• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

buda barış çiçeğim

Eklentiler

• 20150303_161830.webp
    20150303_161830.webp
    57,1 KB · Görüntüleme: 208
Gazelcim senin bu coşkulu yorumların beni iyice bağlıyor bu çiçek sevdasına inanki:KK19:çok sağol kuzum. Hakkaten çok uygun fiyatlar çünkü ist.büyükşehir belediyesinin direk satış yeri burası.
Ben geçen dua çiçeği diye bi çiçek sordum bir çiçekçi dükkanına 180 tl dedi. Orda kaç paraydı bil bakalım? 60 tl. Yani 3 katı kazık dışarda. Keşke ist da olsaydın sen orayı komple alıp gelirdin eve eminim.

vallahi hiç sorma canım benim, inan alıdım A.Ş' yi ben toptan :D
çiçekler vazgeçilmezim... çok seviyorum, inşallah da bu hobim hiç geçmez bende kalıcı olur hep...
çiçeklerin gerçekten çok güzel canım, sakın vazgeçme bu hobinden... üstelik elinde çok yatkın çok titiz ve görselliğe önem veren birisin belli... bu çok açık... beceriklisin de maşallah ektiğin çiçek tutuyor...
ben iki gün önce köyden birkaç çiçek dalı getirdim, ektim ama sanırım tutmayacaklar :KK61:
çünkü solmuşlar, küpe çiçeği ve yaprağı güzel çiçeğinden getirmiştim... eşim diyor ki arabada gelirken sıcaktan bayılmış olabilirer bekle bakalım tutar belki diyor ama umudum yok :(
menekşelerimden de hala tık yok, bi tanecik filizcik görsem nasıl mutlu olacağım.. inatlaştılar benle :KK66:

kızlar bende balkonumda çiçek yetiştirmek istiyorum çok güneş alıyor yazın petunyada güneş çok severmiş galiba sizce başka ne yetiştirebilirim
bu arada size ev bitkilerimi gösteriyim

canım çiçeklerin harika maşallah nazar olmasın...
bilhassa menekşelerine bayıldım, nekadar canlı taze duruyorlar...
benimde dört adet var menekşem ama çok cansızlaştılar, üstelik çiçekleri döküldü.. :(
neden acaba?
bana menekşelerine nasıl baktığını biaz anlatırmısın canım?
mesela nerde duruyorlar, güneş alıyorlar mı, suyunu nekadar zamanda bir veriyorsun, çiçeklimi devamlı, nasıl çiçek açtırıyorsun??
lütfen cevapla canım yaa sana zahmet..

canım çiçeklerin harika maşallah nazar olmasın...
bilhassa menekşelerine bayıldım, nekadar canlı taze duruyorlar...
benimde dört adet var menekşem ama çok cansızlaştılar, üstelik çiçekleri döküldü.. :KK43:
neden acaba?
bana menekşelerine nasıl baktığını biaz anlatırmısın canım?
mesela nerde duruyorlar, güneş alıyorlar mı, suyunu nekadar zamanda bir veriyorsun, çiçeklimi devamlı, nasıl çiçek açtırıyorsun??
lütfen cevapla canım yaa sana zahmet..
çok teşekkür ederim canım çiçek yetiştirmeyi çok seviyorum sıkıntılarımdan uzaklaştırıp unutturuyorlar
aslında menekşe bakımı çok zor annemde yetiştiremez ben büyütürüm çiçeklendirirm veririm baksın diye ama solar gider
şöyle anlatıyım haftada bir dinlenmiş su veririm o gördüğünüz saksıya haftada 1 çay bardağı kadar bide yapı marketlerden çiçek coşturan aldım suyuna onu kullanıyorum
menekşe asla güneşi sevmez karanlıktada durmaz bol ışık alan yer olması lazım benim menekşelerim mutfakta duruyor pencere önünde
15 gün çiçeksiz durur dinlenir gördüğünüz gibi bol çiçekli olur bir buçuk ay kadar kalır sonra yavaş yavaş solar
bir püf noktasıda solan çiçek ve yaprakları bekletmeyeceksin hemen o çiçek dalını kökünden koparacaksın
menekşe pek kirli olmayı sevmiyor solanları hemen kopar
bu kadar başka özel bişey yok bide sürekli seveceksin :KK15: çiçeklerini ara sıra öp

çok teşekkür ederim canım çiçek yetiştirmeyi çok seviyorum sıkıntılarımdan uzaklaştırıp unutturuyorlar
aslında menekşe bakımı çok zor annemde yetiştiremez ben büyütürüm çiçeklendirirm veririm baksın diye ama solar gider
şöyle anlatıyım haftada bir dinlenmiş su veririm o gördüğünüz saksıya haftada 1 çay bardağı kadar bide yapı marketlerden çiçek coşturan aldım suyuna onu kullanıyorum
menekşe asla güneşi sevmez karanlıktada durmaz bol ışık alan yer olması lazım benim menekşelerim mutfakta duruyor pencere önünde
15 gün çiçeksiz durur dinlenir gördüğünüz gibi bol çiçekli olur bir buçuk ay kadar kalır sonra yavaş yavaş solar
bir püf noktasıda solan çiçek ve yaprakları bekletmeyeceksin hemen o çiçek dalını kökünden koparacaksın
bu kadar başka özel bişey yok bide sürekli seveceksin :KK15: çiçeklerini ara sıra öp

canım çok sağol yaa valla çok büyük sevap işledin, çok üzülüyordum çiçek açmadıkları için...:(
bende yapı marketten coşturan aldım onu veriyorum... ama bişey farketmedi.. açmıyorlar..
ama büyük bir püf noktası benim için hatta bunun için konu açmıştım bile, çiçekleri solunca ben sadece çiçekleri kafasından koparıp dalını bırakıyordum, belki dalında tomurcuk varsa açacaktır belki diye... ama o dalı kökünden direk koparacağım yani öylemi canım doğrumu anlamışım.... ben sana menekşelerimin şuan ki resmini çekip ekleyeceğim... yardımcı olurmusun canım yaa? birazdan ekliyorum, bi bak bakalım neler yapmam lazım?? olurmu?

canım çektim resimlerini işte böyle benimkiler :( yapraklar sağlıklı görünüyo ama çiçek açmıyorlar... çiçekleri solunca kafalarından kopardım, ama dallarını kesmedim, çünkü dikkat edersen resimlere sanki tomurcuklar var gibi...
o tomurcuklarda açmadı bi türlü.. acaba açmayacaklar mı?
ne yapayım dalı koparayımmı keseyimmi, yoksa kalsın mı böyle... ne zaman açacak yaa :(
güneş almayan pencerede duruyorlar..

2015-03-03 19.54.25.webp
2015-03-03 19.54.35.webp
2015-03-03 19.54.46.webp

canım çok sağol yaa valla çok büyük sevap işledin, çok üzülüyordum çiçek açmadıkları için...:KK43:
bende yapı marketten coşturan aldım onu veriyorum... ama bişey farketmedi.. açmıyorlar..
ama büyük bir püf noktası benim için hatta bunun için konu açmıştım bile, çiçekleri solunca ben sadece çiçekleri kafasından koparıp dalını bırakıyordum, belki dalında tomurcuk varsa açacaktır belki diye... ama o dalı kökünden direk koparacağım yani öylemi canım doğrumu anlamışım.... ben sana menekşelerimin şuan ki resmini çekip ekleyeceğim... yardımcı olurmusun canım yaa? birazdan ekliyorum, bi bak bakalım neler yapmam lazım?? olurmu?
evet canım çiçek solunca kökten koparacaksın yoksa küsüyor uzun süre durmasın
bide o çiçek coşturanı her zaman verme şöyle 2 ayda bir ver çok verirsen asiti fazla gelip yakıyo
bir püf nokta daha veriyim ben 2 sene önce kafayı fena takıp tam 4 tane koçtaştan menekşe aldım hepside çok taze ve parlaktı saksıda aldım çok sevinmiştim görsen çok mutluydum eve geldim o menekşeleri yeni saksılara diktim inan ertesi gün yaprakları yumuşayıp pörsümeye başladı Allahım nasıl korkuyorum bişey olacak diye herhalde yarına düzelir dedim 1 hafta geçti hepsi tamamen öldü bunu bir kaç defa alıp denedikten sonra bu işin sırrını çözdümmmm geliyooorrrr
belki sende biliyorsundur koçtaştan aldığın zaman hemen eve getirip saksı değiştirmeyeceksin evin ısısına kokusuna felan alışıcak şöyle 15 gün felan sonra değiştireceksin o gördüğün 2 menekşe öyle tuttu

canım menekşelerin yaprakları çok sağlıklı o çiçek dallarında güç kalmamış tomurcuk çıkarmış ama onları açacak hali yok sen o dalları güzelce ucundan tut sert tarafın ters yönüne doğru eğdir hemen kırılır
yakın zamanda su verdinmi

evet canım çiçek solunca kökten koparacaksın yoksa küsüyor uzun süre durmasın
bide o çiçek coşturanı her zaman verme şöyle 2 ayda bir ver çok verirsen asiti fazla gelip yakıyo
bir püf nokta daha veriyim ben 2 sene önce kafayı fena takıp tam 4 tane koçtaştan menekşe aldım hepside çok taze ve parlaktı saksıda aldım çok sevinmiştim görsen çok mutluydum eve geldim o menekşeleri yeni saksılara diktim inan ertesi gün yaprakları yumuşayıp pörsümeye başladı Allahım nasıl korkuyorum bişey olacak diye herhalde yarına düzelir dedim 1 hafta geçti hepsi tamamen öldü bunu bir kaç defa alıp denedikten sonra bu işin sırrını çözdümmmm geliyooorrrr
belki sende biliyorsundur koçtaştan aldığın zaman hemen eve getirip saksı değiştirmeyeceksin evin ısısına kokusuna felan alışıcak şöyle 15 gün felan sonra değiştireceksin o gördüğün 2 menekşe öyle tuttu

bende koçtaştan aldım menekşelerimi ne tesadüf :)
o zaman ben tomurcuklara falan bakmayım direk koparayım çiçek dallarını...
yapaklar sağlıklı ama çiçek açmıyorlar işte.. bende çok üzülüyorum ... açarlarsa çok mutlu olacam :( tamam coşturanı da ara sıra vereyim ben devamlı veriyordum, ..

canım menekşelerin yaprakları çok sağlıklı o çiçek dallarında güç kalmamış tomurcuk çıkarmış ama onları açacak hali yok sen o dalları güzelce ucundan tut sert tarafın ters yönüne doğru eğdir hemen kırılır
yakın zamanda su verdinmi

evet dün suladım canım, toprağında nem kalmayınca sularım... epeydir böyleler... yapraklar iyi ama dediin gibi ççiçek açmamalrı garip.. pencerede duruyorlar ama güneş almıyor.. sabah hafif güneş vuruyor ama hemen geçiyor...doğuya bakıyor pencere ... yerinimi değiştirsem acaba, ama diğer pencerelerim hep güneş alıyor bu sefer de yanar diye krokuyorum... napsam ki yaa :(

hatta o pörsümüş mor beyaz çiçek açmışya ben o zamana gelince hemen koparıyorum ardından başka tomurcuk verir hemen
öyle uzun süre bekletme o çiçeğide kopar

kopardım şimdi canım, dalları da kırdım, hiç çiçek dalı kalmadı.. bakalım neler olacak... bebek gibi bakıyorum seviyorum ... menekşe tutkusu bi başka.. senin menekşeler maşallah nazar olmasın çok sağlıklı...aman iyi bak onlara canım... mavi olana aşık oldum resmen.. maşallah maşallah :)

evet dün suladım canım, toprağında nem kalmayınca sularım... epeydir böyleler... yapraklar iyi ama dediin gibi ççiçek açmamalrı garip.. pencerede duruyorlar ama güneş almıyor.. sabah hafif güneş vuruyor ama hemen geçiyor...doğuya bakıyor pencere ... yerinimi değiştirsem acaba, ama diğer pencerelerim hep güneş alıyor bu sefer de yanar diye krokuyorum... napsam ki yaa :KK43:
hayır hayır yeri çok güzel benimkide doğuda duruyor sen o çiçekleri kopar biraz sabret çiçek verecektir elbet
bide menekşe öyle çok sulanmayı sevmiyor biraz kuru dursun
benim menekşe yapraklar hafif yere iner gibi olur o zaman su veririm bi canlanır havaya kalkar görsen sen 1 hafta verme su ne biraz kızsın çiçek versin verdiğin su yaprağa gidiyo

kopardım şimdi canım, dalları da kırdım, hiç çiçek dalı kalmadı.. bakalım neler olacak... bebek gibi bakıyorum seviyorum ... menekşe tutkusu bi başka.. senin menekşeler maşallah nazar olmasın çok sağlıklı...aman iyi bak onlara canım... mavi olana aşık oldum resmen.. maşallah maşallah :)
teşekkür ederim yarın gidicem koçtaşa bakıyım varmı çiçek
benim çocuğum yok 8 yıllık evliyim olmuyor bende çiçeklere bakıyorum onları çocuk gibi severim

hayır hayır yeri çok güzel benimkide doğuda duruyor sen o çiçekleri kopar biraz sabret çiçek verecektir elbet
bide menekşe öyle çok sulanmayı sevmiyor biraz kuru dursun
benim menekşe yapraklar hafif yere iner gibi olur o zaman su veririm bi canlanır havaya kalkar görsen sen 1 hafta verme su ne biraz kızsın çiçek versin verdiğin su yaprağa gidiyo

teşekkür ederim yarın gidicem koçtaşa bakıyım varmı çiçek
benim çocuğum yok 8 yıllık evliyim olmuyor bende çiçeklere bakıyorum onları çocuk gibi severim

kopar kopar üzülme tekrar verir inşallah çünkü ben öyle yapıyorum

tamam canım bir hafta arayla sulayım bundan sonra... çok iyi oldu senle konuştuğum, epeydir üzülüyordum açmıyorlar diye...
koçtaşta hep oluyor menekşe, hele bir keresinde tam tezgaha yeni çıkarırlarken denk geldim envai çeşit renk vardı.. bi tane almıştım işte bu uzun yapraklı olanı... ebruliyi..
diğer yuvarlak yapraklı olanı da babam hediye etmişti,
diğer minik yapraklı olanda pembe aldığımda çok güzeldi, zamanla soldu çiçekleri... biri de mor çiçekli... hepsi bi açsalar dört gözle bekliyorum...
koçtaştan kalanşo da almıştım, pembe... o da çok güzel oluyor ve çok dayanıklı, hatta iki tane dal kırdım ektim başka saksıya hemen tuttular.. çok arsızdır hemen tutar.. tavsiye ederim canım koçtaşta var çok güzel renkleri...
bu arada rabbim tez zamanda bebiş nasip etsin... çiçeklerin kadar güzel sağlıklı bir evladın olsun inşallah canım...

tamam canım bir hafta arayla sulayım bundan sonra... çok iyi oldu senle konuştuğum, epeydir üzülüyordum açmıyorlar diye...
koçtaşta hep oluyor menekşe, hele bir keresinde tam tezgaha yeni çıkarırlarken denk geldim envai çeşit renk vardı.. bi tane almıştım işte bu uzun yapraklı olanı... ebruliyi..
diğer yuvarlak yapraklı olanı da babam hediye etmişti,
diğer minik yapraklı olanda pembe aldığımda çok güzeldi, zamanla soldu çiçekleri... biri de mor çiçekli... hepsi bi açsalar dört gözle bekliyorum...
koçtaştan kalanşo da almıştım, pembe... o da çok güzel oluyor ve çok dayanıklı, hatta iki tane dal kırdım ektim başka saksıya hemen tuttular.. çok arsızdır hemen tutar.. tavsiye ederim canım koçtaşta var çok güzel renkleri...
bu arada rabbim tez zamanda bebiş nasip etsin... çiçeklerin kadar güzel sağlıklı bir evladın olsun inşallah canım...
açarlar merak etme
kalanşo dediğinden varda ben dış mekandır diye almıyordum odadada yetişiyormu
duan içinde Allah razı olsun aklına geldikçe dua edersen sevinirim bu ay tüp bebek için istanbula gidiyoruz

açarlar merak etme
kalanşo dediğinden varda ben dış mekandır diye almıyordum odadada yetişiyormu
duan içinde Allah razı olsun aklına geldikçe dua edersen sevinirim bu ay tüp bebek için istanbula gidiyoruz

allah hayırla evlat nasip etsin ianşallah canım tabiki dua ederim.. arkadaşımında yok bebeği, o da yaptıracak yakında.. umudunuzu hiç kaybetmeyin... en ummadık zamanda umudunuz oluverir inşallah...

kalanşo ev çiçeği... çok da dayanıklı ve sağlıklıdır.. kolay kolay solmaz ölmez çürümez...
bakımı da zor değil, sadece su... güneş hafif olmalı.. menekşelerinin yanına koyabilirsin eminim coşar gider...

allah hayırla evlat nasip etsin ianşallah canım tabiki dua ederim.. arkadaşımında yok bebeği, o da yaptıracak yakında.. umudunuzu hiç kaybetmeyin... en ummadık zamanda umudunuz oluverir inşallah...

kalanşo ev çiçeği... çok da dayanıklı ve sağlıklıdır.. kolay kolay solmaz ölmez çürümez...
bakımı da zor değil, sadece su... güneş hafif olmalı.. menekşelerinin yanına koyabilirsin eminim coşar gider...
inşallah canım sıpa bizi çok bekletmez :KK51:
Allah tez zamanda arkadaşınada nasip etsin çok zor
tamam canım ben bakıyım varsa alırım

Back
X