eve gelmek istemiyormuşmuş

böyle bir eşim olsa dünyanın en mutlu kadını olabilirdim

dışarıdan yemek al. Yemeğe harcayacağın vakti evin temizliğine ayırmış olursun. Senle aynı dertten ben de muzdaribim. Eşim bir şey demiyor ama işten eve gel yemek yap bulaşığı topla derken kendime zaman kalmıyor. Hiç oturmadan temizlikle uğraştığım oluyor.
Yani ya evine bir temizlikçi tut, ya da dediğim gibi arada dışarıdan al. Bu durumda paradan gidiyor ama napalım. Her şey 4 4 lük olmuyor işte.

Bende senin gibi çalışıyorum benimde bütün evin yükü üstümde ve kahretsin benim kocamda yakında yayılıp yatma rekorunu kıracak artı bende iki tanede çocuk var :) işlerini düzene koy hergün çamaşır ütü olmaz çamaşırını ütünü evinin temizliğini haftasonu yap haftaiçi akşamları da ertesi gün için yemek ayarla sadece pişmesi kalsın yemekten sonra da çayını eline al uzan kanepeye . Eve gelmek istemiyom diye vik viklerse de kapıyı gösterip ananın evi orda gidebilirsin de tabi bunu gülerek söyle. Benimki mızıklayınca ben gülerek beni beğenmiyorsan annenin evin anahtarı askıda derim sinir olur sırf böyle dediğin için çıkmıyom işte evden gitmiycem bi yere der :)) Bunlar normal şeyler tatlım takılma bu kadar çalışan kadınsın olduğu kadar durumun müsaitse 15 günde bir kadın alabilirsin

o ne öyle neden hiç sesinizi çıkarmıyorsunuz anlamıyorum yazık değil mi size

bende yeni evliyim eşimin iş yeri yakın benimse çok uzak günün büyük bölümünü yolda geçiriyorum haliyle mahvoluyorum. eve gel yemek hazırla ye derken saat 8 oluyor dediğiniz gibi.

fakat ben yemeği hazırlıyorsam sofrayı eşim kuruyor ben bulaşıkları hallederken o masayı topluyor o sırada çay içilecekse çayı demliyor . genel temizliği de eşimle birlikte hafta sonu yapıyoruz. ben toz alıyorum o süpürüyor ben çamaşırları asıyorsam o katlıyor gibi . iş paylaşımı yaptık evde sizde böyle yapın.

tv karşısına geçip oturması mümkün değil çok sinirlenirim hele ki çay meyve isteyecek. bizim canımız yok mu ?

bu kadar ödün vermeyin hayat müşterek size yardımcı olmak zorunda

o kadar borcumuz var ki çoğu zaman cebimizde 20 lira oluyor sadece.

Bende ilk evlendiğim zamanlar çok zorlandım. Evlenmeden önce hem başka şehirde yaşıyordum hemde ev iş vs yapmazdım hiç. Temizlikten hala da nefret ederim. Ama yemek yapmayı seviyorum güzelde yaparım. 1 sene sonrasında daha bir düzenli olmaya başladık. İlk senemizde kış dönemine de denk geldiğimiz için evde temizlikmi yapayım akşam kocamla keyifmi yapayım diye ikilemde kalıyorduk ama keyif yapıyorduk genelde çay bardakları sehpanın üstünde kalırdı Mutfağım küçücüktü çok çabuk karışırdı toplayamazdım. Evimizi değiştkten sonra daha derli toplu oldu. Mutfak karışık kalmıyor. Topluyoruz eski evimizde eşim pek yardımcı olmuyordu oda zamanla alıştı biraz biraz yardımcı oluyor. En büyük rahatlık ebeveyn banyosunun olması . Normal banyo hep temiz düzenli kalıyor Sizde de zamanla oturur. Ama eş bu noktada önemli anlayışlı olması lazım

sesimi çıkarmam hiçbirşeyi değiştirmiyor
bu söylediklerini asla yapmaz
çünkü anası onu gerçek bir erkek olarak yetiştirmiş

anlayış ne gezer
resmen oturmak yasak..

hafta içi bşey için yardım istedğm zaman dediği şey benim yatmam uzanmam batıyor sana

Kararlı ol al karşına bıkmadan konuş. Tek tek anlat. Yok öyle kolay hayat. Öyle şey mi olur. Tabii ki yardım edecek ya da hiç bişey beklemeyecek istemeyecek. Daha çok yenisiniz ikiniz de alışacaksınız. Ben şuan evdeyim bebeğim var eşim yine de yardımcı olur. O evde ikiniz de yaşıyorsunuz otel değil orası kendi evi yapacak mecbur. Hiç sevmiyorum erkekleri niye böyle yetiştirirler anlamıyorum kadınları. Oğlumu öyle yetiştirmiycem inşallah.

sadece hafta sonu yardımı oluyor yine de sağolsun
ama bu hafta sonu ne keyfim vardı ne halim
yapmadım
bütün hafta boyunca söyleniyor
gerçekten yetişemiyorum çıldırıcam

Eh iyi madem. Bu iş de tatlıya bağlandı..

Sen yapmayınca o iş yapılmamış ama haftasonu bak. Neyine yardım ediyor anlamadım? Sen dinlen ben süpürürüm diyor mu mesela?

böyle bir eşim olsa dünyanın en mutlu kadını olabilirdim

Böyle söylediğinizde veya düşündüğünüzde bişey değişmiyor ama bunun için bişeyler yapmanız gerekli farkında değilse bu durumun farkına varmasını sağlayın.
Söylenerek, şikayet ederek değil güzelce bunun doğru olduğunu anlatın.
Evde öyle yetişmişte annesi çalışıyomuymuş ev hanımı mıymış ?

anlayış ne gezer
resmen oturmak yasak..
iş bölümü yaptırmaya çalışın. Benim eşim ev işleri konusunda hiç yatkın değildi. Kardeşine diğer odadan seslenip su getirtirdi. Gerçi hala daha benim yanımda bile kızcağıza şunu getir bunu getir der kızarım bende ama alıştırmışlar bikere:d Biz şöyle yapıyorz mesela çöpleri eşim atar çamaşırları eşim asıp topluyor birde yemekten sonra masayı topluyor. Evimiz daha da düzenli olurduda ben haftasonlarıda dershaneye gidiyorum haliyle hem çok yorgun oluyorum hemde dtaylı temizliklere zmanım kalmıyor

Bu şeylerin oturması için zaman lazım. Ama kendinizi sürekli tekrar tekrar anlatmanız gerekiyor.

Ev hanimligi en zor meslek. Yok ev hanimlari soyle yoruluyor, evde soyle calisiyor diyorlar ya. Sanki calisan kadinlar ev işi yapmiyor gibi...
Ben calismiyorum ama calisan ve yardimci filan almadan idare etmeye calisan kadinlarin ustunde cok buyuk yük var. Ben evde oldugum halde herseyi 4 4 luk yapmiyorum. Calissam hicbirsey yapamam muhtemelen. Boşuna kendinizi yipratiyorsunuz. Esiniz yardim etmiyorsa haftalik yardimci alin.

o kadar borcumuz var ki çoğu zaman cebimizde 20 lira oluyor sadece.
Tamam canım bende hiç kadın tutmadım 9 senedir hep anca yetiştirdik çünkü . Kocanı seviyorsan eğer ;
1. Beklentilerini azalt beklentiler insanı yaralar çünkü.
2. Cumartesi benim temizlik günüm toplar süpürür siler toz alırım ben bunları yaparken çamaşırlar kurur askıdan alıp hemen ütüler kaldırırım.
3. Pazar günü dışarı çıkmıycaksak yemeklik hazırlama günü : haftaiçi için köfte bilmem ne hazırlıyom atıyom buzluğa mesela mesela ....
Sonra bütün hafta rahatsın beybisi. Alışırsın merak etme

Şuan evliliğinin yönünü çiziyorsun
Tamam diyelim şimdi sen eşini dinledin evi temizledin istediği gibi oldu herşey yarın öbür gün çocuk olunca ne olacak o zaman çok daha yorgun olacaksın ve akşamki temizlik saatlerini çocuğuna harcayacaksın doğal olarak o işler yığılacak.
Ayrıca evin toz olması ile pis olması arasında dağlar kadar fark var.
Nasıl alıştırırsan öyle gidiyor bu kadar rahatsızsa yardımcı tutsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…