Evde yayılan erkek nasıl düzelir?

Sinirli ve tepkili şekilde tartışmak değil de güzel güzel halinizi anlatarak konuşsanız nasıl olur ? Ben dilini kullanarak yani otobüste ve gün içinde yorulduğunuzu ve o size yardım etmeyince kendinizi kötü hissettiğinizi söyleseniz empati yapması için ? Hatta beraber yapın ilk olarak siz de onu teşvik edin mesela eline de yakıştı gibisinden :) hadi sen de sofrayı kaldır da birer kahve içelim diyebilirsiniz mesela...

Son düzenleme:
Bu cümleyi bana kendisi söylüyor ama uygulamada sıkıntı var,borç var çünkü.
O zaman siz de evde biraz daha rahat davranmaya çalışın. Meyvesini ıvırını zıvırını ayağına istediğinde çok yoruldum falan deyin. Yardım etmez zaten şu mantıkta bir insan size. Kalıplaşmış düşünceleri yıkmak çok zor çünkü. O yapmıyorsa siz de yapmayın çok hırpalamayın kendinizi.

Allah yardımcımız olsun, belki işimize yarar öneriler gelir bakalım, çıkmadık candan ümit kesilmez

Başak burcu biriyle evlenin deli titiz ve düzen meraklısı eşimden biliyorum
içinde olduğuna inanıyorum bide yetiştirilme tarzında.hani "aman oğluşuma kıyamam oğluşum sen elleme ben yaparım" tipi anneler var ya hah onların yüzünden
evliliğin ilk zamanlarında alıştı alıştı alışmadı yayılır gider.haa bide erkekler dürterek emirvaki söyleyerek iş yapmazlar.inceden işlemek lazım.
bana gelince maşallah diyeyim eşim elinden geleni yapmaya çalışır.bayılır zaten düzene oda artı avantaj.hamileyim diye sakın yorulma ben yaparım gelince diye arar durur Allah bin kere razı olsun.birazda vicdan meselesi galiba

Hadi yardımcı olmaması bir derece de, kendi dokunmayıp yap et diyene uyuz oluyorum ben harbiden. Evin pis olduğunu ima edip temizliğinde senin ellerinden öpeceğini söylemesi hiç hoş değil.

Sanırım önceden yapıyormuş ama yanlış mı anladım yukardaki mesajdan bilemedim.

Kırmızı olan cümleyi söyleyemiyorum çünkü sinirlenmiş oluyorum.Ama deneyecem canım. Güzel güzel konuştuğumda hak veriyor,o gün için yapıyor hatta sabahları sandviç hazırlar bana,kendi içinden gelir ben demem ama akşam işe yardım konusunu 1gün sonra unutuyor.Ben söyleyince de suratı 5 karış 40 tane sorun çıkarark yapıyor,kavga çıkıyor. Ben erkeğim sen kadınsına dönüyor

Bu cümleyi bana kendisi söylüyor ama uygulamada sıkıntı var,borç var çünkü.

Mangalda kül bırakmazlar ama ödleri kopuyor çalışmayı bırakırız diye. Ajitasyon bile yaparlar.

Eşim yardımcı ama ilk zamanlar bu konuda artistlik yapmaya kalktı da aldı cevabını.

alışkanlık meselesi işte. babam da 70 yaşına gelmiş adam, kendi suyunu mutfağa gidip almış değildir. ona göre kadının görevi bu, ben "artık devir değişti" dediğimde "biz böyle gördük" diyor, annem de baştan alıştırmış tabii, zaten 70 yaşındaki adam nasıl düzelir bu saatten sonra? ama eşiniz için ümit var, her istediğini anında yapmayın, arada duymazlıktan gelin, yorgun olduğunuzu söyleyin, hatta bazen "ayaktayken bana da su getiriver" diye siz ondan bir şeyler isteyin. hem çalışıyorsunuz, hem çocukla ilgileniyorsunuz, hem ev işi-yemek yapıyorsunuz, üstüne eşinizin çayını meyvesini ayağına istemesi gururunuza dokunuyor, çok iyi anlıyorum sizi. hani yaparsanız da lütuf gibi yapın, görevinizmiş gibi bir hava oluşturmayın...

Benimde eşimin içinden gelerek yaptığını söyleyemem.Amir gibi kirliler sepete konmazsa yıkanmayacak derim(yıkamamışlığım vardır dediğimi yaparım),çayı demle hayatım,çocukla oyna hayatım vs.
Arada yumuşatma cümlelerini mutlaka kullanırım.
Bazen kendimi patron gibi hissetmiyor değilim

Şuan kıs kıs gülüyorum etrafımdakiler deli diyecek. İlk zamanlar eşim kirlilerini sepete atmıyordu,ortalıklarda bırakıyor diye ben de yıkamazdım,yine de yola gelmemişti.Camdan atacağım diye tehdit etmiştim bu geldi aklıma yazınızı okuyuncaSonuç; o günden sonra sepete koymasa bile muhakkak banyoda olur o kirliler Yumuşatma cümlelerini ben de deneyecem,sinirlenmemeye çalışarak. Ama bugün güzel bir konuşmam lazım,kırgınlığım gitmedi dünden dolayı

İşte olay orda kopmuş.Atacaktın 1-2 don atlet bak bakem yapıyormu?İlerisi içinde zemin olurdu.Hatun dediğini yapıyor diye:)
Yumuşatma dediysem çay koyyyy sinirli hayatım kısmı yumuşak ok?

Babası yapıosa kendisi annesine yardım etmişse evlenincede yapar
Kp yatağı toplar makinayı yerleştirir boşaltır yerleştirir çamaşırı asar toplar
Yeni evliyken eşim makinayı boşaltmaya kalkıyordu kovuodum mutfaktan ben alışkın değilim babamdan öyle şeylere ters Geliodu
Yardım edilecek bişey car mı die sor bana dedirt ooo paşam bende işten geldim yorgunun karını sor bakalım yardım edilecek bişey var mı die baktın sormuyo
Eline tutuştur onu götür bunu getir
Masayı toplama öylece bırak seni beklio de 3-5 burun kıvırır sonra alışır

İşte olay orda kopmuş.Atacaktın 1-2 don atlet bak bakem yapıyormu?İlerisi içinde zemin olurdu.Hatun dediğini yapıyor diye:)
Yumuşatma dediysem çay koyyyy sinirli hayatım kısmı yumuşak ok?
Aklıma geldi anlatayım bari;
Nevresimleri yıkadım makine de duruyor.Ben duştayım eşime seslendim şunları asarmısın canım?
El cevap üzerimde atlet le mi?
Sanki gecenin 23:00 de herkes cama çıkmış eşimin nevresim asmaını bekliyor:)
(İçimden diyom tabi)
Yok içeriden tişört al giy öyle as.
Düşün bunu diyorum yani.Neyse astı nevresimleri

Eline süpürgeyi ver o süpürsün sen banyoyu temizle eline viledayı ver silsin sen toz al

Amir olmak şart zaten. Tatlı sert konuşmak, eline sağlık demek bunlar işin püf noktaları.

Bizim de bir ara çamaşır mevzumuz olmuştu. Her akşam eve geliyorum evi toparlarken eşimin bir önce ki gün giydiklerini kirli sepetine atıyorum. Farketmem bir kaç haftamı aldı.
Ben nasıl üstümden çıkanı atıyorsam sen de koyacaksın kirli sepetinde olanlar yıkanacak dedim. Bir kaç kere giymek istediğini bulamayınca sorun çözüldü. Arada bir esnetiyor tabi.

Bir kaç kerede üstünden çıkarıp sepetin üstüne atmış olarak buldum. Yerinden kaldırıp çağırdım bu ne diye sordum. Hayır yani kapağı kaldırıp içine atmak varken üstüne savurmak ne?
Yardım eder ama arada böyle haytalıklar yapıyor sağolsun.

Canım babası hayatta değil ama ailede böyle gördüğü kesin.Benim oğlum olursa böyle yetiştirmem Allahın izniyle.
İnş. alışır ben yine devam edecem kavga da etse. İşçiyiz haklıyız kazanacağız

benim kocam öyle yapacak varya agzina kürekle vururum onun!!! bende okuyorum hemde şehir dışına gidip geliyorum o benden önce gelirse yemeği hazırlar çayı demler (aksam 10 gibi geldiğim olur bazen ). valla erkeğin içinde olacak. ev hanımı olsan o ayrı başka işin yok der ama çalışan bir bayansın ve yardım etmesi lazım en azından banyoyu balkonu yıkasa bile makbule geçer.

ev supurme isini ustlendi esim. camasira yemek yapmaya asla karismaz. zaman zaman bulasik yikar, evi toplar. copleri cikarmak ve kileri duzenlemek de onun gorevidir.
ben tam zamanli calisirken cocugumuz yokken arada yemek de yapardi.
ama cok soyleniyor is konusunda aman bi is yapsin basima diktator kesiliyor yok mutfagi temizlemismis yemek yaparken dagitma, yok evi yeni supurmus dikkat et. sanki anam basimda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…