Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Nilayım durmadan cepten rahatsız etmek istemedim seni burdan sorayım;

1- çiçek soğanları hangi çiçeğin soğanı acaba? yoksa ekeyim çıkınca bana süpriz mi olsun:) birde soğan nasıl ekiliyor inan bilmiyorum hepsini toprağa gömeyimmi nekadar derine ekeyim? ve ev içinde mi olsun yoksa kapalı balkonda mı yoksa direk açık balkondamı?

2- Biberleri nasıl dikeyim, o biberleri olduğu gibi mi ekicem, yoksa onların içindeki küçük tohumlarımı dökücez toprağa. ve derine mi dikeyim yoksa yüzeye yakınmı olsun. ve nerede dursun ev içi ev dışı veya kapalı balkon :)

Ben de sprey düşünmüştüm canım. Hatta iki renk falan da olur hani yapıyorlar ya tamamını beyaza boyayıp sonra bantla yarısını ayırıp alt tarafı başka renk yapıyorlar falan. Üretilebilir yeni fikirler :)
Bizim depoda badanadan kalan beyaz plastik boya vardı ona daldırıp çıkarsam mı ki Tutar mı acaba
Güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim
İngilizce derslerine bayılırdım ben ama düz liseye düştüğüm için dil sınıfı seçme şansım yoktu. Sonra da her şeye ilgimi kaybetmiştim liseden itibaren. Üniversite tercihi yaparken bile meslek seçememiştim olacağı buydu
Geri kalan her şey hobim oldu işte

2 renkte süper fikir, aa olur tabi o kovaya daldır çıkar hemde mis gibi olur süpersin :)))
liseden itibaren hayatına yön vermeyi bırakmışsın anladığım kadarıyla, hayat seni nereye yönlendirdiyse eyvallah deyip gitmişsin, buda bi bakıma güzel, neden mi? çünkü sürekli bir azm sürekli bir hırs, şurayı kazanayım buraya yerleşeyim vsvs derken insan çok yıpranıyor ve zaman su gibi akıp geçiyor. bir bakmışsın geride sadece koşuşturmaca kalmış güzel anılar bile yok, çünkü hiçbişeye vakit ayırmamışsın... o yüzden boşver salla gitsin hayatı. hobi herzaman daha iyidir daha zevklidir.
benim lise yıllarımda kapalıları ünv sınavına başörtüsüyle almıyorlardı, bende dedimki ne başımı açarım nede sınava girerim ozaman dedim. tüm arkadaşlarım ünv sınavı için hazırlık soruları çözerken ben grafikerliği öğrenme kitapları okuyup uyguluyordum, kendimi bu yönde geliştirdim. birde kısa bir süre ders aldım, işte oldum bittim. yani ALlah bişeyi yazmışsa her şekilde oluyor, normalde 4 yıl okumam gerekirdi bu meslek için, ama ALlah bana nasibedecek ya etti işte şükürler olsun... ayy hayat hikayemi anlattım yaa ne güzel :)))

Ne güzel canım Allah bir kapıyı kapattıysa diğerini açmış işte :) Sen de akıllılık etmişsin ama Şansını kullanmışsın.
Aslında ben de farklı kulvarlarda çalıştım. Bu ilk işim değil. Kpss falan da denedim ama kısmet.
Evlenirken şehir değiştirdik eşimle. Fazla alternatifim yoktu burada ben de böyle bir işe girdim.
Dediğin gibi hırsım falan olmadı hiç. Halen de yoktur. Çok boş geliyor böyle şeyler. Amaç ekmeğini kazanmak değil mi?

Kızlar sanırım aşık oluyorum
Benzerlerini görmüştüm ama bu çiçek çok farklı geldi gözüme. Yabancı kaynaklarda "Chinese Money Plant" diye geçiyor.
"Çin para çiçeği" diye arattım ama Türkçe ismi farklı galiba.
Bilimsel ismi de Pilea peperomioides.
Tanıyan, bilen var mı? Benim de olsuunn

grap canım çiçeklerin hayırlı olsuuuunn güle güle büyüt çok şekerler
o teneke kutulardan ben de yapacağım boya siparişi verdim kargo bekliyorum evde bir sürü salça,bezelye,nescafe kutusu boyanacak beni bekliyorlar ben renkli renkli yapıp dekupaj yapmayı düşünüyorum içine de ya kaktüs ya sukulent dikeceğim sanırım

oo anacım nerden de bulup çıkartıyorsun böyle bitkiler yahu sen, 40 yıl arasak bulamayız bence ben hiç rastlamadım böyle birşeye, ama hakkaten tam senin tarsızn bir çiçek. sukulentmi yoksam bu????
sağol canım bende alkışlarının karşısında saygıyla eğiliyorum
çok teşekkür ederim rabiacım çok sağol, akşam olmuyor birtürlü bütün saksılara dikeceğim de birtürlü akşam olmuyor
ayy süpersin yaa dekupaj nasıl yapılıyor ay ben ne cahilim kesin süper bişeydir ayy nerde bvu kargo yaa bu kargolar beni çok heyecanlandırıyor. eski postacılar gibi, bak postacı eliyor selam veriyor herkes ona bakıyor merak ediyor...

valla canım ben de bilmiyorum sadece internetten videolar izledim kafama göre yapacağım peçete deseni filan yapıştırmayı düşünüyorum bakalım nasıl olacak ayyy ben de çok heyecanlanıyorum ama bir türlü erken gelmiyor hep geç hep geç

oo anacım nerden de bulup çıkartıyorsun böyle bitkiler yahu sen, 40 yıl arasak bulamayız bence ben hiç rastlamadım böyle birşeye, ama hakkaten tam senin tarsızn bir çiçek. sukulentmi yoksam bu????
Sukulent değil canım ama çok benziyor değil mi?
Ağaçlar'a baktım birisinde varmış paylaşırım falan yazmış. Mesaj attım hemen
Ama cidden hiç Türkçe bilgi yok bu çiçek hakkında. Türkiye'de sayılı kişide var galiba
Ben de gittim ona taktım kafayı

oo süper bulduğuna çok sevindim inşallah gönderir, valla varya öyle bir heyecanla beklersin ki anlatılmaz yaşanır yani, inşallah gönderir yaaa. hakkaten sukulente çok benziyor, bence sen onun için sevdin.

ayyy süper olur yaa sen bi yap bakalım valla bizde gaza gelip dekupajcı oluruz belkide.
bende bugün n11 den saksı siparişi verdim ama bu seferkiler duvara asılan cins plastikten. bende metal vardı, bir suluyorum şar şar yere akıyor ve paslanıyor, onun için şu resimdekinin BEYAZ RENGİNİ sipariş ettim bakalım bugün.

Eklentiler

• saksi.webp
    25,9 KB · Görüntüleme: 104

geçen gün aynı saksıya ben de bakmıştım hayırlı olsun canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…