Konu sahibini eleştirmiş herkes ama burada şöyle bir durum var: Bu baba içkici, zaten çocukları okurken de destek olmamış, okurken çalışıp kazanmalarını, hem okuyup hem çalışırken bile ona para vermelerini istemiş bir baba. Her fırsatta hadi şu sebep için bu sebep için kredi çekin diyen bir baba. Evin masraflarının çoğunu zaten kendi karşılamıyor, maaşının çoğu kendisine kalıyor ve içkiye vs. harcanıyor. Karısı karşılıyor asıl masrafı.
Bu çocuklar da hepsi hakim doktor mühendis olmuş en az 4-5 bin kazanıyormuş da babalarını aç bırakıyormuş değil. Tek düzgün maaşı olan zaten o abi anladığım kadarıyla. O da 2bin. Ve çocuk evleneceğinde hiç bir yardımı olmayacak ailesinin. Siz nişanlınızın hem hiç birikmiş parası olmayıp, hem ailesi hiç yardım etmediğinde nasıl aileye kinleniyorsunuz burada değil mi? Hem çocuğun parasını yemişler hem ortada bırakıyorlar düğününde diye. İşte o yüzden bu çocuğun biriktirmesi şart.
Konu sahibi zaten KPSSye hazırlanıyor. O halde bile iki gün çalışıyor, çünkü kendi masrflarını karşılayacak bir babası yok okuldan mezun olup da iş aradığı dönemde. O para da kitaba vs. gidiyor çok az bir para.
Kız kardeşi markette çalışıyor. En fazla ne kadar kazanabilir?
Ailesiyle hiç ilgilenmeyip alkolik olup eve her geldiğinde bana para verin bana kredi çekin diyen bir adam düşünün. Sizin babanız böyle olsun varım yoğum feda olsun der bir şişe rakı da siz mi alırdınız? Yoksa bu adam beni bir gün evden atar belli olmaz, evlenmeye kalksam destek olacak kimsem yok deyip para biriktirmeye mi çalışırdınız?
Cenazeye götürmemesine de hak veriyorum. Çocuk hiç şehir dışına çıkmamış. Götürse bütün masraflar kendisinden. Ve baba da her fırsatta birşeyler istediğinden yüz vermek istemiyor belli ki. Bence haklı.