Süpürme mi silme mi,temizlik miZorlamayla olmuyo galiba.benimkide supurur silerdi camlari halilari yaptigi temizlik benimkinden iyiydi herzaman.bitek mutfak bilmezdi onuda ben cok sever yapardim.sende uzat ayaklarini yapma bakalim bu aksam hicbisey yemek bile koyma onune seninde ne kadar yoruldugunu yardima ihtiyscin oldugunu anlar belki biraz
Bu arada ayrıldınız mı? Geçmiş zaman gibi bahsetmişsinizZorlamayla olmuyo galiba.benimkide supurur silerdi camlari halilari yaptigi temizlik benimkinden iyiydi herzaman.bitek mutfak bilmezdi onuda ben cok sever yapardim.sende uzat ayaklarini yapma bakalim bu aksam hicbisey yemek bile koyma onune seninde ne kadar yoruldugunu yardima ihtiyscin oldugunu anlar belki biraz
Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlarŞaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek
Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.
3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke
Ne güzel dediniz,bence de yetiştirmeyle alakalı kesinlikle.Ozaman ben şanssız kesimdeyimBenim eşim elinden geldiği kadar yardım ediyor sağolsun. Ama tabii annesinin sayesinde. Sağolsun kayınvalidem hiç öyle aman oğlum bitanedir, erkek çocuk iş yapar mı mantığıyla yetiştirmemiş. Ne kadar elini öpsem azdır. Eğer oğullarınız varsa siz de öyle yetiştirin ki hiç olmazsa gelecek nesillerdeki kızlarımız rahat yüzü görsün:)
Bende yeni evliyim, ikimizde çalışıyoruz, geçen eşimle temizliği birlikte yaptık, ancak bu sabah kahvaltıda akşama evini temizle olur mu dedi, bende akşama evimizi temizleyelim demek istedin heralde dedim, güldü hayır akşama evimizi temizle canım dedi, hani baştan nasıl alışırsa öyle devam eder diyorlar ya ne yapmalıyım acaba bende?
sende karışma bakalım. bi kaç gün evi bal götürsün. dayanırsan tabi pisliğe toza
Benim kocam olacak herif beni robokop sanıyor kızlarŞaka bir yana bu aralar sıkıntıdayız ailecek
Eşleriniz ev işleri konusunda yardımcı oluyor mu?
İçlerin de mi var,yoksa sizin yönlendirmenizle mi yapıyor? Diye sorarak başlayayım önce,çünkü ben belki çözümü olmayan bir konu açmış olabilirim.
3buçuk yıllık evliyim.Kızım doğduktan ve işe başladıktan sonra o kadar yoruluyorum ki yemek işini annem yapıyor(evi aynı apartmanda) çünkü 8de geliyorum ve takatim kalmıyor.İşin stresini geçtim 2 saat boyunca kalabalık otobüs ve trafik beni süründürüyor resmen.Eve gidince kızımla ilgileniyorum,salata çorba yapıyorum sofrayı hazırlıyorum.Çok da abartmadan mutfak banyo temizliği,2-3 günde 1 süpürge derken zaman kalmıyor.Eşim bana yardımcı olsa yemeği bile 1 gün önceden yapacağım ama sofra kaldırmaya bile yardım etmiyor,benden meyve,içecek,kuruyemiş vs ne olursa istiyor.Bunu kaç kere güzellikle söyledim,en azından bu ufak işleri yap diye ama 1-2 yapıyor sonra yine devam.Bana hep ben erkeğim,bu işler senin görevin havasında. İster istemez tartışıyoruz çünkü ben de onun kadar çalışıyorum,o yan gelip yatarken benim bu işleri yapmam zoruma gidiyor.İşi de bırakamam. Ne kadar iyi bir koca olsa da bazı odunlukları var işte. Dünden beri sırnaşmaya çalışıyor telde bile farkediliyor,gece çok ağladım üzüldü galiba ama akşam ne yapayım sizce? Beraber yemek yapan,ev işi yapan arkadaşlarım var hatta eşi hamileyken cam,halı silen bile var; okadar yapsın asla istemem ama azıcık da olsa bişeler yapsa da ben de bukadar yıpranmasam keşke
Evlediğimde de çalışıyorum,şuan şikayet ettiğim konuları ozaman yapıyordu aslında ama ben de daha dinç oluyordum.İşim yakındı,cumartesileri de evdeydim.Şimdi o da ben de zor şartlarda çalışıyoruz,tek ben çekmek istemiyorum bu yükü.Kırmızıyla belirttiğiniz cümle şöyle, o benim mutfakta olduğumu düşündü sanırım,kendisi içerde kızımlaydı. Yarım saat kadar sonra geldi, yatakta ağladığımı ozaman farketti. Hep tartışırız bu iş konusunu ama ilk defa ağladım ve ilk defa kendini haklı görürken pişman olup üzüldüğünü gördüm.Konuyu açma sebebim buydu inş. düzelirEvlendiğinizde çalışıyor muydunuz? Malesef baştan nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor diye duydum. Temizlik için iki haftada bir kadın tutun diyeceğim ama akşam meyvesini bile sizden istemesinin sinir bozuculuğunu geçirmez bu. Bence ciddi bir konuşmayı hakediyor.
İçimi en acıtan cümleniz ise şu kırmızı yer. Gece siz ağlarken tabiki de üzülecek.
Evlediğimde de çalışıyorum,şuan şikayet ettiğim konuları ozaman yapıyordu aslında ama ben de daha dinç oluyordum.İşim yakındı,cumartesileri de evdeydim.Şimdi o da ben de zor şartlarda çalışıyoruz,tek ben çekmek istemiyorum bu yükü.Kırmızıyla belirttiğiniz cümle şöyle, o benim mutfakta olduğumu düşündü sanırım,kendisi içerde kızımlaydı. Yarım saat kadar sonra geldi, yatakta ağladığımı ozaman farketti. Hep tartışırız bu iş konusunu ama ilk defa ağladım ve ilk defa kendini haklı görürken pişman olup üzüldüğünü gördüm.Konuyu açma sebebim buydu inş. düzelir
Bu cümleyi bana kendisi söylüyor ama uygulamada sıkıntı var,borç var çünkü.Her ne kadar bu düşünceler bana ters olsa da bu mantıktaki birine rahatlıkla ben de yarından itibaren işi bırakıyorum o halde, çünkü ben de kadınım dışarıda çalışmak senin görevin diyebilirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?