Eve katkısı olmayan evden gitsin

Ben çalışırken yani bekarken babam bu yasa kadar bize baktı okuttu diye düşünüp evin tüm ihtiyaçlarını ustlenmistim babam a hep bi bahaneyle masraf yaptirmiyordum mutfak masrafını canım çekti aklıma gelmişken alayım diye diye her hafta yapıyordum. Fatura larida net ten daha kolay diye diye velhasili incinmesinler diye cebime harçlığını ayırıp gerisini eve harciyordum ve bu bence doğru olan di iyiki de yapmışım. Şimdi elimden birşey gelmiyor kendi evim yuvam var kendi evimin ihtiyaçları. Bence aile olmak da budur imkan oldukça eve sahip çıkmak gerek . Babanız sitem etmiş belliki bence çok haklı. Ama eğer ki genel tutumu böyleyse diyecek birşey bulamıyorum adamcağız cok mu bunaldida böyle dedi yoksa sizi istemiyor mu cozemedim

Benim babam işi gereği kışın pek çalışamaz kışın bütün giderleri ben karşılarm araba bi arıza çıkartır veya yüklü paraya ihtiyaci olur ben kredi çekerim veya veririm düğünüm var 6 ay sonra ceyizimide ben yapıyorum ama hiç lafını yapmadim babalık hakkıdır o kadar da yapmaliyim diye düşünüyorum durumum varken niye yardım etmiyeyim? Niye biraz da olsa rahat etmelerini saglamiyayim?
Yabancı değil sonuçta annem babam en doğal hakları aynı evdeyken bizden beklentileri olmasi diye düşünüyorum ben belki yanlıştır ama bnm düşüncem bu :)

Cenazesi varmış adamın evladı arabayı esirgemiş az bile demiş. Ama kızlara kıyamaz babalar oğluna demiştir üstünüze alınıp alınganlık yapıp adamı üzmeyin

Bizim uzaktan akrabamiz öldü.Babam da cenazeye gitmek istedi.Erkek kardesime arabanla cenazeye gidelim dedi.Cenaze başka sehirde.Kardesim goturmedi.Babam da erkek kardesim icin; ben bu yastan sonra bakamam kimseye.Evden gitsin.Eve katkisi olmayan gitsin evden dedi.Tabi erkek kardesim icin dedi ama laf bize de gelmis oluyo.Kiz kardesime de on bin kredi cekip araba alalim.Heryere gideriz diyo.Bu evden gitmek istiyorum sadece :-(
Valla calisiyosaniz madem kendide istiyosa bence ayrilin kendi duzeninizide bilmis olursunuz

Bir baba boyle diyorsa ben ayrilmakta hic tereddut etmezdim

Yani anne-baba tabii bakacak diye de düşünüp sömürmemek lazım.
Ben de 2 yıldır çalışıyorum genelde maaşımın yarısını eve(aileme) yarısını da kendime ayırıyorum.
Baban bence sinirle söylemiştir sen kafana takma sıkı çalış atan.

Bizim uzaktan akrabamiz öldü.Babam da cenazeye gitmek istedi.Erkek kardesime arabanla cenazeye gidelim dedi.Cenaze başka sehirde.Kardesim goturmedi.Babam da erkek kardesim icin; ben bu yastan sonra bakamam kimseye.Evden gitsin.Eve katkisi olmayan gitsin evden dedi.Tabi erkek kardesim icin dedi ama laf bize de gelmis oluyo.Kiz kardesime de on bin kredi cekip araba alalim.Heryere gideriz diyo.Bu evden gitmek istiyorum sadece :-(
Bence erkek kardesinizin yaptigi zoruna gitmis. Siz ustunuze alinmayin. Oyle soylemekle kizim sana soyluyorum gelinim sen anla demek istemis.

Evden gitsin lafini defalarca soyledi babam daha önce.Kendi pek para tutmaz.Bize para vermez.Sadece para bekler
Allah allah siz 3 kardeş çalışan yetişkin insanlarsınız hala babanızdan para mı bekliyorsunuz bi de?

Babanız %100 haklı.

Sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş, şimdi yaşlılığında da çocukları ona baksın istiyor. Hemen her baba ister bunu.

Evde sadece yatıp yemek yiyoruz demişsiniz de elektriğini suyunu doğalgazını kullanmıyor musunuz? Evde sadece anne babanız olsa su 30, elektrik 40, doğalgaz 200 lira gelecek ama sizinle +3 yetişkin kişiyle su 80, elektrik 90 doğalgaz 400 gelir. Ayrıca 2 kişinin mutfak masrafı 300 lira olacakken sizinle birlikte 600 lira olur.

Siz büyümüş bilmem kaç yaşına gelmişsiniz hala ananınız babanızın imkanlarını sömürürken adamın bi cenazesi için bile kılınızı kıpırdatmıyorsunuz hepinize yazıklar olsun bence.

Tabi ki hepiniz eve yardım yapmak zorundasınız o evin imkanlarını sömürüyorsunuz, bunu küçük görüyorsanız ayrı eve çıkın da görelim bakalım ense tıraşınızı hadi çok kolaydı öyle.

Bence de eşek kadar olmuş eve hiçbir faydası dokunmayan bireyler evden gitsin de görsün geçim derdi o kadar kolay mı.

Evden gitsin lafini defalarca soyledi babam daha önce.Kendi pek para tutmaz.Bize para vermez.Sadece para bekler
Allah allah siz 3 kardeş çalışan yetişkin insanlarsınız hala babanızdan para mı bekliyorsunuz bi de?

Babanız %100 haklı.

Sizi büyütmüş bu yaşa getirmiş, şimdi yaşlılığında da çocukları ona baksın istiyor. Hemen her baba ister bunu.

Evde sadece yatıp yemek yiyoruz demişsiniz de elektriğini suyunu doğalgazını kullanmıyor musunuz? Evde sadece anne babanız olsa su 30, elektrik 40, doğalgaz 200 lira gelecek ama sizinle +3 yetişkin kişiyle su 80, elektrik 90 doğalgaz 400 gelir. Ayrıca 2 kişinin mutfak masrafı 300 lira olacakken sizinle birlikte 600 lira olur.

Siz büyümüş bilmem kaç yaşına gelmişsiniz hala ananınız babanızın imkanlarını sömürürken adamın bi cenazesi için bile kılınızı kıpırdatmıyorsunuz hepinize yazıklar olsun bence.

Tabi ki hepiniz eve yardım yapmak zorundasınız o evin imkanlarını sömürüyorsunuz, bunu küçük görüyorsanız ayrı eve çıkın da görelim bakalım ense tıraşınızı hadi çok kolaydı öyle.

Bence de eşek kadar olmuş eve hiçbir faydası dokunmayan bireyler evden gitsin de görsün geçim derdi o kadar kolay mı.

Oglumun parasinda gozum olmaz ama benimde oglum baba o kadar baktin buyuttun al buda temsilen yemeklik aldim demese, cenazemde arabasini dahi vermese bende derim . İnsan arkadasi olsa verir arabayi hatta kendi goturur. Bence cok ayip etmis. Siz ne alaka alindiniz anlamadim ayrica

Evladini para kapisi olarak gorenlere sinir oluyorum.ama ayni evde yasarken imkanlar ölçüsünde destek olunabilir.gida alisverisi yada fatura odeme gibi.kiz basiniza evden ayrilmaya kalkmayin.abinizin yaptigi ayip.alinmayin siz.biran once atanip calismaya baslayin derim.destek konusunu o zaman düşünürsünüz

Baban haklı, yararı yoksa kendi hayatını kursun. Yazık değil mi bu anne babalara? Çocuk çalışıyor, para kazanıyor, hala tüm masraflarını ailesi karşılıyor. Gün yüzü göremeyecekler mi ya hu.

Ne alaka. Ben de yatıp yemek yiyorum ama milyarlarca lira gidiyor. Evde her gün parti yapmıyorum. Mantığa gel.

İy'ki bir ayrı eve çıkmışsınız dediğiniz laflara bakın. İyi, kendı çocugunuz olup çalışmaya başlayınca direk " bana para ver yada gıt bu evden" der kovarsınız sizde. Bu nasıl bır mantık, nasıl paracılık?

Cocukları para makinası olarak mı görüyorsunuz, yatırım amaclı mı görüyorsunuz nedir? Dünyaya getırırken çocuga sormuyorsunuz istiyor musun dıye, kendi keyfinize yapıyorsunuz. Sonra zor geliyor önüne bır tabak koymak, fatura ödemek... Böyle aile vermesin Allah.

Zaten 2 lira maaş alıyormuş çocuk o parayıda içki içen, para tutmayan babasının cebine koysunda yarın birgün paraya ıhtıyacı oldugunda, evleneceğinde dımdızlak ortada kalsın dimi?

İy'ki bir ayrı eve çıkmışsınız dediğiniz laflara bakın. İyi, kendı çocugunuz olup çalışmaya başlayınca direk " bana para ver yada gıt bu evden" der kovarsınız sizde. Bu nasıl bır mantık, nasıl paracılık?

Cocukları para makinası olarak mı görüyorsunuz, yatırım amaclı mı görüyorsunuz nedir? Dünyaya getırırken çocuga sormuyorsunuz istiyor musun dıye, kendi keyfinize yapıyorsunuz. Sonra zor geliyor önüne bır tabak koymak, fatura ödemek... Böyle aile vermesin Allah.

Zaten 2 lira maaş alıyormuş çocuk o parayıda içki içen, para tutmayan babasının cebine koysunda yarın birgün paraya ıhtıyacı oldugunda, evleneceğinde dımdızlak ortada kalsın dimi?
Çocuğu yatırım amaçlı görsem yapmak için uğraşırdım. Ne alaka bunu anlamadım. Büyümüş, okumuş, iş sahibi olmuş kendi hayatını kursun diyorum ben. Evet çocuğum olsaydı böyle yapardım. Gerisi bana acitasyon geliyor. Yemek koymakmış, ortada bırakmakmış vs.. evlenecek olgunluğu varsa bu eylemi gerçekleştirecek ortamı da sağlasın. Ortada mı kalır yoksa para mı biriktirir evlenmek için kendi bileceği iş.

Baban siz kızlara kredi çektirip oğluna ev almak istiyordu bi ara.
Ev almayı düşündüğü oğlu mu onu arabasıyla cenazeye götürmedi??? Babana çok iyi olmuş, lafı hiç üzerine alınma bile. Kredi çekin oğluşuma ev alalım derse bu günü hatırlatırsınız.

Çocuğu yatırım amaçlı görsem yapmak için uğraşırdım. Ne alaka bunu anlamadım. Büyümüş, okumuş, iş sahibi olmuş kendi hayatını kursun diyorum ben. Evet çocuğum olsaydı böyle yapardım. Gerisi bana acitasyon geliyor. Yemek koymakmış, ortada bırakmakmış vs..

Eve para vermıyor dıye kovmak normal yani? Acıtasyon fılan değil gerçekten çirkin bir davranış. Sen o çocuga bakmak zorundasın yaptıysan, ha demıyorum kı 25 yasına gelsın çalışmasın benden yesın, çalışsın kendıne harcasın, bırıktırsın zerre dokunmaz. Ben çalışırken annem, babam asla yardımımı istemedi, benım param yokkende geçınıyordu o ev zaten, bana kadar düşmediler yani darda bile olsalar kabul etmek istemıyorlar ve almamaya çalışıyorlar biliyorum ben onları.
Bu kadarda para açlığı yapmanın alemi yok evden kovmak ne demekmiş.

Eve para vermıyor dıye kovmak normal yani? Acıtasyon fılan değil gerçekten çirkin bir davranış. Sen o çocuga bakmak zorundasın yaptıysan, ha demıyorum kı 25 yasına gelsın çalışmasın benden yesın, çalışsın kendıne harcasın, bırıktırsın zerre dokunmaz. Ben çalışırken annem, babam asla yardımımı istemedi, benım param yokkende geçınıyordu o ev zaten, bana kadar düşmediler yani darda bile olsalar kabul etmek istemıyorlar ve almamaya çalışıyorlar biliyorum ben onları.
Bu kadarda para açlığı yapmanın alemi yok evden kovmak ne demekmiş.
Size göre böyle bana göre evden ayrılması normal olan. Evde kalsın bana para versin demem. Evlenince çocuk evden ayrılır mantığı bana çok yanlış geliyor. İsteyen istediği gibi düşünebilir. Düşüncelerimze göre de yaşıyoruz hayatı. İster beğenin ister beğenmeyin.

Size göre böyle bana göre evden ayrılması normal olan. Evde kalsın bana para versin demem. Evlenince çocuk evden ayrılır mantığı bana çok yanlış geliyor. İsteyen istediği gibi düşünebilir. Düşüncelerimze göre de yaşıyoruz hayatı. İster beğenin ister beğenmeyin.

Normal olan evden ayrılması olabilir. Ben evlenmeden kimse evden çıkmamalı demiyorum. Belli bir yaştan sonra aileyle yaşamak bana göre zor olur tabiki ama burada kovmaktan bahsedıyoruz. Bana para vermeyen gitsin denilip, kovuluyor bu çirkin bir harekettir ve normal değildir. Cocuk gıtmek istiyorsa gıder, kalmak istıyorsa kalır bu da O nun düşüncesi dimi? Bir anne ve baba bana para ver yoksa git dıye kovmamalı.

Back
X