• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde söz yapıcaz, bütün arkadaşlarım gelmek istiyor napıcam?

Tamam o zmn buraya konu açıp fikir sormayacaksın
Kimin ne cevap verdiğini bilmiyorum
Açıkçası fikrimi nasıl karşıladığınlada ilgilenmiyorum.
Çünkü bunu yaşayan sensin, çağırırsın veya çağırmazsn.
Ama hayatta ne ekersen onu biçersin.
Bu da beni zerre kadar ilgilendirmiyor çünkü ekranı kapadığım an sen senden güzel arkadaşların ve şizofren akrabalarınla başbaşa kalacaksın. Senin hayatın senin sözün senin sözün.
Bu arada en güzel günlerinde biraz fazla sinirli değilmisin
Bence biraz rahatlamaya çalış ne dersin?

Sizin rahatsız olmanız benim umrumda değil. Gına geldi size açıklama yapmaktan. Evet şizofrenler ve istemiyorum. Her şizofren aynı değil daha önce aile ortamında çok utanç verici şeyler yaşattılar ve ısrarla tedavi olmuyolar neden isteyim?

ARKADAŞLAR BURDA ŞİZOFRENLERİ KORUMA VE YAŞATMA DERNEĞİ VAR DA BEN Mİ KAÇIRDIM YA? BU KADAR TEPKİ YETER. AİLE İÇİNDE NELERE SEBEP OLDUKLARINI BİLİP BİLMEDEN KONUŞMAYIN
Her yazanı haşlamaya başladın. Açıklama yapmaktan gına geldiyse kapattırabilirsin konunu.

Kızlar merhaba. Söz konusuna konumu açmıştım ama orda pek okuyan olmadı bende buraya açayım dedim yardımınıza ihtiyacım var.

Bayramdan sonra sözüm olucak ve kafalar çok karışık, size sormam gereken bikaç soru var ne olur yardım edin çok telaşlıyım. Biraz uzun olcak ama ne olur okuyun sizden başka kimse akıl vermiyor:KK43:

Öncelikle söz evimizde olucak. Nişan yapıp yapmıcağımız belli değil, maddi durum dolayısıyla büyük ihtimal nişan olmucak ama belli de olmaz.

1) Üniversiteden samimi olduğum bikaç arkadaşım var. Aslında okul bittikten sonra biraz koptuk bazı şeylerine gücendim vs. Bide biraz sosyeteler aile yapılarımız pek uymuyor. Ama gene de geçen birisi ben sözden bahsedince nolur geliyim falan dedi bende hayır diyemedim. Sonra öteki arkadaşım aradı ben gelcekmiyim dedi, ona da hayır diyemedim. Tabi annem kıyameti kopardı:KK70: Söze arkadaş çağrılır mı kızlar? Yani bu çağırcagım insanlar daha önce ailemle 1 kez falan görüştü çok aşırı samimi değilim ama 5 yıllık arkadaşlarım.

annemin kızma nedeni zaten 50 kişiye yakın olcaz bide arkadaşlarını mı çıkardın nereye sığcak o kadar insan, hem o kızların giyinmesi falan dikkat çeker bizim aile yapımıza uymaz dedi. Biraz açık giyinmiş resimlerini görmüştü çünkü feyste. Sözlümün ailesi de tutucu biraz valla senden çok arkadaşların dikkat çeker dedi.

Bu 2 arkadaşıma uygun bi dille gelmemelerini nasıl söleyebilirim ne olur yardım edin, zaten ben çağırmadım kendileri atladılar geliyoz demi diye. Kırmak da istemedim. Acaba beyaz yalan mı sölesem seneye nişan yapcaz, bu aile arasında olcakmış sizi çağıramıyorum kusura bakmayın diye. Ne diycem onlara ?

2) Söze sadece dedemi, amcamları,halamları, dayımlari ve teyzemleri çağırdık zaten akrabalar bu kadar bide bikaç kuzen gelicek onların çocukları falan.
Asıl olay ise yengem ve kuzenim şizofrenler, baya süre hastanede kaldılar. Etraflarına zarar vermezler ama çok saçmasapan konuşurlar ve beni rezil ederler sözde. Daha önce çok yaptılar. Ben onların gelmelerini istemiyorum ailemizi rezil edecekler çok patavatsızlar, ama dayıma ayıp olur diyo annemde. Dayı sen gel ama yengemi getirme de denmez. Napıcam? Yengem kendi kendine konuşur sürekli, kuzenim ayrı bi vaka saçma saçma konuşur falan istemiyorum onları sözümde ama ayıp olmasın diye mecbur çağırcaz mı? Gelmemelerini nasıl sağlayabilirim? Yanlış anlamayın şizofrenleri aşağılamıyorum ama benim yengem ve kuzenim gerçekten ileri vaka rezil ederler ogün beni , kayınvalideme falan saçmasapan şeyler söylerler.

3) Çocukluk arkadaşım var bi tane çok yakınım, ama o da evli ve çooook aşırı yaramaz bi kızı var. Onu çağırmak istiyorum sözüme ama kızı da çok yaramaz ya hiç durmuyo hiç söz dinlemiyo. Arkadaşım kaynanasıyla oturuyor aslına kızını ona bırakıp gelebilir ama bunu ona nasıl diyebilirim kırmadan? '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' diye sorsam ayıp olur mu? Bide yok bırakamam derse napıcam iyi o zaman sende gelme mi dicem, çünkü çağırmış buluncam yani.

Kızlar çok panikledim ne olur yardım edin , bana akıl verin:KK57:

söze evde de olsa tabii ki arkadaş çağrılır. 2 kişiden bir şey olmaz. ayakta bile dururlar ne olacak. aileni de tanımaları gerekmiyor. bence gelmeleri hoş olur.

nişan yapmayın boşverin ben de nişanı sevmeyenlerdenim. yazık günah giden paralara.

yengeniz ve kızı hasta olsa da olmasa da bence karıştırmayın o kısmı. nasıl konuşurlarsa konuşsunlar. kasmayın bu konuda. böyle yerlerde 1 2 çıkar böyle kişiler. karşı taraf da çok önemsemez bence.

çocukluk arkadaşınıza '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' şeklinde sormak mantıklı bence. alınacak kırılacak bir şey yok bunda.

Tamam o zmn buraya konu açıp fikir sormayacaksın
Kimin ne cevap verdiğini bilmiyorum
Açıkçası fikrimi nasıl karşıladığınlada ilgilenmiyorum.
Çünkü bunu yaşayan sensin, çağırırsın veya çağırmazsn.
Ama hayatta ne ekersen onu biçersin.
Bu da beni zerre kadar ilgilendirmiyor çünkü ekranı kapadığım an sen senden güzel arkadaşların ve şizofren akrabalarınla başbaşa kalacaksın. Senin hayatın senin sözün senin sözün.
Bu arada en güzel günlerinde biraz fazla sinirli değilmisin
Bence biraz rahatlamaya çalış ne dersin?

O zaman sende onları neden isteyip istemediğimi bilmeden saygısızca yorum yapma. Zerre kadar bile rahatsız olmamam gerekiyormuş. Oldu canım. Ailesinde şizofreni olmayan birisi bilemez tabi anca böle bikbik ötersiniz. Daha önceki mesajlarımda anlattım neler yaptıklarını aileyi birbirlerine düşürdüklerini, keyfi olarak tedaviye gitmediklerini. Bu insanlar akıl hastadı değil gayet aklı başında senin benim gibi insanlar ama atak zamanına denk gelirsen yandın ve bunu bile bile ilaçlarını kullanmıyorlar neden rahatsız olmamak zorundayım ?

Aslında evet panik olmuştum, sonra herşeyi oluruna bırakmaya karar verdim, panikle yazılmış bi mesaj üzerinden maşallah tüm kk üyeleri bende ne insanlık bıraktı ne başka bişey, herkes sinirini çıkardı. Size başka platformlarda kezbanlar topluluğu yazıp duruyolardı doğruymuş gerçekten. Yardım almaya geldim aksine daha da çıldırttılar :KK57:

Her yazanı haşlamaya başladın. Açıklama yapmaktan gına geldiyse kapattırabilirsin konunu.

Herkes aynı şeyi yazıp durduğu için gına geldi o yüzden haşlıyorum, bilip bilmeden etiketlemeye çok meraklı insanlar varmış burda.

söze evde de olsa tabii ki arkadaş çağrılır. 2 kişiden bir şey olmaz. ayakta bile dururlar ne olacak. aileni de tanımaları gerekmiyor. bence gelmeleri hoş olur.

nişan yapmayın boşverin ben de nişanı sevmeyenlerdenim. yazık günah giden paralara.

yengeniz ve kızı hasta olsa da olmasa da bence karıştırmayın o kısmı. nasıl konuşurlarsa konuşsunlar. kasmayın bu konuda. böyle yerlerde 1 2 çıkar böyle kişiler. karşı taraf da çok önemsemez bence.

çocukluk arkadaşınıza '' Canım senin bana yardım etmen lazım, acaba kızını kayınvalidene bırakma imkanın var mı?'' şeklinde sormak mantıklı bence. alınacak kırılacak bir şey yok bunda.

Teşekkür ederim yorumun için sanırım öyle yapıcam

Yani evet garip değil mi ben davet etmeden zorla davet ettirdiler kendilerini:)))

Evet biz annemle tüm dünyayı yerden yere vuruyoruz:KK70: Çok bozduğunu sanıyosun şu an beni sanırım:))))) Siz neye olan hıncınızı çıkarmaya geldiniz? Hadi beni geçtim anneme de mi laf etmeye başladınız, sen kimsin terbiyesiz? Annen de sana hiç terbiye verememiş belli oluyo.

Evet kıskancım, sözümde en güzel ben olmak istiyorum bunun neresi kötü? İnşallah senin sözünde düğününde adriana lima gibi şıkır şıkır kızlar gelir de kıskançlık oluyomuymuş olmuyo muymuş görürsün :KK70: Kusura bakma ama sende böyle bi cevabı ama hatta daha ağırını hakettin. Anneme laf sölemek sana düşmez sen önce sana terbiye veremeyen annene bak.

Burda beni eleştiren arkadaşların sözlerinde nişanlarında şizofrenler, manken gibi kızlar, canavar gibi çocuklar dolar inşallah da beni anlarlar:KK70: Arkadaşlar çok duyarlılar şizofren birinin istememek de ne var evet istemiyorum çünkü daha önce çok şey yaşattı.

Hay ağzına sağlık:))))

Seni minik cahil...
Bozul , bozulma benim neden umrumda olsun?
Benim sözüm de evde oldu, annem gelen arkadaşlarımı kılık kıyafet yönetmenliğine göre yargılamadı, kendi kızı gibi davrandı hepsine.
Sen bu yazım tarzınla terbiyeden bahsedebilecek son insanoğlu bile değilsin.
Ayıracağım üç dakika bile sana fazla olduğundan ,naparsan yap , diyerek noktalıyorum.

Hiç bir arkadaşını çağırma. Böylece ayrımcılık yapıor gibi olmazsın kimse de alınmaz. Sadece aileler veo 50 kişi dediğin asıl akrabalar grubu olsun. Yenge ve kuzene hiç bir laf denmez. O çok ayıp işte. Dayın çok üzülür. Nişanlının tarafına bilgi versen yeterli. Bu arada bir iki şey eklemek isterim. Benim 30 senelik bebeklikten dostum olan kişi beni sadece aileler arasında diyerek çağırmadı nişanına. Ona eyvallah ama asıl sebebi sonra öğrendm. Nişanlısının kuzeni benim eski sevgilimdi. Nişanda olay çıkarırım die korkmuş hanım ağa. Halbuki ben o evden o aileden biri gibiydim. yanii neler var görüosn. Fazla ince düşünme. 4 yaşındaki çocuk da cidden cıxxx yani. Olmaz. O yüzden hiç arkadaş çağırma

Çocuk istememen garip değil

Yaş ortalaması 50-60 olan 50 kişi arasında çocuk sıkıntı ama erkek tarafı vs de aynı hassasiyetimgösterecek mi

Oğlum 5 yaşında bırak evi salondaki nişana vs bile götürmüyorum

gerekirse ben de gitmiyorum ama arkadaşınızın zaten çocuğu ile birlikte yaşadığı Kv si varmış

Bence sen yardıma gel X i de Kv ye bırak denebilir

Arkadaşlara da aile arasında olsun diye tutturdular kusura bakma diyebilirsin

Yengeye gelince de onu meşgul edecek birileri varsa onun başına oturtursunuz teyze kuzen vs onu frenler

Görümcemin kayınpederi rahatsız kız vs isterken büyük kızı yanına oturdu onu susturdu vs zaten biliyorduk hasta diye kimse ona takılmadı

Seni minik cahil...
Bozul , bozulma benim neden umrumda olsun?
Benim sözüm de evde oldu, annem gelen arkadaşlarımı kılık kıyafet yönetmenliğine göre yargılamadı, kendi kızı gibi davrandı hepsine.
Sen bu yazım tarzınla terbiyeden bahsedebilecek son insanoğlu bile değilsin.
Ayıracağım üç dakika bile sana fazla olduğundan ,naparsan yap , diyerek noktalıyorum.

Seni koca cahil :)))

Sen anneme laf edersen sana konuşma tarzım böyle olur. Haddini bil. Senin annen melek dünyanın en iyisi tamam. Benim annem arkadaşlarımın kıyafetlerini yadırgamış olabilir bu sana laf söyleme hakkını vermez asıl sen terbiyeden bahsedecek en son insansın yürü git işine, bidaha kimsenin annesine laf söleme.

Bir kere misafirlikte bende şizofreni tarzi bir rahatsizlik yasamis bayanla karsilastim dediklerini cok yadirgadim sonra ev sahibi rahatsiz oldugunu soyleyince normal karsiladim sonucta elinde degil yani.Bence erkek tarafina bildirin sizde gormezden gelirler ve cagirim bisey olmaz ne kadar istemesenizde :) Ama 50 kisiyle evde olacagina pastanede falan yapin bence ya da cocuklari falan cagirmayin sadece buyukler gelsin cok samimi kuzeniniz bide 2 arkadas tamamdir.Bence arkadas iyidir candir yani arkadassiz söz isteme olmaz :)

madde madde olarak konunuza baktığımda sıkıntı görmedim.
evde olacağından arkadaşlarınızı davet etmek istemiyor olabilirsiniz, direk söyleyebilirsiniz de.
hasta yakınlarınızla geçmişinizden ötürü sorun yaşanır diye düşünüyor olabilirsiniz, ama onları davet edip etmeme anne babanızın kararı olacaktır.
arkadaşınıza da rica edebilirsiniz çocuklu gelmemesini, o kendi durumuna göre karar verir gelip gelmeyeceğine.

ama siz neden bu kadar çok detayla uğraşıyorsunuz ki, siz o gün ne giyeceğinizi düşünün, sevgilinizin ne hiyeceğini düşünün.
Her ayrıntıyı neden planlamaya çalışıyorsunuz. Mesela çocuk istememeniz, ben çok takılmadım olabilir istemeyebilirsiniz, ama emin olun sizden başkası bu kadar rahatsız olmayacaktır. Siz mükemmel olmasını istediğiniz için ufak şeyleri büyütüyorsunuz ama gene size patlayacak bu huyunuz.

Örnek vereyim. Kız kardeşim çok stresliydi düğünde, diyebilirim ki saniye saniye plan yaptı. Öyle plan yapınca tabi plana uymayan da bir sürü olay gelişiyor. ne oldui en mutlu gününde o yaşadı stresi, sıkıntıyı, çevresindeki bizler de gerildik, damat da gerildi. Hani huy işte, bir şey de diyemiyorsun da.
benim düğünümde ben kendim dışında hiç bir şeye karışmadım. Spontane bir çok olay gelişti, kimi iyi kimi kötü. Ama ben rahattım, çevrem rahattı. Güzel oldu yani.

Back
X