• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde söz yapıcaz, bütün arkadaşlarım gelmek istiyor napıcam?

Pinky9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
560
149
323
Kızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.
......................................................

Son düzenleme:
Arkadaşlarında bir garip,sende bir garipsin.Onlar davet edilmeden söze gelmek istiyor,sen onlar benden güzel arka planda kalırım diyorsun.Garipsiniz hepiniz,bir şey diyemiyorum.Ayrıca hasta insanların kusuruna bakılmaz,herkes anlayışla karşılar.Hasta sonuçta bilerek yapmıyor ki.Onlardan utanman çok yersiz.

Kızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.

Bayramdan sonra sözüm olucak ve kafalar çok karışık, size sormam gereken bikaç soru var ne olur yardım edin çok telaşlıyım. Biraz uzun olcak ama ne olur okuyun sizden başka kimse akıl vermiyor:KK43:

Öncelikle söz evimizde olucak. Nişan yapıp yapmıcağımız belli değil, maddi durum dolayısıyla büyük ihtimal nişan olmucak ama belli de olmaz.

1) Üniversiteden samimi olduğum bikaç arkadaşım var. Aslında okul bittikten sonra biraz koptuk bazı şeylerine gücendim vs. Bide biraz sosyeteler aile yapılarımız pek uymuyor. Ama gene de geçen birisi ben sözden bahsedince nolur geliyim falan dedi bende hayır diyemedim. Sonra öteki arkadaşım aradı ben gelcekmiyim dedi, ona da hayır diyemedim. Tabi annem kıyameti kopardı:KK70: Söze arkadaş çağrılır mı kızlar? Yani bu çağırcagım insanlar daha önce ailemle 1 kez falan görüştü çok aşırı samimi değilim ama 5 yıllık arkadaşlarım.

annemin kızma nedeni zaten 50 kişiye yakın olcaz bide arkadaşlarını mı çıkardın nereye sığcak o kadar insan, hem o kızların giyinmesi falan dikkat çeker bizim aile yapımıza uymaz dedi. Biraz açık giyinmiş resimlerini görmüştü çünkü feyste. Sözlümün ailesi de tutucu biraz valla senden çok arkadaşların dikkat çeker dedi.

Ve kızların 2side güzel, gerçekten birazda arka planda kalcağımdan korkuyorum onlar gelince? kafam çok karışık:KK70:

Bu 2 arkadaşıma uygun bi dille gelmemelerini nasıl söleyebilirim ne olur yardım edin, zaten ben çağırmadım kendileri atladılar geliyoz demi diye. Kırmak da istemedim. Acaba beyaz yalan mı sölesem seneye nişan yapcaz, bu aile arasında olcakmış sizi çağıramıyorum kusura bakmayın diye. Ne diycem onlara ?

2) Söze sadece dedemi, amcamları,halamları, dayımlari ve teyzemleri çağırdık zaten akrabalar bu kadar bide bikaç kuzen gelicek onların çocukları falan.
Asıl olay ise yengem ve kuzenim şizofrenler, baya süre hastanede kaldılar. Etraflarına zarar vermezler ama çok saçmasapan konuşurlar ve beni rezil ederler sözde. Daha önce çok yaptılar. Ben onların gelmelerini istemiyorum ailemizi rezil edecekler çok patavatsızlar, ama dayıma ayıp olur diyo annemde. Dayı sen gel ama yengemi getirme de denmez. Napıcam? Yengem kendi kendine konuşur sürekli, kuzenim ayrı bi vaka saçma saçma konuşur falan istemiyorum onları sözümde ama ayıp olmasın diye mecbur çağırcaz mı? Gelmemelerini nasıl sağlayabilirim? Yanlış anlamayın şizofrenleri aşağılamıyorum ama benim yengem ve kuzenim gerçekten ileri vaka rezil ederler ogün beni , kayınvalideme falan saçmasapan şeyler söylerler.

3) Çocukluk arkadaşım var bi tane çok yakınım, ama o da evli ve çooook aşırı yaramaz bi kızı var. Onu çağırmak istiyorum sözüme ama kızı da çok yaramaz ya hiç durmuyo hiç söz dinlemiyo. Arkadaşım kaynanasıyla oturuyor aslına kızını ona bırakıp gelebilir ama bunu ona nasıl diyebilirim kırmadan? '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' diye sorsam ayıp olur mu? Bide yok bırakamam derse napıcam iyi o zaman sende gelme mi dicem, çünkü çağırmış buluncam yani.

Kızlar çok panikledim ne olur yardım edin , bana akıl verin:KK57:

1- bencede arkadaslarındada sendede tuhaflık var.çağırılmadan ısrarla gelmek ıstemek sacma....kendıne yakın buluyorsan gelsınler....ıstemıyorsan bahane bul salla. ama benden guzel olurlar ne alaka yanı kıskanıyormusunuz???? ayrıca yok açıklarmıs bılmemne...ben doğuluların dugunune askılı gıydım gıttım ve koca salonda tektım.noldu yanı aaa bız acık aıleden kız almışız nıkah ıptal olsunmu dedıler???? onlara ne yahu?????

2- hasta oldukalrını bır sekılde onceden ıletın damat tarafına...ayrıca 50 kışılık ortamda kımın kımınle konuşacagı bellı olmaz...takmayın bu kadar.çağırmamak olmaz ayıp

3---kızımı ıstemeyen arkadasımın evıne gıtmem nokta...çok yadırgadım bu dusuncenızı...yaramaz olabılır ama çoçuğunu getırme demekle ıstedıgınız kadar kıvırın anlayacaktır....napacak çoçuk sankı sözunuzu rezılmı edecek????

bu kadar pinpiriklenmek ıyı degıl benden tavsıye

Yaw arkadasim, soz mu nisan mi, ne yaptigina emin misin? Orda olmasi gerek sadece sizin ev ahalisi, damadi ev halki, kahveye yardim edecek bir teyze, kuzen, hadi bilemedin iki buyuk amca.
Sizin sulale niye toptan katikmak istiyor? Kizlar da bizi de bir begenen olur dusuncesinde sanirim, yoksa sozde ne isleri var?
Arkadaslarina sadece aileler olacakmis, kusura bakmayin, kina nisan dugun diger tum aksiyonlarda en ön siradan davetlimsiniz de cik.

50 kişilik söz mü olur ya
Anne baba hadi babaanne anneanne dedeler bir de kardeşler evli ise eşleri bir kaç da eli işe yatkın kız olur
50 kişi çok fazla geldi bana

Yakın akrabaların hepsi 50 kişi oluyor canım erkek tarafıyla beraber. Anne babanın kardeş sayısı çok o yüzden mecburen çağılacak olan 1.derece akrabada çok.

Uzundu durumumuz yoktu okuyamadım:)
Başlığa binaen diyorum ki söz aile arasında olur.boş ver düğüne gelsinler.

Ama gelmeyin diye nası dicem? Çünkü ilk başta hayır diyemedim.

Arkadaşlarında bir garip,sende bir garipsin.Onlar davet edilmeden söze gelmek istiyor,sen onlar benden güzel arka planda kalırım diyorsun.Garipsiniz hepiniz,bir şey diyemiyorum.Ayrıca hasta insanların kusuruna bakılmaz,herkes anlayışla karşılar.Hasta sonuçta bilerek yapmıyor ki.Onlardan utanman çok yersiz.

Haklısın aslında biraz garip bi durum. Ben kendimi beğenirim güzelim ama gene de öle bi korku bastı çünkü arkadaşlarımda çok dikkat çekici insanlar gerçekten. Yargılamadan yardımcı olmaya çalışşsanız :) Yengem ve kuzenimde evet hasta bilerek yapmıyor ama şimdiye kadar hey bayramda seyranda vs kendilerini kovduruncaya kadar vardılar, beni feysten resimlerimi çalıp fake hesap falan açtı kuzenim. Bende haklı olarak panik oluyorum sözde bişey yaparlarsa diye.

Benim 2 arkadaşım da ablamin ceyiz sermesine gelmek için emri vaki yaptılar,ki ablamin evi kutu gibi. Nereye sigacak onca insan bilmem :KK53:

Haklısın aslında biraz garip bi durum. Ben kendimi beğenirim güzelim ama gene de öle bi korku bastı çünkü arkadaşlarımda çok dikkat çekici insanlar gerçekten. Yargılamadan yardımcı olmaya çalışşsanız :) Yengem ve kuzenimde evet hasta bilerek yapmıyor ama şimdiye kadar hey bayramda seyranda vs kendilerini kovduruncaya kadar vardılar, beni feysten resimlerimi çalıp fake hesap falan açtı kuzenim. Bende haklı olarak panik oluyorum sözde bişey yaparlarsa diye.
Hayır ben yargılamıyorum seni ama bu kadar üzümün çöpü,armudun sapı dersen mutlu olamazsın.Arkadaşını bile çocuğu var diye istemiyorsun,küçücük çocuk yani ne zararı olabilir ki sana? O zaman aile arasında yapıyoruz de kimseyi çağırma ne diyeyim.

1- O sözde "arkadaşlarınıza" arkadaş demekten vazgeçmelisiniz, o güzelim kelimelerin böylelikle içini boşaltıyorsunuz. Heveslenip gelmek istemişler birkaç kişi fazlasına mı yer yok, ayrıca böyle şeyler yaşlılarla değil gençlerle olur. Benden güzel olcaklar gelemezlerde ne demek yahu ona hiç hiç anlam veremedim. Aynı şey akrabalarınız içinde geçerli.
2- Müstakbel kocişkonuzu, annenizin damadişkosunu alın bir fanusa kapatın düğünde de, mazallah güzel birilerini görür veya düğünde açık! giyinirler. Amann dağlara taşlara. Başka fikir verebilecek birşey bulamadım, çünkü konuşmanız oldukça ürkütücü.

Aileiçinde olucak nişan yaptığımızda gelirsiniz diyebilirsin.

Ama arkaplanda kalmaya gelince çok gereksiz bi düşünce bu. Fotoğraf mı bu ben arkada kaldım gözükmüyorum diyesin pes yani

1- O sözde "arkadaşlarınıza" arkadaş demekten vazgeçmelisiniz, o güzelim kelimelerin böylelikle içini boşaltıyorsunuz. Heveslenip gelmek istemişler birkaç kişi fazlasına mı yer yok, ayrıca böyle şeyler yaşlılarla değil gençlerle olur. Benden güzel olcaklar gelemezlerde ne demek yahu ona hiç hiç anlam veremedim. Aynı şey akrabalarınız içinde geçerli.
2- Müstakbel kocişkonuzu, annenizin damadişkosunu alın bir fanusa kapatın düğünde de, mazallah güzel birilerini görür veya düğünde açık! giyinirler. Amann dağlara taşlara. Başka fikir verebilecek birşey bulamadım, çünkü konuşmanız oldukça ürkütücü.
Damadişko:KK70::KK70:

50 kişilik söz ilk defa duyuyorum, bütün sülale gelir mi kız istenip söz kesilirken, nereye oturacak bunca insana kahve servisi nasıl yapılacak, hiç denk gelmediğim için belki garipsedim.
neyse çocuğunu istemediğiniz arkadaşınızı çağırmayın,
diğer arkadaşlarınıza da açıkça gelmelerini istemediğinizi, aile arasında olduğu için onları çağırırsanız ayıp olacağını söyleyin, zaten kızlardan pek hazzetmediğiniz izlenimine kapıldım.
şizofren akrabalarınız da hasta zaten, nişanlınız bilgi versin ailesine, hoşgörsünler onlar da bir zahmet

Yakın akrabaların hepsi 50 kişi oluyor canım erkek tarafıyla beraber. Anne babanın kardeş sayısı çok o yüzden mecburen çağılacak olan 1.derece akrabada çok.

Ama gelmeyin diye nası dicem? Çünkü ilk başta hayır diyemedim.

Hiç yalana dolana gerek olmadan dümdüz söyleyeceksin.aile arasında olacak söz.sözlüm de arkadaşlarını çağıracaktı ev sözü için kalabalık olacağı için aileler oturup karar aldı sadece bir kaç yakın akraba olacak dersiniz.
Sen de az değilmişsin arkadaşlar açık diye yaftalama,güzel diye kıskanmak nedir yahu.
Dip not:kızım yaramaz diye düşünüp plan kuran arkadaşım olsa ve farketsem inan o kişi arkadaşım olarak kalmazdı.çok garip düşünce tarzı.

O gelmesin bu gelmesinn.. İstemediğiniz kişileri davet etmeyin.bu kadar basit. :KK14::KK12:

Keşke baştan arkadaşlarınıza gelmemesini söyleseymişsiniz, ama madem istemiyorsunuz ekstra nişanda yapılacağı için son anda bir kararla sözü aile arasında yapmaya karar verdik falan diyip sallayabilirsiniz, onlarda ısrar etmesin ayıp ayol.

ama diğer konularda bişey diyemicem, bence diğer şıkları yapmanız biraz ayıp kaçabilir.

Arkadaşlarımı tanısanız neden böyle düşündüğümü anlardınız, illa yargılamanız mı lazım? Bende açık giyinirim kapalı biri değilim, ama nerde ne giyceğimi bilirim, akrabaların yanında evde olan bi sözde çok açık giyinilmezki.Benim sözüme mini etekle gelme ihtimali var , ondan bu telaşım.

Kocişko, damadişko vs güya espri yapmışsınız aşağılamaya çalışmışsınız, biraz saygılı olun. Benim sevgilimi başkalarından kıskandığım kimseyi görmesin falan dediğim yok. Saçma da olsa düşüncelerimi paylaşıp yardım almak istedim. Belki özgüven problemim var olabilir, bu da dalga geçilecek bişey değil.

Benim düşüncelerim hatalı olabilir ama telaş yaptım, bundan doğal ne var? Saçma düşüncelere kapılmış olabilirim, hatalıysam düzgünce sölersiniz bende hatalı olduğumu anlarım olur biter, stresten doğru düzgün düşünemiyorum zaten.

Arkadaşımın kızını istememe meselesi aslında bence de ayıp farkındayım, Bana kalsa zaten herkesi çağırırım aslında ama birazda annem çok laf yaptı ''kızı 4 yaşında çok yaramaz sözde kim ilgilenecek onla'' falan diyince size sormak istedim. Sanırım hata yaptım. Kızını istemiyor değilim ama durduğu yerde durmuyor hiç laf dinlemiyor o yüzden size sormak istedim.

Yaw arkadasim, soz mu nisan mi, ne yaptigina emin misin? Orda olmasi gerek sadece sizin ev ahalisi, damadi ev halki, kahveye yardim edecek bir teyze, kuzen, hadi bilemedin iki buyuk amca.
Sizin sulale niye toptan katikmak istiyor? Kizlar da bizi de bir begenen olur dusuncesinde sanirim, yoksa sozde ne isleri var?
Arkadaslarina sadece aileler olacakmis, kusura bakmayin, kina nisan dugun diger tum aksiyonlarda en ön siradan davetlimsiniz de cik.

En yakın akrabalar , anne babaların kardeşlerini çağırıyoruz zaten, kardeş sayısı çok olduğu için sayı bu kadar fazla oluyo. Birini çağırıp birini çağırmamak da olmaz gücenirler.

Aileiçinde olucak nişan yaptığımızda gelirsiniz diyebilirsin.

Ama arkaplanda kalmaya gelince çok gereksiz bi düşünce bu. Fotoğraf mı bu ben arkada kaldım gözükmüyorum diyesin pes yani

sanırım özgüven sorunundan kaynaklanıyor, bende farkındayım ama bilmiorum öle bi düşünceye kapıldım:D

Back
X