum diye aradı yazdı yine ben seninle ciddi düşünüyorumlar falan ben de aslında henüz istemediğim halde (güvenim gitti bir defa) niyetini anlamak için ee ne zaman adım atacağız o halde yirmili yaşlarda değiliz ikimiz de dedim o da tamam bu görüşmemizde yüzüklerimizi falan alalım nişan işini konuşalım dedi ve peşine yok ya nişan yapmayalım masrafa gerek yok nikah yaparız evlenirken dedi. E yani tamam 2. evliliğim de yani hiç mi eşimi dostumu toplamayacağım? Yine nikahla evlenirim ama gösterişten uzak sade bir kutlama daha doğrusu nikah öncesi yine isteme yüzük adetimiz hiç de masraflı ritüeller değil. Hemen bir kaç aya nikaha gitmeyeceğimi bildiği için sonucu evliliğe varmayan bir ilişki niyetinde olduğunu düşünerek görüşmeyi sonlandırdım. Sizce doğru yolda mıyım yoksa iletişimde sıkıntı mı yaşadık?
Ben bu adamdan güvenilir biri hissini alamadım, küçük çocuğunuzu bu kadar kısa sürede tanıdığınız ve güven vermeyen bu adamla aynı eve sokmayın..

Merhabalar benim bir evladım var 10 yıl önce hamileyken boşandım, şimdi evlilik niyetiyle biriyle görüştüm. O daha önce evlenmemiş ben 33 o 32 yaşında. Annemle tanıştı kendisi 4.ayımızda evde isteme ve yüzük takılır diye düşünmüştük ki tam ailelerin tanışma zamanında bitirmek istediğini söyledi ortada bi sebep yokken. Ben iş ciddiye binince çocuğumun sorumluluğu ağır gelmiştir diye düşündüm sevgi ilgi anlamında bir eksiklik yaşatmadı çünkü. Neyse 2 ay sonra seni unutamıyorum diye aradı yazdı yine ben seninle ciddi düşünüyorumlar falan ben de aslında henüz istemediğim halde (güvenim gitti bir defa) niyetini anlamak için ee ne zaman adım atacağız o halde yirmili yaşlarda değiliz ikimiz de dedim o da tamam bu görüşmemizde yüzüklerimizi falan alalım nişan işini konuşalım dedi ve peşine yok ya nişan yapmayalım masrafa gerek yok nikah yaparız evlenirken dedi. E yani tamam 2. evliliğim de yani hiç mi eşimi dostumu toplamayacağım? Yine nikahla evlenirim ama gösterişten uzak sade bir kutlama daha doğrusu nikah öncesi yine isteme yüzük adetimiz hiç de masraflı ritüeller değil. Hemen bir kaç aya nikaha gitmeyeceğimi bildiği için sonucu evliliğe varmayan bir ilişki niyetinde olduğunu düşünerek görüşmeyi sonlandırdım. Sizce doğru yolda mıyım yoksa iletişimde sıkıntı mı yaşadık?
Tabiki evlenmeyin bu kişiyle

Bu aralar tuhaf tuhaf konular açılıyor bu mealde. Yahu zaten bir çocuğunuz var hangi biyolojik saat. İlla iki üç çocuk yapmak zorunda değilsiniz.
Ben tekim çocuğumun tek olmasını istemiyorum ama sırf bu nedenle evlenmeyeceğim tabiki amacım sadece bu olsa on yıldır yeni yeni evlilik düşünmeye başlamazdım

Ben tekim çocuğumun tek olmasını istemiyorum ama sırf bu nedenle evlenmeyeceğim tabiki amacım sadece bu olsa on yıldır yeni yeni evlilik düşünmeye başlamazdım
Çocuğunuz kaç yaşında? Babası ile ilişkileri nasıl ? Babasının hayatında biri var mı, babasının başka çocuğu var mı ?

Ags sınav sonrası 14 ay hatta daha uzun süren bir eğitim süreci demek, geçen senenin sınavının başvuruları yeni yapıldı. Eğitime başlamadılar bile geçen sene sınava girenler, belliki eğitim+iş konusunda hayatında belirsizlik var bu durumda evliliğe bile kalkışman yanlış hele dört ayda çok çok yanlış.

Bana kalırsa bu kişiyle bir yola girmen ve hala gelecekte evlilik+çocuk konusunu düşünerek hata ediyorsun. Çocuğunla doğacak kardeşi arasında en az 10 yaş olacak, en ergen en zor sürecinde evlenmen+yeniden anne olman onu baya zorlayabilir. Sorumluluk sahibisin sonuçta bu sorumlulukların bilincinde hareket etmen gerekir.

Elbette kendini düşünebilirsin yeniden eş olmak, aile kurmak, anne olmak hakkın bunları istemen çok normal ama iş düzenin yok, çocuk daha küçük, onun daha lgs süreci olacak ergenliği olacak bu şartlarında ne evliliği ne çocuğu daha ilkine bakacak düzgün düzenin yok, azıcık tanıdığın adamla evlenip+çocuk düşünüyorsun bu çok yanlış.

Benim de çocuğum 8,5 yaşında akran sayılırlar bu nedenle daha empati kurarak yazıyorum. Ve tek çocuk. Evliliğim devam ettiği halde tek. Bir de şu var artık kardeş yapsak da arada 10+ yaş olacak zaten bir kardeş paylaşımı olmayacak. Sandığınız gibi bir bağ kurulmayadabilir.
Tek çocuk şu an zaten çok yaygın. Oğlumun sınıfının yarısı tek çocuk. Kalan yarısı da en fazla 2 kardeş.
Bizim zamanımızdaki gibi değil yani. Dolayısıyla kardeşsiz ama mutlu kardeş gibi arkadaşları olan insanlar olacaklar belki de.
Önünüze düzgün biri çıkar size de çocuğunuza da saygılı ve sevgi dolu olur elbette evlenirsiniz de çocuk yalnız kalmasın diye olmayacak işlere girmeyin.

Bir de şu var artık kardeş yapsak da arada 10+ yaş olacak zaten bir kardeş paylaşımı olmayacak.

Görüyor ve artırıyorum, 7 yaş farkta da bir paylaşım olmuyor. Şu an biri 2 biri 9 ama ben iki kardeş yerine iki tek çocuk büyütüyorum. İleride ne olur bilmiyorum.

Back
X