çiçeklerimin adlarını bilmiyorum, eşime bana buket getirme, iki günde solmayacak güzel saksı çiçeği getir dedim iki ay önce arkadakini getirdi geçen ay da öndekini, ismini de bilmiyorbilen varsa bildirirse sevinirim.
Eki Görüntüle 572353
en baştaki çiçeğin ismi Siklamen canım.Bizim buralarda dağlarda aşısız olanı yetişir onada Kuskusebe çiçeği denir.İşte alttaki resimde.Benimkilerin rengi beyaz.Bunlar dağlarda çamlık alanlarda çok rahat yetişirler.Çok özel bakıma ihtiyaçları yoktur.Kururlar ve seneye tekrar çıkarlar kurudu diye atmayasın çünkü patates gibi kökleri vardır.
İşte bundan benimkiler.Yerini severse çok arsızlar çabuk çoğalıp böyle bir güzellik sunabilirler sana
Senin bunlar aşılı olanlar.Benimde bahçemde var şu an henüz çiçek açmadılar.Aslında geç kaldı tembeller.Benim evimin bahçesi olduğundan içeride oğlumdan dolayı artık çiçek bakamıyorum.Bunlarda benim bahçemdeki güzellerim :)
http://www.kadinlarkulubu.com/fotograf/593507-bunlarda-bahcemden-kareler.html
uzn zamandır çiçek ekleyen yok
Eki Görüntüle 572341 Eki Görüntüle 572343 Eki Görüntüle 572344
Eki Görüntüle 572345
kılıçlarım görüldüğü gibi büyüdü ama çiçek açmadı
Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.
Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.
Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.
Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:) Sarracenia olarak geçiyor. Diğerinde olduğu gibi bunda hareket eden kapan yok onun yerine ibrikler var. yine bu ibrikler koku ve cazibenin etkisiyle sinekleri kendine çekiyor. İbriğin giriş kısmında yapışkan mumsu bir nektar var. bu nektar sinek ve ya böceğin sinir sistemini etkileyip sersemleştiriyor. Ayrıca ibriğin iç yüzeyinde asla hiç bir sinek veya böceğin yürümesi mümkün değil. Böylece içine giren bir sinek asla dışarı çıkamayarak ibriğin dibine kadar düşüyor. Burada yine aynı sistemle enzimlenerek gerekli maddeler bitkiye sağlanmış oluyor.
Farklı türleri, boyutları ve renkleri var sarraceniaların şimdilik bende iki türü mevcut.
İkinci resimdeki sarracenia purpurea diye bilinen tür. Bu türün ibrikleri 1/3 oranında sindirim sıvısıyla doludur. Çok net değil ama fotoğrafta da görülüyor.
Arkadaşlar çiçekleriniz çok güzel ellerinize sağlık. Çiçeklerinizi eklerken isimlerini de belirtirseniz hepimiz için de faydalı olur. Ben de şimdilik bir iki çiçeğimin resmini ekleyeceğim. Fırsat buldukça da eklemeye devam ederim.
Sevgiler.
Bu benim ilk etobur bitkim olan venüs sinekkapanı. Kapanlarındaki gösterişli renkleri ve kokusuyla sinekleri cezbediyor ve kapanlara sinek konduğu anda çok hızlı bir şekilde kapanıp sineği hapsederek enzimlemeye başlıyor.
Bir kaç gün kadar kapalı kalan kapan bitkiye lazım olan azot ve fosforu sinekten sağladıktan sonra açılıyor ve sinekten geride sadece besin değeri olmayan kanat bacak gibi artıklar kalıyor.
Bu da başka bir etobur bitki türü. Türkçe ismi yok şimdilik:).......
canım etobr bitkilerini nereden aldın
Eki Görüntüle 819562
Eki Görüntüle 819563 Eki Görüntüle 819566 Eki Görüntüle 819571 Eki Görüntüle 819568
bunlarda benim menekşelerim
Hay maşallah ...
Ya benim de eskiden menekşelerim çok güzel olurdu ve çiçeksiz olduğu dönemler nadirdi.Ama şimdi nerdeyse çiçek açmıyor desem yeridir açsa da tek tük.Bir de tek gövde değil de bir kac gövdeli büyümeye başladılar.Böyle olunca da menekşeden ziyade uzun yapraklı bir kaç gövdeli bol yeşil yapraklı bi çiçek olup çıktılar.
Neden böyleler acaba, fikriniz var mı? Bir ara sıvı gübre verdim çiçek açsınlar diye, çiçek açmak yerine gövdeyi büyütmeyi tercih etti menekşelerim:44::44::44::44:
slm arkadaşlar benım evım guneş gormuyor maalesef ama ışık giriyor evıme karanlık degıl cıcek bakmak istiyorum var bır ıkı saksı cıcegım ama annemlerde onu almak ıstıyorum annemlerden guneş görmesede buyurler mı
onları soldurmak ıstemıyorum
çiçeğinizin türüne bağlı direkt güneş istemeyen çiçekler yetiştirebilirsiniz.
Eki Görüntüle 819562
Eki Görüntüle 819563 Eki Görüntüle 819566 Eki Görüntüle 819571 Eki Görüntüle 819568
bunlarda benim menekşelerim
yeri ve güneş ışiığıyla ilgili sorun olbilir bir de çok büyüdü bir kaç gövde oldu demişsiniz ayırmanız gerekir bence gövdeleri onun için de çiçek açmayabilir. ben hiç sıvı gübre kullanmadım bir ara muhabbet kuşumun gübresini kullandımama şuanda onu da kullanmıyorum. çok seviyorum her birini her sabah daha yüzümü yıkamadan onların yanına gidiyorum desem yeri
slm arkadaşlar benım evım guneş gormuyor maalesef ama ışık giriyor evıme karanlık degıl cıcek bakmak istiyorum var bır ıkı saksı cıcegım ama annemlerde onu almak ıstıyorum annemlerden guneş görmesede buyurler mı
onları soldurmak ıstemıyorum
dikenli taç diye bir çicek var ondan yetiştirmek istiyorum onunda sevip sevmediğini bilmiyorum annemlerde baya güzelleşti büyüdü filiz bile verdi
onu alıp soldurmakta istemiyorum ama evımde yetiştirmekte ıstıyorum napacağım bilemiyorum
dikenli taç diye bir çicek var ondan yetiştirmek istiyorum onunda sevip sevmediğini bilmiyorum annemlerde baya güzelleşti büyüdü filiz bile verdi
onu alıp soldurmakta istemiyorum ama evımde yetiştirmekte ıstıyorum napacağım bilemiyorum
Benim eskiden menekşelerim acaip güzel olurdu ya burda daha güzel ortamları, sıvı gübre kullanıyorum,toprakları harika gene de anlamadım neden:44:
Evet haklısın fazla gövdeli olunca ayırmak mantıklı ama kendileri çok büyük değil fakat bir sürü ayrı gövde çıkarıyorlar ha bre.Şimdi havalar soğumasına rağmen yine de değiştireyim istiyorum bakalım fırsat bulursam yaparım yoksa seneye kalacak.
Kuş gübresi gübrelerin en iyisi imiş zaten
Çiceklerini cam kenarına koyarsın, çok aşırı karanlık olmadığı sürece gayet de güzel büyürler bence.Hem çiçekler belli bir süre sonra ortamlarına ayak uydurabiliyorlar zaten.
Canım dikenli taç çiçeğini ben de çok severim, bizim mahallede neredeyse her evin penceresinde bu çiçek var, onları seyrede seyrede geçiyorum önlerinden her zaman
Ben de kendime aldım ve onu cam önüne aşağıya zemin üzerine koydum, çok aydınlık bir yerde olmasına rağmen güzel gelişmedi en son cam kenarına koydum hemen serpildi. Bu çiçek güneşi çok seviyor.Ama sen de küçük bir tane ekip camın önüne koy bakalım, belki sever ortamını.
Paşa kılıcı her tür ortamda yetişebilen bir bitki, seviyorsan eğer onu da alabilirsin evine.
dikenli taç güneş ister diye biliyorum yoksa çiçek açmaz.menekşe yetiştirebilirsiniz aslında mesela benim menekşelerim direkt güneş ışığına maruz kalmıyor kuzey cephedeler ya da açelya, atatürk çiçeği, kurdela çiçeği bakabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?