Evde yokken bekar kaynin gelip kalması.

Belki sen evde yoksun diye sermiştir postu, olabilir mi? Hani dönünce gidecektir belki? Iyi düşünmeye calisiyorum..
Onun disinda, haklisin, ben de istemem ben evde yokken evimin kullanilmasini.. Evde olsam da 25 gunluk misafir istemem, o da ayri konu..
Umarım eşin yaninda duruyordur ve huzursuz olmazsiniz..

Esin sen döndükten bir kaç gün sonra kardeşine "abicim X günü seni otogara bırakmak için musaitim,biletini sabah için mi alayım? Akşam saati için mi ? " diyerek onun biletini yanında internetten alsın.Zaten bir aya yakın abisi ile vakit geçirmiş olacak...ayıp olacak birşey yok

Ev sadece kadına ait değildir ev sahibi olarak eşi evde ve gelen ev sahibinin öz kardeşi
Evi toplayan her işi yapan kadındır ama erkek napıyo işe gidiyo? Erkek işe gidince kadın kalıcak tek başına kaynınla ne kadar doğru Bi davranış bu

Meyilim değil malesef tesebbuste varmış hem de dört defa:KK43: ama intiharı kafasına koyan Allah korusun tabi, illaki ne olursa olsun yapar diye düşünüyorum

İntihara eğilimi olmasını sizden önce annesi, babası ve abisi düşünür zaten. Muhtemelen bunalmıştır bir değişiklik olsun diye gelmiştir size. Evde de siz yokmuşsunuz zaten. Evde siz de olsaydınız üç hafta misafir ağırlamak belki zor gelirdi ama böyle bir sorumluluk altında da kalmamışsınız. Sıkıntı yaptığınız şey döndüğünüzde bir ay daha kalması ihtimali ise döndükten bir hafta sonra filan kayınvalidenizi arayıp söyleyin uygun bir dille.
Bence kayınvalideniz hazır siz evde yokken bir değişiklik olsun diye yollamış. Düşüncesiz insanlar olsalardı zaten önceden yollardırdı bana kalırsa

Ev sahibi evde yok, kalabilir miyim bile denmemiş. ayrıyetten 3 haftalık misafirlik aşırı fazla. Eşinizle konuşun göndersin uygun bir dille bence.

İyi geceler kızlar bir konuda düşüncelerinizi merak ediyorum,biz Bursa'da oturuyoruz ama ben şuan tüp bebek tedavisi için İstanbul'dayım yaklaşık 25 gündür,ben buraya geldikten üç dört gün sonra 21 yaşında bekar kaynimin yola ciktigini Malatya'dan bize geldiğini duydum,yani öncesinde fikrim dahi alınmadı, normalde çok sıkinti yapmam ama bu çocuk biraz degisik çok detaya girmek istemiyorum ama merak edilirse yazarım,benim esimde polis çalıştığı günler sabah sekizde gidip aksam dokuz gibi donuyor, üç haftadir benim evimde ve gitmeye de hiç niyeti yok gibi,ben çalışan bir bayanım (öğretmenim) yaklasik 25 gündür evimden ayrı tedavi görüyorum ve işlerim bitti bir iki güne dönüyorum kalan tatilim bir ay bile değil Allah aşkına çok mu bencilce düşünüyorum istememekle lutfen sizde fikirlerinizi söyleyin siz olsanız ne yapardınız:KK43:
yani sizde kalması normal zamanda ne kadar doğru veya değil bilemem ama böyle bir zamanda (tedavi süreçleri) sorunlu olmayan birinin bile gelip kalması doğru değil. Sizi strese sokacak durumları hayatınızdan uzaklaştırmanız gerek, yani tedavi sürecinde bir de onun için endişelenicek olmanız, her an birşey yapar mı acaba diye düşünmeniz tedavinin akibeti açısından iyi olmayabilir.. Kuş kadar hafif ve huzurlu bir dönem sizin faydanıza olacaktır. Bunu eşinize bu şekilde açıklayın.

kalıcı gelmiyorsa birşey demezdim ben. insanlar hiç mi gitmesin gelmesin kardeşlerine ? Çocuklar hiç mi bilmesin amca hala dayı teyze kuzen. Ben üzülüyorum bazen böyle konulara. Gerçi 3 hafta olmuş dönme zamanı da gelmiş :)
Bu kadar misafirlik mi olur üç gün olur beş gün olur üstelik kadın evde yok. Eşi de işe gidiyor. Ben tedirgin olurum belki yatak odama girer diye. İnsanlar çeşit çeşit kimseye güvenim yok benim şahsen. Daha ortada yeğen filan da yok ayrıca. Gelmiş postu sermiş resmen. Kim bilir o ev ne halde kadın dönecek bir de onun pisliğini temizleyecek belki

İntihara eğilimi olmasını sizden önce annesi, babası ve abisi düşünür zaten. Muhtemelen bunalmıştır bir değişiklik olsun diye gelmiştir size. Evde de siz yokmuşsunuz zaten. Evde siz de olsaydınız üç hafta misafir ağırlamak belki zor gelirdi ama böyle bir sorumluluk altında da kalmamışsınız. Sıkıntı yaptığınız şey döndüğünüzde bir ay daha kalması ihtimali ise döndükten bir hafta sonra filan kayınvalidenizi arayıp söyleyin uygun bir dille.
Bence kayınvalideniz hazır siz evde yokken bir değişiklik olsun diye yollamış. Düşüncesiz insanlar olsalardı zaten önceden yollardırdı bana kalırsa
Önceden isteselerdi de gonderemezlerdi dershane gidiyordu,üstelik kayınvalidem ben olsaydım da gonderecekti cunku beni arayıp " kızım sen yokken göndermek istemiyordum iki erkeğin yemeği nasıl olacak sende yoksun" dedi bu ne anlama geliyor açıklar mısınız bana?

Bu arada kızlar şu konuda da açıklama yapayım ben yokken fırsat bulup gönderilmiş bir durum yok ben olsam da gonderilecekti çünkü kayınvalidem beni arayıp " kızım sen yokken hiç gondermek istemedim ama mecbur kaldım,iki erkeğin yemeği sen de yoksun nasıl olacak dedi" Allah aşkına biri bana bu durumu izah etsin bu cümle ne anlama geliyor,ben mi çok kötü niyetliyim

Önceden isteselerdi de gonderemezlerdi dershane gidiyordu,üstelik kayınvalidem ben olsaydım da gonderecekti cunku beni arayıp " kızım sen yokken göndermek istemiyordum iki erkeğin yemeği nasıl olacak sende yoksun" dedi bu ne anlama geliyor açıklar mısınız bana?
Yaa tabi oğluşları açlıktan ölür sonra. Yemek yapıp çamaşırla ütüyle uğraşacak biri lazım. Bu kız tedavi sürecinde bebek düşünüyor rahat edemez ilişkiye giremez , dinlenemez diye düşünmezler

konu masum bi abi evi ziyaret konusu değil.

Birincisi konu sahibi şu an tüp bebek tedavisi görüyor ve stresli bir süreç içersinde.

İkincisi konu sahibine sorulmuyor emri vaki yapılıyor.

üçüncüsü 25 gün çok uzun bir süre. 25 gün ben gidip evli abimin evinde kalamazdım rahat edemezdim.

dördüncüsü bekar 20 li yaşlarındaki erkek 25 günde simdi evi ne hale getirmistir. tuvalet banyo batmıştır. konu sahibj bebeğinin tutunup tutunmayacağını mı düşünecek eve döndüğünde ev mi temizleyecek.

Ben diyorum ki intihara meyilliyse bunu sizden çok abisi, annesi ve babası düşünüyordur. Düşünmüyorlarsa da düşünmeleri gerekir. Sizin bir sorumluluğunuz olamaz. Kimsenin ne bakıcısısınız ne de aşçısısınız.
Burada birinci suçlu böyle bir eğilimi olmasına rağmen bunun bilincinde olup yine de evine kabul eden eşiniz. "anne kardeşim iyi değil, sorumluluk alamayız" demesi gereken kişi eşiniz. Üstelik tüp bebek sürecindesiniz stresli bir durum yaşamamanız gerekiyor. "ben ne zaman gideceksin diyemem" diye bir şey olamaz.

Ben iyi niyetli düşünüp kaynananızın size iş çıkarmamak için siz yokken yolladığını düşünmüştüm. Böyle bir durum yoksa sizi kullanıyorsa "sofraya bir tabak koymak kolay ama ben intihar eğilimi olan birinin sorumluluğunu alamam stres yaşamamam gerekiyor " diyin bence.

Ben evdeyken veya yokken eşimin kardeşleri tabiki gelebilir. Benimde aynı şekilde. Ama takdir edersiniz ki üç hafta uzun bir süre. Bir kadını misafir etmekle, bir erkeği misafir etmek aynı şey olmuyor. Annem geldiğinde ne kadar rahatsam babam geldiğinde o kadar stres yapıyorum yemek vs ne yapayım diye.

“Bileti ne zamana alalım, bayram geliyor bilet bulamayız” vs demek çok mu ayıp olur acaba bilemedim...

masal3487 masal3487 neden bilmiyorum eşinin ailesinin oğullarının tedavisine adam akıllı egilmediklerini asıl sorunun kaynağına inmediklerini düşünüyorum.Bu adam 3 haftadır psikolog yüzü görmüyor,belki ilaçlarını bile kullanmıyor.İntihari denedikce psikiyatriste götürmekle öz yıkıma eğilimli birisinin tedavisi olmaz.Esin kardeşini alsa,bulunduğunuz yerde veya İstanbul'da tedaviye baslatsa kaynin sizde olmasını ve daha da kalmaya devam etmesini anlayabilirim. Ama abi kardeş sabahtan akşama kanepede uzanıp ,önlerine gelen yemeği yiyince kayninın nasıl bir "kafa dagilmasi " yasiyormus anlayamıyorum

masal3487 masal3487 neden bilmiyorum eşinin ailesinin oğullarının tedavisine adam akıllı egilmediklerini asıl sorunun kaynağına inmediklerini düşünüyorum.Bu adam 3 haftadır psikolog yüzü görmüyor,belki ilaçlarını bile kullanmıyor.İntihari denedikce psikiyatriste götürmekle öz yıkıma eğilimli birisinin tedavisi olmaz.Esin kardeşini alsa,bulunduğunuz yerde veya İstanbul'da tedaviye baslatsa kaynin sizde olmasını ve daha da kalmaya devam etmesini anlayabilirim. Ama abi kardeş sabahtan akşama kanepede uzanıp ,önlerine gelen yemeği yiyince kayninın nasıl bir "kafa dagilmasi " yasiyormus anlayamıyorum
Farklı bir genç Allah anne babasına da yardım etsin onlara da bir şey demiyorum ama biziimde özel durumlarimiz var bu konuda anlayış beklemem burda bazilarini rahatsız etti, eşim kardesine bakmaya mecbur olabilir ama ben mecbur değilim.

Psikiyatr ilaç kullandığını düşünmüyorum en fazla bir kaç kere gitmiştir arkası gelmemiştir,aile de ne yapsın 21 yaşında bir genci elinden tutup doktora goturemezlerki.

Farklı bir genç Allah anne babasına da yardım etsin onlara da bir şey demiyorum ama biziimde özel durumlarimiz var bu konuda anlayış beklemem burda bazilarini rahatsız etti, eşim kardesine bakmaya mecbur olabilir ama ben mecbur değilim.

Psikiyatr ilaç kullandığını düşünmüyorum en fazla bir kaç kere gitmiştir arkası gelmemiştir,aile de ne yapsın 21 yaşında bir genci elinden tutup doktora goturemezlerki.
İntihara eğilimli hasta psikiyatri servisinde yatirilarak bile tedavi süreci baslattirilabilir. Ama ilerde "asker ,polis olmasına engel olmasın,kız vermezler" diye bundan kaçınan ,raporlu ilaç almayan aileler var mı var.

Back
X