eve gelmek istemiyormuşmuş

sadece hafta sonu yardımı oluyor yine de sağolsun
ama bu hafta sonu ne keyfim vardı ne halim
yapmadım
bütün hafta boyunca söyleniyor
gerçekten yetişemiyorum çıldırıcam
bana ilk evlilik yıllarımı hatırlattınız
sağolsun demişsiniz o eve sizin de paranız giriyorsa yapacak!!
akşam kahvesini de kendi yapabilir
çocuk var mı bilmem ilerde olunca çoook çoook daha zor

hafta içi bşey için yardım istedğm zaman dediği şey benim yatmam uzanmam batıyor sana

Ne kadarlık evlisiniz? Erkekler evliliklerinin başında bocalayabiliyor aslında. Evde annenin düzenine alışkın yediği önünde yemediği arkasında hizmet eden bir insan var neticede. Evlendiklerinde eşlerinde aynı performansı bulamayınca başlıyor şikayetler. Erkek annelerine o kadar büyük görev düşüyor ki aslında

Az yesin de Uşak tutsun. Senin dediğin işleri evet bende yapıyorum ama çalışmıyorum eşim çalışıp para kazanıyor ben evin düzenini sağlıyorum. Ona rağmen yardımcı kadın alıyorum. Madem maaşın var tut kadın gelsin temizlesin

Hasbam
Sizden bir süper kahramanlık istiyor ama öyle bir şey yok maalesef.
Ya yardim edecek ya yardim edecek, başka alternatifi yok

yapmadım
Neden "sağ olsun" anlamadım? Sizin olduğu kadar eşinizin de görevi ev işlerini yapmak. Belli ki "ayh oğluşum masadan tabak bile kaldıramaz beceremez o" diye büyütülen bir aileden geliyor eşiniz. O yüzden onu eğitmek zorundasınız. Ev işlerini TAMAMEN eşit bir şekilde bölüşeceğinizi ÖĞRETİN. Siz hizmetçi değilsiniz, kendinize bunu reva görmeyin lütfen.

Kendinizi parçalamayın. Sürekli dik durun. Benim eşim yardımcıdır genel olarak ama başta kaynana gibiydi mübarek. Şurası tozlu, şurası şöyle, burası dağınık. O her dediğinde "madem öyle al sen yap", "ben rahatsız olmuyorum, rahatsız olan sensin sen yap" filan diyordum. Biz akşamları çayı bile sırayla dolduruyoruz. O benden önce eve geliyor, ben genelde yemeği akşamdan yaparım ya da kahvaltı yaparız. Eve gider gitmez, "masayı neden kurmadınn? Bu şekilde çok geçe kalıyoruz, ben de dinlenemiyrum " diye diye artık görevleri paylaştık. Eskiden çamaşır yıkasam toplayana kadar 10 gün kalırdı, şimdi artık topluyo. Yılmadan, bıkmadan söyleyeceksin. İkinizin görevi olduğunu ona aşılayacaksın. İlk evlendiğimde yoruluyorum dediğimde "çalışma o zaman, işten çık, eve bak" diyen bir adamı bu kıvama getirdim ben. Kararlı olmak da bunun çözümü...

yemegı yapıp bulasıgı topladıktan sonra bırde ustune meyve kahve bekleyen erkek kusura bakmayın ama sızı hızmetcı gıbı goruyordur. Annelerı bunları boyle yetıstırıp salıyor topluma.
Esınle guzelce konusman lazım, yemegı yaparım gerısını yapamıyorum demelısın, ev pısse haftalık temızlıkcı tutalım dıyın yok olmuyorsa ısı bırakın, ıse yakın yere tasının hayatınızı kolaylaştırmaya calısın yanı.
Konusmadn belkıde ıyıce kafasına sokmadan anlayamayabılır boylelerı.

Haftada birgün yardımcı al,her pazartes mesela. Sen pazar çamaşırını yıka as. Pazartesi günü dip bucak temizler,ütünü yapar kadın. Sana sadece yemek yapmak kalır. Pratik şeyler yap haftaiçi mantı mesela.. koy haşlansın sen o arada üstünü falan değiştir.. yaptığın yemeği 2 gün yiyecek şekilde ayarla hergün uğraşmazsın böylelikle gibi gibi.. tabi eşinde padişah gibi oturmasın,bi işin ucundan tutsun.

ben evden sabah çıkıp akşam girecem üstüne herşeyi yapicam birde üstüne temizlik yapicam ben bu eve hizmetçi olmaya mi geldim tut birini yaptir derim senin yerinde olsam para kazanıyorsun bu senin için lüks olamaz kimse kusura bakmasin kocam olsa bile

ona göre erkek olması
sevgili kayınvalidem böyle yetiştirmiş çünkü

Sen o kadar iş yaparken kocan napıyor?
Hizmetçi olarak mı aldı seni?
Haftada 1 yetmezse 2 kere temzlikçi çağır hatta ütü falan da yapacak şekilde anlaşabilirsin.
Tabi ki de yetişemezsin. Dinlenecek 2 dakikan bile yok.

yapmadım

Sağolsun derken ?
Şartlar eşit ikinizde çalışıyorsunuz temizlik vs bu işleri bölüşmeniz gerekiyor.
Akşamları ben yemeği hazırlayıp masa kuruyorum daha sonra masa toplanırken eşim bulaşıkları makinaya koyuyor.
Haftasonuda sabahları ben süpürge yaparken eşim toz alır ben yerleri silerken çamaşırları makinadan alıp çamaşırlığa asar.
Doğru olanı bu.

henüz 2 buçuk aylık

anası öyle yetiştirmiş
ben gerçekten dayanamıyorum babamın evinde olduğum günleri çok özledim dönmek istiyorum şuan ağlayarak yazıyorum bunları bir kere bile masa topladığını görmedim ki.
koltuğa oturduğum an kalk şu evi topla biraz diye söylenmeye başlıyor canıma tak etti artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…