Evden gitti ve ben aklimi kaciracagim

Adam çoklu kişilik bozukluğu yaşıyor olabilir mi?

O zamanda evi basar cocuklarimi benden ayiramazsin diye. Ben gecmicemde o bisey sordugunda mecbur cevap veriyorum. Kocaman degiller
Kaç yaşındalar konuşabiliyorlar mı, çocuklardan ayırın falan diye bir şey yok hep böyle uçlardamısın karı koca, daha bir önceki sayfada yazdınız evde baba figürü yoktu diye şimdi de çocuklara düşkün sormadan duramayan baba oldu.

Ben sizi şu açıdan anlıyorum. Böyle insanların eline düşmeyen bunu anlayamaz. İnsanın aklıyla oynayan, git gelleriyle kafa karıştıran, sürekli suçlu hissettiren , insanın tüm dengesini bozan insanlar var. Bu insanla birlikte olunca zamanla insan mantıklı bakmayı unutuyor, aynı durumdaki bir arkadaşımıza vereceğimiz tavsiyeyi kendi hayatımıza uygulayamayabiliyoruz.

Ben size şu açıdan katılmıyorum : 17 yıl olmuş! Çocuklarınız var! İlk başta belki kurbandınız ama belli bir noktadan sonra kendinizi kurtarıp çocuklarınızla bir yol haritası çizmeniz lazımdı. Çift terapisi yerine kendiniz bireysel terapi alıp bu adamdan nasıl kurtulurumu hedeflemeniz gerekirdi.

Belki inkar edeceksiniz ama siz o adamı geri istiyorsunuz ve geldiği an kabul edeceksiniz. Siz bence "bu toksiklikten kendimi ve çocuklarımı nasıl kurtarırım"ı artık araştırmaya başlayın.

Karı koca çocuklarınıza eziyetsiniz gerçekten.
Çocuklarınız sadece küçük insanlar. Aptal değiller. Hiç mi sesinizi duymuyorlar? Aranızdaki gerginliği görmediklerini, hissetmediklerini mi sanıyorsunuz? Adama laf yetiştireceğim diye günlerdir ilgilenmemişsiniz bile.
Üç gün sonra dönse barışırsınız büyük ihtimalle.
Sizin çift terapisine değil bireysel desteğe ihtiyacınız var. Çocuklarınıza çok büyük kötülük yapıyorsunuz bu şekilde.

Cok tesekkür ederim yorumunuz icin. Beni kötü ilan edeceginze böyle yorumlara ihtiyacim vardi.
Bende düsündüm bunu ama asla psikologa gitmeyi kabul etmez. Zaten artik benim sorumlulugum degil.
İnşallah kolayca kurtulursunuz ondan ne diyim. Valla içim ürperdi okurken.

6 ve 9 yasindalar. Evet genellikte böyle durumlarda baba olmaya karar veriyor. Cocuklarla ilgili sordugu bisey olursa ve ben cevap vermezsem beni cocuklarimdan ayiramazsin diye kavga cikariyor halbuki öyle bi durum yok. Asla kötü konusmam onun hakkinda cocuklara karsi.

Son düzenleme:
Esin
Esiniz normal değilde sizde adamla barışıp birliktelik yasayacakken olmadik seyler söylemeniz Allahim canımı al diyip dram kasmaniz tuaf

Aynen aklimla oynadi resmen. 17 yildir böyle degildi ama 3 seneye yakin böyle. Ondan önce gayet normal bi evliligimiz vardi, yani tabi inislerimiz cikislarimizda olurdu ama bu denli hasta bi evliligimiz yoktu. Kendim icin terapi randevusu aldim zaten ama daha 2 ay var.

Kocanizin tek derdi organının keyfi. Karşısında bağırıp cigiran bir kadın olsa da önemli değil çünkü sizi insan yerine koyan yok. Bunu bilerek karar verin.

Benim babam karışmamış bana, kızım nereye isterse gider, ne yapacağını bilir, ne isterse giyer demiş, kocam kim oluyor? Lafını dinliycekmişim, çalışamazsın, kır dizini otur evde diyecek ve ben de olur kocam diycem. Öyle bir erkek yok benim defterimde kitabımda. Almanya'da hem de evde çoluk çocuk varken ev basmak nasıl oluyor? Adama hayatı sorgulatırlar orada. Kanundan hukuktan da mı haberiniz yok? Hiç bir şey bilmiyorsanız Gemeinde ye gidin, anlatın derdinizi onlar sizi gereken kuruma yönlendirir.

Baba desen çocuklar umurunda değil eve bile gelmiyor, anne desen bu adamın yolunu gözlüyor Allah canımı alsın diye haykırıyor. Beddua değil bu; çocukların huzurlu sakin güvenli ortamda yaşamaya hakları var. Siz ebeveyn olarak bunu veremiyorsanız bırakın başkaları baksın. Kaç tane konu açmışsınız evliliğinizle ilgili. Çocuklarınız hiç bir şey bilmiyor sanıp kendinizi kandırmayın. Başka çocukların babaları da çalışıyor ama akşam eve geliyorlar. Hafta sonları tatil bayram, herkesin babası evde ailesiyle. Bunu fark etmiyor mu çocuklarınız? Gelişimleri için sadece karınlarını doyurmak yetmez. Babaları okulda yok, kursta yok hafta sonları yok, özel gün kutlamalarında yok, çocukların arkadaş çevresinin aileleriyle yapılan aktivitelerde yok. Boşanılır, herkesin ayrı evi olur ve çocuklar da bu duruma alışarak büyür. Siz ne yapıyorsunuz, baba varken babasızlığı yaşatıyorsunuz.

Siz eve kapandığınız, adam ne dese yaptığınız için bu durumdasınız. Size saygı duymuyor çünkü. Şimdiki aklınız olsa çalışır ayaklarınızın üstünde dururdunuz değil mi? Adamın ne kazandığını bile bilmiyorsunuz. Size verilen harçlığı biliyorsunuz o kadar. Sizi suçladığım tek yer zamanı geldiğinde kestirip atmamanız. Kanun yasa sizden yana, hem size hem çocuklarınıza kol kanat geren destek çıkan bir ülkedesiniz.

Gerçekten anne-baba olmanın da bir ehliyeti olmalı. Her üreyen anne baba olmasın.
İkinizde de ciddi sıkıntılar var soru sahibi. Gerçekten çocuklara yazık. Her türlü evdeki kaostan etkileniyorlardır. Boşanmazsınız büyük ihtimal ama bari çocukları uzak tutun kavganızdan başarabilirseniz tabii.

Her şeyi kendiniz yapıyorsanız bi erkeğe kocaya ihtiyacınız var mı? Almanya'da yaşıyormuşsunuz sanırım, kocanız geldiğinde polisi arayıp boşanma aşamasında olduğumuz kocam kapıda beni tehdit ediyor diyin bakalım, nereye basacağını şaşırır.. Kocanızı bırakında siz kendiniz ne istiyorsunuz onu düşünün, ergen kızlar gibi davranmayı mı yoksa yaşını başını almış olgun bi kadın gibi mi?

Yine ariyor… acmadim ama ben nasil kurtulacam cocuklara zarar vermeden nasil yapicam bunu?
Siz öyle yapabiliyorsaniz ne güzel ben yapamadim. Herhangi bi konuda karsi geldigimde günlerce benimle konusmaz yüzüme bakmazdi, yokmusum gibi, bu calismak olsun, giyim tarzim olsun, konsere gitmek istemem olsun. Zor bir evliligin icinde daha fazla sorun cikmasin diye bende susup oturdum evet. Cocuklarimin babasinin normal olmadigini bende biliyorum, vakit gecirmedigini bende biliyorum ama öyle bi konusuyosunuz ki sanki ben kötü baba olmusum gibi. Babalari normal degil diye de cocuklarimi baskasini vermem ben gayet iyi annelik yapiyorum beni tanimadan böyle yargilamaniz hic dogru degil. Babalari yoklugunu ben yasatmiyorum onunda faturasini bana kesemezsiniz. Bende kendimce dogru yapmaya calistim her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…