Eki Görüntüle 864785 Eki Görüntüle 864786
kızlar bugün erkek arkadaşım bu çicegi almış bana ama ismini sormamış bileniniz var mı acaba,nasıl bakmalıyım ?
dikenli taç diye bir çicek var ondan yetiştirmek istiyorum onunda sevip sevmediğini bilmiyorum annemlerde baya güzelleşti büyüdü filiz bile verdi
onu alıp soldurmakta istemiyorum ama evımde yetiştirmekte ıstıyorum napacağım bilemiyorum
Eki Görüntüle 870228 kaktüslerim
Teşekkürler, damat bohçası(stapelia) veya leş kaktüsü. Çiçek açınca hoş olmayan bir koku var, o yüzden bu isim konmuş olabilir.
Canım maşallah çiçeklerine
Şu üçüncü resimdeki hangi çiçek acaba , bayağı değişik geldi bana:44:
arkadaşlar konuda açtım ama ilgilenen olmadı çiçeklerinize hangi marka topraği kullanıyorsunuz yada netür topraklar bilgilendirirseniz sevinirim
alakan için teşekkür ederim benim yeni merakım başladı kurdele çiçeği difenbahya,yelkençiçeğim var birde aşk merdiveni diktim ama kurumaya yüz tuttu benim eb büyük sorunum çiçeklerimin yaprak uçlarının kuruması bu beni deli ediyor.int.ten araştırdım ihtiyaçları neyse ona göre davranoyrum .çiçek coşturan diye sıvı bitki besinide aldım.gel gelelim.yine aynı yine aynı .intten baktım compo sana diye bir toprak var ondanmı alsam diye düşündüm hatta.sırf bu yüzden başka çiçekler dikmeyi düşünmüyorum.ama hevesde ediyorum
kızlar bende cicek delisiyim ama burda cicek alma imkanım yok büyük sehirdeyim pek imkanım yok cicek alıp getirme.diyorum netten sipariş versem bildiğiniz güzel site varmı bide hangi cicekleri almamı önerirsiniz???cabuk solmayan uzun ömürlü cicekleri seviyorum
kızlar bende cicek delisiyim ama burda cicek alma imkanım yok büyük sehirdeyim pek imkanım yok cicek alıp getirme.diyorum netten sipariş versem bildiğiniz güzel site varmı bide hangi cicekleri almamı önerirsiniz???cabuk solmayan uzun ömürlü cicekleri seviyorum
Canım konunu görmemişim görseydim cevaplardım, bu konuda aboneliklerim de olduğu için farkettim.
Gelelim toprağa bir ara hazır toprak alıyordum e fena değil güzel oluyordu çiçeklerim ama benim çiçeklerim çok olduğu için toprağa para yetiştiremez oldum
Sonra bir topicte bir arkadaş pikniğe gittiğinizde yanınızda bir çuval götürüp oradaki temiz doğal ortamdaki topraktan getirip çiçeklerinize kullanabilirsiniz diye yazmıştı. Yaylaya gezmeye gittiğimizde aldım yanıma kmocaman bir torba arkadaşla birlikte özellikle çam ağacının toprağı çok güzel olur, çamların altından doldurduk torbaya. Oralarda otlayan hayvanların gübreleri de güneşte yanarak iyi bir gübre olmuştu çiçeklerim acaip coştular.
Yani bulabilirsen çam ağacının altından doğal toprak al, bulamazsan mecburen çiçekçilerden hazır toprak alırsın canımBen markalarına dikkat etmedim hiç.
çam ağacının altındaki kırmızı toprağı tek geçerim. Yaprak çürükleri ve hayvan gübresiyle karıştırınca her bitkiye iyi geliyor ya.
zengarden diye bir site var. Ben ordan alışveriş yapıyorum memnunum. Ve her alışverişimde yanında minik tohum hediyeleri veriyolar :)
Hangi şehirdesiniz acaba? İstanbuldaysanız size söyleyeceğim yerler var. Mısır çarşısı, bauhaus, koçtaş gibi yapı marketleri, ağaç aş., izmir urlada da ünal süs bitkileri. son söylediğime izmire gittiğimde mutlaka uğrarım çiçeklerimi koli içinde istanbula kadar kucağımda taşırım :))
Canım hiç hazır topraklara çok da heveslenme, ha illa hazır alayım , uygun fiyata da bulurum diyorsan alırsın.Benim yayladan getirdiğim toprakla çiçeklerim daha da coştular. Senin çiçeklerinin yaprak uçlarının kuruması, toprakları çok kötü geçirimsiz bir toprak değilse eğer, başka bir nedendendir.Yaprak uçları genelde yapraklar susuz kaldığı için kurur.
Hani yağmur yağdığında bütün çiçeklerin yaprakları da nasiplenir ya evdeki çiçeklerin de buna ihtiyacı var. Bunun için bir fısfıs pet şişenin içerisine su doldurup bütün yaprakları arada bir sulamalısın yağmur misali. Ya da arada banyoya götürüp yapraklarını yıkayabilirsin. Çiçek coşturan da almışsın onu da verdiğinde Allah' ın izniyle çiçeklerin güzelleşecektir.Bir de çok fazla sulaman da zarar verir çiçeklerine.
Sana çiçeklerinin yapraklarını parlatman için bir yöntem söyleyeyim. Yine bir fısfısın içerisine bir tatlı kaşığı arap sabunu bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyup üzerine bir litre kadar da su ekleyip çiçeklerinin yapraklarına sık, nasıl parladıklarını göreceksin
Sonucu sonra burada yaz inşallah netice alırsın.
Canım bildiğim bir site yok.Çevrende eş dost kimsede yok mu sevdiğin çiçeklerden ? Onlardan birer dal alıp ekebilirsin.Hem hazır alınan çiçekler eve gelince genelde kuruyorlar.
Kauçuk, antoryum ( flamingo) yelken çiçeği, menekşe( hem de hemen hemen çiçekleri hep vardır) yılbaşı, difenbahya, kaktüs çiçeklerini önerebilirim sana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?