hafta içi bşey için yardım istedğm zaman dediği şey benim yatmam uzanmam batıyor sana
anası öyle yetiştirmiş
ben gerçekten dayanamıyorum babamın evinde olduğum günleri çok özledim dönmek istiyorum şuan ağlayarak yazıyorum bunları bir kere bile masa topladığını görmedim ki.
koltuğa oturduğum an kalk şu evi topla biraz diye söylenmeye başlıyor canıma tak etti artık
sesimi çıkarmam hiçbirşeyi değiştirmiyor
bu söylediklerini asla yapmaz
çünkü anası onu gerçek bir erkek olarak yetiştirmiş
anlayış ne gezer
resmen oturmak yasak..
yapmazsam azarlamalar başlıyore sende yapma niye üstüne vazife edindin ki bu işleri?
vallahi evlenmeden önce asla böyle değildiAnnesi erkek olarak yetiştirmemiş, Paşa Hazretleri olarak yetiştirmiş orada bi anlaşalım.
Ve evde madem bir Paşa Hazretleri var, ona eşinin de "Paşa Hazretleri Hanımı" olduğunu hatırlatmak gerekiyor.
Siz hizmetçi misiniz? "Benim oturmam, yatmam, uzanmam batıyor sana" dediğinde "Sana batanların batması o" deyip verip veriştireceksiniz, zor değil. Size yardım etmiyorsa, yardımcı tutacak. Böyle hayat olur mu? 7-24 hizmetçi mode on bir de üzerine "Pis kadınsın" tarzı aşağılamalar. Gömlek, don ne varsa suratına çalar "Bunlar senin pisliğin" der o adamı yırtarım.
Hoş böyle bir tip kendini de baştan gösterir "Benle evlenme, seni paspas ederim" diye, bile bile mi tamam dediniz, nedir? İnsan tiksinir şu hareketlere.
eşyalar çok dolaplara sığmıyor gelinliğimi bile koyacak yer kalmadıevet batar
siz de yatın uzanın
bir hafta öyle geçsin
hafta sonu da iş yapılacaksa birlikte yapın
ya da giidn gezin
ortalık iyice karman çorman olunca da oturup konuşun
lakin işleri abartmayın
zaten sabah 7-akşam 7 evde yoksunuz gece 12 de yattınız diyelim
o 5 saatte ev ne kadar kirlenebilir ki
her akşam ev silen kadınlardan olmayın
sizin eviniz bir hafta hatta 15 gün bile kirlenmez
kirletiyorsanız bu durum garip olur
bir de dağınıklığa çözüm az eşya ama yeni gelin evinde bu pek mümkün değil galiba
anası yorgun hasta olduğu zaman yemek yaptırmaz dışardan söyler evi süpürürdüSadece merak ettiğim icin soruyorum asla yanlis anlamanizi istemem. Evlenmeden önce insanliktan nasibini alamamis,kör cahil bir erkek musvettesi olduğunu fark edemediniz mi? Ev islerine yardim etmemesi, bunu dusunememesi zamanla duzelebilecek tolere edilebilir seyler ama kendisinin erkek oldugu icin oturması gerektiğini dusunmesi ve siz oturunca size kalk evi topla demesi yani ozetle zihniyeti buram buram cahillik kokuyor ve bu cok tehlikeli.Hele ki inancli insanlarsaniz Islam'a dair iki satir bir sey okumamis demektir. Cok uzuldum size umarim duzelir her sey zamanla.
temizlik sadece hafta sonu yapıyordum fakat bu hafta sonu olmadı yapamadımAynı saattemi geliyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz?
Daha çok yenisiniz tavrını koydun koydun
Koymadın Daha beter olur.
yapmazsam azarlamalar başlıyor
yok misafir gelse ne yapcaksın şu evin haline bak çok pissin vs vs uzuyor böyle
Ya bacım sen bu adamın önüne neden meyve soyup getiriyorsun? Sana yazık değil mi? Emeğinin değerini bilmeyen, hala daha eleştiren bu adama neden hizmet ediyorsun? Sonra bi de çocuk yapıyorsunuz oğullarınız asilzade soyundan, kızlarınız hizmet sektöründen geliyor. Bi sonraki nesillere de aktarıyorsunuz bu laneti. Yapmayın etmeyin yüzyıldır konuşuluyor hak eşitliği, özgürlük, kadın hakları vs. Hiç mi duymadınız? Afedersiniz eşek gibi çalışıp bi de adama yaranmaya çalışıp genç yaşta sinir stresten çöküveriyorsunuz. Yapmayın işte o kadar, beğenmediği bi köşe varsa kendi siliversin.
aynı anda eve geliyoruzCevap alamadım. Eşiniz sizden öncemi geliyor? Ne iş yapıyorsunuz ikiniz.
" senin kadar bende çalışıyorum memnun değilsen yardımcı tut ben bu haksızlığa gelemem" de
Sen yemek yap o sofrayı kaldırsın sen bulaşık yap o meyve çay hazirlasin. Camasirlar ve utu haftasonuna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?