• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde söz yapıcaz, bütün arkadaşlarım gelmek istiyor napıcam?

söze bu kadar adam çağırılıyor mu ya
ben mi bilmiyorum benim bildiklerimde anne baba damatın anne babası kardeşleriniz damatın kardeşleri varsa kardeşlerin karılar kocaları arada iki büyük
dayılar amcalar yengeler onların çocukları falan dersen 100 kişiyi de bulur
ha söz ha ev içi nişan olayı olur o yine siz bilirsiniz tabii

arkadaşların gelmek istiyorsa da açık açık kusura bakmayın kızlar sadece aile arasında olanları çağıracağız ama sizi yaparsak nişana yapmazsak da düğüne kesin bekleriz tarzı bir şey söyleyebilirsin
arkadaşlarını güzel diye istememene açıklar diye söz de istememene ne diyeyim bilemedim o_O
ne diyecekler aa bu kızın açık arkadaşları varmış biz bu işten vazgeçelim mi
bunu diyecek varsa istediği yere gidebilir

ya bende söz de yaramaz oradan oraya zıplayan bir çocuk istemem açıkçası o_Oeğer arkadaşınız alınmayacak gibiyse canım çocuğu bırakıp gelebilir misin hem yardımına ihtiyacım var rahat olursun diye dedim dersin
eğer alınacak gibiyse hiç o topa girme

söze bu kadar adam çağırılıyor mu ya
ben mi bilmiyorum benim bildiklerimde anne baba damatın anne babası kardeşleriniz damatın kardeşleri varsa kardeşlerin karılar kocaları arada iki büyük
dayılar amcalar yengeler onların çocukları falan dersen 100 kişiyi de bulur
ha söz ha ev içi nişan olayı olur o yine siz bilirsiniz tabii

arkadaşların gelmek istiyorsa da açık açık kusura bakmayın kızlar sadece aile arasında olanları çağıracağız ama sizi yaparsak nişana yapmazsak da düğüne kesin bekleriz tarzı bir şey söyleyebilirsin
arkadaşlarını güzel diye istememene açıklar diye söz de istememene ne diyeyim bilemedim o_O
ne diyecekler aa bu kızın açık arkadaşları varmış biz bu işten vazgeçelim mi
bunu diyecek varsa istediği yere gidebilir

ya bende söz de yaramaz oradan oraya zıplayan bir çocuk istemem açıkçası o_Oeğer arkadaşınız alınmayacak gibiyse canım çocuğu bırakıp gelebilir misin hem yardımına ihtiyacım var rahat olursun diye dedim dersin
eğer alınacak gibiyse hiç o topa girme

Nihayet yardımcı olacak bi yorum sizden geldi. Ordan oraya koşturan çocuk istememem çok mu ayıp yani ???
neden bu kadar yargılandım anlamıyorum. Benim öyle kızım olsa ve arkadaşım çağırsa beni zaten kendim düşünürüm o demeden çocuğu anneme bırakıyım orda durmaz falan diye. Yani aşırı yaramaz bi çocuk olmasa zaten lafını bile ettirmem ama haklı olarak bunu düşünmek zorundayım, sözde kimse çocukla ilgilenemicekki.

Mesele aa bu kızın arkadaşları açıkmış almayalım değil, öyle bişey zaten demezler. Ben kendi adıma güvenemedim arkadaşlarıma nerde ne giyceklerini bilen insanlar değiller ki. Evet yakın arkadaşız 5 yıllık üniversite arkdaşıyız ama aile ortamlarımız, yetiştiğimiz ortam vs çok farklı.

Daha önce beni okuldayken hiç uyumlu giyinmiyosun pazardan mı giyiniyosun falan diye kıyafetlerim yüzünden yargılayan insanlara karşı benim böyle düşünmem de çok normal.

Benimde sözüm 60 kişi olmuştu biz sığdık valla çokta samimi olmuştu.
Ben aileminde tanıdığı 3 arkadaşımı çağırdım.
Yazlıktan 1 işyerinden 1 okuldan 1 kişi .
Onlarda zaten mutfaktaydılar getir götür yaptılar hep:)
Öbür arkadaşlarıma aile arasında olduğunu söyledim.
Bikaç arkadaşımın yardım amaçlı geldiğini biliyolardı
Zor vallahi ama yapıcak birşey yok insanlar biraz anlayıslı olmalı .

Yenge kuzen konusuna gelince kalablıkta onlar kaynar gider büyükler babalar varken yengene laf düşmez onu oyalicak birini bulun o gün:))

Arkadaşınada cocugunu bırak gel deme ama yardım gerekiyor de. Zaten yardım için gelirse cocukla gelemiyceğini tahmin eder heralde

Nihayet yardımcı olacak bi yorum sizden geldi. Ordan oraya koşturan çocuk istememem çok mu ayıp yani ???
neden bu kadar yargılandım anlamıyorum. Benim öyle kızım olsa ve arkadaşım çağırsa beni zaten kendim düşünürüm o demeden çocuğu anneme bırakıyım orda durmaz falan diye. Yani aşırı yaramaz bi çocuk olmasa zaten lafını bile ettirmem ama haklı olarak bunu düşünmek zorundayım, sözde kimse çocukla ilgilenemicekki.

Mesele aa bu kızın arkadaşları açıkmış almayalım değil, öyle bişey zaten demezler. Ben kendi adıma güvenemedim arkadaşlarıma nerde ne giyceklerini bilen insanlar değiller ki. Evet yakın arkadaşız 5 yıllık üniversite arkdaşıyız ama aile ortamlarımız, yetiştiğimiz ortam vs çok farklı.

Daha önce beni okuldayken hiç uyumlu giyinmiyosun pazardan mı giyiniyosun falan diye kıyafetlerim yüzünden yargılayan insanlara karşı benim böyle düşünmem de çok normal.
Ama bak seninde bu şekilde davranman çok yanlış.Hem arkadaşların hakkında böyle konuşuyorsun,hem de onlara gelme bile diyemiyorsun.Madem öyle görüşme.Sana uymuyorlarsa,hoşlanmıyorsan onların giyiminden,hareketlerinden muhabbetini kes.Senin de onların yüzüne gülüp,arkalarından böyle konuşman hiç hoş değil.

Benim söz nişan isteme bir arada oldu. Annemler de babamlar da kalabalık aile. Babaannem, bir tane halam ve ailesi, bir de tek başına halam, bir de bana yardımcı kuzenim vardı. O kadar. Eve bu kadar sığabiliriz anlayışlı olun dedik. Kimse de bozulmadı. Siz de biraz azaltın. Bir de bana pazardan mı giyiniyorsun diyen insanla hiç işim olmaz nişanda ne işi var..

Arkadaslarinla açık açık konuşman gerek söz aile arasında olacak gelen kişi 50 kişi eve anca sigariz eğer ayrı nisan yaparsak oraya cagiririm dersiniz.

Çocuk olayı nedir?

böyle mutlu günlerde bence kalabalığın lafı olmaz bence.geçen hafta benimde sözüm vardı herkesi çağırdım. yer bulan oturdu bulamayan da gitti mutfakta yardım etti. yani boş bulduğunuz yere oturun moduydu. Arkadaşlarım var 4 tane hepside çocukluk arkadaşlarım onlarda geldi. hatta kahveyi onlar yaptı ben heyecandan stresten birşey yapamadım yardım güzel oluyor

Yenge ve kuzenine gelince ne olursa olsun kimse onun kusuruna bakmaz bence. tabi ki dayına ayıp olur. benim babaaannem de gizli gizli 5 bilezik istemiş kv deden düğün için :D babaanem demese kv söylemedi bile olur öyle şeyler aramızda kalsın dedi. sen sözlüne söylersin zaten damat söyler ailesine böyle böyle durumları var diye onlarda görmezden duymazdan gelir anlayışla karşılarlar.

Sen bunları değil de elli kişiye nasıl kahve yapacaksın onu düşün bence.:KK66:Nisan yapmıyorum dedin ya haberin olsun sen nisan yapiyosun bir takısı eksik.Herşey olacağına varır bu kadar dert etme daha bunun düğünü kınası var.

Arkadaşlara aile arasında olacak demen yeterli..
Hasta da olsalar senin ailen bence utanma onlar da ailenin parçası..
Arkadaşına rica edebilirsin yalnız gelip bana yardımcı olabilir misin diyerek ama çocuğu birakamiyorsa yine gelir çocuğuna bakar kimseyi rahatsız etmeden oyalar.. tabi tanımadığı 50 kişinin içinde çocuk sıkılır Zor olur ama orasını o bilecektir.. ben olsam cocugumla gelmem çocuğumu düşünerek..

Sen bunları değil de elli kişiye nasıl kahve yapacaksın onu düşün bence.:KK66:Nisan yapmıyorum dedin ya haberin olsun sen nisan yapiyosun bir takısı eksik.Herşey olacağına varır bu kadar dert etme daha bunun düğünü kınası var.

hakkaten ya 50 kişiye nası kahve yapcam?:D hepsi içmez zaten de gene en az 30 tane falan yapmam gerekicek:D

Benimde sözüm 60 kişi olmuştu biz sığdık valla çokta samimi olmuştu.
Ben aileminde tanıdığı 3 arkadaşımı çağırdım.
Yazlıktan 1 işyerinden 1 okuldan 1 kişi .
Onlarda zaten mutfaktaydılar getir götür yaptılar hep:)
Öbür arkadaşlarıma aile arasında olduğunu söyledim.
Bikaç arkadaşımın yardım amaçlı geldiğini biliyolardı
Zor vallahi ama yapıcak birşey yok insanlar biraz anlayıslı olmalı .

Yenge kuzen konusuna gelince kalablıkta onlar kaynar gider büyükler babalar varken yengene laf düşmez onu oyalicak birini bulun o gün:))

Arkadaşınada cocugunu bırak gel deme ama yardım gerekiyor de. Zaten yardım için gelirse cocukla gelemiyceğini tahmin eder heralde

Evet öle dicem , artık çocukla gelirse de kısmet napıyım:)

Ama bak seninde bu şekilde davranman çok yanlış.Hem arkadaşların hakkında böyle konuşuyorsun,hem de onlara gelme bile diyemiyorsun.Madem öyle görüşme.Sana uymuyorlarsa,hoşlanmıyorsan onların giyiminden,hareketlerinden muhabbetini kes.Senin de onların yüzüne gülüp,arkalarından böyle konuşman hiç hoş değil.

Ya zaten garip bi arkadaşlığımız var, okuldan sonra koptum ben onlardan ama son zamanlarda bi kaç kez tekrar buluştuk biraz daha olgunlaşmış gibilerdi, sözümü duyunca da gelmek istediler.

Arkadaslarinla açık açık konuşman gerek söz aile arasında olacak gelen kişi 50 kişi eve anca sigariz eğer ayrı nisan yaparsak oraya cagiririm dersiniz.

Çocuk olayı nedir?

çocukluk arkadaşımın kesin gelmesi lazım ama bi tane 4 yaşında kızı var ama gerçekten çok ama çok yaramaaaz kimin çantasını bulsa karıştırır falan. Bende çocuğunu kayınvalidesine bırakıp bırakamıcağını sorcaktım çünkü arkadaşımın bana yardımcı olması gerek. Ama burdakiler çok ayıpladılar kızını laf ediorm diye

böyle mutlu günlerde bence kalabalığın lafı olmaz bence.geçen hafta benimde sözüm vardı herkesi çağırdım. yer bulan oturdu bulamayan da gitti mutfakta yardım etti. yani boş bulduğunuz yere oturun moduydu. Arkadaşlarım var 4 tane hepside çocukluk arkadaşlarım onlarda geldi. hatta kahveyi onlar yaptı ben heyecandan stresten birşey yapamadım yardım güzel oluyor

Yenge ve kuzenine gelince ne olursa olsun kimse onun kusuruna bakmaz bence. tabi ki dayına ayıp olur. benim babaaannem de gizli gizli 5 bilezik istemiş kv deden düğün için :KK70: babaanem demese kv söylemedi bile olur öyle şeyler aramızda kalsın dedi. sen sözlüne söylersin zaten damat söyler ailesine böyle böyle durumları var diye onlarda görmezden duymazdan gelir anlayışla karşılarlar.

Evet bende sevgilime anlatıcam artık durumu yapcak bişey yok:)

Kızlar bide arkadaşlarımı çağırmaya karar verdim diyelim, onların bizim eve kendi mi gelmesi lazım? Eve ilk defa gelecekler nasıl olacak? Mesela çocuğu olan arkadaşıma kendin gel demek ayıp olur mu? Babam uzaktan gelen misafirleri almaya falan gidecek çünkü

arkadaşların gelsinler hem yardımcı olurlar arkadaşsız söz nişan mı olur..zaten nişan yapıp yapmayacağınız belli değilmiş..
kimsenin almasına gerek yok tabiki kendileri gelebilirler..
o çocuğu olan arkadaşınızıda çağırın mutlaka ve kesinlikle çocuğu bırak falan demeyin .. çok ayıp..
bu kadar panik yapmayın kim geliyorsa gelsin kalabalık iyidir..
elbet herkes kendisine bir yer bulur..

Ben fazla panik yaptım galiba canım, teşekkür ederim:)

Sözde 7 kişiydik ;

Annem ,babam , k.k.peder, k.k.valide, kaynım

Nişanlım ve ben :KK45:

Bu nasıl söz anlamadım. .
Basbaya nişan oluyor. .
:KK73::KK73:

Benim sözümde çok yakın arkadaşım vardı 1 tane kanka derlerya ondan,geriye 15 kişi falan vardı 50 kişi zaten çok 3 arkadaş ve 1 çocuk çok gelmez :)
Hasta olan yenge ve kuzen için bişey diyemicem ana çok üzüldüm durumlarına Allah kimseyi düşürmesin :(

Sözde 7 kişiydik ;

Annem ,babam , k.k.peder, k.k.valide, kaynım

Nişanlım ve ben :KK45:

Bu nasıl söz anlamadım. .
Basbaya nişan oluyor. .
:KK73::KK73:

ortaya karışık :-)
benim isteme söz nişan hepsi aynı anda olmuştu memleket uzak olunca hepsini bir arada çıkardıydık ..curcunaydı ev ..
ama arkadaşlar el kol oluyor insana lazım mutlaka..

istemediğiniz kimseyi çağırmak zorunda değilsiniz açıklama yapmak zorunda bile değilsiniz bence. dert ettiğinize değmez. hiç biri sizin hayatınızda vazgeçilmez değil belli ki ,ayıp olsa ne olur?

ortaya karışık :-)
benim isteme söz nişan hepsi aynı anda olmuştu memleket uzak olunca hepsini bir arada çıkardıydık ..curcunaydı ev ..
ama arkadaşlar el kol oluyor insana lazım mutlaka..
Allah kolaylık versin. .
Evde bayağı zor ..

"bütün" arkadaşlarım deyince bir ordu insan gelecekmiş gibi bahsetmişsiniz. Yalnızca üç kişi. Zaten kalabalık içinde kaybolur giderler. Ayrıca annenizin tavrı da doğru gelmedi. Evdeki söze ne giyecekler ki, sanki çıplak gelecekler

Bıkmadim yilmadim sonuna kadar okudum.
Bi işin içine giriyosaniz eğer üçün besin hesabı yapılmaz. .
Üniversiteli arkadaşlarınızı cagirmasanizda olur.

Hasta yenge ve kuzen karşı taraf taş değil ya halden anlarlar.
Ama yazdiginin içinde en sacmasi arkadaşının yaramaz kızını kendine dert edinmen . O ne demek öyle sen gel , kızını bırak çok ayıp ..kusursuz masallardaki gibi olmuyor malesef gerçekler.

Back
X