eve gelmek istemiyormuşmuş

hafta içi bşey için yardım istedğm zaman dediği şey benim yatmam uzanmam batıyor sana

evet batar

siz de yatın uzanın

bir hafta öyle geçsin

hafta sonu da iş yapılacaksa birlikte yapın

ya da giidn gezin

ortalık iyice karman çorman olunca da oturup konuşun

lakin işleri abartmayın

zaten sabah 7-akşam 7 evde yoksunuz gece 12 de yattınız diyelim

o 5 saatte ev ne kadar kirlenebilir ki

her akşam ev silen kadınlardan olmayın

sizin eviniz bir hafta hatta 15 gün bile kirlenmez

kirletiyorsanız bu durum garip olur

bir de dağınıklığa çözüm az eşya ama yeni gelin evinde bu pek mümkün değil galiba

Madem konusunca anlamiyor hala sizden bekliyor onun yerine gec ve onun gibi davran o zaman.
Mesela bu aksam da sen soylen.."bu ev cok daginik,hic bir is yapmiyorsun,herseye ben mi kosacagim,bulasik isi bu aksam senin,ben bunu yapiyorum sende sunu yap"gibi..
Ikinizde calistiginiza gore evdeki islerde musterek olmali..

eee ama bunu siz söyletmişsiniz ki

böyle derse toplayacağım varsa da toplamam

dün eşime bulaşığı topla dedim toplamam dedi ki bulaşık yoktu şaka yapmıştım ben de toplamam dedim

güldük oturduk

yani o masa toplamıyorsa siz de toplamayın kalsın ertesi akşama kadar orada

yaptıklarınızı görmüyor madem yapmayın siz de görür o zaman

istifa edeceginizi hem dışarda hem evde çalışamayacagınız söyleyin.
rahatlık istiyorsa fedakarlık ile olacagını anlatın.
ben olsam eşimin yanında oturmam gider temizlik yaparım onun vıdı vıdısını duymakdan daha güzeldir.
sorarsa su ve sabunla sevişiyorum onlar beni mutlu ediyor dersiniz

Sadece merak ettiğim icin soruyorum asla yanlis anlamanizi istemem. Evlenmeden önce insanliktan nasibini alamamis,kör cahil bir erkek musvettesi olduğunu fark edemediniz mi? Ev islerine yardim etmemesi, bunu dusunememesi zamanla duzelebilecek tolere edilebilir seyler ama kendisinin erkek oldugu icin oturması gerektiğini dusunmesi ve siz oturunca size kalk evi topla demesi yani ozetle zihniyeti buram buram cahillik kokuyor ve bu cok tehlikeli.Hele ki inancli insanlarsaniz Islam'a dair iki satir bir sey okumamis demektir. Cok uzuldum size umarim duzelir her sey zamanla.

sesimi çıkarmam hiçbirşeyi değiştirmiyor
bu söylediklerini asla yapmaz
çünkü anası onu gerçek bir erkek olarak yetiştirmiş

anlayış ne gezer
resmen oturmak yasak..

Annesi erkek olarak yetiştirmemiş, Paşa Hazretleri olarak yetiştirmiş orada bi anlaşalım.
Ve evde madem bir Paşa Hazretleri var, ona eşinin de "Paşa Hazretleri Hanımı" olduğunu hatırlatmak gerekiyor.
Siz hizmetçi misiniz? "Benim oturmam, yatmam, uzanmam batıyor sana" dediğinde "Sana batanların batması o" deyip verip veriştireceksiniz, zor değil. Size yardım etmiyorsa, yardımcı tutacak. Böyle hayat olur mu? 7-24 hizmetçi mode on bir de üzerine "Pis kadınsın" tarzı aşağılamalar. Gömlek, don ne varsa suratına çalar "Bunlar senin pisliğin" der o adamı yırtarım.

Hoş böyle bir tip kendini de baştan gösterir "Benle evlenme, seni paspas ederim" diye, bile bile mi tamam dediniz, nedir? İnsan tiksinir şu hareketlere.

Benim anlamadigim hergün hergün aynı işleri yapıyorsunuz ve 5 dakika oturacak vaktiniz yok ama hala işleri yetistirememkten yakiniyosunuz.
Nasıl oluyor bu ?
Zaten yeni evlisiniz , çocuk yok ..
Evinizin müze gibi kalması lazım şaşırdım doğrusu. .

vallahi evlenmeden önce asla böyle değildi

eşyalar çok dolaplara sığmıyor gelinliğimi bile koyacak yer kalmadı
o yüzden çok dağılııyor

anası yorgun hasta olduğu zaman yemek yaptırmaz dışardan söyler evi süpürürdü
şuan milyonlarca beddua var içimde
ama etmeyeceğim

Aynı saattemi geliyorsunuz? Ne iş yapıyorsunuz?
Daha çok yenisiniz tavrını koydun koydun
Koymadın Daha beter olur.
temizlik sadece hafta sonu yapıyordum fakat bu hafta sonu olmadı yapamadım
evi topla yemek bulaşık çamaşır ve ütü duş al
popom sadece yatakta yer görüyor
oturduğunu hatırlamıyorum popomun
oturduğum an kalk evi adam et ev çok pis çıldırıcam

Ya bacım sen bu adamın önüne neden meyve soyup getiriyorsun? Sana yazık değil mi? Emeğinin değerini bilmeyen, hala daha eleştiren bu adama neden hizmet ediyorsun? Sonra bi de çocuk yapıyorsunuz oğullarınız asilzade soyundan, kızlarınız hizmet sektöründen geliyor. Bi sonraki nesillere de aktarıyorsunuz bu laneti. Yapmayın etmeyin yüzyıldır konuşuluyor hak eşitliği, özgürlük, kadın hakları vs. Hiç mi duymadınız? Afedersiniz eşek gibi çalışıp bi de adama yaranmaya çalışıp genç yaşta sinir stresten çöküveriyorsunuz. Yapmayın işte o kadar, beğenmediği bi köşe varsa kendi siliversin.

Bizde de sıkıntı oluyordu. Ama eve haftada bir tenizlikci alinca buyuk ölçüde rahatladım. Her hafta gelince is de az oluyor camasr atip serme ve ütü isi de o kadina ait. Bana kalan yemek ki cok basit seyler yaparim. Bulasik da zatrn iki kisiden cikan bisey degil.

Haftada sonu gel temizlik yapalim diye hem kendi hem esimin hafta sonunu mahvedecegime beraber birbirimize vakit ayiriyoruz. Ama ayni sikintilari bnde yasamistm sen gibi.

akşam mutfaktaydım eşim şakayla karısık çay getir bana kadın dedi
tam o sırada banyonun önünden geçiyo cek o banyonun kapısını diye bagırdım kapıyı cekip sessizce odaya geçti
bide sonra diyo ki bak bende senin isteklerini yapıyorum karısılıklı
bence oturup konusun o yemegi tek basınıza yemiyosanız tek basınıza da yapmayın mesela

buzdolabının üstüne kağıt yapıştırsın , ben buzdolabıyım içimde meyve bulunur kapağımı açıp alabilirsin diye..

Cevap alamadım. Eşiniz sizden öncemi geliyor? Ne iş yapıyorsunuz ikiniz.
" senin kadar bende çalışıyorum memnun değilsen yardımcı tut ben bu haksızlığa gelemem" de
Sen yemek yap o sofrayı kaldırsın sen bulaşık yap o meyve çay hazirlasin. Camasirlar ve utu haftasonuna.

aynı anda eve geliyoruz
söyleniyor sürekli kavga çıkıyor bağrınıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…