- 2 Aralık 2012
- 1.278
- 679
- 248
Yolla kuzum yolla kargoda hepsi mort olur eminimHeee elebaşını buldum ilk böcükler sana.Tabi önce yakalamam lazım böcükleri.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yolla kuzum yolla kargoda hepsi mort olur eminimHeee elebaşını buldum ilk böcükler sana.Tabi önce yakalamam lazım böcükleri.
ohhhh sevindim rabia tohumları almana iyi bi hbr olmuşumdur inşallah uzun saksılar olur tohumlar için uygundurBen okulumun ilk yılı başımı açıp girenlerdenim tabi o zamanlar yeni kapanmıştım bilinçli değildi şimdi olsa başımı açacağıma okumam daha iyi. Elhamdulillah başörtü sorunu gitti :
Kızlar 101e gittik de sadece çiçek tohumu aldım :)
Fesleğen,karanfil,hüsnü yusuf ve açelya aldım
Ama bu tohumlara nasıl saksılar alsam karar veremedim kızlar şu balkon saksısı var uzun ondan mı alsam hepsine (fesleğen hariç)yoksa bi küçük boyutu var onu mu alsam? Arkalarında 65-70 arası tohum var diyor
filizlenince ekin falan diyor ama anlamadım
![]()
gazelcim yeni cicilerin güle güle büyüt inşallah tatlım menekşe prensesi oldun çıktın vallaEki Görüntüle 1460382 Eki Görüntüle 1460383 Eki Görüntüle 1460384 Eki Görüntüle 1460385 Eki Görüntüle 1460386 Eki Görüntüle 1460387 kızlar bugün yeni cicilerimi yeni saksılarıyla buluşturdum.. üç tane daha menekşe aldım, çok ucuz olunca dayanamadım aldım
biri 2,5 liraydı... böylelikle toplamda 7 saksı menekşem olduayy allahım bi çiçek açsalar..
tabi hepsinden birer çelik alıp, çelikle çoğaltma mücadeleme devam etmekteyim
akıllanmıyorum nedense, hep hüsranla sonuçlanıyor ama yine deniyorum... bir önceki çeliklerim poşetlerin içinde resimde görürseniz... bugün kopardığım çelikleri farklı bir stil ile çoğaltacağım inşallah.. yeni öğrendim bunu.. eğer bu da olmazsa artık son...
menekşe çeliklerini ıslak pamuğa koydum... çocukken fasülye falan ekerdik okulda hatırlarsanız.. aynı sistem bu da.. çok çabuk köklenirmiş böyle çelikler.. inşallah öyledir.. denedim bakalım olmazsa en azından içimde kalmasın...
diğeri de koçtaştan indirimle aldığım sardunya...
diğeri 11 ay çiçeği, (grapcım merak ediyordun, bu çiçek işte 11 ay)
bugün kalanşomdan bir çelik daha alıp ektim hemen... çünkü kalanşom pek hayretmeyecek, bari çelikler boşa gitmesin diye ektim...
kutularada da bugün A101'den aldığım fesleğen tohumlarını ektim, sarı bardakta limon çekirdeği ekili..
son resimdeki barış çiçeği.. arkadaşımdan getirmiştim, kökü de vardı... taa kış başında ekmiştim.. hala aynı duruyor bir santim büyümedi, onu size sormak için ekledim... ne yapmam lazım, güneşe mi koyayım?
ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsınNilayımmmm gelelim bana. Eve gelir gelmez hemen çiçeklerimi dikmeye koyuldum. Nilayımın tarif ettiği gibi hepsini diktim. Sadece biber tohumları kaldı. Çünkü toprağım yetmedi... enkısa zamanda 1.2 güne kafar toprak alıp hemen dikicem onlarıda.
Arapsaçını 6 ayrı saksıya diktim :)))) işyerinde 2 saksıya. Evde 4 saksıya yeterki kaybetmiyim diye napim :)
YaYaprak güzelimi de diktim o epey yorgun görünüyor ama onu çiçek yeşertme köşeme koydum kırmızı renkli saksıda Allahın izniyle tutacak başka çaresi yok :) akşama kadar güneş alan biryer orası. Soğanlarıda diktim onlarıda kapalı balkona koyucam.
Eki Görüntüle 1460524 Eki Görüntüle 1460526 Eki Görüntüle 1460536 Eki Görüntüle 1460544
çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inannilaycım saksı ve toprak alış-verişini yarına a101e saklıyorum inşallah uzun saksıdan çok getirirler
fesleğeni normal yuvarlak saksıya da diksem olur sanırım onu da mı fide olunca başka bir yere dikeceğim yaa![]()
Kızlarrr kaynatmışsınız yine. Okul konusunda kaderdaşlarım varmış vanlarım benim. Kısmet böyleymiş olsun çok şükür hepimiz mutluyuz yinede. Önemli olan sağlık ve huzur.
gazelimmm ayy negüzel yeni çiçekler almışsın yaa maşallah bayıldım hele 11 ay çiçeği çok tatlıymış.
Menekşeler konusundaki sevgin ve ısrarın ise muhteşem maşallah:) valla cam önlerin süpermiş sende hakkını veriyorsun helal olsun sana.
barış çiçeği aynı boyda bendede var güneş alan cam kenarında duruyor durumu iyi hatta güneşe doğru meyil etmiş ama yaprak uçları çürümüş ufacık neden olur acaba.
bu arada sardunyam canlandı kapalı balkona koyunca. Orası baya serin sokak gibi yani. Toparlamış kendini. Aunı şekilde sukulentimde kendine gelmiş maşallah.
ohhhh sevindim rabia tohumları almana iyi bi hbr olmuşumdur inşallah uzun saksılar olur tohumlar için uygundur
gazelcim yeni cicilerin güle güle büyüt inşallah tatlım menekşe prensesi oldun çıktın valla
ben koca menekşemi postaladım bu akşam valideye yrn saksılara alırız artıkkk geç bile kaldık
11 ayın yeni ekim olduğu için biraz buruşuk duruyo dikleşir merak etme
ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsınen büyük olan çok iyi görünüyo o kesin tutar annemin bana ektiğini bi görsen cılız buruşuk görüntüsü kötü ama tutarmış işin doğrusu arapsaçını sevmezdim burda sevdirdiniz bana
yaprak güzeli kendini tazelerse kötü olanları temizlersin soğanlarda çok iyi olmuş sevindim
çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inan
olur tatlım niye olmasın yuvarlakta olur yoğurt kabın varsa şimdilik ona ek sonra çıktıkça aktarma yaparsın
tohum açelya mı![]()
evet bende gördüm bugün, tohum açelya... ama tohumdan açelya üretimi çok zordur... o yüzden sadece fesleğen aldım ben...
toprağa ihtiyacın varsa hiç kaçırma derim onuda al gitsin bnm geçen çiçeklerim toprak yüzünden yarıda kaldı bnmde yok bnde istiyom toprakkkkkkkkÇok heyecanlıyım yarın için o kadar şeyi nasıl taşıyacağım bilmiyorum
baya bir saksı alacağım valla aslında toprak da alasım var amaa![]()
fesleğende zaten 20 tohum varmış yoğurt kabına sığar sanırım![]()
al kutusu yrn geri var cnm alırlarevet yaa![]()
canım o kadar toprak demek istemiştim :)grapcım canım çiçeklerin ne güzel inşallah daha güzelleşirlerbu arada kafar toprak neyy
![]()
ayyy açelyayı tohumdan üretmek mi inanılmaz, sonradan üzüleceğine şimdiden üzülmüşsün bitmiş, bence onu geri vereceksen eğer yerine başka bişey tohumu al canım.Bu arada açelya kutusunun içi boş çıktı![]()
ayy olurmu nilayım hem manevi değeri var sen gönderdiğin için, hemde gerçekten çok tatlı bir bitki çok sevdim.ohhh çok iyi yapmışın yasemin cim yaaaaaa kıyamam ben yaaaaaa sırf yolladım diye kendini üzme cnm tutarsa tutar tutmazsa napalım inan kıyamam sana cnmsınen büyük olan çok iyi görünüyo o kesin tutar annemin bana ektiğini bi görsen cılız buruşuk görüntüsü kötü ama tutarmış işin doğrusu arapsaçını sevmezdim burda sevdirdiniz bana
yaprak güzeli kendini tazelerse kötü olanları temizlersin soğanlarda çok iyi olmuş sevindim
çok iyi yapıyon rabia cnm erken git mutlaka fiyatlar çok iyi kapış kapış olur inan
olur tatlım niye olmasın yuvarlakta olur yoğurt kabın varsa şimdilik ona ek sonra çıktıkça aktarma yaparsın
evet canım evim arapsaçı bahçesine dönecek, heryeri kaplarmış botanik gibi olurmuş evin içi negüzel :))) ama bu sevgiyi senden kaptım ben, o eczacının arapsaçı bizi bu hallere getirdi :)))teşekkür ederim grapım... senin arapsaçları da maşallah epey çokça olmuşlar
yakında koyacak yer bulamazsın, arapsaçı virüs gibidir, bulaştı mı sarar ürer kaplar mekanı
barış çiçeğimi sence güneş alan pencereye mi koysam?
şuan sadece ışık alan ama güneş almayan camda duruyor.. güneşli cama koysam yanmaz dimi? ne diyorsun koyayım mı?? A 4 kağıdı ile gölgeledim zaten iki camı da...bişey olurmu sence??
yaaaa ağlıycam yaaaa yok yok yok, internetten baktım mağzalara bizim semtte 1 tane bile yok, 2015'in istanbulunda bulunduğum bölgede A101 yok yaa kafayı yiycem. durun bakalım bugün bir vesile ile dışarıya müşteriye filan gidecek olursam gözüm etrafta olacak. babamda bahçe hortumu istiyordu, normal fiyatları 30 - 40 TL arası, A101 18 liraya getiriyor inanılmaz fiyat. heleki toprak bedava fiyat, bitki besini bedavadan da bedava, tohumlar heryerde 3 liradan başlıyor, a101 1,5 liraya getirmiş. ölücem şimdi yaaaaÇok heyecanlıyım yarın için o kadar şeyi nasıl taşıyacağım bilmiyorum
baya bir saksı alacağım valla aslında toprak da alasım var amaa![]()
fesleğende zaten 20 tohum varmış yoğurt kabına sığar sanırım![]()
ağlıycam şimdi yaaa git ne olur benim içinde şunları al ben sana liste yapayımkızlar ben a101 e gidiyorum
gittide bize söylemedi demeyinnn
saksılarım beni bekliyooorrrrr![]()