• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eve dadanan çocuk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben getirmedim eve.Çocuk evi öğrenmiş kendisi geliyor.Annen burda olduğunu biliyor mu dedim kadın kendisi diyormuş onlara git diye sadece bizim eve değil başka evlere de gidiyormuş.Benim yaptığım mı suç annesinin tamıdağı evlere göndermesi mi

Sizin eve almanız büyük hata evet.

Sizi takip mi etmiş, nasıl öğrenmiş .

Ben getirmedim eve.Çocuk evi öğrenmiş kendisi geliyor.Annen burda olduğunu biliyor mu dedim kadın kendisi diyormuş onlara git diye sadece bizim eve değil başka evlere de gidiyormuş.Benim yaptığım mı suç annesinin tamıdağı evlere göndermesi mi

Bakın hadi bizim dediğimiz şeylerin hiç birini düşünmediniz bu çocuk orda burda gezerken hastalık taşımadığını nasıl düşünmediniz en çok gündem olan şey yani. Bı arkadas da söylemiş çocuk annem yemek yapmiyo falan diyomus yazık neler yaşıyor kim bilir çocuğa asla suç bulmuyorum ona eve alıp yemek vererek değil hayatını araştırıp gerekli yerlere başvurarak işinizi sağlama alarak yardım edin böyle olmaz nerden tutulsa elinizde kalır.

Bu ne ya sokak köpeği gibi.
Yazık bu çocuğa, etraf sapik kaynıyor. Bugün sizin eve gelmiş,yarın bir gün biri 'gel sana şeker yapayım,bilgisayar oyunu oynarsin' der kaçırır da çocuğu. Böyle iş mi olur??
Bizim apartmandan da bana bir çocuk dadanmisti. Çok sevimli de bir çocuk,ilk geldiğinde oyun falan oynadık, boyama yaptık. Çok severim çocuklarla takılmayı. Ama kırk yılda bir.
O günden sonra işten geldiğim gibi beni görüp evime geldi . İlgilenmiyorum, hala yanıma gelip konusuyor. 'ablacim ben banyo yapacağım,müsait değilim' diye duşa giriyorum. Banyo kapısının önünde taşa oturuyor beni bekliyor.
Misafirim varken odamın kapısını kitliyorum 'delikten izliyorum ablacim' diyor,gitmiyor.
Ailesi de yani çocuk bizde yatsa almaya gelmeyecek insanlar
En son birkaç kere gelmek istediğinde kapıdan 'musait değilim, misafirlik her gün olmaz' diye gonderdikten sonra ayağı kesildi .

Bir de son dadandiginda pandemi zamanıydı,eve gelen kargoyu yikardik ,poşetleri balkonda tutardık,babam aylarca ise gitmedi..biz böyle dikkat ederken çocuk tüm gün sokakta-allah bilir kimlerin evine girip girip çıkıp akşam bana gelirdi. Buna da ayrı uyuz olurdum

İnanılmaz sevimli bir çocuk ama yine dadanir diye yolda gördüğümde bile güler yüz gösteremez oldum korkudan.

Neler okuyoruz haberler de gazetelerde Allah korusun niyeti kötü biri olsanız o çocuk ne hale gelirdi kimsenin de ruhu duymazdı annesi ne kadar rahatmış
Ailesinin araştırılıp yetkili mercilere bildirilmesi gerekiyor. Tüm gün çocuk nasıl nerede diye sorumluluk sahibi olmayan bir ailenin gözetim altında olması gerekir.

Annesinin suçu ayrı hanımefendi siz kendinizden sorumlusunuz.

O çocuğun başına sizin evinizde birşey gelse ne olur, kime neyi nasıl anlatırsınız hiç düşündünüz mü?

Bir değil iki değil defalarca evinize gelmiş çocuk, ben getirmedim diyorsunuz, nasil öğrenmis evinizi, sizin 6 yaşında mi çocuğunuz da mı parkta tek basina oynuyor? Hadi geldi kapıya diyelim almayacaksınız içeri bu kadar basit.
Kendi evladınıza da tek başına başkalarının evine gitmeyi normalleştiriyorsunuz farkında değilsiniz.

Son düzenleme:
Çocuğun lafına inanılır mı hiç? Aklınıza gelmedi mi yalan söylüyor olabileceği? Yahu böyle bir durumda başınıza gelebilecek en basit şey olmuş çocuğun eve dadanması. Siz hala tehlikenin farkında değilsiniz.

Çocukla beraber evlerine gidip annesiyle konusun buraya yazdıklarınızı anlatın pandemi döneminde insanların evlerine girip çıkmamasını öğretsin annesi.
Çocuğunu saatlerce aramayan annenin onu pek umursayacagini sanmam 🤷🏼‍♀️

Sizi bilmiyorum ama normal zamanda olsa ben annesine açık açık rahatsız oluyorum diyemezdim ama bu dönemde covid i sebep gösterebilirsiniz

Merhabalar,oğlumun arada sırada parkta oynadığı bir çocuk var.Bu çocuk bir kaç defa oğlumla bize geldiler bu arada oğlum 6yaşında diğer çocuk 7 8 yaşkarında.neyse bize geldiklerinde oynarlar yemeklerini filan yediririm ama bu çocuk geldim mi gitmek bilmiyor hava kararan kadar oturur,evde kafasına göre takılır sesimi çıkarmam.
Annen merak eder seni hadi artık git diyorum gitmiyor resmen zorla gönderiyorum bu arada annesini de tanımıyorum.
Daha sonraki günler hergün günde 2 3 defa gelmeye başladı. Çocuk akşama kadar bizde annesi çıkıp da çocuğum nerde demiyor nezaman gelse açım diyo annen sana yemek yapmıyor mu diyorum yoo 2 gün önce yapmıştı ama bugün yapar mı bilmiyorum diyo.Dün 3 defa kapıya geldi her zaman müsait olmuyorum özellikle açmadım kapıyı.Eşimde home offis çalışıyor açıkcası rahatsız oluyor gürültüden.

Neyse bu sabah yatak odamda yatağımın yanında buldum çocuğu.uyuyordum sabah 10.kapıya vurmuş oğlumda açıyo hemen kapı kilitli ama açmış.Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim kahvaltı hazırladım yedik beraber,biraz oynadılar oğlumla,sonra evine gönderdim.
Öğlen tekrar kapı çalıyo ve çocuk tekrar bizim evde. karnım acıktı dedi tekrar yemek hazırladım yedi.
Asıl çıldırdığım nokta bu çocuk oğluma diyor ki hadi banyoya gidelim dişlerimizi fırçalayalım bende mutfaktaydım hemen koştum bir baktım benim diş fırçamı almış dişini fırçalamaya çalışıyo oğlum da hayır o annemin diş fırçası onu ağzına süremezsin diye bağrıyo.neyse biraz kızdım sakın başkasının fırçasını bi daha ağzına sürme dedim hadi annen merak eder sen evine git dedim
Biraz uzun oldu kusura bakmayın.Ben bu çocuğun ayağını nasıl kesebilirim gerçektende evden çıkmaz oldu kapıyı açmasam yumrukkarıyla vuruyo açana kadar ayrılmıyo.Annesiyle konuşmayı düşünüyorum artık.

Çok şaşırarak okudum. Yani anne sizi hiç tanımıyor ve bu kadar arsızca sizde kalıp hatta sizden çıkmamasına bişey demiyor😕 çocuğa üzüldüm yani anneden görmesi gereken ilgiyi sizden görmüş. Ama yatak odanıza girmesi, diş fırçanızı kullanması değişik. Oğlunuzdan uzaklaştırın. Yani size şöyle yapın diyemem ama sonrası daha da zor olucak.

"Bi de gülerek ben geldiiim diyo.hoşgeldin dedim" şu kısım çok tatlı affedin

Çocuğu yanınızda alın ve evine birlikte gidin nedir ne değildir öğrenin hemen ön yargılı olmayın bana çok tuhaf geldi açıkçası anne baba nerede bu çocuğu koca gün niye arayan soran yok sizin üzerinize de küçük bir görev düşüyor herkes yorum yapıyor yabancı bir çocuğu eve sokuyorsunuz diye ama bence araştırılması gereken bir çocuk şayet siz iyi bir aile olmasanız o çocuğun başına kimbilir neler gelebilirdi yaşı kullanılmaya oldukça müsait o çocuğun başına en ufak kaza gelse o anneye babaya devlet çocuğuna bakmadığı için dava açıyor hatta gidin bir bakın sosyal kurumlara haber verilecek bir ailede yaşıyor bile olabilir lütfen bunu yapın çocuğu gerçekten merak ediyorum ben nasıl bir ailede diye
Çocuk sosyal kurumlara teslim edilmeliydi çoktan. Ailesinin ne olduğu belli.

Korku hikayesi gibi okurken gerildim gözümü bir aciyorm yabancı bir çocuk 😁 cidden hayal edince ürkütücü bu arada bir daha asla eve almayın hırsız çetelerinin daha küçük yaşta çocuk egittigini duyuyoruz evin içerisini öğrenmek için falan aklıma direk bu geldi

Yani çocuğumun arkadaşlarını tanırım annesi babası kimdir necidir bilirim bilmediğim çocukla her gün bu şekil oynamasına müsaade etmem hele böyle sabah akşam eve alıp yedirip içiremem belki bi şey dokunur çocuğa benden bilinir diye çekinirim annesini de tanımıyorsam hele ki

Çocuk için çok üzüldüm. Nasıl ilgisiz bir ailede büyüyorsa acıkınca annesine değil tanımadığı insana gidiyor. Anne de saatlerce ortada olmayan çocuğunu merak edip aramıyor. Durumu yetkili mercilere bildirmekte fayda var çocuk bu şekilde istismara çok açık. Ailenin kendine gelmesi şart.

Çocuğun annesiyle konuşmanızı öneririm,çocuğuna sahip çıksın..
Etraf bu kadar sapık kaybarken çocuğunun nereye gittiğinden haberi yok..
Evinize almamanızı öneririm,Allah korusun çocuk sizin evde düşse başını vursa bir yere ,nasıl açıklama yaparsınız???
Çok tehlike ,almayın çocukları evinize,sizde göndermeyin çocuklarınızı..

Konuyu okurken irkildim. Bu ne ya garez filmi gibi 😀 siz cok gec kalmissiniz ayagini kesmekte zaten basta ailesini bilmedginiz çocuğu evinize almaniz hata
Benimde eski evim alt kat bahçeli büyük bi balkon var komşu kızı gelmişti kızım içeri almadı oynamak istemiyorum diye,
Bende tv izliyorum tövbe yarabbim bi döndüm içeri gelmiş balkondan sesini çıkarmıyor yeminle öyle durmuş, akşam üstü ev zaten alt kat ve kasvetli arkadan güneş vuruyor yüzü karanlıkda kalmış bi sıçradım yerimden ödüm koptu tepkime bi gülüyor Allahım hala gözümde o sahne korku filimi gibi var öyle enteresan çocuklar.
Bide oradan taşındım yeminle bi baktım yeni evin bahçesinde dedim ne arıyon burada meğer teyzesi üst kattaymış

Çocuk sosyal kurumlara teslim edilmeliydi çoktan. Ailesinin ne olduğu belli.
Konu sahibinin anlayamadığı bir tuhaf hal olmuş şaşkınlıktan sanırım ne olduğunu kendi de anlayamamış yargılıyor neden eve aldın falan diye ama tamamen iyi niyetli düşüncesinden kaynaklı ve olayın şaşkınlığı

Benimde eski evim alt kat bahçeli büyük bi balkon var komşu kızı gelmişti kızım içeri almadı oynamak istemiyorum diye,
Bende tv izliyorum tövbe yarabbim bi döndüm içeri gelmiş balkondan sesini çıkarmıyor yeminle öyle durmuş, akşam üstü ev zaten alt kat ve kasvetli arkadan güneş vuruyor yüzü karanlıkda kalmış bi sıçradım yerimden ödüm koptu tepkime bi gülüyor Allahım hala gözümde o sahne korku filimi gibi var öyle enteresan çocuklar.
Bide oradan taşındım yeminle bi baktım yeni evin bahçesinde dedim ne arıyon burada meğer teyzesi üst kattaymış
Gülecektim gülmüyorum ama ne bu böyle resmen kurtulamamissiniz cocuktan 😀 yetistirmekle alakali olan bir durum diye düşünüyorum bu kadari cok fazla. Iceri almamakla iyi etmissiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X