Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Kızlar yahu 2 tane limon kestim içlerinde 1 tane bile çekirdek çıkmadı inanamadım. Bizim yediklerimiz nedir böyle. Allahım genetiği bozulmuş meyve ve sebzeler yiyoruz...

Ben de bugün kestim ve içinden iki tane zor çıktı küçücük :KK57: Kim bilir neler giriyor midemize haberimiz yok

Merhaba bayanlar nasılsınıızz ? burada hava çok karanlık gök gürültülü ve yağışlı sanki akşam olmuş gibi bir hal var :KK35:
Limon çekirdeklerimi suya koydum limon kardeşliğinde ben de varım:KK6:
ama toprağım yok toprak almam lazım :KK42:

limon kardeşliğimize hoş geldin canım :)

Kızlar yahu 2 tane limon kestim içlerinde 1 tane bile çekirdek çıkmadı inanamadım. Bizim yediklerimiz nedir böyle. Allahım genetiği bozulmuş meyve ve sebzeler yiyoruz...
bende umudumu kaybedip bir mandalina yiyim dedim o da zaten koca bir mandalina portakal aşısı yapmışlardı galiba. Bi açtım her tanesinde çekirdek var. Dedimki bu işte bir iş var hadi bunu ekim

inanmıyorum yaa, limon o kadar hormonlu ki çekirdek bile oluşmuyor içinde.. allah sonumuzu hayretsin..
benimkinde 6 tane çıkmıştı 6 sını da ektim..

evet canım pahalı meyve vermesi için aşılamak gerekiyormuş neyse yaprakları bile bizim için yeterli önemli olan yeşillik olsun
sınavın içinde başarılar

aynen bende sırf bonzai gibi ağaç şeklini seviyorum yeşil parlak yapraklı hali çok güzel görünüyor...:)

:KK70::KK70:Benim oğlan küçükken mandili derdi.3 -5 kilo var o ağaçlarda be

. Bugün birbirimize dua edelim Günahsız ağızla edilen dua kabul olurmuş.
Ben hepimize Allah bahçeli güzel bir ev versin diyorum.

bende rabbim kimseye sağlık sıkıntısı vermesin, sevdiklerimizin acısını hasretini yaşatmasın, devletimize refah bir gelecek, tüm Müslümanlara selamet, savaş altındaki masumlara da sabır ve kurtuluş diliyorum....halimize nekadar şükretsek az.. allah hayırlı gelecekler nasip etsin hepimize...

Haklısın canım güneş almak istiyor ama annemden geldiğindede böyle uzundu. Bizim evde bir karış kadar daha uzadı ama dalları zayıf işte. Boyunu çok seviyoruz nasıl kıyar da keserim bilmiyorum :)

canım sakın kesme, çünkü senin yaprak güzelinin cinsi böyle.. uzayan cinsten.. bizim köyde bi kadında vardı, sarmaşık gibi ipe sardırıp tavana kadar çıkarmıştı...kesme sakın...

selamlar, minik saksılarım için kalonşa baktım bugün 9 tl sizce nasıl fiyat kızlar ? 3 tane alıcam daha uyguna nerde bulabilirm ki diye almadım. ama fiyat böyleyse alırım yine. sizce normal mi ?

9 lira normal canım, bende o civarda almıştım... üç tane almana gerek yok, bir tane al onun kenarlarında dal çelikleri vardır kesin.. o dalları kır ve ek toprağa hemen tutarlar canım... kısa zamanda da büyürler.. boşa para verme, hemde kendin çoğaltmanın tadı bambaşka inan :)

kızlar çiçek deryası oldu maşallah :nazar:
kalanşomu diksemmi kızlar suda öle duruyo çil vermiyo ama çiçekte açıyo durmadan:KK9:Eki Görüntüle 1453817 Eki Görüntüle 1453818

canım hiç bekletme kalanşo çok arsızdır hemen tutar.. ek toprağa, çok su verme ama susuz da bırakma...
birkaç güne kadar tutar...

aynen bende sırf bonzai gibi ağaç şeklini seviyorum yeşil parlak yapraklı hali çok güzel görünüyor...:)

bende rabbim kimseye sağlık sıkıntısı vermesin, sevdiklerimizin acısını hasretini yaşatmasın, devletimize refah bir gelecek, tüm Müslümanlara selamet, savaş altındaki masumlara da sabır ve kurtuluş diliyorum....halimize nekadar şükretsek az.. allah hayırlı gelecekler nasip etsin hepimize...

canım sakın kesme, çünkü senin yaprak güzelinin cinsi böyle.. uzayan cinsten.. bizim köyde bi kadında vardı, sarmaşık gibi ipe sardırıp tavana kadar çıkarmıştı...kesme sakın...
Canim cok sagol, evet tek kök var o da iki ye ayrılmış durumda sadece boya gidiyor, başka dalı çıkmıyor. Arkadaşlar güneş görsün dedi. Daha aydınlık bi yere aldım. Eşim yapraklarını seve seve uzadı böyle, kesersem çok üzülür eminim :)

kızlar yeni bi çiçek almaya karar verdim yağlı mustafa bilirmisiniz
oda sarkık olur çabuk büyür şimdi ondan ekmeyi düşünüyom :)
bnm benjamın suya koyduğum köklensin diye yaprakları dökmüş malasef
yrn hava iyi olursa eşimle dağlara toprak almaya gidicez bi sürü saksı aldım

:KK70::KK70:Bi bakim int e

Parlak Mustafa diye duydum ama yağlısını duymamıştım :))))

ayyyy new cim bana pahalı geldi biraz başka yerlere de baksan cnm daha ucuzunu bulursun
banada pahalı geldi açıkçası canım. 3 tane alıcam birde, kurursa diyede korkuyorum, ne yapsam bilemedim. başka i yered bakayım olmazsa

9 lira normal canım, bende o civarda almıştım... üç tane almana gerek yok, bir tane al onun kenarlarında dal çelikleri vardır kesin.. o dalları kır ve ek toprağa hemen tutarlar canım... kısa zamanda da büyürler.. boşa para verme, hemde kendin çoğaltmanın tadı bambaşka inan :)

canım hiç bekletme kalanşo çok arsızdır hemen tutar.. ek toprağa, çok su verme ama susuz da bırakma...
birkaç güne kadar tutar...

aaaaa öylemi bilmiyordum canım, ozaman öyle deneyim bi. farklı renkler olsun istiyordum gerçi birinden bulsam bana bi dal verse güzel olur :)

Tünaydın kızlar nasılsınız??
Bugün sabah apartman boşluğunda ağaç gibi çiçek gördüm değişik geldi bi ara çıkıp dal kopartıp ekeceğim belki tutar :KK8:

Kızlar limon çekirdeklerimi dikeceğim de siz nereye koydunuz dışarıya mı yoksa evin içine mi?
Birde üstünü kapattınız mı?

Back
X