Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

canım bizim çiçekçi de var bu portakal bonzaisinden, meyveleri de var.. geçen sordum kaç lira diye 60 tl dedi :KK57:
yuh dedim ne kadar pahalı.. ben de kendim çekirdekten yetiştirecem iişte hıhhh :63::63::63:
evet canım pahalı meyve vermesi için aşılamak gerekiyormuş neyse yaprakları bile bizim için yeterli önemli olan yeşillik olsun
sınavın içinde başarılar

Kızlar limon ile ilgili bilgiler buldum, sizlerle de paylaşayım.
Meyer (yediveren limonu) denilen bir limon var. Mandalina ile limon arası bir meyve.
Bunun çekirdeğinden ekerseniz, çıkan ağaç meyer meyvesi vermiyor, başka bir tür oluyormuş :(
Gerçek meyve alabilmek için ağacı aşılamamız gerekiyor.
Diğer normal limonların birinden çekirdek alıp ektiyseniz onun meyvesi kendine benziyormuş.

evet canım pahalı meyve vermesi için aşılamak gerekiyormuş neyse yaprakları bile bizim için yeterli önemli olan yeşillik olsun
sınavın içinde başarılar
Aynı anda yazmışız :)
Ben de ekersem yeşillik için ekeceğim. Ama dalından limon koparmak da güzel olurdu :)

:KK70::KK70:Benim oğlan küçükken mandili derdi.3 -5 kilo var o ağaçlarda be

. Bugün birbirimize dua edelim Günahsız ağızla edilen dua kabul olurmuş.
Ben hepimize Allah bahçeli güzel bir ev versin diyorum.
hayırlısı inşallah
Aynı anda yazmışız :)
Ben de ekersem yeşillik için ekeceğim. Ama dalından limon koparmak da güzel olurdu :)
evet canım
limon verse daha güzelolurdu ama napalım hem benim bulunduğum şehir kurak limon için akdeniz iklimi lazım bildiğim kadarıyla

Merhaba kızlar. Size bir sorum olacak. Hava koşullarindan dolayı yapragı güzelim güneş alamıyor tabi o yüzden rengi kırmızı değil ama ikinci bi sorunumuz var boyu çok uzadı, ayakta durmakta güçlük çekiyor hemde alttaki yapraklar cansızlasti. ne yapmamı önerirsniz
20150313_140112.webp
1426248262283.webp

pdrci senin yaprak güzeli sanki sarmaşık gibi böylesini ilk defa gördüm ben inan. ben kendi çiçeğim çok uzayıp büyüdüğü zaman şöyle yapıyorum, mesela yarısından kesip suya koyuyorum onu köklendirip başka bir saksıya dikiyorum. böylece hem asıl yaprak güzeli güçleniyor, hemde yeni bir çiçeğim daha oluyor o kesip diktiğim daldan. çok büyüdükçe güçsüzleşiyor alt yapraklar soluyor çok doğru. ama seninki direk uzamış çok ilginç. benim çiçeğim hep sağdan soldan dal veriyor yani enine doğruda gürleşiyor seninki sadece boya gitmiş
bu bir güneş görse varya bakmaya kıyamazsın öyle güzel renk alırki ayyyy hayal edemiyorum süper olur.

Bence güneş göremediği için uzamış. Işık arıyor bu yüzden sürekli yukarı doğru gidiyor.
Grap'ın dediği gibi kesmeniz bana da mantıklı geldi. Kestiğinizde dallanacaktır. Gövdesi kalınlaşabilir biraz da.

Bence güneş göremediği için uzamış. Işık arıyor bu yüzden sürekli yukarı doğru gidiyor.
Grap'ın dediği gibi kesmeniz bana da mantıklı geldi. Kestiğinizde dallanacaktır. Gövdesi kalınlaşabilir biraz da.
vaoovv süper bir yorum, güneşi aradığı için uzamış çok iyi bir fikir yaa süpersin flores'im tebrik ediyorum güzel bir tez:KK9:

böyle uzamış hali çok hoşuma gitti düşünsenize böyle sarmaşık gibi uzasa evin bör kçşesinde sardırsak böyle kırmızı yapraklr filan ayyyy hayal gibi

pdrci senin yaprak güzeli sanki sarmaşık gibi böylesini ilk defa gördüm ben inan. ben kendi çiçeğim çok uzayıp büyüdüğü zaman şöyle yapıyorum, mesela yarısından kesip suya koyuyorum onu köklendirip başka bir saksıya dikiyorum. böylece hem asıl yaprak güzeli güçleniyor, hemde yeni bir çiçeğim daha oluyor o kesip diktiğim daldan. çok büyüdükçe güçsüzleşiyor alt yapraklar soluyor çok doğru. ama seninki direk uzamış çok ilginç. benim çiçeğim hep sağdan soldan dal veriyor yani enine doğruda gürleşiyor seninki sadece boya gitmiş
bu bir güneş görse varya bakmaya kıyamazsın öyle güzel renk alırki ayyyy hayal edemiyorum süper olur.

Çok teşekkür ederim. Herkese yardimci oldugunuz gibi bana yardıminiz dokundu :) okuyorum bu topigi ama henüz bitireMEdim. Bitirince hemen katılmak istiyorum bende araniza :) peki ne zaman keseyim bahar geldiğinde mi yoksa şimdi kesip suya koyayım mı

böyle uzamış hali çok hoşuma gitti düşünsenize böyle sarmaşık gibi uzasa evin bör kçşesinde sardırsak böyle kırmızı yapraklr filan ayyyy hayal gibi
Haklısın canım güneş almak istiyor ama annemden geldiğindede böyle uzundu. Bizim evde bir karış kadar daha uzadı ama dalları zayıf işte. Boyunu çok seviyoruz nasıl kıyar da keserim bilmiyorum :)

Haklısın canım güneş almak istiyor ama annemden geldiğindede böyle uzundu. Bizim evde bir karış kadar daha uzadı ama dalları zayıf işte. Boyunu çok seviyoruz nasıl kıyar da keserim bilmiyorum :)
valla haklısın insan kıyamaz ozaman bence bitki besini ver hani satılıyor ya sıvı, hatta perşembe günü A101 e gelecek ordan al ver güçlensin bari. birde güneşe koyarsan varya mükemmel ötesi olacaktır eminim.

valla haklısın insan kıyamaz ozaman bence bitki besini ver hani satılıyor ya sıvı, hatta perşembe günü A101 e gelecek ordan al ver güçlensin bari. birde güneşe koyarsan varya mükemmel ötesi olacaktır eminim.

Dediğin gibi önce bu şekilde kurtarmaya çalışayım olmazsa en son çare keserm :) çok teşekkür ederim ikinizede, son halini paylaşırm inşallah :)

Dediğin gibi önce bu şekilde kurtarmaya çalışayım olmazsa en son çare keserm :) çok teşekkür ederim ikinizede, son halini paylaşırm inşallah :)
tamam canım inşallah bitki besini çok iyi gelir. sakın unutma paylaşmayı ben bu güzelliğin canlanmış halini görmeyi çok isterim maşallah çok sevdim :nazar:

Back
X