Eve katkısı olmayan evden gitsin

Ebeveyn olacağım, çocuklarımı büyütüp belli bir yaşa getireceğim, herkesin eli ekmek tutacak, planlarını yapacak, elin kızlarına ya da oğullarına yapacaklarını düğünün bilmem neyin hesabını yapacaklar, kaç yaşına gelmişim beni de arabayla bir cenazeye götürmeyecekler çok ağır konuşurdum. Anaya babaya hesap yapmayı bilenler o babanın çatısı altında durmayacaklar o zaman, kuracaklar kendi düzenlerini adam olacaklar, bu devirde kaç nüfuslu bir evi tek başına döndürmek kolay değil. Hesap yapmayı bilen başınında çaresine bakacak o zaman, babanız haklı. Sizi bu boya getirmiş, muhtaç etmemiş, sorumluluklarını taşımış bu saatten sonra tabiki çocuklarından biraz destek bekleyecek

Evladini para kapisi olarak gorenlere sinir oluyorum.ama ayni evde yasarken imkanlar ölçüsünde destek olunabilir.gida alisverisi yada fatura odeme gibi.kiz basiniza evden ayrilmaya kalkmayin.abinizin yaptigi ayip.alinmayin siz.biran once atanip calismaya baslayin derim.destek konusunu o zaman düşünürsünüz
Yoo ayrilmayi zaten ataninca istiyorum.O zaman mecbur baska sehre gidicem zaten

Yok bu eve katkisi olmayangitsin diyodu bi ara.Ya da annemi de alip memlekete gidicekmia biz burda kalcakmisiz falan.

Demiştir elbet. Demedi demiyorum. Ama gereksiz yere dramatikleştiriyosunuz. Eve katkı yapmak kötü bir şey mi? Gencecik 3 insan kaç yaşında babaya yük oluyor bence bu da doğru değil. Bir yaştan sonra çok yanlış. Toplanıp aranızda ayda 200er tl gibi bi rakamı annenize vermeyi teklif edin. Kullanırsa kullansın kullanmazsa biriktirsin çeyiz parası yapsın size. Hem gitsinler ne olacak. kalın 3 ünüz ödeyin kirayı da görün bence dünya kaç bucak. Ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenirsiniz siz de.

Anne babalar çocuk yetiştirmeyi bilmiyor, sonra da bunlar oluyor, herkeste var bizde de olsun, ilerde bize bakar diye çocuk yapılır, 3 de yetmez 5 tane diye , Allah rızkını verir diye devam edilir, aç mı bıraktık denir hiç okulu geleceği düşünülmez, kız erkek ayrılır, cahil toplumun saçma kurallarına uymaya zorlanır, sonra çocuk bu saçma sapan hayatın bir ürünü olarak bir yetişkin olup kendi ana babası gibi davranmaya başlayınca ooooowww git bu evden :)
Ne ekerseniz onu biçiyorsunuz ne zaman farkına varacak anne babalar acaba?

Ben çalışırken yani bekarken babam bu yasa kadar bize baktı okuttu diye düşünüp evin tüm ihtiyaçlarını ustlenmistim babam a hep bi bahaneyle masraf yaptirmiyordum mutfak masrafını canım çekti aklıma gelmişken alayım diye diye her hafta yapıyordum. Fatura larida net ten daha kolay diye diye velhasili incinmesinler diye cebime harçlığını ayırıp gerisini eve harciyordum ve bu bence doğru olan di iyiki de yapmışım. Şimdi elimden birşey gelmiyor kendi evim yuvam var kendi evimin ihtiyaçları. Bence aile olmak da budur imkan oldukça eve sahip çıkmak gerek . Babanız sitem etmiş belliki bence çok haklı. Ama eğer ki genel tutumu böyleyse diyecek birşey bulamıyorum adamcağız cok mu bunaldida böyle dedi yoksa sizi istemiyor mu cozemedim

Ne mutlu sana. En güzeli aslında böyle olması. Ama malesef bazı aileler hak etmiyor. Evlatlarının lokmasını sayıp, okurken bir kuruş olsun destek olmuyorlar. Daha işe bile girmeden para beklentisine girmeyi de ihmal etmiyorlar. Böyle bencil insanlar evlatlarına ancak bencillik öğretir. Para saklamayı öğretir.

Ne mutlu sana. En güzeli aslında böyle olması. Ama malesef bazı aileler hak etmiyor. Evlatlarının lokmasını sayıp, okurken bir kuruş olsun destek olmuyorlar. Daha işe bile girmeden para beklentisine girmeyi de ihmal etmiyorlar. Böyle bencil insanlar evlatlarına ancak bencillik öğretir. Para saklamayı öğretir.
Ne ekersen onu bicersin.. hayat böyle öyle anne babadan başka türlü bir evlat olmazdı. Keşke herkes görevini bilse

Baban cenaze konusunda haklı
Değil kendi oğluna akrabasina söylese onlar götürür
Abiniz burada yanlış
Evde oturan o eve bir katkı yapar baban o konuda da haklı
Hiç değilse erzak kısmına yardım edebilir bir faturayı üstüne alabilir abin
Gidip kendine ev tutsun da görün bakalım bu kadar kolay para biriktirebiliyor mu

Ama baban belliki bütün paranın kendisin de olmasını seven bir tip
Evlenirken de kimseye zirnik koklatmayacagi aşikar
Bu yuzden kardeşler olarak babaniza kredi çekmekten uzak durun bütün paranızı eline saymayin ama arada eve yardım da bulunun

Konu sahibini eleştirmiş herkes ama burada şöyle bir durum var: Bu baba içkici, zaten çocukları okurken de destek olmamış, okurken çalışıp kazanmalarını, hem okuyup hem çalışırken bile ona para vermelerini istemiş bir baba. Her fırsatta hadi şu sebep için bu sebep için kredi çekin diyen bir baba. Evin masraflarının çoğunu zaten kendi karşılamıyor, maaşının çoğu kendisine kalıyor ve içkiye vs. harcanıyor. Karısı karşılıyor asıl masrafı.
Bu çocuklar da hepsi hakim doktor mühendis olmuş en az 4-5 bin kazanıyormuş da babalarını aç bırakıyormuş değil. Tek düzgün maaşı olan zaten o abi anladığım kadarıyla. O da 2bin. Ve çocuk evleneceğinde hiç bir yardımı olmayacak ailesinin. Siz nişanlınızın hem hiç birikmiş parası olmayıp, hem ailesi hiç yardım etmediğinde nasıl aileye kinleniyorsunuz burada değil mi? Hem çocuğun parasını yemişler hem ortada bırakıyorlar düğününde diye. İşte o yüzden bu çocuğun biriktirmesi şart.
Konu sahibi zaten KPSSye hazırlanıyor. O halde bile iki gün çalışıyor, çünkü kendi masrflarını karşılayacak bir babası yok okuldan mezun olup da iş aradığı dönemde. O para da kitaba vs. gidiyor çok az bir para.
Kız kardeşi markette çalışıyor. En fazla ne kadar kazanabilir?
Ailesiyle hiç ilgilenmeyip alkolik olup eve her geldiğinde bana para verin bana kredi çekin diyen bir adam düşünün. Sizin babanız böyle olsun varım yoğum feda olsun der bir şişe rakı da siz mi alırdınız? Yoksa bu adam beni bir gün evden atar belli olmaz, evlenmeye kalksam destek olacak kimsem yok deyip para biriktirmeye mi çalışırdınız?
Cenazeye götürmemesine de hak veriyorum. Çocuk hiç şehir dışına çıkmamış. Götürse bütün masraflar kendisinden. Ve baba da her fırsatta birşeyler istediğinden yüz vermek istemiyor belli ki. Bence haklı.

Abin daha evlenmeden parasını ayırmış.Babanız haklı hayat pahalı 3 çocuğun masrafı,ev masrafı adamcağız napsin.Evden gitmeyi düşünene kadar babanıza yardımcı olmayı düşünsenize birlikten kuvvet doğar. Hayatı kolay sanıyorsun heralde.Abinde götürseydi canımı çıkacaktı. Hem maaşının yarısını bir kenara ayırıp birazınıda babana verebilir. Benim abim öyle yapardı. Parasinida gayet iyi biriktirdi.

Calisiuo ama eve para vermiyo.Kendi icin biriktiriyo

Babanizin soylemi kirici olmakla birlikte dusuncesi cok dogru.
O evin faturasi mutfak masrafi kim bilir ne kadar. Koskoca calisan adam evde yiyip iciyor da nasil katkida bulunmuyor? hem pastam dursun hem karnim doysun diyoruz bu duruma. O arabayi nasil aldi? Yasam masraflari evden giderildigi icin aldi.
Peki neden bir kerelik kullanilmasina musaade etmedi anlamadim.

Babanız paranın kendi cebine konmasını isteyen, ara ara kredi çek diye tutturmayan biri olsaydı babadır kırılmıştır diye düşünebilirdim. Ama babanız resmen sizi para kaynağı olarak görüyor. Bence çocuklardan maddi beklenti çok çirkin bir şey. Hayat pahalı evet ama bunu bilen adam içki içmez. Ayrıca abiniz babanızı cenazeye götürünce tüm masrafın kendisine kalacağını düşünmüştür muhtemelen.

Anlattığınıza göre babanız evlenirken de hiçbirinize destek olmayacak. Abiniz zaten 2000 lira alıyormuş. Bu paranın yarısını da babanıza verse elinde hiçbir şey kalmaz. Siz zaten kpssye hazırlanırken bile 2 gün çalışıyorsunuz. Ailenizin yükünü hafifletiyorsunuz. Bence bunlar yeterli. İlla para diye tutturursa 3 kardeş 1 ev tutun daha iyi. Yoksa bi de kredi çektirir size iyice batarsınız.

Konu sahibini eleştirmiş herkes ama burada şöyle bir durum var: Bu baba içkici, zaten çocukları okurken de destek olmamış, okurken çalışıp kazanmalarını, hem okuyup hem çalışırken bile ona para vermelerini istemiş bir baba. Her fırsatta hadi şu sebep için bu sebep için kredi çekin diyen bir baba. Evin masraflarının çoğunu zaten kendi karşılamıyor, maaşının çoğu kendisine kalıyor ve içkiye vs. harcanıyor. Karısı karşılıyor asıl masrafı.
Bu çocuklar da hepsi hakim doktor mühendis olmuş en az 4-5 bin kazanıyormuş da babalarını aç bırakıyormuş değil. Tek düzgün maaşı olan zaten o abi anladığım kadarıyla. O da 2bin. Ve çocuk evleneceğinde hiç bir yardımı olmayacak ailesinin. Siz nişanlınızın hem hiç birikmiş parası olmayıp, hem ailesi hiç yardım etmediğinde nasıl aileye kinleniyorsunuz burada değil mi? Hem çocuğun parasını yemişler hem ortada bırakıyorlar düğününde diye. İşte o yüzden bu çocuğun biriktirmesi şart.
Konu sahibi zaten KPSSye hazırlanıyor. O halde bile iki gün çalışıyor, çünkü kendi masrflarını karşılayacak bir babası yok okuldan mezun olup da iş aradığı dönemde. O para da kitaba vs. gidiyor çok az bir para.
Kız kardeşi markette çalışıyor. En fazla ne kadar kazanabilir?
Ailesiyle hiç ilgilenmeyip alkolik olup eve her geldiğinde bana para verin bana kredi çekin diyen bir adam düşünün. Sizin babanız böyle olsun varım yoğum feda olsun der bir şişe rakı da siz mi alırdınız? Yoksa bu adam beni bir gün evden atar belli olmaz, evlenmeye kalksam destek olacak kimsem yok deyip para biriktirmeye mi çalışırdınız?
Cenazeye götürmemesine de hak veriyorum. Çocuk hiç şehir dışına çıkmamış. Götürse bütün masraflar kendisinden. Ve baba da her fırsatta birşeyler istediğinden yüz vermek istemiyor belli ki. Bence haklı.
Cok guzel yazmissin canim eline saglik.Herkes kendi gelecegini dusu uyo.Bu yuzden kimse babama para vermiyo.Zaten kiz kardesim market aalsverisine katki yapiyo.Atansam bende kiralarini ödicem.o zaman komple maasi ickiye verir artik.

Baban sizin çalışıp oğluna ev almanızı istiyordu hani. Şimdi de oğlunu kovmuş

Back
X