Bu çiçeğimin ismi kalp kalbeymiş 8 senedir bakıyorum.Minik mor çiçekler açıyor...
Eki Görüntüle 903668
Ismini bilmiyorum ama iki senedir benimle ve bu sene sürekli çiçek açtı...
Eki Görüntüle 903652
Pazardan almıştım tavşan kulağı dedi satıcı ve inanılmaz suyu çok seviyor.....
Eki Görüntüle 903681
Buda benim hurmam.....
Eki Görüntüle 903683
Bir ara diğerlerini de yüklerim
Ismini bilmiyorum ama iki senedir benimle ve bu sene sürekli çiçek açtı...
Eki Görüntüle 903652
Bir ara diğerlerini de yüklerim
hatres parlatıcını deniyeceğim .ben zaten çiçeklerimin yapraklarını fısfısla ıslatıyorum.ama ynede ucları kuruyor. galiba topraklarını değiştireceğim.bu doğadan aldığınız topraklar solucanlanmıyormu ve toprağı ne sıklıkla değiştiryorsunuz çiçeğin.mesela 1 ay önce aşk merdiveni diktim tutmadı kurudu yaprakları döküldü arkadaşım yeni filiz vericek onu dikicem.inşaallah onuda zayi etmem.gelişmeleri yazarım
Ismini bilmiyorum senede bir kere çiçek açıyor,çiçekleri solsun sararan yapları temizlicem....
Eki Görüntüle 905398
hatres parlatıcını denedim gerçekten parlatıyor.bi sorum olacak bir çiçeğin toprağıyla başka bir çiçek dikilirmi
arkadaşlar konuda açtım ama ilgilenen olmadı çiçeklerinize hangi marka topraği kullanıyorsunuz yada netür topraklar bilgilendirirseniz sevinirim
hatres bu parlatıcıyı çiçeklerin yapraklarına her nemlendirmek istediğimizde sıkabilirmiyiz mesela ben3-4 günde bir sıkarım iyi mi ediyorumyoksa arada normal su mu sıkmalıyım bu karışımın yapraklarımı çok güzel gösteriyor öncesinde hep su lekekleri vardı.hazır içme suyu kullandığım halde.
Kızlar aranızda kaktüs bakanlar var mı?
Mart geliyor. Ben köklü bir saksı ve toprak değişimine girişeceğim. Malzemeler konusunda şüphelerim var. Uzun bir süredir topraklarına dokunmamıştım. Hatta büyük bir kısmını aldığım toprağıyla bıraktım amaaaan baharda komple değiştirirm diye.
Compo Sana kaktüs toprağını deneyen var mı? Marta kadar malzemeleri toparlamam lazım. Bu aralar böyle toprak toplayacağım bir yerlere de gidesim var aslında ama olmazsa compo sana da denemek istiyorum. Ama torf oranının yoğunluğundan endişe ediyorum. Deneyen varsa bana bilgi verebilir mi?
Compo sana iyidir. Kaktüs toprağı değiştirecekseniz geç kalmayın, şu sıra uykudadır kaktüsler, değiştirmenin zamanı.
Eki Görüntüle 1013578
işte benim menekselerim siglamenim pembe küçük cicek acanın adını bilmiyorum
sarı olan cuha sanırım
Evet canım sarı olan çuha. Arkada soldaki sıklamen. Onun sağındaki kalanchoe. Çuha ve sıklamen serin havayı sever. balkona koyarsan çok güzel canlanır. Ama evin içinde güzel duruyor böyle rengarenk :)
Menekşelerin çok güzel açmış. Özel bir şey yapıyor musun?
canım yeni aldım hepsini cok güzel acmıslardı.dedim nasıl bakıcam 3-4 günde bir saksının tabagının yarısına su koy dedi.digerlerine nasıl bakılıyo inan bilmiyom insallah solmazlar siglamen suyu seviyomu kac ünde bir sulamak lazım canım bilyonmu bide saksısınamı su koyayım
sıklamene ben balkonda bakıyorum. Havalar soğudukça canlanıyorlar. 3-4 günde bir su veriyorum. çuha bu yıl almadım onlar tek mevsimlik sanırım. Geçen yıl bu zamanlarda alıp yine balkonda bakmıştım. Havalar ısınınca öldüler.
Menekşelerimi de dediğin gibi tabaktan suluyorum. çiçek coşturan markalı menekşe besini veriyorum 2 haftada bir falan. Eskiden açarlardı. Artık açtıramıyorum ben de. Toprak aldım şimdi toprağını değiştirdim açarlar umarım. çünkü 3 yıllık menekşelerim hiç toprak değiştirmemiştim.
Kalanchoe yu da toprağı kurudukça bol bol sula. Alttan su çıkana kadar. Ama tabağında kalan suyu dök. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?