Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?


kalp kalbe cokkkkkkkkkkkkkkkkkk güzellllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll cokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
 
Son düzenleme:
Ismini bilmiyorum ama iki senedir benimle ve bu sene sürekli çiçek açtı...

Eki Görüntüle 903652

Bir ara diğerlerini de yüklerim

Canım bu da menekşenin başka bir türü.Benim de var bundan çok seviyorum bu çiçeği...


Canım benim getirdiğim çam ağacının altındaki toprak olduğu için midir bilemedim ama çok şükür hiç solucan çıkmadı. Pazardaki çiçekciden aldığım hazır topraktansa çok solucan çıkmıştı yani.
Topraklarını kötüyse kafama göre değiştiriyorum. Aşk merdivenin köklü değilse o yüzden kolay tutunmamışdır.
 
Son düzenleme:
Menekşelerim......






Yazın balkondaydı kuşlar azıcık ısırmışlar yapraklarını



Ismini bilmiyorum senede bir kere çiçek açıyor,çiçekleri solsun sararan yapları temizlicem....



Sarmaşığım şuanda salonun 3. duvarın yarısına kadar geldi.



Ismini bilmiyorum.Güneşte üstüne sim dökülmüş gibi ışıl ışıl parlıyor...



En baştaki
Mum çiçeği diyorlar sanırım buna başka bir ismi daha vardı ama hatırlamıyorum

 
Son düzenleme:
hatres parlatıcını denedim gerçekten parlatıyor.bi sorum olacak bir çiçeğin toprağıyla başka bir çiçek dikilirmi
 
hatres parlatıcını denedim gerçekten parlatıyor.bi sorum olacak bir çiçeğin toprağıyla başka bir çiçek dikilirmi

Canım ekebilirsin ama gübrelenmiş olması, toprağın mineral açısından zenginleştirilmiş olması çok önemli.Çünkü kullanılmIş bir toprağın içindeki bütün verimli maddelerin hemen hepsini içerisindeki çiçek emer. Bu yüzden sürekli gübrelenmeye ve çiçek vitaminine ihtiyaç duyar hem çiçek hem toprak
Ben eski toprakları yeni aldığım topraklarla karıştırıp öyle kullanıyorum sen de öyle yapabilirsin.
 
arkadaşlar konuda açtım ama ilgilenen olmadı çiçeklerinize hangi marka topraği kullanıyorsunuz yada netür topraklar bilgilendirirseniz sevinirim

Saksı torfu kullanıyordum. Ancak yapı marketlerde satılan torflar malesef içerisinde nematodlar barındırıyor. Ben bir çlçü bahçe toprağı, bir ölçü dere kumu, bir ölçü hindistan cevizi kabuğu karışımı kullanıyorum.
 
hatres bu parlatıcıyı çiçeklerin yapraklarına her nemlendirmek istediğimizde sıkabilirmiyiz mesela ben3-4 günde bir sıkarım iyi mi ediyorumyoksa arada normal su mu sıkmalıyım bu karışımın yapraklarımı çok güzel gösteriyor öncesinde hep su lekekleri vardı.hazır içme suyu kullandığım halde.
 

Canım istediğin kadar kullanabilirsin, yaprakları nemlendirmek için de tabi. Hatta bu şekilde yapraklar hem temiz hem de nemli olduğu için çiçekler daha çok rahat nefes aldıklarından çok daha güzel büyüyorlar. Ben bunu hep yaptım bir sıkıntı olmadı sadece en son yaptığımda içerisine limon suyu da ekledim faydalı olur diye, orda biraz hata yaptım, yaprakları yaktı biraz limon.Sen sadece arap sabunu, zeytinyağı ve suya devam et , böyle sorun olmaz. Bir ara o kadar hoşuma gidiyordu ki yaprakların parıl parıl olması nerdeyse her gün yapıyordum
 
Son düzenleme:
Kızlar aranızda kaktüs bakanlar var mı?

Mart geliyor. Ben köklü bir saksı ve toprak değişimine girişeceğim. Malzemeler konusunda şüphelerim var. Uzun bir süredir topraklarına dokunmamıştım. Hatta büyük bir kısmını aldığım toprağıyla bıraktım amaaaan baharda komple değiştirirm diye.

Compo Sana kaktüs toprağını deneyen var mı? Marta kadar malzemeleri toparlamam lazım. Bu aralar böyle toprak toplayacağım bir yerlere de gidesim var aslında ama olmazsa compo sana da denemek istiyorum. Ama torf oranının yoğunluğundan endişe ediyorum. Deneyen varsa bana bilgi verebilir mi?
 

Compo sana iyidir. Kaktüs toprağı değiştirecekseniz geç kalmayın, şu sıra uykudadır kaktüsler, değiştirmenin zamanı.
 
Compo sana iyidir. Kaktüs toprağı değiştirecekseniz geç kalmayın, şu sıra uykudadır kaktüsler, değiştirmenin zamanı.

Valla biraz daha bekleyeceğim. Havalar düzelmeden tam hareketlenmesinler. Kasımdan beri uykudalar. :) Mart 15-20 gibi düşünüyorum..
 
merhaba..benimde çiçeklerim var resmini paylaşırım bi ara..

yaprakları parlatmak için olan karışımı denemek istiyorum zararı olmaz inşallah..
önce bıkac yaprakta deniyim olmadı duruma göre hepsine kullanıırm.
 


işte benim menekselerim siglamenim pembe küçük cicek acanın adını bilmiyorum
sarı olan cuha sanırım
 
Eki Görüntüle 1013578

işte benim menekselerim siglamenim pembe küçük cicek acanın adını bilmiyorum
sarı olan cuha sanırım

Evet canım sarı olan çuha. Arkada soldaki sıklamen. Onun sağındaki kalanchoe. Çuha ve sıklamen serin havayı sever. balkona koyarsan çok güzel canlanır. Ama evin içinde güzel duruyor böyle rengarenk :)

Menekşelerin çok güzel açmış. Özel bir şey yapıyor musun?
 

canım yeni aldım hepsini cok güzel acmıslardı.dedim nasıl bakıcam 3-4 günde bir saksının tabagının yarısına su koy dedi.digerlerine nasıl bakılıyo inan bilmiyom insallah solmazlar siglamen suyu seviyomu kac ünde bir sulamak lazım canım bilyonmu bide saksısınamı su koyayım
 

Sıklamene ben balkonda bakıyorum. Havalar soğudukça canlanıyorlar. 3-4 günde bir su veriyorum. Çuha bu yıl almadım onlar tek mevsimlik sanırım. Geçen yıl bu zamanlarda alıp yine balkonda bakmıştım. Havalar ısınınca öldüler.

Menekşelerimi de dediğin gibi tabaktan suluyorum. Çiçek coşturan markalı menekşe besini veriyorum 2 haftada bir falan. Eskiden açarlardı. Artık açtıramıyorum ben de. Toprak aldım şimdi toprağını değiştirdim açarlar umarım. Çünkü 3 yıllık menekşelerim hiç toprak değiştirmemiştim.

Kalanchoe yu da toprağı kurudukça bol bol sula. Alttan su çıkana kadar. Ama tabağında kalan suyu dök. :)
 
Son düzenleme:

cok sagol canım dediğin gibi bakayım bende bide menekse yapraklarından birer kopartıp cogaltıcam ben
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…