Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Ne diyeyim hala gözüm yaşarır .Ne günlerdi be.

Kızlar ben bir işe kalkıştım rabbim utandırmasın :)
Bu tutarsa ben artık taze soğana para vermem kestikçe yeni sürgün veriyormuş süper değil mi :)

Eki Görüntüle 1460328

canım çok fazla suyun içinde ama, çabucak çürür bu...
ben bazen ekerim soğan... ama toprağa ek.. daha garanti çürüme olmaz, üstten kesersin, alttan yeni filiz çıkar...

Ben okulumun ilk yılı başımı açıp girenlerdenim tabi o zamanlar yeni kapanmıştım bilinçli değildi şimdi olsa başımı açacağıma okumam daha iyi. Elhamdulillah başörtü sorunu gitti :)

Kızlar 101e gittik de sadece çiçek tohumu aldım :)
Fesleğen,karanfil,hüsnü yusuf ve açelya aldım
Ama bu tohumlara nasıl saksılar alsam karar veremedim kızlar şu balkon saksısı var uzun ondan mı alsam hepsine (fesleğen hariç) yoksa bi küçük boyutu var onu mu alsam? Arkalarında 65-70 arası tohum var diyor filizlenince ekin falan diyor ama anlamadım

kızlar ben gittim a 101 e bugün.. umduğum gibi olmadı... sadece soğanlı çiçekler vardı... bildiğin sümbül zambak vs.. ben sevmiyorum onları, alıyorsun bir kaç hafta durup ölüyorlar...
saksı çiçeği varmı diye baktım yok.. sadece bahçe çiçekleri için tohumlar vardı...
bir tane fesleğen tohumu aldım sadece, ektim margarin kutusuna... çıkar inşallah..
fazla heveslenmeyin resimdeki gibi saksı çiçekleri yok sadece bu saydıklarım var...
saksı da yok bu arada..

kızlar valla süpersiniz böcekler felan kıyamam yaaa

laci kuzum bnm sanada yollarım arap saçından aşkolsun :)
kızlar çiçekler gelmiş koşun acele edin ben size söliyim a 101 hadi bklım
Heee elebaşını buldum ilk böcükler sana.Tabi önce yakalamam lazım böcükleri.

canım o bahsettiğin uzun saksıya ek ... filiziler çıkınca beş altı santim boya gelince başka saksılara alırsın.. şimdi bütün tohumları tek tek saksılara ekecem diye uğraşma.. tohumun usulü böyledir.. önce topluca ekilir, çıkanlar başka saksılara alınır... bende fesleğen tohumu aldım, margarin kutusuna hepsini ektim... çıkarlarsa başka saksılara çoğaltırım..

Canım O uzun saksıya mesela sadece karanfil ya da sadece açelya mı koyayım canım yoksa karışık olmaz dimi

Canım O uzun saksıya mesela sadece karanfil ya da sadece açelya mı koyayım canım yoksa karışık olmaz dimi

canım araya bi işaret koy, mesela kürdan sapla, saksının sağ kısmına açelya ek, kürdanla ayır, orta kısmına fesleğen ek, yine kürdanla ayır, sol kısmına da diğer tohumlarını ek... hatta isimlerini karıştırmamak için kürdana bir not kağıdı yapıştırabilirsin ufacık... bende fesleğenleri ektim akşam .. şimdi resim koyuyorum.. sana da fikir olur...

kızlar bugün yeni cicilerimi yeni saksılarıyla buluşturdum.. üç tane daha menekşe aldım, çok ucuz olunca dayanamadım aldım
biri 2,5 liraydı... böylelikle toplamda 7 saksı menekşem oldu ayy allahım bi çiçek açsalar..
tabi hepsinden birer çelik alıp, çelikle çoğaltma mücadeleme devam etmekteyim
akıllanmıyorum nedense, hep hüsranla sonuçlanıyor ama yine deniyorum... bir önceki çeliklerim poşetlerin içinde resimde görürseniz... bugün kopardığım çelikleri farklı bir stil ile çoğaltacağım inşallah.. yeni öğrendim bunu.. eğer bu da olmazsa artık son...
menekşe çeliklerini ıslak pamuğa koydum... çocukken fasülye falan ekerdik okulda hatırlarsanız.. aynı sistem bu da.. çok çabuk köklenirmiş böyle çelikler.. inşallah öyledir.. denedim bakalım olmazsa en azından içimde kalmasın...
diğeri de koçtaştan indirimle aldığım sardunya...
diğeri 11 ay çiçeği, (grapcım merak ediyordun, bu çiçek işte 11 ay)
bugün kalanşomdan bir çelik daha alıp ektim hemen... çünkü kalanşom pek hayretmeyecek, bari çelikler boşa gitmesin diye ektim...
kutularada da bugün A101'den aldığım fesleğen tohumlarını ektim, sarı bardakta limon çekirdeği ekili..
son resimdeki barış çiçeği.. arkadaşımdan getirmiştim, kökü de vardı... taa kış başında ekmiştim.. hala aynı duruyor bir santim büyümedi, onu size sormak için ekledim... ne yapmam lazım, güneşe mi koyayım?

Suyun bozulup kokma ihtimali yüksek toprak doldur.
Suyu iki günde bir değiştiricem zaten canım. Bunda amaç topraksız büyütmek. Deniyorum şimdilik :)

canım çok fazla suyun içinde ama, çabucak çürür bu...
ben bazen ekerim soğan... ama toprağa ek.. daha garanti çürüme olmaz, üstten kesersin, alttan yeni filiz çıkar...
Gazelcim toprağa ekmek klasik yöntem. Bunu internette gezinirken buldum çok ilgimi çekti. Denemek istedim. İlk gün biraz suya doysun sonra su değişimi yaptıkça sadece köklere değecek kadar su koyacağım. Bakalım internete güvenmekle doğru mu yaptım :)

Ne kadar geniş pencere önü.Ottus menekşe sığar yaw.

Ne kadar geniş pencere önü.Ottus menekşe sığar yaw.

salonumun penceresi ve bu salonumda aynı pencereden 3 tane var
o yüzden ek ek dolmaz bu pencereler... pencerenin biri zaten menekşe dolu...
diğerinde yaprak güzeli sardunya 11 aylık falan, diğer pencerede de mum çiçeği Benjamin, potus, begonya falan var

Pencere önünü kıskandım.Hesap yapıyorum 100 çeşit menekşe rahat yetiştiririsinbana yüzde yetmezde olmayacak böyle bi serada iş bulcem ben.

Kızlarrr kaynatmışsınız yine. Okul konusunda kaderdaşlarım varmış vanlarım benim. Kısmet böyleymiş olsun çok şükür hepimiz mutluyuz yinede. Önemli olan sağlık ve huzur.

gazelimmm ayy negüzel yeni çiçekler almışsın yaa maşallah bayıldım hele 11 ay çiçeği çok tatlıymış.
Menekşeler konusundaki sevgin ve ısrarın ise muhteşem maşallah:) valla cam önlerin süpermiş sende hakkını veriyorsun helal olsun sana.
barış çiçeği aynı boyda bendede var güneş alan cam kenarında duruyor durumu iyi hatta güneşe doğru meyil etmiş ama yaprak uçları çürümüş ufacık neden olur acaba.
bu arada sardunyam canlandı kapalı balkona koyunca. Orası baya serin sokak gibi yani. Toparlamış kendini. Aunı şekilde sukulentimde kendine gelmiş maşallah.

Rabia canım hadi hayırlısı olsun çok sevindim inşallah filizlenirler. Bende çok almak istiyorum ama yakınlarda a101 yok...

Floressss seni yerim ben yaaa Soğanlarrı negüzel koymuşsın vazoya valla süper bir hareket. Inşallah çürütmeden yersin bol bol :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…