Bu ne ya sokak köpeği gibi.
Yazık bu çocuğa, etraf sapik kaynıyor. Bugün sizin eve gelmiş,yarın bir gün biri 'gel sana şeker yapayım,bilgisayar oyunu oynarsin' der kaçırır da çocuğu. Böyle iş mi olur??
Bizim apartmandan da bana bir çocuk dadanmisti. Çok sevimli de bir çocuk,ilk geldiğinde oyun falan oynadık, boyama yaptık. Çok severim çocuklarla takılmayı. Ama kırk yılda bir.
O günden sonra işten geldiğim gibi beni görüp evime geldi . İlgilenmiyorum, hala yanıma gelip konusuyor. 'ablacim ben banyo yapacağım,müsait değilim' diye duşa giriyorum. Banyo kapısının önünde taşa oturuyor beni bekliyor.
Misafirim varken odamın kapısını kitliyorum 'delikten izliyorum ablacim' diyor,gitmiyor.
Ailesi de yani çocuk bizde yatsa almaya gelmeyecek insanlar
En son birkaç kere gelmek istediğinde kapıdan 'musait değilim, misafirlik her gün olmaz' diye gonderdikten sonra ayağı kesildi .
Bir de son dadandiginda pandemi zamanıydı,eve gelen kargoyu yikardik ,poşetleri balkonda tutardık,babam aylarca ise gitmedi..biz böyle dikkat ederken çocuk tüm gün sokakta-allah bilir kimlerin evine girip girip çıkıp akşam bana gelirdi. Buna da ayrı uyuz olurdum
İnanılmaz sevimli bir çocuk ama yine dadanir diye yolda gördüğümde bile güler yüz gösteremez oldum korkudan.