• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçe Bakımı ve Çiçekler Evdeki saksı çiçeklerimizi gösterelim mi?

Nilayımmmm gelelim bana. Eve gelir gelmez hemen çiçeklerimi dikmeye koyuldum. Nilayımın tarif ettiği gibi hepsini diktim. Sadece biber tohumları kaldı. Çünkü toprağım yetmedi... enkısa zamanda 1.2 güne kafar toprak alıp hemen dikicem onlarıda.
Arapsaçını 6 ayrı saksıya diktim :)))) işyerinde 2 saksıya. Evde 4 saksıya yeterki kaybetmiyim diye napim :)
YaYaprak güzelimi de diktim o epey yorgun görünüyor ama onu çiçek yeşertme köşeme koydum kırmızı renkli saksıda Allahın izniyle tutacak başka çaresi yok :) akşama kadar güneş alan biryer orası. Soğanlarıda diktim onlarıda kapalı balkona koyucam.
20150318_204001.webp
20150318_203835.webp
20150318_203910.webp
20150318_210053.webp

Ben okulumun ilk yılı başımı açıp girenlerdenim tabi o zamanlar yeni kapanmıştım bilinçli değildi şimdi olsa başımı açacağıma okumam daha iyi. Elhamdulillah başörtü sorunu gitti :
Kızlar 101e gittik de sadece çiçek tohumu aldım :)
Fesleğen,karanfil,hüsnü yusuf ve açelya aldım :21:
Ama bu tohumlara nasıl saksılar alsam karar veremedim kızlar şu balkon saksısı var uzun ondan mı alsam hepsine (fesleğen hariç) o_O yoksa bi küçük boyutu var onu mu alsam? Arkalarında 65-70 arası tohum var diyor :KK57: filizlenince ekin falan diyor ama anlamadımo_O
ohhhh sevindim rabia tohumları almana iyi bi hbr olmuşumdur inşallah uzun saksılar olur tohumlar için uygundur
Eki Görüntüle 1460382 Eki Görüntüle 1460383 Eki Görüntüle 1460384 Eki Görüntüle 1460385 Eki Görüntüle 1460386 Eki Görüntüle 1460387 kızlar bugün yeni cicilerimi yeni saksılarıyla buluşturdum.. üç tane daha menekşe aldım, çok ucuz olunca dayanamadım aldım :KK70:
biri 2,5 liraydı... böylelikle toplamda 7 saksı menekşem oldu :KK70: ayy allahım bi çiçek açsalar..
tabi hepsinden birer çelik alıp, çelikle çoğaltma mücadeleme devam etmekteyim :KK70:
akıllanmıyorum nedense, hep hüsranla sonuçlanıyor ama yine deniyorum... bir önceki çeliklerim poşetlerin içinde resimde görürseniz... bugün kopardığım çelikleri farklı bir stil ile çoğaltacağım inşallah.. yeni öğrendim bunu.. eğer bu da olmazsa artık son...
menekşe çeliklerini ıslak pamuğa koydum... çocukken fasülye falan ekerdik okulda hatırlarsanız.. aynı sistem bu da.. çok çabuk köklenirmiş böyle çelikler.. inşallah öyledir.. denedim bakalım olmazsa en azından içimde kalmasın...
diğeri de koçtaştan indirimle aldığım sardunya...
diğeri 11 ay çiçeği, (grapcım merak ediyordun, bu çiçek işte 11 ay)
bugün kalanşomdan bir çelik daha alıp ektim hemen... çünkü kalanşom pek hayretmeyecek, bari çelikler boşa gitmesin diye ektim...
kutularada da bugün A101'den aldığım fesleğen tohumlarını ektim, sarı bardakta limon çekirdeği ekili..
son resimdeki barış çiçeği.. arkadaşımdan getirmiştim, kökü de vardı... taa kış başında ekmiştim.. hala aynı duruyor bir santim büyümedi, onu size sormak için ekledim... ne yapmam lazım, güneşe mi koyayım?
gazelcim yeni cicilerin güle güle büyüt inşallah tatlım menekşe prensesi oldun çıktın valla :KK66::KK66:
ben koca menekşemi postaladım bu akşam valideye yrn saksılara alırız artıkkk geç bile kaldık
11 ayın yeni ekim olduğu için biraz buruşuk duruyo dikleşir merak etme

Nilayımmmm gelelim bana. Eve gelir gelmez hemen çiçeklerimi dikmeye koyuldum. Nilayımın tarif ettiği gibi hepsini diktim. Sadece biber tohumları kaldı. Çünkü toprağım yetmedi... enkısa zamanda 1.2 güne kafar toprak alıp hemen dikicem onlarıda.
Arapsaçını 6 ayrı saksıya diktim :)))) işyerinde 2 saksıya. Evde 4 saksıya yeterki kaybetmiyim diye napim :)
YaYaprak güzelimi de diktim o epey yorgun görünüyor ama onu çiçek yeşertme köşeme koydum kırmızı renkli saksıda Allahın izniyle tutacak başka çaresi yok :) akşama kadar güneş alan biryer orası. Soğanlarıda diktim onlarıda kapalı balkona koyucam.
Eki Görüntüle 1460524 Eki Görüntüle 1460526 Eki Görüntüle 1460536 Eki Görüntüle 1460544
ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsın ;) en büyük olan çok iyi görünüyo o kesin tutar annemin bana ektiğini bi görsen cılız buruşuk görüntüsü kötü ama tutarmış işin doğrusu arapsaçını sevmezdim burda sevdirdiniz bana ;)
yaprak güzeli kendini tazelerse kötü olanları temizlersin soğanlarda çok iyi olmuş sevindim
nilaycım saksı ve toprak alış-verişini yarına a101e saklıyorum inşallah uzun saksıdan çok getirirler :KK53:
fesleğeni normal yuvarlak saksıya da diksem olur sanırım onu da mı fide olunca başka bir yere dikeceğim yaa :KK33:
çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inan ;)
olur tatlım niye olmasın yuvarlakta olur yoğurt kabın varsa şimdilik ona ek sonra çıktıkça aktarma yaparsın

Kızlarrr kaynatmışsınız yine. Okul konusunda kaderdaşlarım varmış vanlarım benim. Kısmet böyleymiş olsun çok şükür hepimiz mutluyuz yinede. Önemli olan sağlık ve huzur.

gazelimmm ayy negüzel yeni çiçekler almışsın yaa maşallah bayıldım hele 11 ay çiçeği çok tatlıymış.
Menekşeler konusundaki sevgin ve ısrarın ise muhteşem maşallah:) valla cam önlerin süpermiş sende hakkını veriyorsun helal olsun sana.
barış çiçeği aynı boyda bendede var güneş alan cam kenarında duruyor durumu iyi hatta güneşe doğru meyil etmiş ama yaprak uçları çürümüş ufacık neden olur acaba.
bu arada sardunyam canlandı kapalı balkona koyunca. Orası baya serin sokak gibi yani. Toparlamış kendini. Aunı şekilde sukulentimde kendine gelmiş maşallah.

teşekkür ederim grapım... senin arapsaçları da maşallah epey çokça olmuşlar :D
yakında koyacak yer bulamazsın, arapsaçı virüs gibidir, bulaştı mı sarar ürer kaplar mekanı :D
barış çiçeğimi sence güneş alan pencereye mi koysam?
şuan sadece ışık alan ama güneş almayan camda duruyor.. güneşli cama koysam yanmaz dimi? ne diyorsun koyayım mı?? A 4 kağıdı ile gölgeledim zaten iki camı da...bişey olurmu sence??

ohhhh sevindim rabia tohumları almana iyi bi hbr olmuşumdur inşallah uzun saksılar olur tohumlar için uygundur

gazelcim yeni cicilerin güle güle büyüt inşallah tatlım menekşe prensesi oldun çıktın valla :KK66::KK66:
ben koca menekşemi postaladım bu akşam valideye yrn saksılara alırız artıkkk geç bile kaldık
11 ayın yeni ekim olduğu için biraz buruşuk duruyo dikleşir merak etme

11 ayım evet birazcık solgun duruyor ama toparlar inşallah, güneş alan cama koydum, kağıt gölgesi var ama yanmaz inşallah... az önce değiştirtim güneşli cama...
menekşelerim beni biraz üzüyor, ama ben onları seviyorum yinede... gün gelir barışırlar belki benimle, umutla bekliyorum barıştıkları gün çiçek açtıkları gün olacak benim için...:KK61::KK61:

ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsın :KK66: en büyük olan çok iyi görünüyo o kesin tutar annemin bana ektiğini bi görsen cılız buruşuk görüntüsü kötü ama tutarmış işin doğrusu arapsaçını sevmezdim burda sevdirdiniz bana :KK66:
yaprak güzeli kendini tazelerse kötü olanları temizlersin soğanlarda çok iyi olmuş sevindim

çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inan :KK66:
olur tatlım niye olmasın yuvarlakta olur yoğurt kabın varsa şimdilik ona ek sonra çıktıkça aktarma yaparsın

Çok heyecanlıyım yarın için o kadar şeyi nasıl taşıyacağım bilmiyorum :KK69:
baya bir saksı alacağım valla aslında toprak da alasım var amaa :KK53::KK53:
fesleğende zaten 20 tohum varmış yoğurt kabına sığar sanırım :21:

toprağa ihtiyacın varsa hiç kaçırma derim onuda al gitsin bnm geçen çiçeklerim toprak yüzünden yarıda kaldı bnmde yok bnde istiyom toprakkkkkkkk :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:
al kutusu yrn geri var cnm alırlar

grapcım canım çiçeklerin ne güzel inşallah daha güzelleşirler :nazar: bu arada kafar toprak neyy o_O
canım o kadar toprak demek istemiştim :)
Bu arada açelya kutusunun içi boş çıktı :KK61:
ayyy açelyayı tohumdan üretmek mi inanılmaz, sonradan üzüleceğine şimdiden üzülmüşsün bitmiş, bence onu geri vereceksen eğer yerine başka bişey tohumu al canım.
ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsın :KK66: en büyük olan çok iyi görünüyo o kesin tutar annemin bana ektiğini bi görsen cılız buruşuk görüntüsü kötü ama tutarmış işin doğrusu arapsaçını sevmezdim burda sevdirdiniz bana :KK66:
çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inan :KK66:
ayy olurmu nilayım hem manevi değeri var sen gönderdiğin için, hemde gerçekten çok tatlı bir bitki çok sevdim.
sabah uyanır uyanmaz baktım, arka balkona koyduğum canlı görünüyor, diğerlerine bakamadım kızım uyanmasın diye evde gezmeye korkuyorum parkeler çıtır çıtır yapıyor yürüyünce :))) merakla akşamı bekleyeceğim. İşyerimdekilerde iyi görünüyor, inşallah hepsi birden tutar :)))
banada arapsaçını gazel sevdirdi, o eczanedeki arapsaçını öyle güzel anlatmıştıki merakımdan internetten bakim derken bende aşık oldum gitti :)
teşekkür ederim grapım... senin arapsaçları da maşallah epey çokça olmuşlar :KK70:
yakında koyacak yer bulamazsın, arapsaçı virüs gibidir, bulaştı mı sarar ürer kaplar mekanı :KK70:
barış çiçeğimi sence güneş alan pencereye mi koysam?
şuan sadece ışık alan ama güneş almayan camda duruyor.. güneşli cama koysam yanmaz dimi? ne diyorsun koyayım mı?? A 4 kağıdı ile gölgeledim zaten iki camı da...bişey olurmu sence??
evet canım evim arapsaçı bahçesine dönecek, heryeri kaplarmış botanik gibi olurmuş evin içi negüzel :))) ama bu sevgiyi senden kaptım ben, o eczacının arapsaçı bizi bu hallere getirdi :)))
barış çiçeği ileilgili internette araştırma yapacağım canım, ama annemde ve annanemde vardı, direk güneş almayan ama aydınlık yerde tutuyorlardı gayette güzel çiçek açar yaprak verirdi. sanırım direk güneşten yaprak uçları çürüdü belkide bi araştırıp sanada bigi verirrim.

yaaaa ağlıycam yaaaa yok yok yok, internetten baktım mağzalara bizim semtte 1 tane bile yok, 2015'in istanbulunda bulunduğum bölgede A101 yok yaa kafayı yiycem. durun bakalım bugün bir vesile ile dışarıya müşteriye filan gidecek olursam gözüm etrafta olacak. babamda bahçe hortumu istiyordu, normal fiyatları 30 - 40 TL arası, A101 18 liraya getiriyor inanılmaz fiyat. heleki toprak bedava fiyat, bitki besini bedavadan da bedava, tohumlar heryerde 3 liradan başlıyor, a101 1,5 liraya getirmiş. ölücem şimdi yaaaa :mad:

gazelcim barış çiçeğini sadece sabah güneşi alan biryere koyabilirmişiz. tüm gün gelen güneşi sevmezmiş, benim koyduğum yer tüm gün güneş alıyor, onun yerini değiştireyim ben en iyisi. musluk suyunu sevmezmiş, eğer musluk suyu verilecekse 2-3 gün ağzı açık şekilde bekletilip sonra verilmeliymiş kloru sevmiyormuş.

kızlar ben a101 e gidiyorum
gittide bize söylemedi demeyinnn :p
saksılarım beni bekliyooorrrrr :KK54:
ağlıycam şimdi yaaa git ne olur benim içinde şunları al ben sana liste yapayım :KK22:
2 paket 10 kiloluk toprak
1 tane sulama kabı
1'er tane her çeşiten çiçek tohumu
2 tane bitki besini
2 tane beyaz yada yeşil renkte büyük balkon saksısı
1'er tane o dantelli saksılardan alalım (yaprak güzelinden çoğaltıp hediye vermek için)
1 tane 25 metrelik sulama hortumu takımı (bu babam için)
:KK52:saygılar ve sevgiler...
ayyy almış gibi oldum bee ne güzel liste yaptım he, keşke inşallah bende bulurum bugün bi a101 ya ne olur Allahımmm ne oluuuurrr...:mad::KK33:

Back
X